Bedste spejlreflekskamera for begyndere og øvede

Et Spejlreflekskamera som også kaldes for et DSLR kan tage helt fantastiske billeder, og er en dejlig hobby der giver uendelige kreative muligheder.

Spejlreflekskameraet åbner op for en masse nye ting, og billederne kan efterfølgende redigeres via et redigeringsprogram på computeren.

Desuden tager et DSLR kamera meget skarpere billeder i forhold til et almindeligt digitalkamera og et mobilkamera.

Hvis man vil kan alle lære, at bruge et spejlreflekskamera korrekt, men det kræver tålmodig, tid samt rigtig mange skud før man bliver dygtig og rutineret.

Udover redigerings mulighederne på computeren kan der tilkøbes diverse objektiver, som enten er en standard optik, vidvinkel optik eller en tele optik. Meget mere om dette emne kommer senere hen i artiklen.

Det er en helt fascinerende og spændende verden, som i begyndelsen kan virke omvæltende og uoverskueligt.

Startfasen er altid en svær process med mange spørgsmål, og en masse tekniske egenskaber der skal læres og arbejdes rigtig utroligt meget med, før det i sidste giver flotte resultater.

Datalife har lavet denne artikel til begynderen, og amatørfotografen som skal ud og købe sit første eller opgradere sit nuværende spejlreflekskamera.

Bedste spejlreflekskamera – Mærker og udstyr

Markedet udvikler sig hele tiden, og flere af de helt store kendte producenter laver disse typer kameraer. De to største førende mærker indenfor området er Canon og Nikon, som laver helt fantastiske kameraer, der skyder utroligt flotte billeder med det rette udstyr.

Canon og Nikon er de to producenter der har mest tilbehør, og som ikke er besværlige i anskaffelse.

Vi anbefaler derfor, at helt klart gå efter et af de to, og hvor man er sikker på at få tilbehør til.

Begge mærker vinder desuden et hav af forskellige test, både i Danmark og resten af Europa. Det er svært, at sige præcist hvilken af de to der er bedst, men begge mærker er gode, og klare opgaven suverænt.

Hvorfor købe et spejlreflekskamera?

Der er gode grunde til, at opgradere eller købe et nyt spejlreflekskamera. Ønsker man, at forevige minderne i god kvalitet, arbejde med billedbehandling eller lære om fotografering fra et helt andet perspektiv skal man helt klart investere i et DSLR kamera. 

Derudover er der mange andre gode grunde til, at anskaffe kameraet som er delt op i flere punkter.

Kvalitet af billede:

Billederne bliver generelt en hel del pænere, skarpere og mere detaljerede i forhold til andre kameraer og smartphones.

Takket være den store sensor og ISO håndtering fremstår billederne helt tydelige og klare.

Objektiver:

Et af de største fordele ved et spejlreflekskamera er, at der kan tilkøbes objektiver til hvert formål. Man har ét stort frirum, og det er vigtigt at være opmærksom på, at det bestemt kan blive en dyr fornøjelse.

Jo bedre objektiv desto højere bliver prisen også, og ”originale” mærker som Canon og Nikon objektiver koster en del mere i forhold til ”uoriginale” mærker som Tamron og Sigma, men behøves og er nødvendigvis ikke bedre objektiver. Erfaring, korrekt indstilling og lysforhold kan være den afgørende faktor.

Vi har lavet en groft kategori opdeling af objektiverne, så man kan danne sig et overblik.

 • Når du skal tæt på et motiv som står langt væk, skal du en høj brændvidde som kaldes for et teleobjektiv
 • Når du skal have rigtigt meget på én gang, skal du have en lav brændvidde som kaldes for vidvinkel
 • Når du skal have fokus på ét motiv, skal du have have en fast brændvidde som kaldes for prime

Spejlreflekskamera objektiver
Her er ser man en illustration der viser hvordan objektiverne virker.

Landskab – Natur – Arkitektur (10 mm – 20 mm) Vidvinkel

Disse objektiv går helt ned fra 10 mm til 20 mm, og er rigtig gode til at lave gruppe fotograferinger, hvor man er forhindret i at komme nok bagud. Man kan skyde ekstremt smukke billeder af skove, marker og landskaber hvor man kan få alle de skønne detaljer med.

