Årets konsol 2021: PLAYSTATION 5 | SE BEDSTE PRIS |

Elektronisk P-Skive Test 2021 – Sammenligning af de bedste parkeringsskiver i test

Elektronisk P-Skive Test – Find den bedste parkeringsskive

Hvis du ønsker at købe en elektronisk p-skive, er dine muligheder mange. Der findes nemlig et stort antal af disse på det danske marked. Det betyder dog også, at det kan være svært at vælge den bedste elektroniske p-skive.

Testvinder
Sort parksolar solcelle parkeringsskive bedst i test

Samatech Park Solar FS20

Samatech Park Solar FS20 vinder testen med sit flotte design og sin stabile funktionalitet, og er helt sikkert den elektroniske parkeringsskive som kommer til at følge dig fra bil til bil. Med sit solcellebatteri skal du heller ikke tænkte på at skifte batterierne ud, fordi den oplader sig selv.

Gå til testvinder

Bedste elektroniske p-skive
Pris
Billigst hos
Gå til
 • Sort parksolar solcelle parkeringsskive bedst i test
  1. Samatech Park Solar FS20
  Pris: 260 kr.
  Billigst hos: Frishop
 • elektronisk p-skive i sølv fra ParkLife
  2. ParkOne 2 Titanium Silver
  Pris: 262 kr.
  Billigst hos: Happi
 • Park Life parkeringsskive carbon black
  3. NeedIT Park Life
  Pris: 259 kr.
  Billigst hos: Carvision
 • Park Mini Elektronisk P skive
  4. NeedIT Park Mini
  Pris: 349 kr.
  Billigst hos: Greenline
 • Jacob Jensen Electronic Parking Disc II - Denmark
  5. jacob Jensen Electronic
  Pris: 269 kr.
  Billigst hos: Frishop
 • Sort eksklusiv elektronisk p-skive
  6. NeedIT ParkOne Exclusive
  Pris: 395 kr.
  Billigst hos: Coolshop

Når du skal investere i en automatisk p-skive, er der flere faktorer, der har betydning. Du skal blandt andet tage højde for dine krav til udseende, batterilevetid m.m. Derfor er det vigtigt, at du træffer dit valg af p-skive med stor omhu.

For de fleste er det dog udseendet, der er afgørende. Mange vil nemlig gerne have en elektronisk p-skive, der passer til bilen. Har man købt en bil med lækkert interiør, har man næppe lyst til at have en elektronisk p-skive siddende i forruden, der bryder for meget med dette.

Føler du, at det er svært at finde ud af, hvor du skal starte din jagt efter en elektronisk p-skive, er du kommet til det rette sted. Her på siden bliver du nemlig præsenteret for en række af de bedste automatiske p-skiver. Derfor er der naturligvis også én, der appellerer til dig.

Black Week – Find de bedste tilbud

Black Week er garanti for gode priser. Klik på banneret herunder for at se de bedste tilbud.


1. Samatech Park Solar FS20 elektronisk P-skive med solceller 

 • Skifter automatisk mellem sommer- og vintertid
 • Kører på solceller

Sort parksolar solcelle parkeringsskive bedst i test

 

Det er måske ikke den kønneste elektroniske p-skive, men den er utrolig solid og vil aldrig skuffe dig. Park Solar Digital er et rigtig godt bud på en elektronisk p-skive, da den udmærker sig på mange punkter. Blandt andet er den i stand til automatisk at skifte mellem sommer- og vintertid. Dermed er det ikke noget, du skal bekymre dig om i dagligdagen.

Derudover er det også et miljøvenligt valg. Park Solar Digital kører nemlig på solceller, hvorfor du ikke selv skal tænke på batteriet. I stedet trækker den strøm fra solens stråler, som bliver lagret på det indbyggede batteri. Derfor virker den også, når solen ikke skinner.

Alarmere dig, når strømniveauet er lavt

Desværre er det ikke alle elektroniske p-skiver, der giver besked, når de løber tør for strøm. Derfor har mange oplevet, at de er vendt tilbage til deres bil til en p-bøde, fordi deres p-skive er slukket. Med denne parkeringsskive er det ikke aktuelt, da den afgiver en alarm, når strømniveauet er lavt.

I og med, at det er en digital enhed, kan den selv aktivere og sætte et tidspunkt, når du har parkeret din bil. Dertil registrerer den også, når du starter din bil igen. Derfor vil den deaktivere parkeringstilstanden, så den er klar til næste gang, du skal parkere din bil.

