Elektrisk tandbørste test - Her er de bedste eltandbørster i test

Kristoffer Mohr

Skrevet d. 28/09/2021 af Kristoffer Mohr

Closeup on young woman brushing teeth

Find den eltandbørste der matcher dit behov

Du har rigtig mange muligheder, hvis du ønsker at købe en ny elektrisk tandbørste. Derfor er der mange, der er i tvivl om, hvilken model, der er den rette.

Når du skal finde den bedste eltandbørste, er der flere faktorer, der har betydning. Vigtigste af alt er dog, at det er den bedste model for netop dit vedkommende. Der er nemlig stor forskel på, hvad folk forventer af deres el-tandbørste.

Derfor findes der heller ikke én eltandbørste, der kan kåres som den bedste for alle. Føler du dig på bar bund i forhold til valget af din elektriske tandbørste, er du heldigvis havnet det rette sted. Herunder præsenteres du nemlig for en række af de bedste modeller på markedet.


1. Oral-B Pro 2 2000N CrossAction

 • Testvindende el-tandbørste
 • Vælg mellem to børsteindstillinger
 • Topscorer

Hvid og lilla el-tandborste

Oral-B Pro 2 2000N er udstyret med en 2-minutters timer, som ligeledes giver dig besked hvert 30. sekund om, at du nu skal børste et nyt sted. Det sikrer ikke blot, at du får børstet tænder i de anbefalede to minutter, men også, at tiden fordeles ligeligt.

Den er også blevet forsynet med en tryksensor, der hjælper dig med at opretholde et ideelt tryk, når du børster. Det er selvfølgelig en fordel, da det hjælper dig med at beskytte dit tandkød. Tryksensoren sørger for advare dig, hvis du børster for hårdt.

Fjerner op til 100% mere plak

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er mange fordele ved at bruge en el-tandbørste som denne. En af fordelene er, at den er i stand til at fjerne op til 100% mere plak end en almindelig tandbørste. Derfor hjælper den dig med at få hvidere tænder fra dag ét.

Oral-B har desuden udstyret den med to forskellige børsteindstillinger, som du selv kan vælge mellem, når du børster dine tænder. Her kan du vælge mellem hhv. daglig rengøring og tandkødspleje. Sidstnævnte kan du naturligvis kun bruge i ny og næ.

Specifikationer:

 • Batteritid: 60 minutter
 • Timer: Ja
 • Tryksensor: Ja
 • Opladningsenhed: Ja
 • Mål: H: 23,5 x B: 12,5 x D: 7,1 cm

2. Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 

 • Effektiv og skånsom tandbørstning med timer
 • Giver besked, når du skal skifte børstehoved

Sort og hvid el-tandborste


Hvis du har en tendens til at børste en kende for hårdt, er Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 en god el-tandbørste for dig. Den er nemlig forsynet med ProtectiveClean, der renser dine tænder grundigt og skånsomt, da det advarer dig mod at børste for hårdt.

Ikke nok med, at det er en skånsom løsning, er det også et meget effektivt valgt. Ifølge Philips er denne el-tandbørste nemlig i stand til at fjerne helt op til syv gange mere plak end en manuel tandbørste. Det vil derfor gøre en betydelig forskel for dine resultater.

Kommer med tryksensor

De fleste kan erklære sig enige i, at tandbørstning ofte foregår på rutine. Derfor er det ikke altid, at man lægger mærke til, at man forsømmer områder af munden. Andre oplever måske, at de ikke er klar over, at de faktisk ligger for højt et pres på deres tænder.

Heldigvis kommer ProtectiveClean med en tryksensor, der får den til at afgive en pulserende lyd, så du bliver opmærksom på det, hvis det skulle ske, at du presser for hårdt. Vil du være sikker på, at du børster dine tænder på skånsom vis, kan denne eltandbørste være til gavn.

