Årets konsol 2021: PLAYSTATION 5 | SE BEDSTE PRIS |

Bedste spejlreflekskamera for begyndere og øvede (STOR GUIDE)

Bedste spejlreflekskamera

Et Spejlreflekskamera som også kaldes for et DSLR kan tage helt fantastiske billeder, og er en dejlig hobby der giver uendelige kreative muligheder.

Et spejlreflekskamera og et kompaktkamera åbner op for en masse nye ting, og billederne kan efterfølgende redigeres via et redigeringsprogram på computeren.

Desuden tager et DSLR kamera meget skarpere billeder i forhold til et almindeligt digitalkamera og et smartphone kamera.

Testvinder
Canon-EOS-R6

Canon EOS R6 - TESTVINDER

Casnon EOS er i denne test kåret som testvinder. Dette skyldes b.la. dens utrolige hastighed, den fantastiske lysfølsomhed, samt at den har op til 8-trins billedstabilisering. Dette gør den til et oplagt spejlreflekskamera for begyndere.

Gå direkte til forhandler

Bedste produkt
Pris
Billigst hos
Gå til
 • Canon EOS 2000D
  1. Canon EOS R6
  Pris: 19.949 kr.
  Billigst hos: Kamerahuset
 • Canon EOS 2000D
  2. Canon EOS 2000D
  Pris: 2.990 kr.
  Billigst hos: Expert
 • olympus OM-D
  3. Olympus OM-D
  Pris: 4.795 kr.
  Billigst hos: Olympus
 • Nikon D3500
  4. Nikon D3500
  Pris: 3.495 kr.
  Billigst hos: Scandinavian Photo
 • Canon-EOS-250D
  5. Canon EOS 250D
  Pris: 3.775 kr.
  Billigst hos: Kamerahuset
 • Nikon-Coolpix-P1000
  6. Nikon Coolpix P1000
  Pris: 6.890 kr.
  Billigst hos: Scandinavian Photo
 • Canon-EOS-90D
  7. Canon EOS 90D
  Pris: 8.849 kr.
  Billigst hos: Power
 • Nikon-D7500
  8. Nikon D7500
  Pris: 7.445 kr.
  Billigst hos: Kamerahuset
 • Nikon-D780
  9. Nikon D780
  Pris: 15.200 kr.
  Billigst hos: Scandinavian Photo
 • Canon-EOS-6D-Mark-II
  10. Canon EOS 6D Mark II
  Pris: 9.790 kr.
  Billigst hos: Scandinavian Photo
 • Nikon-Z5
  11. Nikon Z5
  Pris: 9.699 kr.
  Billigst hos: Kamerahuset
 • Canon eos 70d
  12. Canon EOS 70D
  Pris: 9.699 kr.
  Billigst hos: Computersalg

Hvis man vil kan alle lære, at bruge et spejlreflekskamera korrekt, men det kræver tålmodig, tid samt rigtig mange skud før man bliver dygtig og rutineret.

Udover redigerings mulighederne på computeren kan der tilkøbes diverse objektiver, som enten er en standard optik, vidvinkel optik eller en tele optik. Meget mere om dette emne kommer senere hen i artiklen.

Det er en helt fascinerende og spændende verden, som i begyndelsen kan virke omvæltende og uoverskueligt.

Startfasen er altid en svær process med mange spørgsmål, og en masse tekniske egenskaber der skal læres og arbejdes rigtig utroligt meget med, før det i sidste giver flotte resultater.

Datalife har lavet denne artikel til begynderen, og amatørfotografen som skal ud og købe sit første eller opgradere sit nuværende spejlreflekskamera.

Bedste spejlreflekskamera – Mærker og udstyr

Markedet udvikler sig hele tiden, og flere af de helt store kendte producenter laver disse typer kameraer. De to største førende mærker indenfor området er Canon og Nikon, som laver helt fantastiske kameraer, der skyder utroligt flotte billeder med det rette udstyr.

Canon og Nikon er de to producenter der har mest tilbehør, og som ikke er besværlige i anskaffelse.

Vi anbefaler derfor, at helt klart gå efter et af de to, og hvor man er sikker på at få tilbehør til.

Begge mærker vinder desuden et hav af forskellige test, både i Danmark og resten af Europa. Det er svært, at sige præcist hvilken af de to der er bedst, men begge mærker er gode, og klare opgaven suverænt.

Hvorfor købe et spejlreflekskamera?

Der er gode grunde til, at opgradere eller købe et nyt spejlreflekskamera. Ønsker man, at forevige minderne i god kvalitet, arbejde med billedbehandling eller lære om fotografering fra et helt andet perspektiv skal man helt klart investere i et DSLR kamera. 

Derudover er der mange andre gode grunde til, at anskaffe kameraet som er delt op i flere punkter.


Her er de bedste spejlreflekskamera modeller 

Vi har samlet de bedste modeller på nuværende marked for begynderen, og amatørfotografen.

Målgruppen er primært dem der ikke har så meget erfaring endnu, og som ligger indenfor en fornuftig prisklasse.

Vi har primært koncentreret os om de to største producenter Canon, og Nikon der levere fantastiske spejlreflekskameraer i god kvalitet, til budgetvenlige priser.

