Årets konsol 2022: PLAYSTATION 5 | SE BEDSTE PRIS |

Vaskemaskine Test – Se de 8 bedste i test 2022

Vaskemaskine Test – Find en bedst i test vaskemaskine

En vaskemaskine er et vigtigt apparat i stort set enhver husstand. Det er nemlig de færreste, der kan klare sig uden en vaskemaskine i dagligdagen. Der er dog forskel på, hvad folk har af behov, der skal dækkes af deres vaskemaskine, hvorfor at du også kan have god grund til at læse en vaskemaskine test som denne.

Hvis du har planer om at købe en ny vaskemaskine, er det derfor altafgørende, at du har kendskab til dine behov. Når du skal finde den bedste vaskemaskine, skal du nemlig have fokus på egne behov – og ikke blot på at finde en testvinder i en vaskemaskine test.

Udvalget af vaskemaskiner er både stort og differentieret, hvorfor du er garanteret, at det også indeholder en ideel maskine for dig. For at kunne finde den mest ideelle model, er du dog nødt til at have et godt kendskab til dine behov.

Herunder bliver du præsenteret for en række af markedets bedste modeller. Derfor er der gode forudsætninger for, at du blandt modellerne herunder kan finde en vaskemaskine, der både stemmer overens med dine kriterier og kan dække dine behov.

Læs også: Tørretumbler test 

Testvinder
LG-FH6F9BDS2 vaskemaskine fra LG - Testvinder

LG FH6F9BDS2 - Testvinder

LG har udstyret deres FH6F9BDS2 med Centum System, der byder på en helt ny vasketeknologi, som er noget vi er meget imponeret over. Det er også derfor, at denne model vinder bedst i test hos Svensk Råd & Rön. 

Gå direkte til forhandler

Bedste vaskemaskine
Pris
Billigst hos
Gå til
 • LG-FH6F9BDS2 vaskemaskine fra LG - Testvinder
  1. LG FH6F9BDS2
  Pris: 11.149 kr.
  Billigst hos: Elsalg.dk
 • Miele vaskemaskine i test
  2. Miele WSA023
  Pris: 4.999 kr.
  Billigst hos: Skousen
 • Samsung WW90T986ASH
  3. Samsung WW90T986ASH
  Pris: 9.295 kr.
  Billigst hos: Elgiganten
 • Miele-WSF363WCSP testet
  4. Miele WSF363WCSP
  Pris: 6.499 kr.
  Billigst hos: Elgiganten
 • Bosch-WAY32899SN vaskemaskine
  5. Bosch WAY32899SN
  Pris: 15.899 kr.
  Billigst hos: Hvidevareshoppen
 • 6. Asko W4086C.S2
  Pris: 8.399 kr.
  Billigst hos: El-aalborg
 • AEG-L7WDB861G
  7. AEG L7WDB861G
  Pris: 4.207 kr.
  Billigst hos: Elgiganten
 • Electrolux-EW6S4225C4
  8. Electrolux EW6S4225C4
  Pris: 3.029 kr.
  Billigst hos: Punkt1

1. LG FH6F9BDS2 – Bedst i test vaskemaskine

 • ‘Bedst i test’ – Råd & Rön
 • Kommer med helt ny vasketeknologi

LG-FH6F9BDS2 vaskemaskine fra LG - Testvinder

 

LG har udstyret deres FH6F9BDS2 med Centum System, der byder på en helt ny vasketeknologi. Det betyder, at det er en vaskemaskine, der minimerer både støj og vibrationer, hvilket sker ved brug af både dæmpningssystem, balanceringssystem samt vibrations- og vibrationsisolator.

Maskinen er et intelligent valg, da den er med i front med hensyn til den teknologiske udvikling, men har samtidig 20 års garanti på den indbyggede Direct Drive-motor. Derfor er du garanteret, at den bliver ved og ved med at give et godt vaskeresultat.

Giver altid et optimalt vaskeresultat

Du kan vide dig sikker på, at du altid får et optimalt resultat, når du vasker med denne vaskemaskine. Den er nemlig baseret på den effektive 6 Motion Direct Drive-teknologi fra LG. Derfor skal du ikke være bekymret for vaskeresultatet med LG FH6F9BDS2.