Intervaltimer sikrer korrekt tandbørstning

Philips har også sørget for, at deres Sonicare Protective Clean 4300 HX6800 er udstyret med timere, der giver dig besked, når du skal skifte til en ny del af munden. Timeren sørger for, at du børste dine tænder i de anbefalede to minutter, og at de fordeles ligeligt.

Samtidig får du også besked, når det er tid til at skifte børstehovedet. Rigtig mange skifter børstehoved for sent, fordi de ikke ved, hvornår det er tid til at gøre det. I og med, at tandbørsten giver besked om dette, er du sikret, at du altid får et optimalt resultat.

Specifikationer:

 • Batteritid: Op til to uger
 • Timer: Ja
 • Tryksensor: Ja
 • Opladningsenhed: Ja
 • Mål: H: 23,5 x B: 17,1 x D: 9,5 cm

3. Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK 

 • Seks forskellige børstetilstande og et stopur
 • Revolutionerende iO-magnetisk teknologi

Oral B hvid el-tandborste


Oral-B iO Series 8 er en elektrisk tandbørste, der udmærker sig på flere punkter. Den udmærker sig dog især ved at være forsynet med dens lineære magnetiske drev. Det sikrer nemlig, at den er i stand til at dirigere rengøringsenergien ud til enden af hvert enkelt børstehår.

Samtidig kombineres det cirkulære børstehoved med blide mikrosvingninger, hvilket fjerner plak på effektiv vis. Det vil ligeledes efterlade dig med en skøn følelse af glatte og rene tænder, som varer ved hele dagen.

Seks smarte børstetilstande og et stopur

Det er også værd at fremhæve, at den kan bryste sig af at have intet mindre end seks forskellige børstetilstande. Du kan frit vælge mellem disse tilstande: daglig rensning, skånsom børstning, tandkødspleje, intensiv rensning, blegning og ekstra skånsom børstning.

Det sikrer, at du altid kan finde en tilstand, der hjælper dig i mål. Derudover har Oral-B også udstyret den elektriske tandbørste med et 2-minutters stopur. Denne funktion hjælper dig naturligvis med at børste dine tænder i de anbefalede to minutter.

Intelligent trykføler

Tandbørsten er udstyret med en forbedret trykføler. Den sørger for at beskytte dit følsomme tandkød på bedst mulig vis. Den lyser enten rødt, hvidt eller grønt, hvilket indikere, om du børster for hårdt, for let eller med det rette tryk.

Det interaktive farvedisplay på den elektriske tandbørste bruges også til andre formål. Her giver den nemlig også status på børsten, minder dig om, at du skal udskifte børstehoved samt bekræfter et godt godt børsteresultat med en smiley efter endt børstning.

Specifikationer:

 • Batteritid: 40 minutter
 • Antal pulseringer i minuttet: 34800 ST
 • Timer: Ja
 • Tryksensor: Ja
 • Mål: D: 180 x B: 27 x H: 20 mm
 • Vægt: 600 gram

4. Oral B Genius 10000N 

 • Kommer med seks forskellige renseindstillinger
 • Indbygget teknik til beskyttelse af tandkødet

Lyseblaa og hvid oral B tandboerste


Der bør ikke herske nogen tvivl om, at der er god grund til at tage et nærmere kig på Oral-B Genius 10000N, hvis du vil have en ny elektrisk tandbørste. Her er der nemlig tale om en professionel model fra Oral-B, der udmærker sig på op til flere punkter.

Blandt andet kan den bryste sig at være udstyret med den unikke og revolutionerende Gum Guard-teknologi. Det er en særlig teknologi, der hjælper dig med at børste dine tænder, som det anbefales af tandlægerne. Derfor får du altid det bedst mulige resultat.

Revolutionerende teknologier

Som angivet herover, er dette en el-tandbørste, der udmærker sig på flere punkter. Den er blandt andet udstyret med 360° SmartRing og en tryksensor, der alarmerer dig og sænker dens bevægelseshastighed, hvis du trykker for hårdt med den elektriske tandbørste.