Datalife har været både været igennem danske og udenlandske test, magasiner og diverse udtalelser inden den endelige produktanbefaling.

Canon EOS R6 – Fantastisk lysfølsomhed 

Canon-EOS-R6

 

i samarbejde med PriceRunner

 • Utrolig hastighed
 • Fantastisk lysfølsomhed
 • Op til 8-trins billedstabilisering

Canon EOS R6 kan bryste sig af at være udstyret med en autofokus, der er lige så avanceret som på det populære EOS R5. Det betyder, at det har en utrolig hastighed, som kun få andre kameraer har. Det betyder også, at alt, hvad du ønsker at fotografere, er muligt med EOS R6.

Kameraet har desuden en ISO-grænse på 204.800. Hvad end du ønsker at fotografere, skal du i hvert fald ikke være bange for at gå glip af, da du kan tage et billede, uanset lysniveauet. Det har også autofokus helt ned til -6 EV, så kameraet kan altid finde motivet.

Op til 8-trins billedstabilisering

Har du hidtil haft det svært med lange lukkertider? Det behøver du ikke længere at have. Har du et EOS R6 til rådighed, er der ingen grund til at være bekymret for rystende hænder og uskarpe resultater. Sammen med dets RF-optik får du nemlig op til 8 trin af billedstabilisering.

Det vil sige, at du får et kamera, der i praksis kan give dig otte gange lukkerhastigheden. Med EOS R6 vil det derfor være muligt for dig at fotografere håndholdt i lysniveauer, som hidtil ikke har været muligt for dig. Samtidig er du sikret, at resultat til hver en tid er skarpt.

Trådløs forbindelse

Er du træt af, at du skal overføre dine billeder og optagelser via et SD-kort? Det kan du glæde dig over, at du kan slippe for med Canon EOS R6, da det er kompatibelt med både Bluetooth og Wi-Fi. Derfor vil det være legende let for dig at overføre dine billeder.

Du kan hurtigt og nemt overføre dem til din telefon, printer eller måske Canons nye image.canon-tjeneste. EOS R6 er uden tvivl et kamera for dig, der føler, at du er klar til at tage det næste skridt inden for fotografering.

Specifikationer:

 • Opløsning: 20.1 Megapixel
 • Sensorstørrelse: Fuldformat (24×36)
 • Objektivfatning: Canon RF
 • Sensortype: CMOS
 • Autofokustype: Dual Pixel AF
 • Vægt: 598 gram

Canon EOS 2000D – Afløseren til Canon EOS 1300D

Canon EOS 2000D

 

 

i samarbejde med PriceRunner 

Denne model er i den lave ende af prisskalaen for DSLR (digitale spejlreflekskameraer), og alligevel opnår den en billedkvalitet, som bør tilfredsstille langt de fleste hobbyfotografer. 

EOS 2000D tager billeder med en opløsning på 24 megapixels og har en DIGIC 4+ billedprocessor. Sammen med en lysfølsomhed som kan reguleres fra 100-12800 ISO, gengives detaljerne i billedet tydeligt, og eksponeringen er så god, at du sagtens kan tage store print og beskære billedet hårdt.

Modellen har 9 autofokuspunkter af krydstypen, som er placeret i midten af billedet.

Ved kontinuerlig optagelse kan EOS 2000D tage 3 billeder i sekundet og for almindelige videoer, er optagelserne i Full HD.

Kameraet har indbygget blitz, som rækker 9,2 meter.

Brugervenlig flade

Kameraet er lille og føles bekvemt imellem hænderne. Den 3” store LCD skærm gør det nemt at se motivet og at navigere rundt i de forskellige indstillinger. Alle knapper og hjul er placeret lige under højre hånd, så de er nemme at kontrollere.

Denne model har indbygget Wi-Fi, så du nemt kan dele dine billeder med en mobilenhed eller overføre dem til en computer.

Du kan downloade Connect App’en til en mobiltelefon eller tablet og fjernstyre kameraet direkte fra denne enhed. Funktionen giver blandt andet mulighed for at tage selfies på lang afstand.


Olympus OM-D E-M10 Mark IV – Brugervenligt valg 

olympus OM-D

 

 

i samarbejde med PriceRunner

 • Let, bærbart og brugervenligt
 • Har selvportrættilstand
 • 16 indbyggede billedefiltre

På trods af, at Olympus E-M10 Mark IV er et kompakt kamera, er der ikke gået på kompromis med ydeevnen. Det er et kamera, der byder på et hav af avancerede funktioner, der gør, at du både tage billeder i høj kvalitet og optage film i 4K, uden at skulle kæmpe med det.

Dette skyldes, at Olympus har formået at skabe et unikt sammenspil mellem E-M10 Mark IVs 20M Live MOS-sensoren og -processoren samt 5-akset billedstabilisering. Kombineres dette med et Olympus M.Zuiko-objektiv kan du tage smukke billeder i suveræn kvalitet.

Knivskarpe, håndholdte billeder

Med dette kamera i hånden kan du sige farvel til slørede billeder. Det kan være udfordrende at tage et godt billede, hvis man ryster på hænderne. Heldigvis sørger E-M10 Mark IV for at kompensere for dette, så du er sikker på, at du kan optage og tage billede lige så tydeligt, som du selv ser det.

