De 5 bedste ultrabooks til prisen

Andreas Thomsen

Skrevet d. 08/05/2021 af Andreas Thomsen

Bedste ultrabook

Det er vigtigt at gøre op med sig hvad de ultrabook maskine skal bruges til, og hvilke forventninger der stilles til en ultrabook computer.

Uanset om du skal have studie computer, arbejdscomputer eller en multimediemaskine er det vigtigt, at maskinen har gode specifikationer til, at kunne trække de store og krævende opgaver.

En taske og ekstern harddisk er uundværlig, hvis du bruger computeren til skole og arbejde og giver dig en større sikkerhed i hverdagen.

LÆS OGSÅ: Bedste studie computer: 10 bedste studie pc

5 bedste ultrabook til prisen i 2021

Dell XPS 13″ – Verdens mest sikre ultrabook

Dell XPS 13

[maxbutton id=”131″ url=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22743&bannerid=67757&htmlurl=https%3A//www.proshop.dk/Baerbar%3Fs%3DDell+XPS+13%26o%3D1025%26pre%3D0″ text2=”Proshop.dk” ]

Værsgo, her får du et af verdens sikreste, og mindste 13” ultrabook computer til multitasking.

Med andre ord er Dell XPS 13” infinity, er en pålidelig arbejdshest med en utroligt høj sikkerhed.

For virksomheder og krævende brugere er denne effektive maskine et af de bedste branchen, som er beskyttet mod diverse trusler fra internettet. Dell XPS infinity er virkelig en af de bedste ultrabook, der byder på en række stærke features og stærke specifikationer.

Verdens tyndeste ultrabook

Dell XPS Infinity er en af de laptops, som er svær slå på dimensionerne. Den lave vægt på blot 1,21 kg og en tykkelse på kun 0,3 cm gør det Dell XPS til et af de mest attraktive modeller på markedet.

Størrelsen er imponerende, og computeren kan selv være ned i den mindste taske. Kombinationen og elegancen med et moderne twist gør, at Dell XPS infinity virkeligt attraktiv på flere parametre, og det kan også mærkes på prisen.

Infinity skærm på 3200 x 1800 pixels

Når vi har med en af de bedste ultrabook at gøre, så forventes der, også at billede oplevelsen er betydeligt bedre. Faktisk er skærmen med andre ord “presset” ned i en 11” ramme og en panel på kun 5,2 mm i tykkelsen.

Ultrasharp QD og IGZO IPS panelet gør din hverdag meget nemmere, da du et helt tydeligt og klart billede fra alle vinkler. Nu kan du også sidde med computeren i direkte sollys uden, at det påvirker dit arbejde.

Skærmen er desuden touch venlig, og flere finder det utrolig praktisk, når der behandles billeder i photoshop eller lightroom.

Godt batteri og stærk processor

En god ultrabook skal som minimum være indbygget med et solidt batteri, og en processor (CPU), som kan trække fotoprogrammer.

Dell XPS er fuldt udstyret med både kraftigt batteri, der holder op til 10 timer, og et Intel Core i7 processor, der udføre alle dine handlinger meget hurtigt. Med andre ord slipper du for lange ventetider og kan i stedet have fokus på dit arbejde uden forstyrrelser.

Mange tilslutningsmuligheder

Med Dell XPS har du uanede uligheder, der dækker langt over hvad de fleste brugere reelt har behov for.

Du har både HDMI indgange, USB 3.0, Thunderbolt stik, SD læser og endnu flere porte. Dell XPS ultrabook er et af de mest tilgængelige, og bedste ultrabook til prisen i 2018. Du får en bærbar computer, der dækker alle dine behov, og du slipper for at finde diverse eksterne løsninger.

God lydoplevelse til underholdning

Udover det stilfulde minimalistiske design og det kraftfulde hardware er Dell XPS infinity også blevet udstyret med et solide laptop højttalere.

Lydoplevelsen gør, at du også kan bruge computeren til musik, og film i fritiden. Med andre ord får den bedste ultrabook computer i et slankt design med lækker finish.