Teknologien benytter nemlig et udvalg af de seks tromlebevægelser i de forskellige vaskeprogrammer, for at kunne tilpasse vasken til den type tøj, der bliver vasket. Det giver dig et effektivt vaskeresultat hver gang, men på den mest skånsomme måde.

Intelligent vaskemaskine

Vaskemaskinen er kompatibel med LG Smart ThinQ, hvilket betyder, at den også er kompatibel med Wi-Fi. Derfor er det muligt at styre stort set alle aspekter af din vaskemaskine med Smart Remote Control, som er en app, du kan hente til din smartphone.

Fra denne app kan du blandt andet hente op til 20 forskellige vaskeprogrammer til din maskine. Desuden får du også adgang til Smart Diagnose, som hjælper dig med en hurtig fejlfinding af stort set alle mindre problemer, så større problemer kan forebygges.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 12 kg
 • Energiklasse: A
 • Centrifugeringsevne: A
 • Vægtet energiforbrug pr. 100 cyklusser: 55 kWh
 • Vægtet vandforbrug pr. cyklus: 56 L
 • Mål: B: 600 x D: 640 x H: 850 mm
 • Vægt: 73 kg

2. Miele WSA023 – Kraftig og god vaskemaskine

 • Drevet af kraftig og effektiv ProfiEco-motor
 • Udstyret med SoftCare-skånetromle

Miele vaskemaskine i test

 

Miele har sørget for, at deres WSA023 er udstyret med en særligt effektiv motor. Den er nemlig forsynet med en af deres stærke, men også besparende og lydsvage ProfiEco-motorer. Derfor er der bestemt tale om en motor med mange fordele.

Først og fremmest får du en motor, der sikrer et effektivt resultat gang på gang. Derudover er du sikret, at den formår at gøre dette, uden at bruge for meget energi. Slutteligt er den også stort set helt slidfri, hvorfor du får en motor, der kan bruges i mange år.

Udstyret med patenteret SoftCare-skånetromle

Når du bruger din vaskemaskine til at vaske tøj, har du naturligvis en formodning om, at det vaskes på effektiv vis. Hos Miele er det dog ikke det eneste, der er i fokus. De har nemlig også et meget klart mål om at give dit tøj den blidest mulige behandling.

Det er med afsæt i dette, at de har designet deres patenterede SoftCare-skånetromle. Den byder bl.a. på et reduceret antal udløbshuller samt et særligt vandkanalsnetværk, der giver et tyndt vandlag, der sørger for at beskytte dit tøj.

Op til 20 års levetid

Miele går ikke på kompromis med kvaliteten af deres produkter. Det vidner en test af vaskemaskiner fra seks producenter udført af Reinigungstechnologie e.V. i Krefeld. Resultatet af testen er, at det kun var de tre Miele-maskiner, der bestod testen.

Den tyske producent tester selv deres vaskemaskiner, og det gør de grundigt. De har nemlig langtidskontroller med testvarighed på intet mindre end 10.000 driftstimer. Det svarer til en levetid på op mod 20 år, hvorfor du kan bruge din WSA023 i rigtig mange år.

Specifikationer:

 • Energiklasse: B
 • Vægtet vandforbrug pr. vaskecyklus: 45 liter
 • Vægtet energiforbrug pr. 100 vaskecykler: 51 kWh
 • Lydniveau: 72 dB(A)
 • Restfugtighed: 53 %
 • Kapacitet: 7 kg
 • Mål: B: 596 x D: 636 x H: 850 mm
 • Vægt: 94 kg

3. Samsung WW90T986ASH – Godt køb

 • Stor vaskekapacitet på 9 kg
 • Er kompatibel med Samsungs SmartThings-app

Samsung WW90T986ASH

 

En af fordelene ved denne vaskemaskine er, at du både kan vaske få stykker vasketøj på kort tid, men også let kan klare vasketøj for en hel uge på én gang. Den har nemlig en stor kapacitet på 9 kg, hvorfor du snildt kan klare vasketøjet, selvom det har hobet sig op.

Hvis det skal gå stærkt, så kan du vaske både hurtigt og effektivt med Samsungs QuickDrive. Her er der nemlig tale om en funktion, der giver dig mulighed for en fuld rengøring på den halve tid. Det reducerer ikke blot vasketiden, men nedbringer samtidig energiforbruget.