Bemærk at denne type linse ikke er den skarpeste og heller ikke er den bedste løsning til portrætfotos eller indendørs fotos under dårlige lysforhold.

Både Canon, Tamron, Sigma og Nikon producere denne type objektiv og fås i forskellige prisklasser, som starter fra cirka 1499 kr.

Indendørs – Udendørs – Allround (17 mm – 85 mm) Standard

Denne type objektiv kaldes for en standard linse, som næsten kan gå til stort set alle typer fotograferinger. Alle begyndere burde starte ud med en standard linse, og herefter lære både kameraet, og objektivets muligheder at kende.

Man kan komme utroligt tæt på motivet der skal skydes billeder af, men står motivet til gengæld længere væk som f.eks. en løve i zoologisk have bliver det lidt af en udfordring.

Dagligdags fotografering af detaljer, dyr, mennesker og hvad man nu eller vil tage billeder af, er denne type linse udmærket som i øvrigt giver en god dybdeskarphed.

Ved køb af et spejlreflekskamera med ”standard kit” følger der næsten altid en linse der går fra 18-55 mm, som svarer til 3 optisk zoom på et almindeligt digitalkamera.

Portrætter – Sløring af baggrund – Detaljer ( 40 mm – 50 mm) Prime

En stor fordel ved denne type linse der også kaldes for et prime objektiver er, at de er mere kompakte og lettere.

Desuden er de perfekte til fotografering af motiver under dårligere lysforhold. De har en utrolig god dybdeskarphed og leder mere lys gennem objektivet, så motivet bliver tydeligere, bedre fokuseret og man opnår skarpe billeder.

Tager man mange billeder af mennesker, detaljer og ønsker slørede baggrunde hvor motivet bliver fremhævet, skal man sigte efter denne type.

Næsten alle fotografer bruger et prime objektiv med en fast brændvidde til indendørs brug fordi, at det giver fotografen utallige kreative muligheder, og fordi en 40-50 mm giver et af de skarpeste billeder med slørede baggrunde.

Desuden svarer en 50 mm til menneskets normalsyn. Ulemperne er dog at der ikke kan zoomes, og er derfor ikke egnet et motiv der opholder sig langt væk.

Her kunne f.eks. nævnes en fugl på en gren, eller en flot fugl på kysten.

Motiver på lang afstand – Dyr – Makro indstilling ( 70 mm – 500 mm) Tele

Et teleobjektiv har forholdsvis en lille billedvinkel, og er god til at trække motiver ind fra en længere afstand.

Et godt eksempel er et dyr på længere afstand, hvor objektivet har alt fokus rettet på motivet, og derfor slører eller gør baggrunden uskarpt.

Rigtig mange dyrefotografer anvender denne type linse, da man kan komme meget tæt på, uden at blive opdaget. Har man planer om tage billeder af fugle er et teleobjektiv den bedste løsning.

Desuden har mange teleobjektiver en makro indstilling der gør, at dybdeskarpheden så lille at alt baggrund bliver sløret.

Disse telelinser er meget følsomme overfor lys og rystelser som ubemærket kan gøre billederne uskarpe, hvis man ikke bruger et såkaldt kamera stativ. Vægten er noget højere i forhold til de andre linser, og derfor anbefales altid et tungere stativ.

Insekter – Blomster – Mikro detaljer ( 90 mm – 100 mm) Makro

Kort fortalt er et rigtigt makroobjektiv bygget sådan, at afstanden for fokus er meget mindre end alle andre objektiver.

Rigtige makro linser kan faktisk indstilles til, at arbejde i 1:1 format at f.eks. en mariehøne, larve eller myre i virkeligheden kan fylde 1 cm på hele sensoren.

Det kræver en del øvelser og korrekte indstillinger for, at skyde det perfekte makro billede, og da man kan komme til at arbejde i dårlige positioner, kan man næsten ikke komme udenom et kamerastativ.

For en begynder anbefales det ikke, at starte her da der kan være rigtig mange udfordringer.