LÆS OGSÅ: TOP 5: Bedste laptop til prisen

ASUS Zenbook UX310 – Stærk studie laptop til prisen

ASUS Zenbook UX310

[maxbutton id=”131″ url=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22743&bannerid=67757&htmlurl=https%3A//www.proshop.dk/%3Fs%3DASUS+Zenbook+UX” text2=”Proshop.dk” ]

ASUS Zenbook UX310 UQ 13,3 er nyere studie computer der er kvik, og hvor du får et stærkt high end performance for pengene.

Her er der faktisk tale om en super lækker ultrabook til den mere krævende studerende, som er på farten hver dag. Maskinen gør sig super hurtigt til hverdagen, hvor tungere opgaver kan klares uden problemer.

Ultra slankt design i solidt aluminium

Det ikoniske med ASUS Zenbook er, at de er et kendetegn for et super flot, og et sofistikeret design. Med en tykkelse på 18,3 mm og en vægt på blot 1,45 kg er denne ASUS Zenbook et af de flotteste ultrabook.

Den rejsevenlige arbejdsmaskine er fremstillet i solidt aluminum, der giver computeren en rigtig flot look. Det føles behageligt at arbejde med den på farten, og som stort set ingenting vejer.

Stærkt grafikkort til bedre oplevelser

Den lille kompakte ASUS bærbar computer ser måske ikke ud af meget, men når der skal arbejdes med tungere programmer kommer den virkelig for sin ret.

Der er tale om et NVIDIA GeForce 940 MX grafikkort, som giver dig en førsteklasses oplevelser på en bærbar computer.

Udover hurtigere grafik ydelse til spil, video og billedredigering som f.eks i photoshop, så er giver grafikkortet et forlænget levetid til batteriets driftstid.

Super LCD skærm med IPS

Når du er på farten kan du risikere, at sidde i forskellige positioner som gør, at synsvinklen bliver ændret.

Kort fortalt betyder det på en almindelig computerskærm, at billedet føles udvasket at se på. Men en IPS skærm gør, at kontrasten og farveskalaen bliver betragtelig bedre, og giver en rigtig flot farvestrålende skærm i mindre gode vinkler.

Bruger du computeren udendørs, så vil du også opleve en væsentlig forbedring og et pænere billede.

Hurtig SSD harddisk på 256 GB

En ultrabook på farten uden en SSD harddisk er ligesom, at køre på isglat vej med sommerdæk.

Skal du sikkert frem i en fart, så er en SSD disk en uundværlig i en bærbar computer. Disken skåner også på batteriet og bliver ikke ligesom varm, som en HDD.

Du kan derfor arbejde meget længere, hurtigere og mere effektivt. Med 256 GB har du mere end rigeligt plads til de basale programmer, og studieopgaver.

Lenovo Yoga 920 – Ultrabook med stylus pen 2Lenovo Yoga 920

[maxbutton id=”131″ url=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22743&bannerid=67757&htmlurl=https://www.proshop.dk/Lenovo-Yoga-920″ text2=”Proshop.dk” ]

Lenovo Yoga 920 er også en af de bedste ultrabook til prisen i 2021, som både understøtter touchscreen, og Active Pen bluetooth.

Med denne kombination har du både en computer, og tablet på samme tid i én enhed. Ligesom forgængeren arbejder maskinen meget hurtigt både tryk på tastaturet, og reaktionstiden på touchskærmen.

Computeren er på flere fronter mere anvendelig på grund af den medfølgende Active pen 2, som du udnytte fuldt ud, især hvis du arbejder med grafisk eller video præsentationer.

Flot aluminiums design

Yoga modellerne er især kendte for deres kvalitets design, som både ser godt og er let. Det er virkeligt svært at slå Yogaen på denne parametre.

Langs skærmen er der desuden hængsler hele vejen rundt som gør, at skærmen kan rotere 360 grader og præcis arbejde, som hvilken tablet. Med andre ord er Yoga 920 en unik computer, der skiller sig ud fra mængden.