Nem montering

Beslutter du dig for at købe netop denne parkeringsskive, er montering ikke noget, du skal bekymre dig om. Det er nemlig ganske let klaret ved hjælp af de medfølgende klæbepuder. Derfor kan du montere din nye elektronisk p-skive på mindre end et minut.

Skulle det ske, at der er behov for det, kan du også indstille den manuelt. Det kan være, at du har holdt i for lang tid på en p-plads, og derfor har brug for at flytte tidspunktet. Det behøver du ikke at køre en runde for. Derimod kan du blot indstille tidspunktet manuelt.

Specifikationer:

 • Mål: Tykkelse 18mm: Ø104
 • Vægt: 20 gram
 • Batteri: CR2477

2. ParkOne 2 Elektronisk P-skive Titanium Silver

 • Automatisk indstilling af parkeringstid
 • 10 års garanti

Park Life elektronisk p-skive titanium silver

 

Er du ved at være træt af, at du vender tilbage til din bil, for at finde en p-bøde i forruden? I så fald er det på tide at få købt en p-skive, der kan indstille sig selv. Dem findes der rigtig mange af, men et af de bedste bud er den stilrene ParkOne 6010 fra Park Life.

Her får du nemlig en smart parkeringsskive, du ikke selv skal indstille, når du forlader bilen. Derudover har den også et nydeligt og stilrent udseende, hvorfor du ikke vil føle, at den er til gene, når den sidder i forruden. Det er desværre tilfældet ved andre p-skiver.

Indstiller automatisk

En p-skive behøver ikke at være automatisk for at fungere. I langt de fleste tilfælde gives p-bøder dog ikke, fordi bilisten har holdt for længe på en p-plads. Derimod gives p-bøden, fordi bilisten har glemt at stille den manuelle parkeringsskive, inden vedkommende forlod bilen.

Det er denne bekymring, du kan lægge fra dig, hvis du beslutter dig for at montere en ParkOne 6010 fra Park Life i forruden på din bil. Denne p-skive er nemlig i stand til at indstille parkeringstiden automatisk, når du parkerer din bil.

Lang batteritid

I og med, at en elektronisk p-skive som denne er drevet af batteri, er det naturligvis vigtigt, at du vælger en model med en lang batteritid. Løber den tør for batteri, har den nemlig ikke meget at byde på. Det bliver heldigvis ikke et problem med ParkOne 6010.

Park Life giver nemlig 10 års garanti på enheden, hvorfor du ikke skal forvente at skulle udskifte batteriet i nærmeste fremtid. Derudover er det en trådløs parkeringsskive, som er nem at montere. Derfor kan den være klar til brug på få minutter.

Specifikationer:

 • Mål: H: 10 x B: 10 x D: 1,5 cm
 • Vægt: 140,4 gram
 • Materialer: ABS og glas
 • Garanti: 10 år
 • Nøjagtighed: +/- 2 min/2. år

3. NeedIT Park Life Elektronisk P-skive

 • Du skal aldrig skifte batteri
 • Godkendt af Trafikstyrelsen

Park Life parkeringsskive carbon black

 

NeedIT Park Life er en elektronisk parkeringsskive, der sikrer, at du ikke længere får parkeringsbøder. Den er i stand til at registrere din bils bevægelser, så den ved, når du holder stille. Når du har parkeret, sørger den for at vælge det korrekte parkeringstidspunkt.

Desuden sørger den for at stille frem til det nærmeste kvarter efter ankomsttidspunktet. Det vil sige, at den elektroniske p-skive stiller sig til kl. 13:45, hvis du ankommer til p-pladsen kl. 13.37. Derfor er du sikret, at du får mest mulig tid på din p-plads.

Du skal aldrig skifte batteri

En af de klare fordele ved netop denne elektroniske p-skive er, at du ikke skal bekymre dig om at skifte batteri. Park Life er nemlig særligt udviklet med en række strømbesparende komponenter. Disse komponenter er med til at sikre, at den kan holde strøm i hele dens levetid.

Uanset hvor meget du kører, og hvordan vejrforholdene er, slipper du for at skifte enhedens batteri. Der gives 10 års garanti på p-skiven, hvilket vil sige, at batteriet har en levetid på minimum 10 år. Skulle det ske, at batteriet dør før tid, dækker NeedIT dette.

Nem installation og enkel betjening

Når du har modtaget din Park Life, tager det kun ti minutter, inden den er monteret og indstillet. Bag på enheden er der placeret én stor knap, som bruges til at aktivere p-skiven samt indstille tid og dato. Derfor er det naturligvis ganske nemt at have med at gøre.