Hastighed:

Man kan næsten ikke sammenligne et kompakt digitalkamera eller et mobilkamera i forhold til et spejlrefleks.

Spejlreflekskameraet tager betydeligt hurtigere og mange flere billeder i sekundet. Alt afhængig hvilket kamera man vælger, at anskaffe kan denne type kamera tage mellem 3 – 10 billeder i sekundet.

Dybdeskarphed:

Et spejlreflekskamera skyder Renere, tydeligere og skarpere billeder i forhold til alle andre. Alt afhængig hvilket objektiv man anvender og efterbehandling af billederne kan der virkeligt opnås imponerende og helt fantastiske resultater.

Indstillinger:

Man kan enten vælge, at indstille kameraet automatisk hvor den selv regulere ISO, lukkertid, blændetal, dybde og skarphed eller selv indstille alt manuelt. Med andre ord er der mange flere muligheder, og grunde til at investere i et spejlreflekskamera.

Hvilket spejlreflekskamera skal jeg købe og hvad koster det?

Spejlreflekskamera tilbehør
Det er en god idé af undersøge markedet inden man smider penge efter udstyr. Pas på med at købe for meget udstyr i starten.

Først og fremmest skal gøre op med sig selv hvad kameraet skal bruges til, og hvor meget tid man vil ligge i det.

Skal det kun bruges til højtider, fødselsdage og diverse festlige højtider uden, at tænke på de tekniske indstillinger?

Eller vil man gå lidt mere i dybden og starte ud på hobbyniveau, hvor man lærer alt det basale og videreudvikler sig derfra?

Det er vigtigt man fra starten af nogenlunde ved om der vil investeres tid og penge i projektet.

Det kan hurtigt gå hen, at blive en dyr affære fordi man har købt et kamera med begrænsede muligheder, og IGEN halvt år senere skal ud og investere i et nyt.

Udover spejlreflekskameraet er der også forskelligt tilbehør der skal tilkøbes. Det kan være nødvendigt med en kamera taske, eller en mindre rygsæk under længere ture og mere evt. fotoudstyr.

Derudover er der objektiver, evt. stativ, hukommelseskort, ekstra batterier, flash, pudsegrej og diverse andre ting.

Det skal også være økonomisk forsvarligt da det bestemt ikke er en ”billig hobby” og heller ikke nødvendigt købe sig fattig i kameraudstyr på grund af dårlig planlægning.

LÆS OGSÅ: Bedste kompaktkamera 2018: Årets bedste digitalkamera

Her er de bedste spejlreflekskamera modeller – 2018

Vi har samlet de bedste modeller på nuværende marked for begynderen, og amatørfotografen.

Målgruppen er primært dem der ikke har så meget erfaring endnu, og som ligger indenfor en fornuftig prisklasse.

Vi har primært koncentreret os om de to største producenter Canon, og Nikon der levere fantastiske spejlreflekskameraer i god kvalitet, til budgetvenlige priser.

Datalife har været både været igennem danske og udenlandske test, magasiner og diverse udtalelser inden den endelige produktanbefaling.

Canon EOS 1200D/1300D – Billigst og med god billedkvalitet

 • 18 Megapixels
 • Høj ISO (MAX 12800)
 • Wifi Og NFC teknologi

Set på tilbud hos Dustinhome.dk 

Canon EOS 1200D Spejlreflekskamera
På trods alt den lave pris, tager Canon EOS 1300D Spejlreflekskamera stadig gode billeder.

Denne DSLR kamera er den billigste på markedet, men som samtidig levere en fantastisk god billedkvalitet.

Den er lidt mindre i størrelsen, og er bygget af plastik som kan tåle, at blive brugt i dagligdagen.

Den er enkel at gå til, og kan indstilles på auto hvis man ikke har den store erfaring endnu.

Kameraet er et af de ”nemmeste” at bruge og er derfor meget brugervenlig.

Næsten alle modeller sælges med et start-kit, hvor der enten følger en 18-55mm objektiv med eller et 55-200mm objektiv.

Desuden passer alle andre Canon objektiver til, og diverse andre uoriginale mærker som Sigma og Tamron. 