Batteri til en hel arbejdsdag

Som en af de bedste ultrabook til prisen så forventes der noget af batterikapaciteten. Yoga 920 kan holde helt op til 12 timers arbejdsbrug helt uden, at lade batteriet op.

Da man ofte skifter lysstyrken i løbet af dagen, skal du som tommelfingerregel trække 1-2 timer fra udefra producentens oplysninger. 10 timer er stadigvæk imponerende, og der er ikke mange ultrabooks, der kan måle sig med dette.

Super skærm med touch funktion

Skærmen kommer i Full HD på 1920 x 1080 pixels og er indbygget med IPS. For dig betyder det, at du problemfrit kan arbejde direkte i sollys, uden at synderligt bliver påvirket.

Farvegengivelsen og kontrasten står også meget pænere, og da vi har med 2 i 1 maskine at gøre, er det kun en fordel. Touchfunktionen fungere helt nøjagtigt som en Ipad, og i samspil med den medfølgende stylus Active pen 2.

30% højere program ydeevne

Der er slet ingen tvivl om, at Lenovo Yoga 920 er en super hurtig ultrabook. Yoga 920 er med andre ord en multitasking maskine, der er udviklet til at kunne håndtere flere programme på samme tid.

Med Intel Core i7 processor du desuden arbejde med flere forskellige billedbehandlings programmer uden, at det går ud over ydeevnen.

God skrivemaskine i dårlige lysforhold

Skriver du om aftenen eller i et mørkt rum kan det super smarte baggrundsbelyst tastatur øge dit arbejds aktivitet endnu mere.

Tastaturet giver dig en dejlig komfortabel skrivelse, som et altafgørende for tekstforfatning. Den stærke IntelCore i5 processor, og NVIDIA Geforce 940 MX gør, at du uden forstyrrelser kan arbejde med krævende programmer på vejen.

Et baggrundsbelyst tastatur er et must især hvis du arbejder med word eller andre office programmmer.

Acer Aspire S7 – Lang batteritid og skarp skærm

Acer Aspire S7

[maxbutton id=”131″ url=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22743&bannerid=67757&htmlurl=https%3A//www.proshop.dk/baerbar%3Fs%3Dacer+aspire%26o%3D1025%26pre%3D0″ text2=”Proshop.dk” ]

Denne tynde flotte maskine fra Acer består af hvid underside, indersider af aluminium og en skærmramme ud af aluminium med Corning Gorilla Glass, som indkapsler hvidt bagved samt foran.

Skærmen har en ret høj opløsning på hele 2560 x 1440 pixels der giver rigtige flotte billeder i fuld HD opløsning.

Skærmen har også den egenskab, at den kan vippes 180 grader, hvilket især kommer for sin ret, hvis man er flere samlet om skærmen.

Batteritid helt op til 8,5 timer

Acer Aspire har et virkeligt godt batteri, der kan klare en hel arbejdsdag. Batteriet kan holde op til 8,5 time, hvilket svarer til en hel dags arbejde.

Desuden lægger vægten helt nede på 1300 gram, som er et kæmpe stort plus for dem der skal transportere computeren hver dag.

Denne model kan arbejde med meget tunge programmer fordi, at den er født med en stærk Intel Core i7 dual core processor på hele 2,4 Ghz.

Redigere billeder i photoshop

Photoshop og almindelige spil kan køres helt uden problemer, og takket være SSD harddisken går det hele ekstra hurtigt.

Fra et økonomisk perspektiv kan denne løsning være en kostbar affære, men til gengæld får du et rigtigt lækkert design og en bærbar ultrabook der ikke vil svigte dig.

ASUS Zenbook 3 – Lav vægt og god processor

ASUS Zenbook 3

[maxbutton id=”131″ url=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22743&bannerid=67757&htmlurl=https%3A//www.proshop.dk/%3Fs%3DASUS+Zenbook+UX” text2=”Proshop.dk” ]

Denne ultrabook kan klare lidt flere computerspil fordi, at den er udstyret med et dedikeret grafikkort, og kan køre spil hvor der stilles højere krav.

