Cykelcomputer test - De bedste på markedet lige nu

Andreas Thomsen

Skrevet d. 19/03/2020 af Andreas Thomsen

Cykelcomputer

Muligheden for at følge vores præstation og udvikling på cyklen. En egenskab, som mange af os er vilde med i forbindelse med cykeltræningen.

En god cykelcomputer er vejen frem for at få alle de mest relevante informationer om vores egen præstation. Her på siden tester vi et udvalg af produkter på markedet, der har klaret sig særligt godt i test hos bl.a. theindependent.co.uk.

På den måde kan du finde den mest optimale cykelcomputer til dit behov. Vi har samlet produkter fra bl.a. Garmin, produkter med GPS samt trådløse cykelcomputere.

Et overblik over testens cykelcomputere samt tilhørende forhandlere til produkterne kan du finde herunder.

Generelt om cykelcomputere

En cykelcomputer giver os information om en række centrale aspekter i forbindelse med cykling. Alt fra hastighed til pulsmåling. Moderne cykelcomputere designes endda med GPS, så vi også kan finde vej uden problemer.

En cykelcomputer kan købes i mange forskellige afskygninger alt efter vores behov. Her vil de billigste på markedet ofte give os mulighed for at følge vores hastighed på cyklen.

Ønsker vi at investere mere i information om vores egen træning, så kan computerne købes med GPS, Bluetooth og meget mere. Det handler om vores behov. Og ikke mindst om vores budget.

Heldigvis har markedet en cykelcomputer til os alle; hvorvidt vi ønsker topmoderne teknologi eller blot at følge vores hastighed på landevejen.


Wahoo ELEMNT Roam – En af de bedste trådløse cykelcomputere med GPS

 • Testvinder hos co.uk i år 2019
 • Stort display med farver
 • Høj batterilevetid
 • Brugervenlig cykelcomputer, som er nem at indstille
 • Fungerer både til træning uden- og indendørs

cykelcomputer test

i samarbejde med PriceRunner

Wahoo ELEMNT Roam er en cykelcomputer, som er blevet kåret til bedst i test hos det britiske medie theindependent.co.uk.

Testen peger på, at produktet fra Wahoo gør sig særligt bemærket i forhold til sine GPS-funktioner. Den store skærm på hele 2,7” giver et godt overblik over vores terræn samt rutens forløb.

Produktet fremhæves i testen også for sin brugervenlighed med hensyn til indstillinger. Produktet er designet således, at man fra starten kan indstille cykelcomputeren efter særlige informationer. Med andre ord er produktet fra Wahoo meget enkel at lave specifikt til vores egne behov.

At vi kan indstille særlige informationer på skærmen frem for andre uden problemer, er en stor fordel.

Testen fra theindependent.co.uk fremhæver også computerens fordele i form af sit trådløse system. Gennem ANT+ og Bluetooth kan vi få adgang til endnu flere målinger, hvis vi ønsker det. Wahoo ELEMNT Roam er bygget med gorilla-glas.

Et materiale, der ifølge flere eksperter kan udholde de fleste uheld og skrammer. Vi skal med andre ord ikke være bange for, at cykelcomputeren går i stykker.

roduktet købes med beslag til cyklen. På den måde kan vi fastmontere computeren på cyklen uden problemer. Produktet er et af de dyrere på markedet.

Til os med stort behov for utallige muligheder med hensyn til at måle vores træning. Produktet henvender sig modsat ikke til kunden på budget.


Garmin Edge 830 – Garmin cykelcomputer med GPS

 • Trådløs cykelcomputer med forbindelse til ANT+ og Bluetooth
 • Forbindelse til GPS og GLONASS
 • Stort display på 2,6”
 • Touch skærm

Garmin cykelcomputer

i samarbejde med PriceRunner

Brandet Garmin er en stor spiller på markedet i forhold til at lave produkter til vores træning. Det er bl.a. i form af pulsure og træningsudstyr; heriblandt også cykelcomputere.

Garmin producerer populære cykelcomputere, som henvender sig til et stort segment på markedet. Vi ser derfor ofte, at produkter fra Garmin er med på diverse lister over bedste produkter i forbindelse med målingsudstyr til træning. Cykelcomputere er ingen undtagelse.

Det britiske medie theindependent.co.uk har flere af Garmins produkter med På top 10 listen over bedste cykelcomputere på markedet. Testen er fra 2019, hvilket gør den yderst aktuel for os, der står overfor et valg af cykelcomputere på markedet i starten af 2021.