Derudover er den også udstyret med en teknologi, som Oral-B kalder for Gum Guard. Det er en teknologi, der er udviklet til at sikre mere skånsomme børstevaner. Derfor skal du ikke være bekymret for, om du f.eks. forårsager skade på dit tandkød under børstning.

Fjerner effektivt overfladiske pletter

Oral-B Genius-tandbørsten er i stand til at fjerne overfladiske pletter på dine tænder. Dette er den i stand til, da den straks efter din første børstning ved at afblege tænderne. Det er endnu en grund til, at du får bedre resultater med en el-tandbørste som denne.

Det er også værd at nævne, at Oral-B har udstyret deres Genius 10000N med hele seks børsteindstillinger. Dette omfatter blandt andet indstillingen Pro Clean, men den byder også på indstillinger, der har fået navnene afblegning, tandkødspleje og skånsom.

Specifikationer:

 • Batteritype: Li-Ion
 • Timer: Ja
 • Antal pulseringer i minuttet: 58500 ST
 • Hastighedsjustering: Ja
 • Ladestation: Ja
 • Tryksensor: Ja
 • Vægt: 816 gram

5. Philips Sonicare EasyClean HX6511 

 • Op til 84 minutters brugstid
 • Kommer med Philips’ egen Sonicare-teknologi

Hvid eltandboerste


Philips Sonicare EasyClean HX6511 er en glimrende el-tandbørste, der er udviklet med et særligt fokus på at give hvide tænder. Det skyldes primært, at den er udstyret med den unikke Sonicare-teknologi, der holder dine tænder sunde og fri for tandskader.

Sonicare-teknologien er en patenteret teknologi, der er i stand til at give en effektiv tandrensning. Med dette våben i dit arsenal, er det muligt at fjerne op til to gange mere plak end almindelige tandbørster.  Derfor kan den holde dine tænder både flotte og sunde.

Udstyret med easy-start-program

Det er vigtigt, at du ikke går lige på og hårdt, når du starter din tandbørstning. Heldigvis kan dette program hjælpe med at sikre, at det ikke sker. Det starter nemlig din tandbørstning mindre effektivt, hvilket sikrer en mere glidende overgange til el-tandbørsten.

Når du har brugt den 14 gange, vil ydelsen blive øget til det normale niveau. Derudover er det værd at nævne, at Sonicare EasyClean HX6511 er udstyret med et vinklet hoved, der sikrer, at du nemt kan nå alle de steder, som er svære at børste med en normal tandbørste.

Holder styr på tiden

Langt de fleste er godt klar over, at man skal børste sine tænder i to minutter. Det er dog ikke altid, at det er lige nemt at holde styr på, hvornår de to minutter er gået. Heldigvis har Philips tænkt på dette, og har derfor udstyret el-tandbørsten med en smart timer.

Denne timer er indstillet til at overholde den anbefalede børstetid, der lyder på to minutter. Timeren afgiver også en lyd og en summen hvert 30. sekund. Dermed ved du, at det er tid til at skifte til et andet område, så tiden fordeles ligeligt mellem alle dine tænder.

Specifikationer:

 • Brugstid: 84 minutter
 • Børstebevægelser: 31.000 pr. minut
 • rykkontrolsystem: Nej
 • Timer: Ja
 • Mål: H: 25 x B: 2,2 x D: 3,2 cm
 • Vægt: 134 gram

6. Philips Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 

 • Prisvenlig, men effektiv elektrisk tandbørste
 • Op til 62.000 børsteomdrejninger i minuttet

lyseblaa el-tandboerste


Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 får du en el-tandbørste, der kan give dig en effektiv, men blid tandbørstning. Mange frygter, at de elektriske tandbørster er voldsomme at bruge, når man er vant til en almindelig tandbørste. Det er dog ikke tilfældet med denne model.

Den tilmed bryste sig af en Easy-Start-funktion, der gør det let at komme i gang med at bruge den. Den sørger nemlig for, at effekten bliver gradvist øget, indtil din mund har vænnet sig til den. Dermed oplever du intet andet, end at den er skånsom i brug.