Med kameraets 5‐aksede billedstabilisering er du sikret, at dine håndholdte billeder ultraskarpe. Dertil har det også indbygget selvportrættilstand, da du blot kan vippe touchskærmen ned. Der er forsinkelse på billedet, så dit ansigt, og ikke din hånd, er i fokus.

Magiske filtre

Skal du skyde billeder til din Instagram? I så fald kan du dreje kameraets omskifter over på ART-tilstand. Her kan du vælge blandt 16 art-filtre, som kan give dine billeder et helt nyt look. Du kan indstille disse filtre, som du vil, hvilket er let at gøre på kameraets touchskærm.

Det er også ganske nemt for dig at dele dine billeder, da der er indbygget Wi-Fi og Bluetooth i E-M10 Mark IV. Det gør det let for dig at importere dine billeder til din telefon eller PC. Med denne brugervenlige OI.Share-app kan du nemt hente billederne over på din telefon.

Specifikationer:

 • Opløsning: 20,3 Megapixel
 • Motor: TruePic VIII
 • Sensor: 4/3” Live MOS-sensor
 • Søger: Elektronisk
 • Vægt: 383 gram

Nikon D3500 – Nyeste og letteste DSLR for begyndere

Nikon D3500

 

 

i samarbejde med PriceRunner 

Her får du et kvalitetskamera, som både er let og ikke fylder mere end nødvendigt.

Prisen er overraskende lav for et DSLR i denne rangklasse, og Nikon D3500 kan med fordel anbefales til alle kræsne hobbyfotografer.

Denne model tager billeder i 24,2 megapixels. Lysfølsomheden er imponerende høj og kan reguleres fra 100-25.600 ISO. Det giver dig mulighed for at tage flotte billeder selv under nogle af de sværeste lysforhold som for eksempel solopgang eller skumringstid.

Kameraet er udstyret med en Expeed billedprocessor og har 11 autofokuspunkter, hvoraf 1 er af krydspunkttypen.

Nikon D3500 kan klare 5 billeder i sekundet ved kontinuerlig optagelse og optage videoer i Full HD med op til 60 billeder i sekundet.

Holdbare detaljer

Kameraet er udstyret med en relativ stor LCD skærm på 3”, som øger fotografens bekvemmelighed ved brug. Knapperne er placeret med et rimeligt mellemrum for en nem betjening.

Nikon D3500 har desuden en søger med en dioptrijustering på -1,7 til +0,5 m-¹.

Objektivfatningen er udformet i metal, så du ikke risikerer slitage, når du skifter imellem de forskellige objektiver. De forskellige NIKKOR-objektiver anskaffes separat fra kamerahuset og er med til at udvide oplevelsen, når du tager billeder med dette kamera.

Kameraet er udstyret med SnapBridge teknologi, som gør det muligt at overføre billederne til en anden enhed (mobil, tablet, computer) ved hjælp af strømbesparende Bluetooth.

Nikon D3500 vejer kun 365 gram og måler 12,4 x 6,95 x 9,7 cm.


Canon EOS 250D – Godt begynderkamera 

Canon-EOS-250D

 

i samarbejde med PriceRunner

 • Optisk søger
 • Godt begynderkamera
 • Let og transportabelt

Hvis du skal købe dit første DSLR-kamera, er EOS 250D fra Canon et godt bud. Her får du et bærbart kamerahus, der er forsynet med en sensor på 24,1 Megapixel og en DIGIC 8-billedprocessor. Kombinationen af disse to giver fremragende resultater på farten.

Dertil er det også blevet udstyret med en effektiv og velfungerende optisk søger, der giver en klar realtidsvisning af verden. Det gør, at det er markant lettere for dig at få de billeder, du gerne vil have. Hertil skal det også nævnes, at det er kamera, der er nemt at betjene.

Knivskarpe billeder

Du kan vide dig sikker på, at du kan tage knivskarpe billeder, der er fyldt med farve med Canon EOS 250D. Det gør sig gældende, uanset om du vil tage billeder eller optage film. Vil du gerne optage film, er det muligt for dig at optage i 4K-kvalitet.

Sensoren i APS-C-størrelse samt DIGIC 8-processoren sikrer, at du vil få fantastiske resultater, selvom du tager billeder eller optager film ved svag belysning. Netop dette er med til at gøre det til et godt kamera for begynderen, da du er garanteret at få et knivskarpt resultat.

Nemt at dele billeder og videoer

Billeder og videoer skal du selvfølgelig ikke holde for dig selv. Dem skal du dele med venner og familie. Det har Canon gjort let, hvis du har taget billederne eller optaget videoerne med dit EOS 250D. Du kan nemlig trådløst dele dem til enten din smartphone eller tablet.

Du kan nemlig forbinde dit EOS 250D med enten en smartphone eller tablet via Bluetooth. Når du har forbundet de to enheder, er det nemt at overføre dine billeder. Slutteligt bør det også understreges, at der er tale om et prisbilligt valg i forhold til andre tilsvarende modeller.