For nye fotografer er denne model et kanon valg, netop fordi prisen ligger så lavt og fordi, at kameraet har alle de nødvendige funktioner, som holder det hele enkelt og overskueligt.

Den har hele 18 megapixel og en fuld HD videooptagelses funktion, der optager video sekvenser i en høj opløsning.

Canon og de øvrige mærker har objekter der passer til Canon EOS 1200D, og jo dygtigere man bliver med tiden kan man vælge at opgradere objektiverne og få et bedre glas, som kan tage endnu skarpere og smukkere billeder.

Alt i alt er Canon EOS 1200D et såkaldt ”begynder” kamera med de nødvendige funktioner til en billig pris. Husk altid at det i sidste ende er fotografen som tager de perfekte billeder og ikke udstyret.

Canon EOS 1300D Specifikationer:

 • Megapixel: 18 mp (5184 x 3456)
 • Video: 1920 x 1080 Pixel
 • Billedformat: JPEG og RAW
 • Skærm: 3” LCD
 • Kort: SD/SDHC
 • ISO: 100 – 6400 ISO (Lys)
 • Batteritype: Lithium batteri type
 • Dimensioner: H 99.7 x B 129,6 x D 77,9
 • Vægt: 480 gram (Kun kamerahus)

Flere oplysninger kan findes lige her på Canons officielle hjemmeside.

Canon EOS 750D – Bedste spejlreflekskamera til prisen

 • 24,2 Megapixels
 • Wi-Fi og NFC tilslutning
 • 19 Cross type AF point

Canon EOS 750D
Canon EOS 750D er en videreudvikling af “bestselleren” Canon 700D.

Set på tilbud hos Dustinhome.dk 

Canon EOS 750D er for den mere seriøse fotoentusiast, der ønsker et godt spejlreflekskamera med rigtig mange muligheder.

Denne model er en opgraderings af den klassiske 700D, som har fået endnu flere forbedringer. Kameraet har fået indbygget det hurtig DIGIC 6-processor, der tager 5 billeder pr. sekund.

Skyder du hurtige billeder af f.eks et motorløb. sport eller børn – Så er Canon EOS 750D en oplagt kandidat. Kameraet er stadig lige så brugervenligt som dens forgænger, og ligeledes er den vipbar skærm med touch screen også bevaret.

Den har fået flere megapixels med hele 24,2, hvor Canon 700D har 18 Megapixels. På den lange har det en betydning, hvis du skal have printet fotos ud i større format eller skal zoome ind på et bestemt området på et billede. Den største opgradering fra Canons side er, det indbyggede Wi-Fi og NFC trådløs overførsel.

Kort fortalt kan man direkte overføre billeder fra spejlreflekskameraet til andre enheder, som understøtter Wi-Fi eller NFC. Rettere sagt slipper du besværet for at tage SD kortet ud af kameraet for hver gang et billede skal overføres imellem andre enheder.

Kameraet er ligeledes god til fotos under dårligere lysforhold, som også tager utroligt skarpe billeder i flottede mættede farver. Med andre ord er Canon EOS 750D et af de bedste steder at starte ud både for begyndere og de mere øvede.

Canon EOS 750D specifikationer:

 • Megapixel: 24,2 mp
 • Video: 1920 x 1080 Pixel
 • Wifi og NFC
 • DIGIC 6-processor
 • Kort: SD/SDHC
 • ISO: 100 – 12800 ISO (Lys)
 • Batteritype: Lithium batteri type
 • Dimensioner: H 10,7 x B 13,19 x D 7,78
 • Vægt: 555 gram (Kun kamerahus)

Canon EOS 70D – Godt spejlreflekskamera med touchskærm

 • Professionel kontrol
 • Meget høj ISO (25600)
 • Canon Dual Pixel CMOS AF

Canon EOS 70D
Selvom Canon 70D ikke er den nyeste, så er stadigvæk et fantastisk 2017 kamera.

Set på tilbud hos Dustinhome.dk 

Her har vi et godt spejlreflekskamera til en højere pris – Men til gengæld er dét et fantastisk kamera, som du kan vokse med de næste mange år.