Den danske cykelentusiast side Cykelstart.dk påpeger at Edge 830 såvel som 530 er nogle af de bedste cykelcomputere i klassen, og specielt 830 står skarp i skærmbilledet under sollys.

At produktet har forbindelse til Bluetooth, gør det samtidig muligt at uploade træningsresultater til vores applikation.

På den måde kan vi få adgang til vores resultater meget hurtigt. Adgang til Bluetooth øger også vores sikkerhed. Vi kan indstille computeren til at ringe efter hjælp i forbindelse med et uheld.

batterilevetiden er på 20 timer, og der er dermed rigeligt med batteri til de helt lange ture.

Produktet er også brugervenligt i den forstand, at knapperne nemt kan betjenes – selv med cykelhandsker på. Den store skærm gør det nemt for os at følge rutens forløb.

Med andre ord kan vi altid være sikre på, hvor vi er. Produktet fra Garmin er et kvalitetsprodukt, hvilket har effekt på prisen. At købe produktet fra Garmin er derfor en investering i sammenligning med andre af markedets tilbud.


Wahoo ELEMNT Roam –  Top Wahoo cykelcomputer med GPS

 • Blandt de 10 bedste produkter i test hos co.uk i år 2019
 • Rigtig god til at navigere på diverse ruter
 • Adgang til ANT+ og Bluetooth
 • Større og bedre end Bolt modellen

Bedst i test cykelcomputer

i samarbejde med PriceRunner

Wahoo er et brand med stort fodfæste inden for markedet af cykelcomputere. Virksomhedens sortiment har flere repræsentanter på diverse lister over bedste produkter; herunder cykelcomputere.

Brandet laver cykelcomputere til os med behov for stor funktionalitet. Computere med en lang række af muligheder for måling, så vi kan få endeløse antal af gode oplevelser med træning på cyklen.

Wahoo ELEMNT Roam er på ingen måder undtaget her. Produktet er med topfunktioner til en billigere pris end mange andre brands.

Den britiske avis theindependent.co.uk har kåret deres Bolt model til at være blandt de ti bedste cykelcomputere på markedet i år 2019. Produktet prises i testens resultater for at have gode navigationsegenskaber.

Modellens display er med andre ord simpelt at forstå med hensyn til rutevejledning. Produktets kompatibilitet til både ANT+ og Bluetooth åbner for et hav af muligheder.

Testens resultater peger bl.a. på, at vi har muligheden for at uploade ruter til enheden fra internettet. På den måde kan vi udleve andre rytteres gode oplevelser på særlige områder i landet. Det er samtidig nemt at danne sig et overblik over vores hjerte- og pulsmåling i forbindelse med cykling.

At skærmen lige er et tak større end Bolt modellen gør oplevelsen i brug lidt mere behagelig.

Produktets høje funktionalitet gør det muligt for os at zoome ind og ud på specifikke målinger på skærmen. På den måde kan vi følge nøjagtig den information, som vi ønsker på ruten.


Sigma ROX 12.0 Sport – Investering for os med behov for høj kvalitet

 • Adgang til moderne kortbaseret navigationssystem
 • Muligheder for at indtegne egen rute direkte på skærmen
 • Blandt de ti bedste i test hos det engelske medie co.uk i år 2019
 • En stor 3” farveskærm, som gør det nemt at følge med på ruten
 • Høj batterilevetid

Billig cykelcomputer

i samarbejde med PriceRunner

Sigma ROX 12.0 er testens største appel til os, der ønsker at investere i høj kvalitet og endeløse funktioner. Vi betaler med andre ord for et produkt, der skal følge os i mange år.

Cykelcomputeren fra Sigma er testens dyreste produkt. Det er samtidig også den computer med flest muligheder. Produktet er designet med en 3” farveskærm med touch-funktion.

Et produkt, som i sandhed excellerer i interaktion med os som brugere, da ruteplanlægning aldrig har været nemmere. Computeren har høj batterilevetid. Produktet har samtidig adgang til GPS, Wi-Fi og ANT+. Egenskaber, der alle gør produktet fra Sigma topmoderne i sammenligning med markedets øvrige produkter.

En test lavet theindependent.co.uk i år 2019 peger især på fordelene ved produktets brugervenlighed. Touch-skærmen er meget responsiv ifølge testens resultater. Produktet kan samtidig bryste sig af høje kvaliteter med hensyn til navigation og GPS.