Den kan desuden køre photoshop eller traktor musiksoftware helt uden besvær. Kabinettet er lavet i aluminum med et tonet skærmlåg.

Skærmen er utrolig flot og har en opløsning på hele 3200 x 1800 pixels, der giver knivskarpe billeder, og film i den bedste kvalitet.

Et fuldt opladt batteri kan ifølge producenten holde op til 6,5 time, og burde være for de fleste brugere.

Selvom vægten næsten ligger på 1,5 kilo er denne ultrabook stadig utrolig kompakt, og kan uden besvær slæbes til og fra arbejde eller studiet.

Asus zenbook er indbygget med et Intel core i7 processor på 2,00 Ghz med hyper threading turbo boost, der yder generelt rigtigt godt hele vejen igennem.

Denne ultrabook har en helt fantastisk lyd takket være Asus sonicmaster, som giver en rigtig følelse af surround med en fantastisk god bas og dynamisk lyd.

Der er med andre ord tale om en lækker bærbar computer til en ganske fornuftig pris. Film, billede og musik entusiaster kan nyde denne kraftfulde, og stærke ultrabook derhjemme i sofaen, og under transporten uden, at gå på kompromis med hastighed og kvalitet.

Hvad er en ultrabook?

Begrebet ultrabook = Betyder helt præcist en ultraportabel bærbar computer og er i virkeligheden ikke meget anderledes end alle andre bærbare enheder. Hypen blev startet af Intel , og de seneste års Macbook computere, der er kommet på markedet.

Byggekvalitet en bedre, og følelsen at stå med en rigtig ultrabook giver bare en bedre fornemmelse. Producenten har lagt flere kræfter i designet, som meget gerne må udstråle kvalitet.

Udover det flotte chassis kabinet, så er ultrabook også indbygget med langt kraftigere hardware end normale bærbare computere.

Fælles for de fleste ultrabooks er, at stort set allesammen kommer i 13,3” skærm, og holder sig til under 1,6 kg – hvilket gør dem meget attraktive i forhold transport fra A til B.

Har jeg brug for en ultrabook?

Mange behøver slet ikke erhverve sig en ultrabook, og kan i princippet klare sig med en almindelig bærbar computer.

Hvis du blot bruger din bærbar computer til:

 • Internet surfing
 • Shopping
 • Netbank
 • Borgerservice
 • Tekster
 • Sociale medier
 • Emails

Til almindelig overstående brug er det ikke nødvendigt for dig at anskaffe en dyr ultrabook. Er du til gengæld ofte på farten i forbindelse med studiet eller jobbet, hvor du har krævende opgaver, som skal løses ordentligt, kan en let ultrabook være det rigtige for dig.

Forretningsfolk og studerende er de primære brugere, da de i hverdagen har brug for en stabil maskine, der er designet netop til at medbringe i tasken.

Hvad er forskellen på ultrabooks og laptops?

En god og let ultrabook koster op til mange tusinde kroner ekstra, men tilgengæld får du også en langt bedre maskine, som kan yde mere end det dobbelte i forhold til en almindelig bærbar computer.

Oftest kan du se forskellen ved første øjekast, da producenterne har gjort meget mere ud af designet. Kabinettet er enten typisk af chassis eller let aluminium, som reducere vægten betragteligt. Alt dette lækre setup er med til at øge prisen betragteligt.

Ultrabooks holder generelt længere

Ligesom alt andet, så koster kvalitet, og det samme gælder valg en af god ultrabook. Batteriet er bare bedre og holder op til en hel arbejdsdag, eller længere på topmodellerne.

Grafikkortet er bedre og mere stabilt, der kan trække på dobbelt så mange kræfter. Eftersom mange har behov for at arbejde med flere programmer på sammen tid, har en kraftig ultrabook ingen problemer med at multitaske.