Derudover kan den bryste sig af at have et tydeligt display – både udvendigt og indvendigt. Bagsiden af p-skiven er vinklet på en sådan vis, at det er nemt at se cifrene indvendigt. Derfor vil du aldrig være i tvivl om, hvorvidt den er blevet indstillet korrekt.

Specifikationer:

 • Mål: H: 10 x B: 10 x D: 1,5 cm
 • Vægt: 140,4 gram
 • Materialer: ABS og glas
 • Garanti: 10 år
 • Nøjagtighed: +/- 2 min/2. år

4. Park Mini Elektronisk P skive

 • Verdens mindste elektroniske parkeringsskive
 • Godkendt af Trafikstyrelsen

Park Mini Elektronisk P skive

 

i samarbejde med PriceRunner

Ikke alle har lyst til at have en stor elektronisk p-skive siddende i forruden. Er du en af dem, der ikke har lyst til dette, er Park Mini et godt valg for dig. Den kan nemlig bryste sig af at være den mindste elektroniske p-skive i verden. Derfor fylder den minimalt i din forrude.

På trods af, at det er en lille enhed, har tallene på displayet, der vender udad, en højde på 20 mm. Derfor opfylder de mindstemålet for digitale tal på en elektronisk p-skive. Hvis du placerer denne elektroniske p-skive i din forrude, slipper du for at skulle tænke på at stille den manuelt.

Gennemprøvet og driftssikker p-skive

På trods af, at det er første gang, at nogen har formået at lave en elektronisk p-skive i denne størrelse, kan du vide dig sikker på, at den er både gennemprøvet og driftssikker. Den er nemlig udviklet af NeedIT med afsæt i deres erfaringer fra ParkOne og Park Lite.

Hertil er det også værd at nævne, at formen på den lille p-skive medfører, at den har en både stiv og stærk konstruktion. Derfor kan den selvfølgelig holde til lidt af hvert. Blandt andet resulterer det i, at den kan holde til temperaturer fra -20 til +75 grader.

Nydeligt dansk design

Der er stor forskel på, hvad folk vægter højest, når de skal købe en p-skive. For mange er det designet, der er det vigtigste. Er du blandt dem, der går meget op i designet, kan du glæde dig over, at Park Mini byder på et innovativt, stilrent og tidløst design.

Selvom det har været en udfordring, har NeedIT formået at pakke den store funktionalitet ind i en lille pakke. Dermed har de skabt en elektronisk p-skive, der er enkel og elegant med velafbalancerede linjer. Det bedste er dog, at den ikke fylder i forruden på din bil.

Specifikationer:

 • Mål: B: 8,3 x H: 4,5 x D: 2,5 cm
 • Vægt: 42 gram
 • Reaktionstid: Ca. 20 sekunder
 • Batteri: CR-2450 (medfølger)
 • Temperaturområde: -20 til +75 grader

5. Jacob Jensen Electronic Parking Disc ll P skive

 • Moderne og minimalistisk udseende
 • Skifter selv fra sommer- til vintertid

Jacob Jensen Electronic Parking Disc II - Denmark

 

i samarbejde med PriceRunner

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det ikke er alle elektroniske p-skiver, der har et lige kønt udseende. Det er dog heller ikke alle, der går op i dette. Er du blandt dem, der går op i, om din p-skive har et pænt udseende, er denne model fra Jacob Jensen et godt bud for dig.

Her er der nemlig tale om en elektronisk p-skive, der kan bryste sig af at have et minimalistik design. Faktisk er designet så nydeligt, at det i højere grad ligner et moderne og stilrent ur til hjemmet, end en elektronisk p-skive til din bil. Det er der ikke mange andre p-skiver, der gør.

Registrerer automatisk, når din bil parkeres

Formålet med at købe en automatisk p-skive er, at du ikke selv skal indstille tiden. Det er selvfølgelig også tilfældet ved denne model fra danske Jacob Jensen. Den er udstyret med en LED-indikator, der blinker blåt, når du stopper, og tiden bliver indstillet.

Denne LED-indikator viser dog ikke blot, at tiden er indstillet, når du har parkeret. Den bruges også til at indikere, når det er tid til at skifte batteriet. Den bliver leveret inklusive to CR2450-batterier, som du selv skal udskifte, når denne føromtalte indikator blinker rødt.

