Årets konsol 2022: PLAYSTATION 5 | SE BEDSTE PRIS |

Bilkamera/dashcam test – Find det bedste bilkamera i 2022

Inden for det seneste stykke tid er bilkameraer eller dashcams, som det også bliver kaldt, blevet populære for bilejere. Bilkameraet kan hjælpe dig med at blive mere sikker i bilen.

Find det bedste bilkamera i test her

Vi gennemgår her de bedste bilkameraer i test, så du kan finde et til dit behov. Alle bilkameraer i denne test har fået gode anmeldelser fra både brugere og officielle ekspertkilder.

Bilkameraer er blevet populære, fordi de kan optage uheld, og en dashcam video kan være afgørende for forsikrings- og retssagers udfald. På grund af populariteten er der opstået mange nye modeller og leverandører af bilkameraer.

Derfor kan det være svært at finde ud af, hvilke bilkameraer der er de bedste. Vi har samlet de bedste bilkameraer, så du kan finde den rette i forhold til dit behov.


GARMIN DASH CAM MINI – Vores tests mindste bilkamera

Udvalgte fordele ved Garmin Dash Cam Mini:

 • Mindste bilkamera i testen
 • Kompakt og diskret
 • Full HD-optagelse
 • Tilhørende smart app

Bilkamera test

 

i samarbejde med PriceRunner

Garmin Dash Cam Mini er både det mindste og billigste bilkamera i denne test. Set i forhold til både dets størrelse og pris har den også en utrolig billedkvalitet. Derfor er den også blevet kåret bedst i test på den norske side Dinside.no.

Bilkameraet har desuden fået 4 ud af 5 stjerner hos techmagasinet T3, der netop hylder det for at være et meget kompakt, men funktionelt bilkamera.

Lille og kompakt bilkamera

Garmin Dash Cam Mini er ikke større end din bilnøgle og er derfor perfekt, hvis du vil have et bilkamera, der ikke skygger for udsynet i forruden, men som samtidig kan filme det, den skal. Det er det mindst mulige bilkamera, du kan finde, men den har stadig de funktioner, som et bilkamera skal have.

Kameraet kan monteres direkte på dit bakspejl, så den kommer på ingen måde til at være i vejen. Netop på grund af kameraets lille størrelse, er den meget diskret, og man kan lade den sidde i vinduet, når man efterlader bilen, fordi ingen ville kunne lægge mærke til, at den er der.

Få funktioner, men god kvalitet

Fordi bilkameraet er så lille, har den heller ikke en skærm, hvorpå filmen kan vises eller særligt mange knapper, du kan justere på. Du kan dog forbinde den med appen Garmin Drive og styre den derfra. På grund af størrelsen er kvaliteten selvfølgelig også en smule lavere end andre bilkameraer, men har stadig en kvalitet på 1080p, hvilket er fuld HD. Derfor er videoen også overraskende skarp og meget klar.


BLACKVUE Bilkamera 650 Truck – Et kamera velegnet til større køretøjer

Udvalgte fordele ved Blackvue 650:

 • Velegnet til større køretøjer
 • Bred vinkel
 • Voice-funktion
 • Unikt design med cylinderform

Bedste dashcam

 

i samarbejde med PriceRunner

Blackvue 650 er i den dyre ende af prisskalaen her i denne test. Men der er også en grund til, at den ligger i den dyre ende.

Den har nemlig en knivskarp kvalitet og mange unikke funktioner. Bilkameraet har fået hele 4,7 stjerner ud af 5 af brugerne selv, og det viser tydeligt, hvordan dette bilkamera er en favorit hos brugerne.

Bred vinkel både til for-og bagrude til store biler

Blackvue 650 er velegnet til store biler som lastbiler og campingvogne. Det er den blandt andet, fordi den både har et for- og et bagkamera.

Det forreste kamera kan optage en vinkel på 137 grader, mens det bagerste kan filme i 139 grader. På den måde kan der filmes i en meget stor flade, og bilkameraet misser ikke en eneste ting – selvom du sidder i et større køretøj, hvor det selv kan være svært at se, hvad der sker bag dig. Kameraet kan desuden roteres, så det filmer 360 grader.

Bilkameraet har desuden tre optagefunktioner. Den første er normal tilstand, hvor kameraet registrerer og sletter den ældste optagelse automatisk.