Udstyret med en tryksensor

Du skal ikke være bekymret for, at du kommer til at lægge for meget pres på hverken tænder eller tandkød, hvis du børster dine tænder med Sonicare Protective Clean 4300 HX6803. Philips har nemlig valgt at udstyre den med en effektiv, hurtigreagerende tryksensor.

Det er dog ikke alt. Den er også udstyret med et effektniveau samt et lys, der tændes, når det er tid til at skifte børstehoved. Alle disse funktion er implementeret for at sikre, at du får en effektiv og skånsom tandbørstning med et godt resultat til følge.

Kommer med QuadPacer-teknologi

Philips har også valgt at forsyne deres Sonicare Protective Clean 4300 HX6803 med QuadPacer-teknologien. Det er en teknologi, der resulterer i, at tandbørsten selv er i stand til at sige til, når såvel de øverste som nederste sektioner er blevet børstet længe nok.

Slutteligt skal det også nævnes, at den har en timer, der fortæller dig, når du har børstet dine tænder i de to minutter, der anbefales af tandlægerne. Dermed har du de bedste forudsætninger for en god tandbørstning, uden at du selv skal gøre arbejdet.

Specifikationer:

 • Batteritype: Li-Ion
 • Batteritid: Op til 2 uger
 • Timer: Ja
 • Antal pulseringer i minuttet: 62000 ST
 • Hastighedsjustering: Ja
 • Vægt: 282 gram
 • Mål: D: 65 x B: 110 x H: 237 mm

7. Oral-B Smart 6 6000N 

 • Op til 56 minutters brugstid
 • Er kompatibel med Oral-B’s app

Oral B elektrisk tandboerste


Med Smart 6 6000N fra Oral-B kan du give dine tænder en professionel behandling. Det skyldes, at det er en effektiv elektrisk tandbørste, der har flere funktioner at byde på. Blandt andet kan du frit vælge mellem fem forskellige rengøringsindstillinger.

Derudover udmærker el-tandbørsten sig også ved at være kompatibel med Oral-B-appen. Det kan virke unødvendigt, at du kan synkronisere din elektriske tandbørste med. Det er dog mange fordele, da det kan hjælpe dig med at optimere dine tandbørstningsteknikker.

Fjerner op til 100% mere plak

Formålet med at børste tænde er i høj grad at fjerne plak. Derfor er det også værd at fremhæve, at denne eltandbørste kan fjerne op til 100% mere plak fra dine tænder, end en normal tandbørste. Det skyldes dens 3D-børsteteknik med 48.800 bevægelser pr. min.

Hvad der også er værd at fremhæve er, at den er udstyret med et kraftfuldt Li-ion-batteri. Dette batteri sikrer, at du har en brugstid på op til 56 minutter på en fuld opladning. Derfor går der lang tid imellem, at der er behov for at sætte din eltandbørste til at lade op.

Kompatibel med Oral-B-app

Du kan downloade Oral-B’s app til din smartphone, hvorefter du kan forbinde den til din smartphone. Det sker via Bluetooth, og derefter kan du sende data fra tandbørsten til din app. Herefter kan du få feedback på tandbørstningstendenser og -teknikker i realtid.

Derudover har den også en timer, der medfører, at du har nemt ved at overholde de anbefalede to minutters børstetid. Nu bruger din tandbørste, kan du vælge mellem rengøringsindstillinger, hvilket bl.a. omfatter Gum Care, Sensitive Mode og Whitening.

Specifikationer:

 • Brugstid: 56 minutter
 • Børstebevægelser: 48.800 pr. minut
 • Trykkontrolsystem: Ja
 • Timer: Ja
 • Vægt: 499 gram
 • Mål: H: 24 x B: 3 x D: 3,5 cm

8. Oral-B Genius 8000

 • Baseret på ny og revolutionerende teknik
 • Vælg mellem fem børstefunktioner

oral B genius


Genius 8000 er bestemt ikke den billigste model fra Oral-B. Det er dog med god grund, at det ikke er det. Det er nemlig en elektrisk tandbørste, der udmærker sig på flere måder. Går du op i dine tænders udseende og sundhed, er den bestemt pengene værd.