Skifter selv mellem sommer- og vintertid

Du behøver end ikke at tænke på, at du skal skifte fra sommer- til vintertid – eller den anden vej rundt. Det klarer parkeringsskiven fra Jacob Jensen nemlig selv. Derfor behøver du ikke at bekymre dig om at skulle indstille tiden, når årstiderne skifter.

Skulle der være behov for at indstille parkeringsskiven manuelt, er der også mulighed for dette. Under frontdækslet finder du nemlig et lille udvalg af taster. Disse taster kan du bruge til at indstille tiden manuelt, uanset hvad grunden til dette måtte være.

Specifikationer:

 • Mål: B: 100 x H: 100 x D: 13 mm
 • Vægt: 86 gram
 • Materiale: Polykarbonat
 • Batteri: 2 stk. CR2450
 • Display: LCD

6. ParkOne Exclusive Elektronisk P skive

 • Eksklusivt design i børstet aluminium
 • Er godkendt af Trafikstyrelsen

ParkOne Exclusive - Elektronisk Parkeringsskive Metal

 

ParkOne exclusive er designet til dig, der ikke vil gå på kompromis. Er du meget kræsen og kvalitetsbevidst, er dette den rette elektroniske p-skive for dig. Derfor skal der selvfølgelig ikke lægges skjul på, at den især er henvendt til bilister, der ejer en bil i den mere eksklusive klasse.

Den byder på en tykkelse på blot 12 mm, en front i børstet aluminium med indgraverede tal samt en højglanspoleret bagskal. Der er intet ved denne p-skive, der ikke er gennemført. NeedIT har med deres ParkOne exclusive sat en helt ny standard for elektroniske p-skiver.

Elektronisk og fuldautomatisk

Når du har monteret og indstillet din p-skive, hvilket du kan gøre på få minutter, skal du ikke længere pille ved den. Nu kan den nemlig klare resten af jobbet på egen hånd. Den indstiller selv tiden, når du parkerer, og skifter også selv mellem sommer- og vintertid.

ParkOne exclusive fra NeedIT er baseret på en avanceret algoritme, der medfører, at de indvendige komponenter kan detektere, at du har parkeret i løbet af blot 20 sekunder. Når du parkerer, stiller den selv tiden frem til nærmeste kvarter, så du får mest mulig p-tid.

Elegant, men funktionel

Det er tydeligt, at det især er det eksklusive design, der har været i fokus ved udvikling af denne p-skive. Det ændrer dog ikke på, at det også er en funktion enhed. Det eneste aspekt, hvor der er gået på kompromis, er i forhold til størrelsen på displayet på indersiden.

Årsagen til dette er, at tykkelsen er begrænset til et minimum. Displayet er dog vinklet på en sådan vis, at det er nemt at læse tallene. Selve bagsiden består blot af én stor knap, der kan bruges til fremrykning af tiden, hvis du skulle få brug for dette.

Specifikationer:

 • Mål: B: 10 x H: 10 x D: 1,2 cm
 • Vægt: 74 gram
 • Batteri: 2 stk. CR-2430 (medfølger)
 • Reaktionstid: Ca. 20 sekunder
 • Temperaturområde: -20 til +75 grader

Slip for parkeringsafgifter med en elektronisk p-skive

Fordelen ved at købe og montere en elektronisk p-skive i din bil er, at du ikke længere skal indstille tiden, når du har parkeret. Det sparer dig ikke blot for det besvær, der er forbundet med dette. Det hjælper dig også med at undgå parkeringsafgifter og -bøder.

Rigtig mange har oplevet, at de er vendt tilbage til deres bil, hvor en afgift eller bøde ligger og venter i forruden. Som regel skyldes dette, at man ganske enkelt har glemt at indstille tiden på p-skiven. Derfor er det ikke engang sikkert, at man har holdt parkeret i for lang tid.

Er det også en situation, du har stået i? I så fald vil du sandsynligvis gerne undgå dette i fremtiden. Heldigvis er det nemt, da det blot kræver, at du køber en elektronisk parkeringsskive. Det sikrer nemlig, at det ikke længere er noget, du skal bekymre dig om.

Elektroniske p-skiver sørger nemlig automatisk for at indstille tiden, hvorfor du ikke skal gøre det manuelt. Vil du gerne købe en sådan enhed, kan du med fordel vælge en af de modeller, der er blevet fremhævet i denne elektronisk p skive test.

En elektronisk p-skive Kan tjene sig selv hjem

Der er ikke nogen grund til ikke at købe en elektronisk p-skive. Først og fremmest er de fleste modeller faktisk markant billigere, end en parkeringsbøde eller -afgift. Derudover vil den kunne tjene sig selv hjem, da du undgår bøder og afgifter i fremtiden.