Faktisk vil du ikke opleve en reduceret hastighed eller langsommere maskine, da de fleste er bygget til arbejdsbrug.

God skærm under alle forhold

Mange dyre ultrabooks har en langt højere skærmopløsning, som gør dem ekstra til gode til multimediebrug. Har du netflix eller viaplay, vil du få en mere levende, og dynamisk oplevelse, fordi farverne vil stå skarpere.

Til fotoredigering er præcis denne type maskine det perfekte valg på grund af kontrasten i farvegengivelsen, og fordi grafikkortet samt processor er bygget til formålet.

Skal du f.eks ud og rejse til de varme lande, vil solens kraftige stråler påvirke skærmen så meget, at de fleste simpelthen opgiver helt at arbejde foran computeren.

Flere ultrabook kommer med en Ultrasharp QD og IGZO IPS panel skærm, der nu gør det muligt, at både kigge på skærmen i direkte sollys, og få et bedre billede fra dårligere vinkel.

Ingen god processor = ingen ultrabook

En stærk processor er absolut et af de vigtigste elementer i en arbejdscomputer, og er netop afgørende for om den kan køre de tungere programmer.

Arbejder du med musik eller billedbehandlingsprogrammer SKAL du op i den stærkeste kategori, da alt andet ikke vil fungere i længden.

Der er MANGE forskellige processorer og der komme hele tiden nye til. Det kan derfor være rigtig svært, at følge med i hvad der er det bedste på markedet, og almindelige brugere kan finde det meget uoverskueligt.

Processor oversigt

I denne diagram kan du groft sagt se forskellen på de stærkeste og discount modeller fra Intel Core.

 1. Til venstre ses antal megabyte ram (8 – 2 MB)
 2. Tallene (4,1 – 0) er ektra turbo, hvor de mindste ikke understøtter det
 3. De viste modeller er fra 2018/2019 Kilde: Laptop CPU comparison

Billedet giver dig en indikation på hvad du skal være opmærksom på, når du skal ud og have en ny laptop.

De fleste ultrabooks er født med enten Intel Core i5 eller Intel Core i7 processor fordi, at maskinen skal behandle flere programmer på samme tid, og helst hurtigts imens man er på farten.

Bedste ultrabook til under 11.000kr

Datalife har fundet flere bedste ultrabook computere på nuværende marked. Begge ultrabook er utrolig lette, der vejer under de magiske 1,5 kilo.

Men uanset om du er derhjemme eller bruger den på jobbet i hverdagene, skal en ultrabook være hurtigt, let, have lang batteritid og kunne klare mere end blot almindelige hverdagsopgaver.

Prisoversigt

Begge computere i denne artikel er indbygget enten født med en intel i5, eller en intel core i7 processor. Begge ultrabook har desuden en rigtig dejlig skærm på 13,3”  hvilket er med til, at holde vægten under de 1,5 kilo.

Begge computer kører med et Windows styresystem, og SSD harddisken gør, at maskinerne arbejder utroligt hurtigt og effektivt.

Prisen på computerne ligger forholdsvis på 8413,00 kroner og 10499,00 kroner. Det kan måske skræmme potentielle købere væk. Faktum er bare, at jo mindre ultrabook computerne er bygget, jo højere krav stilles der til hardwaren.

Ingen af computerne egner sig decideret kun til gaming, og tungt filmredigering. Kort fortalt er begge computere utroligt stærke maskiner der kan håndtere tungere opgaver til studiebrug og erhvervs brug. 

Glem ikke også at købe en original macbook oplader til din computer.

Datalife har anvendt disse kilder:

[su_divider top=”no”]

 1. Techradar: Bedste ultrabooks i 2018 – August 2018
 2. Trustedreviews: Bedste tyndeste og letteste ultrabook 2018 – Juli 2018
 3. PCMAG: De mest mobile ultrabook laptops – Maj 2018
 4. Altomdata: Dell XPS bærbar i topklasse – Januar 2017
 5. Mobilsiden: Lenovo Yoga test – December 2017
Huskeseddel