Blandt andet udmærker den sig ved at være forsynet med et rundt hoved, der omslutter hver enkelt tand med en både oscillerende, roterende og pulserende teknologi. Dette kan fjerne op til 100% mere plak, end hvis du gør brug af en almindelig tandbørste.

Hjælper dig at overholde anbefalingerne

Denne tandbørste er designet til at hjælpe dig med at børste tænder i overensstemmelse med tandlægernes anbefalinger. Du kan endda synkronisere den med en app, der giver dig feedback i realtid, som hjælper dig med at børste dine tænder effektivt og skånsomt.

Endvidere har Oral-B også forsynet den med en tryksensor, de sikrer, at dit tandkød bliver beskyttet mod overbørstning. Den bryster sig også af Position Detection-teknologi, der er en unik teknologi, der sikrer, at du ikke springer områder over under tandbørstningen.

Vælg mellem fem forskellige børstefunktioner

Da du med Oral-B Genius 8000 frit kan vælge mellem fem forskellige børstefunktioner, er du sikret, at dine tænder behandles, som du ønsker det. F.eks. kan du bruge Whitening-programmet, hvis du har et ønske om, at dine tænder skal blive hvidere med tiden.

Har du sart tandkød, er der også integreret et såkalt Gum Care-program, som du kan vælge. Med dette program er du sikker på, at dit tandkød behandles skånsomt. Foruden de to nævnte programmer, er der tre andre, du også frit kan benytte dig af.

Specifikationer:

 • Batteritype: Li-Ion
 • Antal pulseringer i minuttet: 58500 ST
 • Hastighedsjustering: Ja
 • Timer: Ja
 • Ladestation: Ja

9. Oral B Genius 10100S 

 • Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
 • Effektiv eltandbørste med 58.800 bevægelser i minuttet

Sort el-tandboerste saet


Genius 10100S fra Oral-B er en teknologisk avanceret eltandbørste. Den hjælper dig med at maksimere effekten af din børsteteknik. Til dette formål skal du downloade Oral-B’s app, som gør det nemt at holde styr på dine tandbørsterutiner.

Endvidere gør den det også nemt at overholde den anbefalede børstetid på to minutter. Når du har børstet tænder i to minutter, sørger den integrerede timer nemlig for at alarmere dig. Dermed ved du, at du har børstet tænder i en tilstrækkelig mængde tid.

Leverer op til 58.800 børstebevægelser i minuttet

Det er en meget effektiv el-tandbørste, da den kan svinge, rotere og pulsere med op til 58.800 børstebevægelser i minuttet. Det medfører, at du får et glat og rent resultat, men også, at den kan fjerne 100% mere plak, end ved en normal tandbørstning.

Ikke nok med det, så kan du vælge mellem hele seks forskellige børsteindstillinger. Det omfatter blandt andet Pro Clean, Whitening og Gum Care, der hver især er designet til specifikke formål. F.eks. er Gum Care udviklet til dig, der har sart tandkød.

Skånsom Gum Guard-teknologi

Det er ikke sundt for dit tandkød, hvis det børstes med for højt tryk. Derfor har Oral-B udstyret denne el-tandbørste med en både Gum Guard-teknologi og tryksensor. Dermed undgår du irriteret tandkød, da den selv sætter farten ned, hvis du børste for hårdt.

Er du træt af, at din nuværende tandbørste løber tør for strøm hele tiden, kan du overveje at skifte den ud med Genius 10100S. Den har nemlig et Li-ion-batteri, der giver dig op til 56 minutters brugstid ved fuld opladning. Det svarer til ca. to ugers tandbørstning.