Har du måske i forvejen de meget populære Canon 450D eller den nyere 550D og sammenligner direkte billedkvalitet mod Canon 70D vil være en meget stor forskel på kvaliteten.

Ergonomien er ligeledes helt fantastisk og hvis ikke én af de bedste fra EOS serien. Knapperne og betjenings hjulet sidder det helt rigtig sted, hvor man har mulighed for indstille kameraet manuelt efter forholdene.

Spejlreflekskameraet er meget populært blandt amatørfotografer og professionelle, og det er dét netop af flere grunde. Du får et lækkert entry level DSLR kamera, der med andre ord er en fuldblods arbejdsmaskine som levere det bedste kvalitet under alle tænkelige lysforhold.

Med 20,2 megapixel og en APS-C CMOS sensor levere Canon 70D helt fantastiske billeder med skarpe detaljer og klarhed. Har du et betydningsfuldt billede, som skal deles blandt venner eller familie, kan du med det hurtige WiFI/NFS overføre billeder efter eget valg til andre computere, tablets eller smartphone, der understøtter det.

Canon 70D er et rigtig lækkert kamera, som stort set opfylder alle de krav som et godt spejlreflekskamera minimum skal kunne. Og det eneste kameraet mangler er et vejrbestandigt hus. Dvs at selve kamerahuset kan tåle regn, vand, støv og sne.

For nogle vil det være et modstanddygtigheden have en mindre betydning da, der kun fotograferes indendørs, mens for andre kan det være en uundværlig egenskab. Et DSLR kamera med magnesiumlegering koster op til flere tusinde kroner mere end et ikke vejrbestandigt spejlreflekskamera.

Canon EOS 70D specifikationer:

 • Megapixel: 20,2 mp
 • Video: 1920 x 1080 Full HD
 • 7 billeder i HD opløsning pr. sekund
 • Skærm: 3” LCD
 • Kort: SD/SDHC
 • ISO: 100 – 12800 ISO (Lys)
 • Batteritype: Lithium batteri type
 • Dimensioner: H 13,8 x B 7,85 x D 10,43
 • Vægt: 615 gram (Kun kamerahus)

Nikon D3300 – Hurtig kamera til bedre fotograferinger

 • 5 billeder pr. sekund
 • Skarpt AF system med 11 punkter
 • LCD skærm på 3″

Set på tilbud hos Dustinhome.dk 

Nikon D3300 Spejlreflekskamera
Nikon D3300 Spejlreflekskamera er en opgraderet udgave af D3200, og er stadigvæk et godt køb.

Her er der tale om et lidt nyere spejlreflekskamera med forbedret specifikationer.

Modellen er en opgradering af D3200, som har været en stor succes. Selvom den forholdsvis er lille i størrelsen, ligger den alligevel rigtig godt i hænderne.

Teknisk set har den fået nogle forbedringer, og den har også lidt flere megapixel i forhold til Canon 1200D.

Det betyder dog ikke, at kameraet nødvendigvis tager skarpe billeder, men afhænger af lysforholdene samt andre faktorer.

Nikon D3300 er med andre ord rigtig hurtigt, der har en autofokus som muliggør, at tage billeder af motiver i hurtige bevægelser.

Den har hele 24 megapixel der både kan gemme billederne i JPEG og RAW format. Nikon D3300 har også fået en højere ISO, der går helt op til 12800 og kan bruges ved svag belysning omkring motivet.

Man skal dog være opmærksom på, at jo højere ISO jo mere farvestøj og betydeligt grovere korn støj. Nikon D3300 egner sig udmærket til fotografering af sportslige begivenheder, eller børn i bevægelser.

Desuden klarer den sig også fint til portrætter indendørs som udendørs. Som ny i faget skal man lære både kameraet, og teknikerne at kende inden man opgradere til bedre objektiver, og senere hen evt. et bedre kamerahus.

Konklusionen er at kameraet lærer dig de mange funktioner, at kende samt teknikker.

Brugervenligheden er i top, og kvaliteten af billederne er bestemt i orden. Prisen ligger også fornuftigt, og man får meget kamera for pengene.

