Bedste ekstern harddisk - 12 bedste køb

Andreas Thomsen

Skrevet d. 03/01/2020 af Andreas Thomsen

Ekstern harddisk test

Den bedste ekstern harddisk giver meget mere fleksibilitet, og meget mere plads til dine alle dine filer. Det er også mange som bruger en ekstern harddisk til backup af alle filer og vigtige billeder.

Hvis du fylder din computer op med tunge filer, får du i sidste sidste ende en meget langsom computer, der ikke længere vil arbejde ligeså effektivt.

Kort fortalt kan man sige, at med den bedste ekstern harddisk løber du aldrig tør for plads til dine film, billeder, musikfiler eller tekster og er en super god løsning til sikkerhedskopiering af alle dine data.

LÆS OGSÅ: Eksterne harddiske 4 store med ekstra plads

Der er gode grunde til, at allerede nu finde ud hvilken type harddisk du reelt har behov for, og hvor stor kapacitet den skal have.

I denne artikel skal vi se på den bedste ekstern harddisk, der både er mobil og fleksibel med masser af plads. Du finder 8 af de bedste eksterne harddiske, der kan købes hos danske webshops, til rigtig gode priser.

Se de mest populære harddiske ifølge Pricerunner lige nu

i samarbejde med PriceRunner


Samsung Portable SSD T5 – En af de bedste SSD harddisk 

Samsung Portable SSD T5 - Bedste SSD harddisk

i samarbejde med PriceRunner

Du får en super kompakt og letvægt ekstern harddisk med meget hurtige overførselshastigheder.

Det ydre af denne eksterne SSD er udført i metal fra top til tå, og kanterne er afrundede, så den ligger behageligt i hånden. Den er bygget med stød-absorbering og kan rent faktisk holde til et fald fra 2 meters højde.

Samsung Portable SSD T5 fås med diskplads på 250GB, 500GB, 1TB og 2TB alle i samme miniatureformat, – størrelsen kan sammenlignes med et visitkort. 

Den eksterne SSD har overførselshastigheder, som svarer til 4,9 gange hurtigere end en typisk ekstern HDD (hard disc drive).

Takket være sin V-NAND flash hukommelse og en USB 3,1 Gen grænseflade overfører Samsung SSD T5 med 540 Mbps. Det kan især mærkes med videoer i 4K, som overføres i løbet af fantastisk kort tid.

SSD’ens indhold beskyttes med en valgfri adgangskode med AES 256-bit hardwarekryptering, så dine filer altid er beskyttede.

Den kan tilsluttes både computer, tablet og mobiltelefon ved hjælp af de 2 medfølgende USB kabler. 

Mål:

 • 57,3 x 74 x 10,5 mm.
 • Vægt: 51 gram

Western Digital My passport – 2TB til en god pris

Western Digital My passport

i samarbejde med PriceRunner

Ekstern harddisk i vibrerende farver og med stor diskplads. Dens praktiske størrelse passer ned i en bukselomme.

My Passport HDD har en lav pris i forhold til, at du får hele 2000 GB opbevaringsplads for pengene. Med dens indbyggede software kan du sætte indstillingerne til at lave en automatisk backup af din PC, og du bestemmer selv med hvor stort tidsmellemrum det skal ske.

Overfør dine filer med USB 2.0 og en hastighed på 480 Mbps eller anvend USB 3.0 og oplev en overførselshastighed på 5 Gbps!

For at sikre beskyttelsen af indholdet på den eksterne harddisk, kan du vælge et password efter eget valg, som er krypteret med en indbygget 256-bit AES.

I tilfælde af at du skulle glemme din harddisk et eller andet sted, kan du tilføje en besked, som kommer frem, når passwordet viser sig; f.eks. ”ring venligst til dette nummer…”. 

Western Digital ekstern harddisk er fremstillet i solidt materiale og med indbygget stødabsorbering, så du kan slappe af, selvom den skulle ryge på gulvet.