Skånsom, men effektiv vask ved alle temperaturer

Samsung har også forsynet deres WW90T986ASH med deres egen, unikke Eco Bubble-teknologi. Det er en teknologi, der er i stand til at sikre dig en skånsom vask, som ikke før er set. Det klarer den naturligvis ved lave temperaturer, for at skåne tøjet.

Hvad der dog gør det særligt imponerende er, at det er en teknologi, der formår at gøre dette, uden at gå på kompromis med et fremragende vaskeresultat. Teknologien kan opløse vaskemidlet i vandet ved hjælp af små luftbobler, som giver en bedre vaskeeffektivitet.

Præcis automatisk sæbedosering

Vaskemaskinen er også udstyret med et sæbedoseringssystem, som de kalder for Auto Optimal Wash. Det er et automatisk system udviklet af Samsung selv, der byder på fire sensorer, der kan sikre, at sæbemængden bliver doseret på præcis vis.

Maskinen vejer mængden af tøj, overvåger mængde af vand i tromlen samt måler niveauet af snavs i vandet. Denne information bruges derefter til at dosere den rette sæbemængde. Den er også i stand til at tilføje mere sæbe eller forlænge skylletiden, hvis der er behov.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 9 kg
 • Motorgaranti: 10 år
 • Vægtet energiforbrug v/100 cyklusser: 49 kWh
 • Vægtet vandforbrug pr. vaskecyklus: 50 L
 • Lydniveau: 72 dB(A)
 • Mål: D: 600 x B: 600 x H: 850 mm
 • Vægt: 79,5 kg

4. Miele WSF363WCSP – Testvinder

 • Testvinder – Forbrugerrådet Tænk
 • Styr vaskemaskinen direkte fra din smartphone

Miele-WSF363WCSP testet

 

Med denne vaskemaskine til rådighed, er du sikker på, at du nemt kan klare hele ugens vasketøj på én gang. Den kan nemlig bryste sig af en kapacitet på 8 kg. Derfor er det intet problem for denne vaskemaskine at klare f.eks. hele familiens vasketøj efter en ferie.

Derudover har Miele sørget for at forsyne den med et hav af praktiske programmer. Derfor er du sikker på, at den har programmer, der kan klare ethvert vaskebehov. Blandt andet kommer den med programmer til vask af silke, uld samt et hurtigt 20-minutters program.

Udskyd start ved behov

Det er ikke altid, at det er nemt at få tid til at klare alle de huslige pligter i hverdagen. Her kan denne vaskemaskine dog være til stor hjælp. Du kan nemlig nemt planlægge din vaskecyklus efter dit skema, så du får lettere ved at få tingene til at hænge sammen.

Den har nemlig en indbygget funktion, der tilbyder dig at udskyde starten. Derfor kan du udsætte starten af vaskeprocessen, så det passer med, at du kan tømme din vaskemaskine, når du vender hjem fra arbejde, skole eller efter at have klaret dine indkøb.

Automatisk doseringssystem

Derudover er der blevet sørget for, at den har et doseringssystem, der fungerer helt automatisk. Det er et system, der sikrer, at dit tøj får den rette omgang vaskemiddel hver gang. Ikke nok med det, så tilpasser den også tidspunktet for, hvornår vaskemidlet bliver doseret.

Du behøver ikke at være i nærheden af din vaskemaskine, for at holde øje med den. Det kan du blot klare fra din smartphone via Mieles egen [email protected] Faktisk kan du få adgang til og styre din vaskemaskine, selvom du ikke er hjemme.

Specifikationer:

 • Energimærke: A
 • Vægtet energiforbrug v/100 cyklusser: 47 kWh
 • Vægtet vandforbrug pr. vaskecyklus: 47 L
 • Kapacitet: 8 kg
 • Centrifugeringsevne: A
 • Mål: H: 59,6 x D: 64,3 x H: 85 cm
 • Vægt: 93 kg

5. Bosch WAY32899SN

 • Robust og lydsvag EcoSilence Drive-motor
 • Betjenes med brugervenlig berøringsfølsom skærm

Bosch-WAY32899SN vaskemaskine

 

Bosch WAY32899SN er bestemt ikke den billigste vaskemaskine, du kan finde på det danske marked. Det skyldes, at den er en del af den tyske products Professional-serie. Det er din garanti for, at der ikke er gået på kompromis med ét eneste aspekt af maskinen.