Specifikationer:

 • Opløsning: 24,1 Megapixel
 • Sensortype: CMOS
 • Sensorstørrelse: APS-C (22,3 x 14,9 mm)
 • Billedprocessor: DIGIC 8
 • Søgertype: Optisk
 • Skærm: 3″ LCD-skærm Vægt: 402 gram

Nikon Coolpix P1000 – Velegnet til dyrelivsbilleder 

Nikon-Coolpix-P1000

 

 

i samarbejde med PriceRunner

 • Eneste kompaktkamera med 125x optisk zoom
 • Velegnet til dyrelivsbilleder
 • Stort brændviddeområde

Nikon formår at flytte grænser for, hvad et kamera kan præstere. Det nye Nikon P1000 er det eneste bridgekamera i verden, der kan bryste sig af at have 125x optisk zoom. Dertil har det også et brændviddeområde på 24-3.000 mm. Derfor får du alt det fantastiske inden for rækkevidde.

Med et P1000 fra Nikon kan du tage billeder af alt fra dyreliv til månelandskaber. Du kan også bruge det til at tage billeder af bylandskaber eller fjerne fly. Med dette kamera kan du tage billeder af motiver, der førhen var for langt væk.

Zoom ind på månen

Nikon har valgt at udstyre deres P1000 med 250x Dynamic Fine Zoom, som er med til at forlænge den øvre grænse til utroligt 6.000 mm. Det gør det faktisk muligt for dig at zoome så meget ind, at du kan bruge dit Nikon P1000 til at tage billeder af kratere på månen.

Det er derfor et meget ekstraordinært kamera, der gør det nemt at tage billeder og optage video i 4K. En kombination af det lysstærke f/2,8-f/8 NIKKOR-objektiv, 16 megapixel-sensor, EXPEED-billedprocessor og RAW-understøttelse medfører, at det altid leverer flotte og skarpe billeder.

Elektronisk søger i Ultra HD-kvalitet

Nikon COOLPIX P1000 er også blevet forsynet med en ny elektronisk søger i Ultra HD-kvalitet. Denne søger byder på ca. 2.360.000 punkter, hvorfor kameraet giver en klar og detaljeret visning af dine optagelser. Dette er tilmed gældende i meget lyse omgivelser.

Den lysstærke LCD-skærm på 3,2″ med 921.000 punkter kan man vippe og dreje i de fleste retninger. Kameraets smarte design betyder, at det har et stort og behageligt håndgreb. Når du skal zoome, foregår det via en zoom-knap, der er placeret på siden af kameraet. Det gør betjeningen nem.

Specifikationer:

 • Opløsning: 16 Megapixel
 • Sensorstørrelse: 1/2,3″
 • Sensortype: CMOS
 • Zoom: 125 X
 • Skærmstørrelse: 3,2″
 • Vægt: 1.400 gram

Canon EOS 90D – Alsidigt DSLR-kamera i høj kvalitet

Canon-EOS-90D

 

 

i samarbejde med PriceRunner

 • Alsidigt DSLR-kamera i høj kvalitet
 • Designet specielt til natur- og sportsfotografering
 • Avanceret autofokus med Dual Pixel CMOS AF

EOS 90D er et alsidigt DSLR-kamera fra Canon. På lige fod med øvrige DSLR-kameraer fra Canon, bryster det sig af en høj kvalitet. Det adskiller sig fra flere af de øvrige modeller på markedet, da det er designet og udviklet med et specifikt fokus på natur- og sportsfotografering.

Er det i høj grad natur og sport, du skal fotografere, er EOS 90D selvsagt et ideelt valg for dig. Til trods for, at det er udviklet til disse formål, betyder det dog ikke, at det ikke kan bruges til andre formål. Det er nemlig et alsidigt kamera, der kan bruges til de fleste typer fotografering.

Billeder i høj kvalitet

Canon går ikke på kompromis. Det har de bestemt heller ikke gjort med deres EOS 90D. Det har de nemlig udstyret med en DIGIC 8-billedprocessor og en 32,5-megapixel APS-C-type CMOS-sensor. Kombinationen af dette, er med til at sikre, at du kan tage billeder i ekstremt høj kvalitet.

Et af de punkter, hvor kameraet især udmærker sig, er ved at give lyse, nuancerede og farverige billeder, selvom de er taget under dårlige lysforhold. Dertil bryster det sig af en følsomhed på op til ISO 25.600, hvilket muliggør håndholdt optagelse under dårlige lysforhold.

Optag i video i 4K

Med Canon EOS 90D kan du ikke kun tage skarpe billeder. Det er også muligt at optage film i op til 4K-opløsning. Samtidig har du muligheden for at optage film i op til 120 bps i Full HD-tilstand. Kameraet har både mikrofon- og hovedtelefonstik, hvis du vil bruge ekstern mikrofon til dine optagelser.

Kameraet er også blevet udstyret med Dual Pixel CMOS-autofokus, hvilket giver dig mulighed for at optage videoer i filmkvalitet. De indbyggede funktioner og ansigtsgenkendelse fungerer også fremragende i forbindelse med videooptagelse.