Mål:

 • 110 x 81,5 x 13,8 mm
 • Vægt: 170 gram

Seagate Backup plus – Både til Mac og Windows

Seagate Backup plus

i samarbejde med PriceRunner

Her er den ideelle eksterne harddisk for dig, som gerne vil kunne uploade og downloade billeder og andet fra de sociale medier i løbet af et øjeblik.

Seagate Plus har et integreret software, som gør det ekstra nemt at tage backup af dine filer i ”skyen”, på Facebook, Instagram og på andre sociale netværk. Du kan også uploade flere filer ad gangen til eksempelvis Facebook og skal ikke vælge dem enkeltvis.

Det indbyggede Seagate Dashboard software giver dig mulighed for at lave en backup-plan for din PC, så dine filer automatisk bliver gemt i harddisken med dages, ugers eller måneders mellemrum alt efter dine indstillinger.   

Du kan overføre via en USB 3.0 port, som giver dig super speedy overførselshastigheder. Harddisken er også kompatibel med USB 2.0, som dog ikke når de samme hastigheder.

Seagate Backup Plus er sort, elegant og lige til at putte ned i jakkelommen.

Mål:

 • 76 x 113,5 x 12,1 mm
 • Vægt: 140 gram

WD elements portable  1TB – Ekstern harddisk i kompakt design

WD elements portable

i samarbejde med PriceRunner

Denne eksterne harddisk får du til en utrolig lav pris – men med en høj opbevaringskapacitet.

WD elements eksterne harddisk er lille og fiks med et stilrent look i sort. Det ydre materiale er bygget med en hårdfør ramme, som i længden er både slidstærk og stødabsorberende.

Harddisken anvender både USB 3.0, som giver en super hurtig overføringshastighed, og USB 2.0 som overfører en del langsommere men til gengæld kan anvendes af ældre hardware.

Når du køber WD harddisken, får du en gratis prøveversion af WD Smartware Pro med i købet. Det er et sikkerhedskopieringsprogram, som gør det let at lave en backup af dine filer enten til din WD Elements harddisk eller til ”skyen” via din Dropbox-konto.

WD harddisken er først og fremmest kompatibel med windows styresystemer men kan omformateres til Mac.

Mål:

 • 78 x 109 x 14 mm
 • Vægt: 149 gram

Toshiba Canvio 1TB – Billigste backup til Macbook

Toshiba Canvio 1TB

i samarbejde med PriceRunner

Toshiba har lavet en af de billigste eksterne harddiske for så stor en oplagringsplads.

Den eksterne harddisk kan bruges med de fleste Windows styresystemer: fra Windows 7 til Windows 10.

Softwaren skal ikke installeres på forhånd, så du kan frit bruge den på alle enheder. Hvis du vil anvende Toshibas harddisk med Mac, kan den formateres.

Du overfører dine filer lynhurtigt med USB 3.0, eller du kan også anvende USB 2 for overførsel til ældre hardware. Kablet følger med, når du køber harddisken.

Mål:

 • 78 x 109 x 14 mm
 • Vægt: 230 gram

WD My passport black (New) – Flot design og god pris

Western Digital My passport

i samarbejde med PriceRunner

Harddisken fra Western Digital My passport er en af de bedste ekstern harddisk til prisen.

Designet er super lækkert, og den er ultra tynd og moderne. Denne flotte WD harddisk har et lager kapacitet på 1 terabyte, og burde være nok for de fleste.

Bunden er fremstillet af plastik, så den let kan glide rundt op en skrivebord.

Selvom der ikke er tale om et SSD enhed, så er WD alligevel en super hurtig og støjsvag disk, der arbejder flittigt og effektivt med data overførsel.

Western Digital er verdens kendte og er den producent, der fremstiller de bedst driftsikre diske på markedet.

Er 1 terabyte for lidt eller for meget kan du præcis få denne model i en 500 GB og 2 terabyte, som også forhandles hos Conrad elektronik.