Nikon D3300 specifikationer:

 • Megapixel: 24,2 mp
 • Video: 1920 x 1080 Pixel
 • Billedformat: JPEG og RAW
 • Skærm: 3” LCD
 • Kort: SD/SDHC
 • ISO: 100 – 12800 ISO (Lys)
 • Batteritype: Lithium batteri type
 • Dimensioner: H 75,5 x B 124 x D 98
 • Vægt: 415 gram (Kun kamerahus)

For flere detaljerede oplysninger om Nikon D3300, kan man læse mere om hos Nikons officielle hjemmeside.

Canon EOS 700D – Bestseller med lækker touchskærm

 • Canon “Bestseller” i Entry level DSLR
 • DIGIC 5 billedbehandling
 • Op til ISO 12800 (Lys)

Set på tilbud hos Dustinhome.dk 

Canon EOS 700D Spejlreflekskamera
Canon EOS 700D Spejlreflekskamera er nok et af de bedste modeller på markedet i den prisklasse.

Der er tale om en opgradering fra en Canon 600D og 650D, som har været et af de bedst sælgende spejlreflekskameraer til amatørfotografer.

Canon 700D er blevet finpudset, og blevet opgraderet med en STM samt hybrid fokus.

Kameraet er utroligt brugervenligt i sig selv, der både kan sættes på auto og gøre brug af de manuelle indstillinger.

Skærmen kan roteres hele vejen rundt, har et fremragende touch screen funktion.

Videooptagelserne bliver meget nemmere, og der kan tages mange kreative billeder. Man har derfor rigtig mange muligheder, og virkeligt udfordre sine kreative evner.

Canon EOS 700D levere fantastiske billeder i hele 18 megapixel, og optager video i rigtig høj kvalitet. Man skal dog være opmærksom på, at visse objektiver ikke egner sig til videooptagelser og kan derfor larme utroligt meget når der autofokuseres.

Mange af modellerne bliver solgt som et ”startkit” og vær derfor opmærksom på, at objektivet har et IS STM motor indbygget i linsen, som er en forkortelse af ”Servo movie teknologi”

Canon EOS 700D er amatørfotografens bedste kamera i nyere tid, som er et godt bygget og gennemført spejlreflekskamera der sikre den gode billedkvalitet, næsten under alle forhold.

Har man intentioner om, at bruge sin fritid tid på billeder og lære en masse om forskellige teknikker, og udvikle sig senere hen er denne model et super fornuftigt valg.

Canon EOS 700D specifikationer:

 • Megapixel: 18 mp
 • Video: 1920 x 1080 Pixel
 • Billedformat: JPEG og RAW
 • Skærm: 3” LCD Clear View Touchskærm
 • Kort: SD/SDHC/SDXC
 • Max hukommelseskort: 64GB
 • ISO: 100 – 12800 ISO (Lys)
 • Batteritype: Lithium batteri type LP-E8
 • Dimensioner: H 99,8 x B 133,1 x D 78
 • Vægt: 580 gram

Man kan hos Lyd & Billede læse en test af Canon EOS 700D.

Nikon D7100 – Spejlreflekskameraet til entuatister

 • 24,1 Megapixels
 • 51 punkts autofokus
 • Magnesium hus og kun 675 gram

Nikon D7100
Nikon D7100 er forseglet – Og er modstandsdygtig overfor støv og vand.

Set på tilbud hos Dustinhome.dk 

Dette er et af Nikons bedste modeller lige under deres professionelle spejlreflekskameraer. Selve kamerahuset er fugt og støvafvisende med en vægt på blot 675 gram (Uden objektiv).

Nikon D7100 er virkelig robust, der stort set kan bruges til alle typer indendørs og udendørs fotograferinger.

Nikon kan også optage helt fantastiske videoer i Full HD opløsning, hvor du ikke skal bekymre dig om lagerpladsen.

For Nikon D7100 har plads til 2 SD kort, som kan rumme rigtig mange raw, JPEG filer og videoer. Med dobbelt hukommelseskort pladser kan du anvende dét ene kort som en ekstra backup af alle dine billeder.