I og med, at de fleste modeller kan købes til priser, der lyder på mindre, end størrelsen på en bøde eller afgift, er det blot en enkelt af slagsen, der skal undgås – så har du tjent din p-skive hjem. Derfor er det naturligvis en rigtig god investering.

Rigtig mange tøver med at købe en automatisk p skive, da de er sikre på, at de ikke kommer ud for, at de glemmer at indstille tiden på deres manuelle p-skive. For langt de fleste sker det endda, og så koster det en afgift eller bøde på mellem 500 og 750 kroner.

Hvordan vælger jeg en god elektronisk parkeringsskive?

Der findes mange elektroniske p-skiver på markedet. Derfor kan det være svært at finde den rette, da de adskiller sig på flere punkter. For at gøre det lettere at finde en passende model, bør du stille dig selv en række spørgsmål, inden du går på jagt.

Hvis du har et godt kendskab til, hvad du egentlig er på udkig efter, bliver det markant nemmere at finde en ideel løsning. En række af de spørgsmål, du bør stille dig selv, finder du herunder.

1. Betyder udseendet noget?

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, om udseendet har betydning. Det er nemlig ikke alle elektroniske p-skiver, der er lige pæne. Såfremt det er af betydning for dit vedkommende, vil du kunne frasortere en række modeller, som ikke tiltaler dig rent visuelt.

Vil du gerne have en elektronisk p-skive med et moderne og stilrent design, bør du kigge i retning af modeller som ParkOne exclusive eller  p-skiven fra Jacob Jensen. Her er der nemlig tale om modeller, der er designet med fokus på, at de skal være elegante og stilrene.

Som regel er de eksklusive modeller også dyrere. Derfor er du nødt til at vurdere, om et elegant look er tilpas vigtigt til, at du vil betale en ekstra sum penge for det. Det er nemlig ikke alle, der mener, at det har så stor betydning, at det er værd at betale ekstra for.

2. Skal den være forsynet med solceller?

Du bør også overveje, om du vil have en elektronisk p-skive, der er forsynet med et solpanel. Det er nemlig en fordel, da det integrerede batteri oplades af solens stråler. Desværre er det ikke altid, at solen skinner i et land som Danmark, hvorfor batteriet kan risikere at blive afladt.

Overvejer du denne løsning, rådes du til at vælge en model, der er udstyret med solceller, som oplader et integreret batteri. Dermed har du mulighed for enten at oplade dette på anden vis, eller udskifte det, hvis det skulle ske, at det løber tør for strøm.

3. Hvor stor må den være?

Elektroniske parkeringsskiver findes i mange størrelser. Der findes modeller, der har samme størrelse som en manuel p-skive. Det er dog også muligt at finde modeller, der er markant mindre. Derfor er størrelsen også et aspekt, der skal tages op til overvejelse.

Flere og flere begynder at se fordelen i de små modeller. De optager nemlig ikke nær så meget plads i forruden, hvorfor de ikke vil virke som et forstyrrende element. Kan du nikke genkendende til dette, kan en Park Mini fra NeedIT være en ideel løsning for dig.

Vær dog opmærksom på, at du begrænser dine muligheder, såfremt du begynder at stille krav om størrelsen. Det er nemlig de færreste modeller, der kan bryste sig af samme kompakte størrelse, som Park Mini kan. Det er nemlig den mindste elektroniske p-skive i verden.

4. Vil du undgå at skifte batteri?

Op til flere af de elektroniske p-skiver, der er at finde i denne test, drives af et eller to CR2450-batterier. Det er en type batteri, der ofte har en god batteritid, om end du er nødt til at skifte dem ud, når de er løbet tør. Det er dog ikke alle modeller, der bruger denne type batterier.

Det er også muligt at finde modeller, der i stedet er forsynet med et mere kraftfuldt Lithium-batteri. Det kan være en fordel at vælge en sådan model, da det sikrer, at du ikke behøver at udskifte dem. De kan nemlig holde sig kørende i mellem fem og ti år i en elektronisk p-skive.

Vil du gerne have en elektronisk p-skive, hvor du ikke skal bruge tid på at skifte batteri, er du nødt til at betale en kende mere for den. Der er dog mange, der mener, at det er penge, der er godt givet ud, da det er med til at sikre, at man ikke skal have noget med p-skiven at gøre, når den er monteret.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here