Mål:

 • 110 x 18,8 x 90 mm
 • Vægt 241 gram

SSD harddisk Intenso 128 GB – Billigste SSD disk

Intenso 128GB SSD

i samarbejde med PriceRunner

Det kan virkeligt være svært at tro, at denne SSD intenso harddisk på 128 GB er så billig i forhold, hvad godt den arbejder.

Måske er intenso ikke et super brand som WD, Freecom eller Verbatim, men derimod betyder det ikke, at den arbejder langsommere af den grund.

Hvis du ikke er typen, der går op i lækkert design, og finish så er denne intenso en af de bedste ekstern harddisk med en fantastisk hastighed.

Den er fremstillet i plastik og fylder stort set ikke ret meget. Vi taler om en vægt på blot 34 gram, og som hurtigt kan gemmes ned i lommen eller i tasken.

Er du tit på farten eller skal have et ekstra backup af dine vigtige skoleprojoker, tekster eller anden vigtig data – Så er intenso harddisk en super og rigtig billig løsning.

Udefra alle de anmeldelser og forespørgler har vi hos Datalife.dk kun hørt om positive tilbage meldinger.

Mål:

 • 54 x 92 x 9 mm
 • Vægt 34 gram

Maxtor USB 3.0, 2 TB, sort – Meget plads til en billig pris

Seagate Maxtor M3 Portable

i samarbejde med PriceRunner

Det er ingen hemmelighed, at man nu om dage gerne vil spare penge.

Går du ikke særlig op i designet, og kan du nøjes med en disk fremstillet i plastisk, så kan denne sag måske være noget for dig.

Det er faktisk Seagate som producere Maxtor diske, og der generelt er billigere.

Maxtor er en ganske fin disk og faktisk den bedste ekstern harddisk til prisen.

Den fungere glimrende, og arbejder pålideligt på ligefod med de andre modeller.

Den både mobil og praktisk, der kan tages med overalt, og er utroligt robust, der kan klare knubs og stød under transporten. Maxtor er et lagerkapacitet på 2 terabyte og er for de fleste forbrugere rigeligt.

Mål:

 • 82 x 112 x 17,5 mm
 • Vægt 169 gram

Bedste ekstern harddisk Transcend ESD400k 128 GB – Til MacOX og Windows

Transcend ESD400 .

[maxbutton id=”129″ url=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22743&bannerid=67757&htmlurl=https://www.proshop.dk/SSD/Transcend-ESD400-USB-30-SSD-128GB/2455813″ text=”594,00″ text2=”Proshop.dk” ]

Transcend ESD400K er også en super smart og lille ekstern harddisk, der både passer til Apples computere og Windows maskiner.

Den indeholder 128 GB SSD, der virkeligt arbejder hurtigt og fleksibelt, når data skal overføres imellem enhederne.

Den er både stød og skridsikker og er derfor ekstra sikker at transportere til og fra arbejdet eller skolen.

Faktisk fylder den ikke mere end et spillekort og kan let gemmes i lommen eller en mindre taske.

Transcend ESD400K er fremstillet i plastik, og der desuden fået en meget flot design.

Denne super hurtigt ekstern SSD harddisk fra Transcend bliver svær at slå prismæssigt, og da den både passer til OX og Windows, er den endnu mere attraktiv.

Mål:

 • 62 x 92 x 10,5 mm
 • Vægt 56 gram

Buffalo Ministation Thunderbolt – Hurtig med thunderbolt

i samarbejde med PriceRunner

Denne flotte Buffalo ministation har, både har USB 3.0 og super hurtige thunderbolt.

Prismæssigt ligger denne Buffalo ekstern harddisk ganske fint i forhold til andre enheder med nøjagtige tilslutnings muligheder.

Bufallo indeholder et lagerkapacitet på 1 terabyte og understøtter både Apples Macbook og alle Windows computere.

Denne harddisk har en fin fysisk størrelse og kan uden problemer pynte ethvert computerbord.

Kabinettet er fremstillet i metal, hvor siderne har beholdt deres oprindelige farve.