Nikon D7100 har en dejlig størrelse og er helt perfekt til fotografer med større hænder. Kameraet byder på rigtig mange brugbare funktioner, som den dygtige fotograf kan udnytte fuldt ud, og skabe de flotteste resulater.

Desuden har den hele 51 punkts autofokus områder med 15 kryds sensorer. ISO kan udvides helt op til 25600 og kan tage 6 billeder i sekundet. Nikon D7100 har rigtige gode tekniske specifikationer og har en stor potentiale hos de rigtig dygtige fotografer.

I den højteknologiske tid, hvor næsten alle ejer en tablet eller smartphone, så kan man virkelig savne den trådløse Wifi overførsel, og det er selvfølgelig rigtig ærgerligt.

Med andre ord er Nikon D7100 et glimrende entusiast kamera, der både kan bruges til fotografering under dårlige lysforhold, sport, natur, familiebilleder og portrætter. Kan du leve uden Wifi/NFC og en vipbar skærm, så er dette spejlreflekskamera et rigtig godt køb, som du kan vokse med.

Nikon D7100 specifikationer:

 • Megapixel: 24,1 mp
 • Video: 1920 x 1080 Pixel
 • Vejrstandbestandigt kamerahus
 • 2 x SD hukommelseskort
 • Aktiv D-lightning til lys og skygger
 • High Dynamic range
 • ISO: 100 – 25600 ISO (Lys)
 • Batteritype: Lithium batteri type
 • Dimensioner: H 10,65 x B 13,3 x D 7,6
 • Vægt: 670 gram (Uden objektiv)

Nikon D5200 – God til videooptagelse i HD

 • 39 AF point system
 • CMOS sensor i DX format
 • Vippeskærm med touch

Set på tilbud hos Dustinhome.dk 

Nikon D5200 Spejlreflekskamera
Nikon D5200 Spejlreflekskamera er opgradering af D3200. Skærmen har en touch funktion ligesom man kender fra smartphones.

Denne model er ”storebroren” til Nikon D3200 med nye forbedringer, og egner sig mere til de øvede fotografer.

Til store glæde for dem der optager videosekvenser, er der indbygget et stereomikrofon som forbedre lydkvaliteten væsentligt.

Kameraet er desuden også udstyret med en pixel RGB lysmåling, der er god til farver.

Ser man på resultatet af billedkvaliteten på D3200 og D5200, er der ikke den betydelige store forskel.

Nikon D5200 er dog levere mindre ”grynede” billeder ved meget høje ISO værdier.Til gengæld har skærmen blevet opgraderet til en touchskærm med en smart vippefunktion.

Her kommer videodelen rigtigt for sin ret, og man arbejde med filmoptagelse op helt andre måder. Kameraet er udstyret med hele 39 point AF system, der gør man nøjagtigt kan fokusere et bestemt sted på motivet, eller på ét område.

Der kan være tale om blomster ude i haven, og man ønsker at skille et eller flere blomster ud fra billedet. Ved makrofotografering er det også super smart, at have mange fokuspunkter der kan være et punkt til at stå tydeligere frem.

Nikon D5200 har har også specialeffekter som under ”live View” kan tilføjes og redigeres i.

Har man ingen intentioner om, at arbejde med videooptagelser og kun interessere sig for foto delen, kan man i princippet nøjes med lillebroren Nikon D3300.

Der er ingen grund til, at investere en masse penge i et spejlreflekskamera, hvis man man alligevel ikke drager nytte i alle kameraets funktioner.

Så er pengene bedre givet ud til et bedre objektiv, når der engang skal investeres i et bedre glas.

Nikon D5200 specifikationer:

 • Megapixel: 24,1 mp
 • Video: 1920 x 1080 Pixel
 • Billedformat: JPEG og RAW
 • Skærm: 3” LCD vippe touchscreen
 • Kort: SD/SDHC/SDXC
 • Max hukommelseskort: 64GB
 • ISO: 100 – 6400 ISO (Lys)
 • Batteritype: Lithium batteri type
 • Dimensioner: H 98 xB 129 xD 78
 • Vægt: 555 gram (Uden objektiv)

For flere tekniske informationer kan man hos Lyd og Billede læse hele deres test.