Specifikationer:

 • Opløsning: 32,5 Megapixel
 • Sensorstørrelse: APS-C
 • Objektivfatning: Canon EF
 • Sensortype: CMOS
 • Skærmstørrelse: 3″
 • Autofokustype: Dual Pixel AF
 • Søgertype: Optisk
 • Vægt: 701 gram

Nikon D7500 – Testvindende DSLR-kamera

Nikon-D7500

 

 

i samarbejde med PriceRunner

 • Testvindende DSLR-kamera
 • Avanceret autofokussystem
 • Højtydende CMOS-sensor

Nikon D7500 er et testvindende DSLR-kamera, der henvender sig til ham eller hende, der ikke vil gå på kompromis med sit udstyr. Det er i stand til at levere den samme høje billedkvalitet som DX-topmodellen Nikon D500. Derfor er det bestemt et professionelt valg.

Det er et kamera, der er bygget til, at du som bruger har de bedste forudsætninger for at tage fuld kontrol over stort set alle parametre. Derudover giver kameraet et behageligt og klart billede med en søgerdækning på næsten 100%.

Udstyret med højtydende CMOS-sensor

Nikon har valgt at udstyre deres D7500 med en højtydende CMOS-sensor. Der er tale om en solid sensor, der byder på 20,9 Megapixel, og samarbejder med kameraets Exceed 5-processor og RGB-lysmålingsensor. 

Dette sikrer, at du med et D7500 kan tage knivskarpe billeder med både høj opløsning, stor dybde og bløde toneovergange. Det har også et avanceret system til motivgenkendelse, som sørger for, at alle billeder er korrekt eksponerede og har flotte kontraster og dynamik. 

Professionelt og avanceret autofokussystem

Endnu en klar styrke ved netop dette kamera er, at det er udstyret med et avanceret autofokussystem. Det har en helt særlig evne til at fokusere under svage lysforhold. Derfor er du sikret en præcis fokusering ved lave lysforhold – endda ved blot måneskinsbelysning.

Nikon D7500 kan bryste sig af at have et bredt ISO-område på 100-51.200. Det er endda muligt at udvide det helt op til ISO 1.640.000. Det vil sige, at du har rig mulighed for at bruge dette kamera til at tage billeder eller optage video under meget krævende lysforhold.

Specifikationer:

 • Opløsning: 20,9 Megapixel
 • Sensorstørrelse: APS-C
 • Objektivfatning: Nikon F
 • Sensortype: CMOS
 • Skærmstørrelse: 3,2″
 • Søgertype: Optisk
 • Vægt: 720 gram

Nikon D780 – Til den krævende fotograf 

Nikon-D780

 

 

i samarbejde med PriceRunner

 • Til den krævende fotograf
 • Lange batterilevetid
 • Robust konstruktion med vejrforsegling

Nikon D780 er et kamera, der giver dig alt, hvad du kan forvente at få af et Full-Frame DSLR-kamera. Det er et kamera, der er udviklet til den krævende fotograf, der sætter pris på en lang batteritid og en robust konstruktion med vejrforsegling, hvilket prisen også afspejler.

Hvis du vælger et D780 får du også to hurtige og driftssikre AF-systemer, en fænomenal tracking samt et meget bredt ISo-område. Det er konstrueret med en bagbelyst 4,5 MP CMOS-sensor i fuldformat, som naturligvis er din garanti for knivskarpe billeder.

Byder på et bredt dynamisk område

Kameraets CMOS-sensor er kombineret med en Expeed 6-billedprocessor, hvorfor man får et kamera, der kan bryste sig af et bredt dynamisk område. Dertil er du også garanteret, at Nikon D780 er et kamera, der leverer en ren performance over hele det brede ISO-område.

Desuden har Nikon valgt at udstyre deres D780 med den samme RGB-sensor med omtrent 180.000 pixels og samme avancerede system til motivgenkendelse, som er at finde i deres D850. Det er kendt som et kamera, der leverer utrolig præcision, og det gælder også D780.

Mange forskellige lysmålings- og hvidbalanceindstillinger

I og med, at det er et kamera, der lader dig vælge mellem et hav af lysmålings- og hvidbalanceindstillinger, er det let at reagere hurtigt på ændringer, hvis du optager under naturlige lysforhold. Det kan også være relevant, hvis du optager i situationer med høj kontrast.

Som tidligere nævnt har kameraet også et bredt ISO-område på 100-51.200, som tilmed kan udvides helt op til ISO 204.800 og ned til blot ISO 50. Derfor er det muligt at tilpasse dig til skiftende lysforhold. Uanset lysforholdene er du garanteret skarpe billeder med rette farvenuancer.

Specifikationer:

 • Opløsning: 24,5 Megapixel
 • Sensorstørrelse: Fuldformat (24×36)
 • Objektivfatning: Nikon F
 • Sensortype: CMOS Bagbelyst
 • Skærm: 3,2″ Vinklingsbar
 • Søgertype: Optisk
 • Vægt: 840 gram

Canon EOS 6D Mark II – Godt til portrætfotografi 

Canon-EOS-6D-Mark-II

 

 

i samarbejde med PriceRunner

 • Kompakt fullframe-kamera
 • Avanceret og nøjagtig autofokus
 • Særligt ideelt til portrætfotografer

Canon EOS 6D Mark II sætter en helt ny designstandard for digitale spejlreflekskameraer. Kameraet byder på en beskyttende forseglinger mod støv og fugt, samtidig med, at det er kompakt. Her får du altså et fullframe-kamera, der er nemt at have med, når du er på farten.