For prisen får du en energieffektiv maskine, der byder på en stor vaskekapacitet og en effektiv omdrejningshastighed på 1.600 o/min. Samtidig er det en maskine, der er i stand til at give en automatisk dosering af vaskemiddel, så man får det bedst mulige resultat.

Præcis tøjvask med sensorer

Bosch har også udstyret vaskemaskinen med ActiveWater Plus-teknologi, som er en teknologi, der er i stand til at tilpasse mængden af vand til den pågældende vask. Den bruger sensorer til at vurdere vandmængden ud fra både tøjtype og tøjmængde.

I samarbejde med i-DOS-systemet, der sørger for at dosere den rette mængde vaskemiddel til din vask, får du altid den perfekte vask. Det kan du nemlig vide dig sikker på, at der hverken vil blive overdoseret vaskemiddel eller vand, når den vasker dit tøj.

Udstyret med slidstærk motor

Bosch er især kendt for at skabe lydsvage motorer, hvilket medfører, at man næsten ikke kan høre den. Denne vaskemaskine er blevet udstyret med en børsteløs EcoSilence Drive-motor, som bryster sig af at være både energieffektiv, robust og lydsvag.

Derudover er den også forsynet med en blid VarioDrum, som er designet til at kunne give en effektiv vask, uden der forekommer en overdrevet slid på dit tøj. Ikke nok med det, så har den også et AntiVibration-design, der reducerer vibrationer og sænker lydniveauet.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 9 kg
 • Centrifugeringshastighed: 1.600 omdrejninger pr. minut
 • Energiklasse: A+++
 • Centrifugeringsevne: A
 • Lydniveau (vask): 47 dB(A)
 • Mål: D: 590 x B: 598 x H: 848 mm
 • Vægt: 83 kg

6. Asko W4086C.S2 – Hvis du går op i design

 • Vælg mellem hele 21 programmer
 • Tæt på at være vibrationsfri

 

Hvis du er på jagt efter en effektiv og unik vaskemaskine, har du flere muligheder. Vil du være sikker på, at det også er en maskine, der kan bryste sig af et stilrent udseende, er Asko W4086C.S/2 et godt valg. Den har nemlig et både nydeligt og moderne udseende.

Det er dog ikke blot i forhold til udseendet, at den udmærker sig. Det gør den også i forhold til lydniveauet. Den er nemlig blevet udstyret med fire støddæmpere, der sikrer, at den er så godt som vibrationsfri, selvom den kører ved den maksimale centrifugeringshastighed.

Vælg mellem 21 programmer

Der er stor forskel på folks vaskebehov. Derfor er der også stor forskel på, hvad folk kræver af deres vaskemaskine. Du kan dog være sikker på, at du med Asko W4086C.S2 har en lang række programmer, som du kan vælge mellem.

Asko har nemlig valgt at udstyre deres W4086C.S2 med intet mindre end 21 forskellige programmer. Samtidig er der også fem tilstand at vælge mellem. Derfor er du sikret, at du kan finde en indstilling og et program, der passer perfekt til netop dit vaskebehov.

Forhindrer vandskader

Med denne vaskemaskine fra Asko skal du ikke være bekymret for, at der opstår vandskader derhjemme. Selv den mindste lækage, der ikke bliver opdaget i tide, kan ende med at forårsage store problemer. Derfor er det vigtigt, at de bliver opdaget i god tid.

For at sikre, at der ikke sker lækager, har Asko valgt at forsyne deres W4086C.S2 med deres avancerede AquaBlock-system. Derfor har den sensorer, der registrerer, hvis vandstanden er for høj, hvorefter den sørger for at pumpe vand ud, før det ender med at gøre skade.

Specifikationer:

 • Energiklasse: B
 • Vægtet energiforbrug: 54 kWh pr. 100 vaskecykler
 • Vægtet vandforbrug: 46 liter pr. vaskecyklus
 • Kapacitet: 8 kg
 • Centrifugeringsklasse: A
 • Lydniveau: 76 dB(A)
 • Restfugtighed: 44 %

7. AEG L7WDB861G – Skånsom vaskemaskine

 • Tilpasser sig automatisk til hver vask
 • Ekstra stor og skånsom tromle

AEG-L7WDB861G

 
 

En af de klare fordele ved at købe en AEG L7WDB861G er, at den helt automatisk vejer vasken ved hver fyldning. Det sørger den for, da AEG har udstyret maskinen med deres ProSense-teknologi, som den tyske producent selv har udviklet til deres vaskemaskiner.