Specifikationer:

 • Brugstid: 56 minutter
 • Børstebevægelser: 58.800 pr. minut
 • Trykkontrolsystem: Ja
 • Timer: Ja
 • Vægt: 815 gram
 • Opladningsenhed: Ja
 • Mål: H: 24 x B: 2,7 x D: 3,2 cm

10. Oral-B Pro 600 

 • Billig elektrisk tandbørste
 • Sikre skånsom behandling af dit tandkød

Oral-B-Pro-600


Mange tror, at de skal være klar til at ofre en mindre formue, hvis de skal købe en ny el-tandbørste. Det er dog slet ikke tilfældet. Der er nemlig rig mulighed for at finde modeller, der kan købes til en fin pris. Det gør sig blandt andet gældende for Oral-B Pro 600.

Selvom det ikke er en af de dyre modeller på markedet, er den alligevel i stand til at give dig gode resultater efter din tandbørstning. Derfor er du selvfølgelig garanteret, at du får god værdi for dine penge, hvis du beslutter dig for at købe denne eltandbørste.

Hoved der former sig efter dine tænder

Et af de aspekter, der gør, at denne model udmærker sig er, at den er forsynet med et rundt hoved, der former sig efter dine tænder. Det er en klar fordel, da det renser din tænder og tandkød på både effektiv, men også skånsom vis.

Børstehovedet er udstyret med ultratynde børster, der er kombineret med normale børster. Denne kombination medfører, at denne børste er meget skånsom over for dit tandkød. Samtidig er du dog også sikret, at den fjerne mere plak, end en almindelig tandbørste.

Indbygget timer

Oral-B har selvfølgelig sørget for, at der er indbygget en timer i denne eltandbørste. Det er en fordel, da det sikrer, at du altid børste dine tænder i de anbefalede to minutter. Når du har børstet i to minutter, afgiver den nemlig et signal om dette.

Hvad der også er værd at fremhæve er, at batteriet i Oral-B Pro 600 kan holde i helt op til syv dage. Derfor behøver du ikke at have opladeren med, hvis du skal på weekendtur. Derudover betyder det også, at den ikke behøver at sidde i sin oplader hele tiden.

Specifikationer:

 • Brugstid: Op til syv dag
 • Timer: Ja
 • Trykkontrolsystem: Ja
 • Børstebevægelser: 28.800 pr. minut

Hvordan finder jeg den bedste elektriske tandbørste?

Du kan finde rigtig mange el-tandbørster på det danske marked. Derfor kan det være svært at finde den rette model for dig. I denne forbindelse er det vigtigt at understrege, at der er stor forskel på, hvad folk kræver af deres elektriske tandbørster.

Af denne grund er det vigtigt, at du vælger ud fra dine egne krav og behov. Selvom du har fundet en bedst i test el-tandbørste, er det ikke ensbetydende med, at det er en ideel løsning for dig. Det afhænger nemlig helt og holdent af dine individuelle krav og behov.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med at finde frem til den rette eltandbørste, skal du læse med herunder. Her præsenteres du nemlig for en række af de faktorer, du skal tage højde for, når du skal vælge blandt de mange modeller på markedet.

1. Batterilevetid

I og med, at en el-tandbørste er batteridrevet, er batteritiden selvsagt vigtig at være opmærksom på. Her adskiller de mange modeller sig nemlig fra hinanden. Derfor vil du opleve, at det ikke er alle, der kan bryste sig af at have en lige lang batteritid.

Her skal du tage højde for, hvor vigtigt en lang batteritid er for dig. Hvis du alligevel har den stående i en ladestation hele tiden, betyder batteritiden ikke det store. Er du ofte ude at rejse, er det en fordel at have en model med lang batteritid, så opladeren kan blive hjemme.

Heldigvis er langt de fleste elektriske tandbørster udstyret med et genopladeligt batteri, der giver brugstid til flere uger. Derfor er det sjældent problematisk at finde frem til en model, der har en god batteritid, hvis det er et aspekt, der har stor betydning for dig.