Kameraet giver også mulighed for at geotagge din aktuelle position i hvert billede, du tager. Det kan du gøre, uanset hvor i verden du tager billeder. Det er en sjov funktion, da du senere, når du kigger dine billeder igennem, kan se, hvor alle dine billeder er taget henne.

Særligt egnet til portrætfotografer

Portrætfotografer vil sætte stor pris på et Canon EOS 6D MK II. Det skyldes, at det er et kamera, der er i stand til at tage billeder med lav dybdeskarphed, hvilket er forårsaget af kameraets fullframe-sensor. Det kan desuden fange udtryk ved 6,5 billeder pr. sekund.

Det betyder dog ikke, at det er et kamera, der kun egner sig til portrætfotografer. Bruges det i stedet til fotografering af landskaber, vil dets sensor på 26,2 Megapixel optage billeder med detaljer i massevis og dynamisk rækkevidde. Det medfører, at billederne bliver meget ​​virkelighedstro.

Fokusering med stor nøjagtighed

Det er ikke uden grund, at Canon er det foretrukne valg blandt nogen af verdens bedste fotografer. En af årsagerne til, at netop dette kamera udmærker sig, er dets avancerede autofokus, der bruger 45 punkter af krydstypen til at opnå en knivskarp præcision.

EOS 6D Mark II fra Canon gør det også let at optage i vinkler nedefra eller oppefra. Dette skyldes, at det er blevet udstyret med en skærm, der vippes og drejes i alle retninger. F.eks. vil det gøre det lettere at tage naturlige portrætter, da man kan tage billeder i hoftehøjde.

Specifikationer:

 • Opløsning: 26,2 Megapixel
 • Sensorstørrelse: Fuldformat (24×36)
 • Objektivfatning: Canon EF
 • Sensortype: CMOS
 • Skærm: 3″ Vendbar
 • Søgertype: Optisk
 • Vægt: 765 gram

Nikon Z5 – Fantastisk all-around kamera

Nikon-Z5

 

 

i samarbejde med PriceRunner

 • Fantastisk all-around kamera
 • Spejlløst kamera i FX-format
 • Med vipbar touchskærm

Nikon Z5 er et kompakt kamera, der egner sig til brug til både video og foto. Det er et spejlløst kamera i FX-formet, som bryster sig af et godt sæt af funktioner. Det er et ideelt valg for ham eller hende, der har brug for kameraet til flere forskellige formål.

Nikon har forsynet Z5 med en 24,3 MP CMOS-sensor og Expeed 6-processor. En kombination af disse sikrer, at kameraet har en flot lysfølsomhed på op til ISO 51.200. Dertil muliggør det, at du kan optage video i UHD 4K-kvalitet ved 30fps.

Raffineret autofokussystem

Autofokus er et vigtigt værktøj i forbindelse med de fleste former for fotografering. Derfor er der ikke gået på kompromis med dette i Nikon Z5. Kameraet er udstyret med et raffineret autofokussystem, der har 273 valgbare fokuspunkter og et helt særligt hybridfokussystem.

Det unikke hybridfokussystem benytter både fase- og kontrastmetoder til at garantere en hurtig og præcis fokusering med en helt sublim motivsporing. Derfor vil du opleve, at det med et Nikon Z5 bliver legende let at tage gode billeder, hvor det tiltænkte motiv er i fokus.

Arbejd nemt i både høje og lave vinkler

Da Z5-kameraet bryster sig af en 3,2″ stor 1,04 M-punkts vipbar touchskærm, er det muligt at arbejde i både høje og lave vinkler med kameraet. Desuden har kameraet en effektiv ansigtsregistrering, der kan bruges i både billede- og videotilstand.

Kameraet har et slankt, men alsidigt design. Selve huset er legeret med magnesium, og kan prale af en vejrforseglet konstruktion. Derfor er det ikke problematisk at benytte kameraet i dårligt vejr. Derudover der indbygget Wi-Fi og Bluetooth til nem deling af både billeder og video.

Specifikationer:

 • Opløsning: 24,3 Megapixel
 • Sensorstørrelse: Fuldformat (24×36)
 • Objektivfatning: Nikon Z
 • Sensortype: CMOS
 • Skærm: 3,2″ Vinklingsbar
 • Søgertype: Elektronisk med OLED
 • Vægt: 675 gram

Canon EOS 70D – Godt spejlreflekskamera med touchskærm

Canon eos 70d

 

i samarbejde med PriceRunner 

Her har vi et godt spejlreflekskamera til en højere pris – Men til gengæld er dét et fantastisk kamera, som du kan vokse med de næste mange år.

Har du måske i forvejen de meget populære Canon 450D eller den nyere 550D og sammenligner direkte billedkvalitet mod Canon 70D vil være en meget stor forskel på kvaliteten.

Ergonomien er ligeledes helt fantastisk og hvis ikke én af de bedste fra EOS serien. Knapperne og betjenings hjulet sidder det helt rigtig sted, hvor man har mulighed for indstille kameraet manuelt efter forholdene.