Teknologien fungerer ved, at maskinen er udstyret med sensorer, der er i stand til at justere vasketiden, så den altid sikrer en optimal vask. Når du tager dit vasketøj ud af din L7WDB861G fra AEG, er du sikker på, at det er friskt og nyt, og du sparer både vand og energi.

Udstyret med energieffektiv motor

AEG er bestemt ikke gået på kompromis med deres valg af motor. De har nemlig udstyret maskinen med en energieffektiv ÖKOInverter-motor. Derfor er du sikker på, at du får en motor med en høj effektivitet, som sikrer en overlegen vaskeevne.

Samtidig har den en holdbarhed, der er helt i top, og netop derfor gives der også hele 10 års garanti på motoren under AEG’s egen tryghedsordning. Motoren formår at kombinere et lavt lydniveau med et uovertruffent lavt energiforbrug.

Kommer med dampprogram

AEG har også sørget for, at denne vaskemaskine er blevet forsynet med et dampprogram. Det er et særligt program, der er i stand til at blødgøre fibrene i dit tøj. Det er naturligvis en fordel, da det betyder, at det reducerer krøller og du undgår strygning.

Programmet giver dig også mulighed for at opfriske tøjet, uden at du skal starte en omfattende cyklus. Det har også den fordel, at dit tøj ikke bliver udsat for mindre temperaturer og bevægelse, hvorved dit tøj skånes og kan holde sig i længere tid.

Specifikationer:

 • Energiklasse: E
 • Vægtet energiforbrug: 63 kWh pr. 100 vaskecykler
 • Vægtet vandforbrug: 47 liter pr. vaskecyklus
 • Tørrekapacitet: 4 kg
 • Vaskekapacitet: 8 kg
 • Lydniveau: 76 dB(A)

8. Electrolux EW6S4225C4  – Meget brugervenlig

 • Vaskemaskine med dybde på kun 42 cm
 • Udstyret med brugervenlig timer

Electrolux-EW6S4225C4

 


Det er bestemt ikke alle vaskemaskiner, der er lige nemme at få plads til. Er du på udkig efter en vaskemaskine, der er nem at finde plads til, er Electrolux EW6S4225C4 et godt bud. Her er der nemlig tale om en model, der er designet til at være kompakt.

Derfor er du også sikker på, at det er en vaskemaskine, der vil kunne spare plads i dit hjem i forhold til andre modeller. Skal du have fundet en vaskemaskine, du kan vide dig sikker på, at du har plads til, selvom du har begrænset med plads i din bolig.

Udstyret med SensiCare-system

Ikke alle vaskemaskiner kan selv justere og tilpasse sig til hver vask. Det kan EW6S4225C4 fra Electrolux dog bryste sig af. Her får du nemlig en vaskemaskine med deres SensiCare-system, som automatisk indstiller vaskeprogrammerne for hver tøjvask.

Det er en klar fordel, at den kan det, da det medfører, at det beskytter dit tøj mod, at det bliver udsat for yderligere belastning. Ikke nok med det, så er det også noget, du kan mærke på din strømregning, da denne funktion sørger for at spare dig for energi.

Timer, der er nem at indstille

Maskinen har en timer, du kan indstille, så den starter, når du vil have, at den starter. Det sikrer også, at du kan få den til at slutte, når det passer ind i dit skema. Det er en fordel, da du slipper for at skulle planlægge din dag og dit skema i forhold til vasken.

Det er ikke altid, at man har lang tid til at få vasket sit tøj. Har du brug for at vaske tøj på kort tid, kan du blot bruge maskinens hurtig-vask, der vasker på kun 20 minutter. Derfor kan du sagtens nå at få vasket dit yndlingstøj, inden du skal ud af døren.

Specifikationer:

 • Energiklasse: F
 • Vægtet energiforbrug: 77 kWh pr. 100 vaskecykler
 • Vægtet vandforbrug: 40 liter pr. vaskecyklus
 • Kapacitet: 5 kg
 • Centrifugeringsklasse: B
 • Lydniveau: 77 dB(A)

Valg af vaskemaskine: Det skal du fokusere på

Står du overfor at skulle købe en ny vaskemaskine, er der flere ting, der skal være i fokus. Derfor kan det også være svært at vælge mellem de mange modeller, der er at finde på det danske marked – det er især gældende, hvis du ikke ved, hvad du er på jagt efter.