Nikon D5300 – Del billeder med alle enheder via WI-FI

 • Indbygget GPS og Wifi
 • 6 motiv programmer
 • 24,2 Megapixels

Set på tilbud Dustinhome.dk 

Nikon D5300 Spejlreflekskamera
Nikon D5300 Spejlreflekskamera kan overføre billederne til din tablet, computer eller smartphone helt fri uden ledning.

Flere medier beskriver dette Nikon D5300 spejlreflekskamera som det bedste til amatørfotografen.

Byggekvaliteten og brugervenligheden minder utroligt om Canon EOS 700D. Skærmen er vokset med hele 4 mm, og gør en endnu mere interessant for filmoptagelser.

Batterilevetiden er dog blevet forbedret, og producent har oplyst at en fuld opladet batteri holder til hele 600 billeder.

Der gælder så uden brug, at live view delen og med den laveste belysning.

Den største nyhed ved Nikon D5300, er den indbyggede WI-Fi der overføre billeder direkte fra kameraet over til en computer, tablet, eller en smartphone.

Det er en rigtigt praktisk og smart funktion, hvor diverse irriterende ledninger ikke kommer til gene. Man skal bare være indstillet på, at overførsel af billeder samt videoer tager væsentligt længere tid, i forhold til en almindelig overførselskabel.

På nuværende marked er Nikon D5300 sammen med Canon EOS 700D de bedste, førende modeller til de øvede fotografer.

Nikon D5300 specifikationer:

 • Megapixel: 24 mp
 • Video: 1920 x 1080 Pixel
 • Billedformat: JPEG og RAW
 • Skærm: 4” LCD roterbar touchskærm
 • Kort: SD/SDHC/SDXC
 • Indbygget WI-FI
 • Max hukommelseskort: 64GB
 • ISO: 100 – 25600 ISO (Lys)
 • Batteritype: Lithium batteri type
 • Dimensioner: H 98 x B 125 x D 98
 • Vægt: 480 gram (Uden objektiv)

Ved at følge vores link kan du læse testen af Nikon D5300 hos Lyd & Billede.

Canon EOS 100D – Verdens mindste spejlreflekskamera

 • 18 Megapixels
 • 4 billeder pr. sekund
 • Lille og handy spejlreflekskamera

Set på tilbud Dustinhome.dk 

Canon EOS 100D Spejlreflekskamera
Selv Canon EOS 100D Spejlreflekskamera er det mindste, kan den stadig skyde fremragende biller i JPEG og RAW format.

Velkommen til verdens mindste spejlreflekskamera. Dette er for dem der ønsker en rigtig fin billedkvalitet, men et ”mini spejlrefleks” der ikke fylder ret meget, og som kan gemmes væk i en mindre dametaske.

Man kommer ikke til, at stå med følelsen at mangle noget da den både har blitz, billedsensor, videooptagelse, autofokus og endda en touchskærm.

Med andre ord er dette lille smarte Canon EOS 100D et praktisk kamera, der kan tages med overalt, og skyde super flotte billeder.

For folk der rejser meget er denne model nok den bedste løsning af alle. Byggekvaliteten føles lidt bedre, sammenlignet med Canon EOS 1200D hvor man ikke kun får en følelse af plastik.

Den ligger ekstra godt i hånden og sørger for bedre greb, også hvis man har en tendens for fugtige hænder.

Man får derfor fuld valuta for pengene, der levere både fremragende billeder i god kvalitet, og videooptagelser i en fuld HD opløsning.

Canon EOS 100 vandt desuden i 2013-2014 prisen for det bedste produkt hos Eisa Award.

Canon EOS 100D specifikationer:

 • Megapixel: 18 mp
 • Video: 1920 x 1080 Pixel
 • Billedformat: JPEG og RAW
 • Skærm: 3” LCD Touchskærm
 • Kort: SD
 • ISO: 100 – 25600 ISO (Lys)
 • Batteritype: Lithium batteri type
 • Dimensioner: H 90,7 x B 116,5 x D 96
 • Vægt: 406 gram (Uden objektiv)

Hos Lyd & Billede kan man finde flere tekniske detaljer på Canon EOS 100D.

Wupti webshop