 Resten af overfladen har fået en flot hvid farve, der passer helt perfekt ved siden af en Macbook.

Har du travlt i hverdagen, og har du i forvejen, en Apple Macbook så kan du næsten ikke komme udenom denne flotte Buffalo ministation.

Mål:

 • 80,5 x 130 x 22,5 mm
 • Vægt 260 gram

Verbatim Store “N” GO – Sikker drift og hastighed

Verbatim Store 'n' Go Portable

i samarbejde med PriceRunner

Verbatim store “N” Go er en pålidelig ekstern harddisk, der sørger for, at dine filer bliver gemt og beskyttet sikkert.

Denne enhed kan både arbejde sammen med Apple og Windows computere.

Den har et lagering på 2 TB og arbejder med et USB 3.0, der betyder at Verbatim arbejder med en meget hurtig data overførelse.

Du kan desuden med softwaren “Backitup Essentials” få den til at lave automatiske kopier til f.eks Google Drev, Dropbox eller et tredje cloud system på alle tidspunkter af døgnet.

Verbatim store “N” Go vinder på ingen måder designpriser, men tilgengæld kan du altid regne med, at den fungere optimalt, og sikkerhedskopiere dine filer, når du har bedt om det.

Mål:

 • 80 x 116 x 13 mm
 • Vægt 150 gram

Valg af bedste ekstern harddisk

En ekstern Harddisk fås i utrolig mange størrelser, former og der arbejder med forskellige hastigheder. Har man ofte behov for at transportere harddisken have den med på arbejdet, i skolen eller i offentligt transport, så er en lille, mobil ekstern harddisk den bedste og mest fleksible løsning.

I vores moderne tid går rigtig mange op i, at det både ser smart ud og ikke skal fylde alverdens. Diskene er med tiden også blevet mindre og har fået mange flere hestekræfter end hidtil.

Man heller ikke længere, afhængig af en stikkontakt, da de fleste harddiske kan få tilført strøm gennem USB kablet, der tilkobles til en bærbar computer.

Hastigheden er også blevet forbedret og har fået en opgradering til USB 3.0, som er endnu mere effektiv til at flytte data imellem enhederne.

Der er stort set heller ingen grænser for, hvor stor en kapacitet en lille ekstern harddisk kan rumme, der kan øvrigt, kan fås fra 128 GB til hele 4 TB.

Den bedste ekstern harddisk skal nødvendigvis ikke have et stort lager kapacitet for at dække dine behov, hvis der ikke er brug for alt den plads.

Har du derimod brug for færre gigabyte, men ultra hurtig harddisk – Skal du i stedet se efter en ekstern harddisk med indbygget SSD, der er mange gange hurtigere end HDD.

Gode råd til – Dit valg af bedste ekstern harddisk

Har du et behov for en super hurtig og tidsbesparende ekstern harddisk, så skal søge efter en enheder med indbygget SSD. Bemærk, at de ikke har en ligeså stor kapacitet.

Typisk fås de i en størrelse på 128 GB, 256 GB eller 512 GB. Prisen ligger også i den noget højere ende sammenlignet med en standard HDD disk.

Et godt råd er at købe en ekstra USB nøgle i tilfælde af, du har personlige og vigtig data, der skal sikkerhedskopiere. En USB, nøgle kan idag købes til billige penge, og kan efterhånden fås helt op til 64 GB.

Køb altid en lidt for stor harddisk, da det senere hen er super ærgelig at skulle stå med 2 enheder, og økonomisk kan det ikke betale sig.

Rejser du meget eller tranportere du din disk til hverdagen? Så køb istedet en harddisk, der både er vand og støvsikker, så du altid er på den sikre side.

Datalife har anvendt disse kilder:

[su_divider top=”no”]

 1. Techradar.com: Best external hard drives 
 2. Lifewire.com: The 9 best external hard drives to buy
 3. Pcmag.com: The best external hard drives of this year
 4. Cnet.com: Best portable drives for 2018
 5. Pcworld.com: Best external drives for backup and storage
Huskeseddel