Brugeren er med andre ord aldrig i tvivl om placering på ruten. Brugervenligheden ses ud fra testens resultater også i mulighederne for at indtegne specifikke ruter direkte på skærmen.

En mindre pind følger med til produktet. Vi kan med den tegne en lige linje på skærmens kort. Produktets software finder herefter den hurtigste rute til os ud fra den lige linje.

Mulighederne er derfor utallige for ruteplanlægning i mange år frem. En egenskab, som også virker i udlandet. Her giver Sigma os mulighed for at downloade materiale til enheden gennem internettet.

Produktet er blandt de dyreste på markedet. Skærmen på 3” gør ligeledes, at produktet er på størrelse med en smartphone. Omvendt så anvendes produktet af professionelle cykelhold. Et bevis på produktets høje funktionalitet.


Garmin Edge 130 – En billig model med GPS fra Garmin

 • Blandt de bedste i test hos den britiske avis co.uk i år 2019
 • En Garmin cykelcomputer til en god pris
 • Designet med GPS-funktion

Garmin cykelcomputer

i samarbejde med PriceRunner

Garmin Edge 130 er en god mulighed for at få fingre i kvaliteten fra Garmin til en favorabel pris. Produktet er generelt mere simpelt end Garmin Edge 520.

Modellen vejer mindre og har samtidig en mindre skærm. En stor fordel for os, som ikke ønsker en cykelcomputer, som tager for meget plads på styret.

Theindependent.co.uk har udråbt produktet til at være blandt de ti bedste cykelcomputere på markedet. Artiklen fra den britiske avis fremhæver f.eks. de store fordele ved, at produktet har mange funktioner på trods af sin mindre størrelse.

Resultaterne af testen peger på, at den mindre skærm sagtens kan give os de nødvendige informationer. Det er, selvom skærmen kun er 1,8”.

Modellen prises for at have høj batterilevetid på 15 timer. På den måde skal vi ikke frygte for, at vores computer løber tør for strøm under træning. Den britiske avis fremhæver også, at produktet giver os mulighed for at dele vores lokation med vores nærmeste i tilfælde af uheld.

Et program fra Garmin med navnet LiveTrack. Produktets adgang til internettet gør, at vi også kan modtage vejrmeldinger samt prøve andres ruter ved at uploade dem til computeren.

Produktet fra Garmin er en af denne tests billigere modeller. Vi får med andre ord muligheden for at opleve de gode funktioner i Garmins produkter til en lavere købspris.

Skærmen er en af de mindste i testen. Men forsyner os stadig med de vigtigste informationer.

At vi har adgang til Bluetooth og ANT+ gør, at vi har uendelige muligheder for at undersøge vores træning i dybden. Det er i form af hjerte- og pulsmåling samt hastigheder på forskellige dele af ruten.

Et køb af Garmin Edge 130 giver os adgang til Garmins fordelagtige brugerdelinger. Det er i form af Garmin Connect. Et solidt køb til os med behov for kvalitet uden at bruge hele budgettet.


Bedste cykelcomputer?

At vælge den rette cykelcomputer handler i høj grad om vores egne behov og præferencer. Produkterne i denne test er et udsnit af markedets bedste cykelcomputere. Men vi skal stadig tage stilling til aspekter som pris, størrelse, funktioner, adgang til GPS samt egenskaber ved ruteplanlægning.

Den bedste cykelcomputer ligger i en position mellem vores behov og den rigtige pris. Vi kan ud fra denne test se, at produkterne svinger enormt meget med hensyn til størrelse på skærmen samt tilhørende funktioner.

At betale for funktioner, som vi aldrig vil bruge, er altid et spild. Derfor skal vi før et køb af cykelcomputer vide, hvad vi ønsker at bruge vores cykelcomputer til.

Ønsker vi den ypperste oplevelse og service, hver gang vi sætter os op på cyklens sæde? Eller ønsker vi blot at få mere information om vores gennemsnitshastighed, puls og hjerterytme under træning?

Det handler samtidig om, hvor meget vi kommer til at bruge computeren. At købe en cykelcomputer er ikke et simpelt valg.

Mulighederne kan med andre ord virke uoverskuelige. Vi håber, at du er blevet klædt bedre på til at tage valget gennem denne guide til cykelcomputere.


Kilder:

 • Theindependent.co.uk