Spejlreflekskameraet er meget populært blandt amatørfotografer og professionelle, og det er dét netop af flere grunde. Du får et lækkert entry level DSLR kamera, der med andre ord er en fuldblods arbejdsmaskine som levere det bedste kvalitet under alle tænkelige lysforhold.

Med 20,2 megapixel og en APS-C CMOS sensor levere Canon 70D helt fantastiske billeder med skarpe detaljer og klarhed. Har du et betydningsfuldt billede, som skal deles blandt venner eller familie, kan du med det hurtige WiFI/NFS overføre billeder efter eget valg til andre computere, tablets eller smartphone, der understøtter det.

Canon 70D er et rigtig lækkert kamera, som stort set opfylder alle de krav som et godt spejlreflekskamera minimum skal kunne. Og det eneste kameraet mangler er et vejrbestandigt hus. Dvs at selve kamerahuset kan tåle regn, vand, støv og sne.

For nogle vil det være et modstanddygtigheden have en mindre betydning da, der kun fotograferes indendørs, mens for andre kan det være en uundværlig egenskab. Et DSLR kamera med magnesiumlegering koster op til flere tusinde kroner mere end et ikke vejrbestandigt spejlreflekskamera.

Canon EOS 70D specifikationer:

 • Megapixel: 20,2 mp
 • Video: 1920 x 1080 Full HD
 • 7 billeder i HD opløsning pr. sekund
 • Skærm: 3” LCD
 • Kort: SD/SDHC
 • ISO: 100 – 12800 ISO (Lys)
 • Batteritype: Lithium batteri type
 • Dimensioner: H 13,8 x B 7,85 x D 10,43
 • Vægt: 615 gram (Kun kamerahus)

MEST SOLGTE LIGE NU

Kilde: Pricerunner 

Du kan herunder se de mest populære kameraer lige nu jf. Pricerunner, måske du også kan finde noget inspiration her. 

 

i samarbejde med PriceRunner

Kvalitet af billede

Billederne bliver generelt en hel del pænere, skarpere og mere detaljerede i forhold til andre kameraer og smartphones.

akket være den store sensor og ISO håndtering fremstår billederne helt tydelige og klare.

Objektiver

Et af de største fordele ved et spejlreflekskamera er, at der kan tilkøbes objektiver til hvert formål. Man har ét stort frirum, og det er vigtigt at være opmærksom på, at det bestemt kan blive en dyr fornøjelse.

Jo bedre objektiv desto højere bliver prisen også, og ”originale” mærker som Canon og Nikon objektiver koster en del mere i forhold til ”uoriginale” mærker som Tamron og Sigma, men behøves og er nødvendigvis ikke bedre objektiver. Erfaring, korrekt indstilling og lysforhold kan være den afgørende faktor.

Vi har lavet en groft kategori opdeling af objektiverne, så man kan danne sig et overblik.

 • Når du skal tæt på et motiv som står langt væk, skal du en høj brændvidde som kaldes for et teleobjektiv
 • Når du skal have rigtigt meget på én gang, skal du have en lav brændvidde som kaldes for vidvinkel
 • Når du skal have fokus på ét motiv, skal du have have en fast brændvidde som kaldes for prime

Spejlreflekskamera objektiver
Her er ser man en illustration der viser hvordan objektiverne virker.

Landskab – Natur – Arkitektur (10 mm – 20 mm) Vidvinkel

Disse objektiv går helt ned fra 10 mm til 20 mm, og er rigtig gode til at lave gruppe fotograferinger, hvor man er forhindret i at komme nok bagud. Man kan skyde ekstremt smukke billeder af skove, marker og landskaber hvor man kan få alle de skønne detaljer med.

Bemærk at denne type linse ikke er den skarpeste og heller ikke er den bedste løsning til portrætfotos eller indendørs fotos under dårlige lysforhold.

Både Canon, Tamron, Sigma og Nikon producere denne type objektiv og fås i forskellige prisklasser, som starter fra cirka 1499 kr.

Indendørs – Udendørs – Allround (17 mm – 85 mm) Standard

Denne type objektiv kaldes for en standard linse, som næsten kan gå til stort set alle typer fotograferinger. Alle begyndere burde starte ud med en standard linse, og herefter lære både kameraet, og objektivets muligheder at kende.

Man kan komme utroligt tæt på motivet der skal skydes billeder af, men står motivet til gengæld længere væk som f.eks. en løve i zoologisk have bliver det lidt af en udfordring.

Dagligdags fotografering af detaljer, dyr, mennesker og hvad man nu eller vil tage billeder af, er denne type linse udmærket som i øvrigt giver en god dybdeskarphed.

Ved køb af et spejlreflekskamera med ”standard kit” følger der næsten altid en linse der går fra 18-55 mm, som svarer til 3 optisk zoom på et almindeligt digitalkamera.

Portrætter – Sløring af baggrund – Detaljer ( 40 mm – 50 mm) Prime

En stor fordel ved denne type linse der også kaldes for et prime objektiver er, at de er mere kompakte og lettere.

Desuden er de perfekte til fotografering af motiver under dårligere lysforhold. De har en utrolig god dybdeskarphed og leder mere lys gennem objektivet, så motivet bliver tydeligere, bedre fokuseret og man opnår skarpe billeder.