For at gøre dit valg lettere, bør du tage dig tid til at svare på de spørgsmål, der er at finde herunder. Med et svar på disse spørgsmål, bliver det nemlig markant lettere for dig at finde frem til den rette vaskemaskine for netop dit vedkommende.

Hvor meget må dit energiforbrug koste?

Uanset hvilken af de mange vaskemaskiner, du ender med at vælge, så er den forsynet med en energimærkning. Det er naturligvis et mærke, der er vigtigt at holde øje med, da det afgør, hvor energieffektiv den er. Det er angivet på en skala fra A til G.

Det er selvfølgelig op til dig selv at vurdere, hvor energieffektiv din vaskemaskine skal være. Det anbefales dog at vælge en maskine, der er så energibesparende som muligt, da det både er sundt for din pengepung og for miljøet.

Inden du giver dig i kast med at lede efter en vaskemaskine, rådes du derfor til at bruge lidt tid på at finde ud af, hvor højt et energiforbrug, den må have. Der er selvfølgelig funktioner, der koster på energiforbruget, hvorfor det også skal med i dine overvejelser.

Hvor meget må den larme?

Når du skal vurdere, hvor meget din vaskemaskine må larme, skal du naturligvis overveje, hvor den skal stå. Hvis du ved, at du skal have den stående nær soveværelset eller et andet rum, hvor du ofte opholder dig, er det en god idé at vælge en forholdsvis støjsvag model.

Er det vigtigt, at den ikke larmer for meget, er det en god idé at vælge en model med en kulfri motor. De larmer nemlig markant mindre, end de traditionel kulmotorer. Derudover er der også den fordel, at de kulfri motorer typisk har en længere holdbarhed.

Alle vaskemaskiners lydniveau bliver målt i dB. Det bliver derfor målt ud fra den samme skala. Dog er det vigtigt at vide, at hver gang det stiger med 3 dB, er der faktisk tale om en fordobling af lydniveauet.

Det betyder, at det dobbelte af 40 dB ikke er 80 dB, men derimod 43 dB. Derfor kan det for nogle være svært at vurdere, hvor meget en vaskemaskine egentlig støjer. Her kan det være nyttigt at vide, at almindelig tale svarer til 60 dB.

Hvor tørt skal dit tøj være?

Hvis du skal købe en vaskemaskine, er det også vigtigt at holde øje med dens centrifugeringsevne. Det er et udtryk for, hvor mange gange tromlen drejer rundt pr. minut, hvilket har betydning for, hvor meget vand, der bliver presset ud af tøjet i maskinen.

Antallet af omdrejninger pr. minut varierer fra maskine til maskine, men ligger som regel mellem 1.000 og 1.600 omdrejninger pr. minut.

I denne forbindelse er der flere ting, der skal være med i overvejelserne. Hvis du vælger en maskine, der kører med mange omdrejninger pr. minut, så slider den nemlig mere på dit tøj. Til gengæld er du sikker på, at dit tøj er mere tørt, når du tager det ud af maskinen.

Er det vigtigt for dig, at du får anskaffet dig en vaskemaskine, der tørrer tøjet, så det ikke behøver en stor tur i tørretumbleren eller behøver at hænge lang tid på tørresnoren, så skal den have et højt antal omdrejninger pr. minut.

Centrifugeringsevne bliver rangeret på en skala fra A-C, og bliver målt i restfugtighed, hvilket angiver, hvor meget vand, der er tilbage i tøjet efter endt centrifugering:

 • A = 44 % i restfugtighed
 • B = 53 % i restfugtighed
 • C = 62 % i restfugtighed

Hvor meget tøj vasker du?

Kapaciteten er et udtryk for, hvor meget vasketøj, der er plads til i en vaskemaskine. Når du vælger kapacitet, er det vigtigt, at du husker, at dit tøj bliver renest, hvis du ikke har overfyldt din vaskemaskine. Omvendt bør du heller ikke fylde for lidt i, da det blot fører til, at den bruger mere energi end nødvendigt.