2. Børsteevne

Et af de vigtigste aspekter i forbindelse med købet af din eltandbørste er, at den har en god børsteevne. Hvis den ikke har det, vil den nemlig ikke være meget værd for dig. Af denne grund er det bestemt heller ikke et aspekt, der er værd at gå på kompromis med.

Når du skal vurdere dens børsteevne, er der flere faktorer, du kan se på. Det, der giver det mest retvisende billede, er dog dens børstebevægelser pr. minut. Byder den på et højt antal børstebevægelser pr. minut, har den sandsynligvis også en god børsteevne.

Til trods for, at dette er det absolut vigtigste aspekt af en elektrisk tandbørste, er det langt fra alle modeller, der er lige gode på dette punkt. Som følge af dette, er det utroligt vigtigt, at du sørger for at udvælge en model, der kan bryste sig af at have en god børsteevne.

3. Programmer

I forhold til dette punkt er der også stor forskel på de mange eltandbørster. Det er nemlig ikke alle modeller, der har en række funktioner og programmer, du kan bruge. Hvis det er noget, der har betydning for dig, er du nødt til at være opmærksom på dette.

Eksempelvis findes der programmer, der er udviklet til at gøre dine tændere hvidere over tid. Der er også programmer, der gør tandbørsten mere skånsom mod dit tandkød. Når du skal vælge din eltandbørste, skal du derfor også overveje, om du har brug for disse programmer.

Langt fra alle mener, at det er noget, de har behov for. Der er mange, der blot ønsker at finde en model, som kan børste deres tænder på effektiv vis. Hører du til blandt denne gruppe af personer, er der ingen grund til at betale for en masse forskellige programmer.

4. Timer

En rigtig god idé, er at vælge en model med timer. Det sikrer nemlig, at du har nemt ved at sikre, at du får børstet dine tænder i de to minutter, der anbefales. Ikke alle får holdt styr på tiden, når de bruger en manuel tandbørste, men med en eltandbørste behøves det slet ikke.

I dag har langt de fleste modeller denne funktion. Du skal derfor ikke tro, at du bliver nødt til at vælge fra et lille udvalg, hvis du har besluttet dig for, at den skal byde på en timer. Faktisk er det kun de absolut færreste modeller, der ikke kan bryste sig af at have denne funktion.

Der er dog forskel på timerfunktionen i de forskellige modeller. Flere af modellerne er nemlig også i stand til at afgive en alarm hvert 30. sekund, så du ved, at du skal skifte til en ny sektion. Når de to minutter er gået, vil den igen afgive en alarm, så du ved, at du er færdig.

5. Trykkontrolsystem

Rigtig mange begår den fejl, at de trykker for hårdt, når de børster deres tænder. Mange tror, at det medfører, at de får et bedre resultat af deres tandbørstning, men i mange tilfælde er det dog modsat. Du kan nemlig forårsage stor skade på dit tandkød og dine tænder.

For at sikre, at du ikke ender med at forårsage skader på enten tandkød eller tænder, skal du finde dig en eltandbørste med trykkontrolsystem. Dermed vil den nemlig advare dig, hvis du trykker for hårdt. Flere af modellerne sænker tilmed rotationshastigheden automatisk.

Langt fra alle anser dette som værende vigtigt, hvilket er en skam. Det skyldes dog, at der er mange, der ikke er klar over, at det kan forårsage skade på både tænder og tandkød, hvis man ikke sørger for at børste sine tænder med et optimalt og skånsomt tryk.

6. Pris

Der bør ikke herske tvivl om, at pris også er et aspekt, der skal være i fokus. Man kan nemlig finde elektriske tandbørster i mange forskellige prisklasser. Da det gør sig gældende, er du nødt til at overveje, hvor meget, du er villig til at investere i din nye eltandbørste.

I denne forbindelse er det dog vigtigt, at du er klar over, at der vil være stor forskel på de modeller, der kan købes til 300 kr., og de modeller, der koster 2.000 kr. Når du fastsætter, hvad du er villig til at betale for din eltandbørste, skal det derfor ske med afsæt i dine krav.

Huskeseddel