Den næste er begivenhedstilstanden, hvor den starter en optagelse, hvis den oplever unormal bremsning eller uheld. Den sidste er en parkeringstilstand, som registrerer når bilen holder stille og går i parkeringsmode.

Bilkamera med tilhørende app og voice-funktion

Blackvue bilkameraet har en tilhørende app, hvor man så kan se de optagne videoer live på sin smartphone. Appen kan også bruges til at indstille kameraet, og giver dig dermed mulighed for at se dine videoer selvom du ikke sidder i bilen.

Bilkameraet har desuden også en voice-funktion, hvilket er unikt for et bilkamera. Så kan den, mens du kører, give dig meddelelser om batteristatus og lignende.

Det gør, at du ikke selv skal huske på at lade den, og du undgår, at den løber tør for strøm uden du opdager det.

Et bilkamera med et unikt design

Blackvue har et kompakt cylinderdesign, der gør den lille og dermed lettere at placere i forruden, uden at den er i vejen for dit udsyn. Men cylinderdesignet gør dog også, at den ikke har en indbygget skærm.

Men det gør ikke så meget, når du kan se billederne på den tilhørende app på din smartphone. Du går altså ikke glip af, hvad kameraet filmer.


NextBase 512GW – Et bilkamera med en utrolig skarphed

Udvalgte fordele ved NextBase 512GW:

 • Skarpe optagelser
 • Wi-Fi
 • Høj brugervenlighed

Dashcam test

3.369,00Proshop.dk

NextBase 512GW kan fange vejen forude med en utrolig klarhed og detalje. Den har fået 4 ud af 5 stjerner hos brugerne selv på Proshop.dk.

Den har fået gode anmeldelser for de stærke farver og et meget højt niveau af klarhed. Det er blandt andet muligt på grund af kameraets brug af Sony Exmor R sensor, hvilket vil blive uddybet nedenfor. Pointen er, at dette bilkamera kan lave utroligt skarpe optagelser.

Meget skarp videoklarhed

NextBase 512GW har virkelig fokus på at skabe videoer med stor klarhed. Bilkameraet har nemlig QUAD HD 1440p optagelse, hvilket er højt sammenlignet med andre kameraer i denne test.

For at opnå denne høje billedkvalitet i både dagslys og mørke bruger kameraet det, der hedder Sony Exmor R sensor og et polariseringsfilter. Disse to funktioner er med til at reducere genskin og refleksioner. Derudover har kameraet også en automatisk dæmning ved svage lysforhold.

På den måde får du den bedste klarhed, når du optager – både nat og dag.

Bilkamera med mange smarte funktioner

NextBase 512GW har indbygget Wi-Fi, så du kan forbinde dit kamera til din smartphone. Bilkameraet har desuden en meget intelligent parkeringsfunktion, som automatisk registrerer bevægelser.

Derudover har den en G-sensor som automatisk sikrer optagelse ved pludselige og alvorlige stød for ekstra sikkerhed. Dette bilkamera er altså helt ideelt, hvis man skal bruge det til dokumentation af biluheld.

Bilkamera med høj brugervenlighed

Dette bilkamera fra NextBase har som sagt indbygget Wi-Fi, hvilket betyder, at du kan sende det optagne videoer direkte til din smartphone. Det gør det nemt at se og dele dine videoer.

Brugervenligheden er desuden også høj, fordi der er en selvklæbende montering af bilkameraet på ruden. Det gør det meget nemt at montere den – både når du skal have den af og på.


Thinkware F100 Dashcam – Bilkamera med diskret design og mange sikkerhedsfaktorer

Udvalgte fordele ved Thinkware F100:

 • Diskret design
 • Trafikadvarsel
 • Flere sikkerhedsfunktioner
 • Fuld HD-optagelser

Bedst i test bilkameraThinkware F100 bilkamera har fået 3,5 stjerner ud af 5 på Trustedreviews.com. Det har den blandt andet fået på grund af dets diskrete design, GPS og dets bagudsyns-muligheder. Der er derfor mange grunde til at vælge et bilkamera som dette.

Bilkamera med fuld HD og trafikadvarsel

Thinkware F100 kan optage video i fuld HD med 135 graders vidvinkel for at minimere blinde pletter både dag og nat. Med WDR kan du få den helt rigtige eksponering og kontrast på videoerne.