I dag kan det dog lade sig gøre at finde vaskemaskiner, der er udstyret med sensorer, som selv kan veje tøjmængden og ud fra dette tilpasse vandforbruget. Er du i tvivl om dit behov, kan det være en rigtig god idé at købe en af disse vaskemaskiner.

Under alle omstændigheder er det dog en god idé at have et indblik i, hvor meget du vasker. Du kan nemlig risikere at få valgt en maskine, der har en lille kapacitet. Der er ikke nogle egentlige retningslinjer, men man kan dog tage udgangspunkt i følgende:

 • En eller to voksne = 5-6 kg
 • To voksne og et barn = 7-8 kg
 • Mere end tre personer = 8 kg eller derover

Har du et ønske om andre funktioner?

Det er meget forskelligt fra vaskemaskine til vaskemaskine, hvad de byder på af funktioner. Derfor er det selvfølgelig også noget, man er nødt til at have med i sine overvejelser, hvis man skal investere i en vaskemaskine.

Blandt andet er der mange, der har et ønske om at have mulighed for at udskyde starten. Dermed har man nemlig mulighed for at tilpasse starten, så den er færdig med at vaske, når man kommer hjem fra arbejde, skole eller efter at have været ude at købe ind.

Derudover er der også mange, der sætter pris på at have automatisk sæbedosering. Det sikrer nemlig, at man ikke skal bekymre sig om, hvorvidt man bruger for meget eller for lidt. Det klarer vaskemaskinen nemlig selv, så der doseres den helt rette mængde.

Det er naturligvis ikke et krav, at en vaskemaskine har sådanne funktioner, hvorfor det er noget, man selv skal vurdere, om man har brug for. De fleste moderne vaskemaskiner kan f.eks. styres fra en smartphone, men det er slet ikke et krav, som alle har.

Hvad koster en god vaskemaskine?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad du skal betale for en vaskemaskine. Det skyldes, at der er stor forskel på, hvad de mange modeller koster. Hertil er der også stor forskel på, hvad der af hver enkelt forbruger vurderes at være en god vaskemaskine.

I denne forbindelse er det dog vigtigt at understrege, at der naturligvis er sammenhæng mellem pris og kvalitet, når man skal købe en vaskemaskine. Hvis du stiller høje krav til din vaskemaskine, skal du selvfølgelig være villig til at betale for disse krav.

Når du tager et kig på det store udvalg af vaskemaskiner, står det hurtigt klart, at der er stor forskel på priserne. Du kan sagtens købe en vaskemaskine til blot et par tusinde kroner, men du kan dog også købe en vaskemaskine, der koster dig mellem 15.000 og 17.000 kr.

I og med, at der er stor forskel på, hvad de mange vaskemaskiner koster, er det en god idé at sætte et budget, inden man går på jagt. Hvis du ved, hvad du er klar til at betale for din kommende vaskemaskine, er det nemlig lettere at sortere i det store udvalg.

Når du sætter dit budget, er det vigtigt, at du er realistisk. Hvis du stiller mange og høje krav til din vaskemaskine, er du nødt til at betale for det. Det vil også sige, at du ikke kan forvente, at du kan få det hele til det halve, hvilket er gældende for alle hvidevarer.

Overvej at købe en vaske-tørremaskine

Det er værd at overveje, om ikke en vaske-tørremaskine er det rette valg for dig. Her får du nemlig en maskine, der både kan vaske og tørre dit tøj. Det fører selvfølgelig flere fordele med sig, men den mest fremtrædende er, at du slipper for at have to maskiner stående.

Hvis du ikke har særlig meget plads at gøre godt med, kan det være en god løsning at købe vaske-tørremaskine. Dem kan du finde en del af på det danske marked, hvorfor det ikke bør være et problem at finde en model, der stemmer godt overens med dine krav.

At det ikke optager helt så meget plads, er dog ikke den eneste fordel ved denne løsning. Det sikrer nemlig også, at du ikke behøver at tage dit tøj ud af en vask, hvis du gerne vil tørre det med det samme. Derfor kan dette valg også spare dig for en smule besvær.

Dog er det vigtigt, at du er klar over, at man som regel skal betale en kende ekstra, hvis man vil have fat i en vaske-tørremaskine, i stedet for en alm. vaskemaskine. Det er naturligvis op til dig selv at vurdere, om du mener, at det er værd at betale ekstra for.

Andre guides: reoverview.dk 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here