Tager man mange billeder af mennesker, detaljer og ønsker slørede baggrunde hvor motivet bliver fremhævet, skal man sigte efter denne type.

Næsten alle fotografer bruger et prime objektiv med en fast brændvidde til indendørs brug fordi, at det giver fotografen utallige kreative muligheder, og fordi en 40-50 mm giver et af de skarpeste billeder med slørede baggrunde.

Desuden svarer en 50 mm til menneskets normalsyn. Ulemperne er dog at der ikke kan zoomes, og er derfor ikke egnet et motiv der opholder sig langt væk.

Her kunne f.eks. nævnes en fugl på en gren, eller en flot fugl på kysten.

Motiver på lang afstand – Dyr – Makro indstilling ( 70 mm – 500 mm) Tele

Et teleobjektiv har forholdsvis en lille billedvinkel, og er god til at trække motiver ind fra en længere afstand.

Et godt eksempel er et dyr på længere afstand, hvor objektivet har alt fokus rettet på motivet, og derfor slører eller gør baggrunden uskarpt.

Rigtig mange dyrefotografer anvender denne type linse, da man kan komme meget tæt på, uden at blive opdaget. Har man planer om tage billeder af fugle er et teleobjektiv den bedste løsning.

Desuden har mange teleobjektiver en makro indstilling der gør, at dybdeskarpheden så lille at alt baggrund bliver sløret.

Disse telelinser er meget følsomme overfor lys og rystelser som ubemærket kan gøre billederne uskarpe, hvis man ikke bruger et såkaldt kamera stativ. Vægten er noget højere i forhold til de andre linser, og derfor anbefales altid et tungere stativ.

Insekter – Blomster – Mikro detaljer ( 90 mm – 100 mm) Makro

Kort fortalt er et rigtigt makroobjektiv bygget sådan, at afstanden for fokus er meget mindre end alle andre objektiver.

Rigtige makro linser kan faktisk indstilles til, at arbejde i 1:1 format at f.eks. en mariehøne, larve eller myre i virkeligheden kan fylde 1 cm på hele sensoren.

Det kræver en del øvelser og korrekte indstillinger for, at skyde det perfekte makro billede, og da man kan komme til at arbejde i dårlige positioner, kan man næsten ikke komme udenom et kamerastativ.
For en begynder anbefales det ikke, at starte her da der kan være rigtig mange udfordringer.

Hastighed:

Man kan næsten ikke sammenligne et kompakt digitalkamera eller et mobilkamera i forhold til et spejlrefleks.

pejlreflekskameraet tager betydeligt hurtigere og mange flere billeder i sekundet. Alt afhængig hvilket kamera man vælger, at anskaffe kan denne type kamera tage mellem 3 – 10 billeder i sekundet.

Dybdeskarphed:

Et spejlreflekskamera skyder Renere, tydeligere og skarpere billeder i forhold til alle andre. Alt afhængig hvilket objektiv man anvender og efterbehandling af billederne kan der virkeligt opnås imponerende og helt fantastiske resultater.

Indstillinger:

Man kan enten vælge, at indstille kameraet automatisk hvor den selv regulere ISO, lukkertid, blændetal, dybde og skarphed eller selv indstille alt manuelt. Med andre ord er der mange flere muligheder, og grunde til at investere i et spejlreflekskamera.

Hvilket spejlreflekskamera skal jeg købe og hvad koster det?

Spejlreflekskamera tilbehør
Det er en god idé af undersøge markedet inden man smider penge efter udstyr. Pas på med at købe for meget udstyr i starten.

Først og fremmest skal gøre op med sig selv hvad kameraet skal bruges til, og hvor meget tid man vil ligge i det.

Skal det kun bruges til højtider, fødselsdage og diverse festlige højtider uden, at tænke på de tekniske indstillinger?

Eller vil man gå lidt mere i dybden og starte ud på hobbyniveau, hvor man lærer alt det basale og videreudvikler sig derfra?

Det er vigtigt man fra starten af nogenlunde ved om der vil investeres tid og penge i projektet.

Det kan hurtigt gå hen, at blive en dyr affære fordi man har købt et kamera med begrænsede muligheder, og IGEN halvt år senere skal ud og investere i et nyt.

Udover spejlreflekskameraet er der også forskelligt tilbehør der skal tilkøbes. Det kan være nødvendigt med en kamera taske, eller en mindre rygsæk under længere ture og mere evt. fotoudstyr.

Derudover er der objektiver, evt. stativ, hukommelseskort, ekstra batterier, flash, pudsegrej og diverse andre ting.

Det skal også være økonomisk forsvarligt da det bestemt ikke er en ”billig hobby” og heller ikke nødvendigt købe sig fattig i kameraudstyr på grund af dårlig planlægning.


Datalife har anvendt disse kilder:

  1. Test.digitalfoto.dk: Canon EOS 4000D 
  2. Techradar.com: Best DSLR for beginners 2018
  3. Digitalcameraworld.com: The best camera for beginners you can buy
  4. Cnet.com: Best DSLR cameras for beginners in 2018
  5. Digitaltrends.com: The best DSLR camera for beginners
  6. Photographytalk.com: The best Entry-level DSLR in 2018