Kameraet beholder alle de vigtige detaljer, selvom der er meget lidt lys. Det er altså helt i top, når det gælder kvalitet – både i mørke og lys. Udover at optage eventuelle trafikuheld eller hændelser holder Thinkware F100 styr på modkørende trafik, når du holder i kø eller holder for rødt lys.

Kameraet kan også advare dig om eventuelle trafikmeddelelser og information om fartkameraers placeringer. På den måde kan kameraet også bruges til at vide, hvornår du absolut ikke må køre for hurtigt, og hvor du skal være ekstraforsigtig.

Et bilkamera med mange sikkerhedsfaktorer

Thinkware F100 overvåger også dit køretøj, når det er parkeret i tilfælde af, at der skulle ske noget, som den skal optage. I dvaletilstand er kameraet klar til at optage, lige så snart kameraet ser en bevægelse i nærheden af ​​bilen eller registrerer en vibration.

Som ekstraudstyr kan du købe et kamera til bagruden, så systemet også kan have fuld kontrol bag bilen.

På den måde kan du vide fuldstændigt, hvad der sker omkring bilen i tilfælde af, at der er en der påkører den parkeret. Med hjælp fra din computer kan du retrospektivt gennemgå dine optagelser med routinghistorik og hastighedsdata.

Diskret og småt design

Dette bilkamera fra Thinkware er meget diskret i designet. Den kan eksempelvis monteres bag på dit bakspejl, så den ikke er i vejen for dit udsyn. På den måde ses den slet ikke indefra.

Ud over den førnævnte Garmin Dash Cam Mini er Thinkware F100 det mindste bilkamera i denne test. Derfor er den på samme måde meget diskret på grund af størrelsen. Den er desuden cylinderformet og fylder derfor ikke meget, når den er monteret på ruden.


Garmin Dash Cam 65W – Bilkamera med en bred vinkel og knivskarp kvalitet

Udvalgte fordele ved Garmin Dash Cam 65W:

 • Integreret GPS
 • Tilhørende app
 • HDR-optagelser
 • Vidvinkel på 180 grader

Bedste bilkamera

2.099,00Proshop.dk 2.307,90ComputerSalg.dk

Det første bilkamera i denne test er Garmin 65W. Kameraet er et kompakt bilkamera med et objektiv, som kan se i en meget bred vinkel – nemlig hele 180 grader. Bilkameraet har fået 4 ud af 5 stjerner fra PCWorld.com.

Denne topkarakter er baseret på kameraets specielle funktioner i det kompakte design.

Bilkamera med integreret GPS og app

Garmin 65W er ikke blot et bilkamera. Den har også en indbygget GPS, og bilkameraet har derfor en dobbelt funktion. Bilkameraet har desuden en tilhørende app, som gør, at du kan tilkoble hele fire kameraer i bilen på samme tid.

På den måde kan du få en vinkel, der dækker alt – og her menes 360 graders vinkel. Appen kan også hjælpe dig med at bruge bilkameraets mange funktioner.

HDR-optagelser og knivskarp kvalitet

Dette bilkamera fra Garmin har funktionen HDR, hvilket betyder, at den skifter på tværs af forskellige kontraster i horisonten. På den måde kan den skifte, så hvis der eksempelvis er både sol og skygge på samme tid i billedet, vil den skifte mellem de to og skabe et skarpt billede, der passer til de skiftende kontraster.

Garmin 65W har desuden – som du også kan se i produktoversigten – hele 60 frames per second, når den filmer. Det er med til at skabe en videokvalitet, der er knivskarp.

Garmin 65W har desuden en meget bred vinkel, hvilket også er med til at forbedre hele oplevelsen. Kameraet er gået fra at have en vinkel på 122 grader i den tidligere version til nu at have hele 180 graders vinkel. Det er med til at skabe en videooptagelse, der er utrolig bred og kan filme næsten alt i synsfeltet.


Bilkamera bedst i test i 2021

Nu har vi gennemgået de bilkameraer, som er de bedste på den ene eller anden måde – enten bedst i test eller med gode brugeranmeldelser. Nogle er bedre, når det gælder størrelse og diskretioner, mens andre er bedst, når det gælder kvalitet og skarphed.

Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvad der er dit behov i forhold til at investere i et nyt bilkamera. Det er relevant, om du foretrækker pris over for kvalitet eller skarphed over for størrelse. Men vi håber, at denne gennemgang af de fem bedste bilkameraer har ledt dig godt på vej.