Hovedtelefoner test

Hovedtelefoner test – Find de bedste hovedtelefoner

Vi har lavet den ultimative hovedtelefoner test, til dig der er på udkig efter de bedste hovedtelefoner. Om du skal købe et par hovedtelefoner i julegave, fødselsdagsgave eller om du er på udkig efter et par til dig selv, så kan det godt være en jungle at finde ud af hvad for nogle der rent faktisk er gode. Vi har taget et nærmere kig på markedet og samlet de bedste hovedtelefoner til forskellige formål til dig.

Du kan jo ikke lytte til dem alle, derfor har vi undersøgt, hvilke der er de bedste hovedtelefoner. Vi har kigget på trådløse hovedtelefoner, både in ear og noise cancelling, ja nogle af dem er endda begge dele! Så kig den her liste igennem, og find et par hovedtelefoner, som passer lige netop dig eller den heldige du køber gave til!

Vi håber, at du får stor gavn af den store hovedtelefoner test, som vi har lavet til dig, men først vil vi lige gennemgå et par ting, så du ikke bliver vildledt i forbrugsjunglen!

Køb ikke et sæt hovedtelefoner, fordi modellen er ny

Nå ja, i nogle tilfælde kan det give god mening på grund af den teknologiske udvikling, men tesen holder stadig vand. Når det kommer til de basale ting inden for lyd, så er der nemlig ikke sket det store. Der er stadig sket fremskridt, men et par hovedtelefoner er ikke nødvendigvis gode, fordi de er fra i år.

Mange ældre modeller bliver stadigt solgt i store mængder, og der er endda nogle, der køber et sæt af de samme hovedtelefoner igen, efter dem de har, er slidt op. Vores hørelse har ikke ændret sig i mange mange år, og på den led er et par gode hovedtelefoner produceret i starten af nullerne også gode, hvis de er produceret i dag.

Tænk dog stadig på ny teknologi, hvis du kigger efter et par trådløse hovedtelefoner eller du gerne vil finde de bedste in ear hovedtelefoner, for her ser man en hurtig udvikling, og der kan en nyere model meget vel være langt bedre end en model, som er et par år gammel.

Tænk over hvad og hvor du skal bruge dem

Der er stor forskel på hovedtelefoner, og alt efter om det er in ear hovedtelefoner, noise cancelling hovedtelefoner, trådløse hovedtelefoner osv. så brillerer de på forskellig vis i forskellige situationer. Hvis man skal ud og cykle, eller med offentlig transport, så kan det være en fordel at have noget, som er trådløst, og som ikke fylder eller vejer særligt meget. Her er in ear hovedtelefoner et godt valg. Er der meget støj omkring dig der hvor du arbejder? Så kan noise cancelling hovedtelefoner være det bedste valg, da de specielt er gode til at modvirke monoton larm som eksempelvis generel baggrundsstøj.

Hovedtelefonerne vi anbefaler

Trådet hovedtelefoner test

Åbne hovedtelefoner

Åbne hovedtelefoner er kendetegnet ved, at bagsiden af ørekoppen typisk har et gitter, og dermed er de “åbne”. De er kendt for at være gode til musik produktion og audiofil musiklytning, blandt andet fordi lydscenen virker størrer. Med andre ord lyder det mere som at sidde i salen til en live koncert med den her type hovedtelefoner, end det gør med den lukkede slags.

Åbne hovedtelefoner er typisk lavet til, at man sidder alene med dem på, et sted, hvor der ikke er meget ekstern støj. Det skyldes, at det åbne design laver lyd gå igennem fra begge sider. Så, hvis du sidder i et rum med en anden, mens du bruger dem, så kan de nemt høre, hvad du hører. Du kan også nemt høre hvis din sambo ser TV eller snakker i telefon ved siden af dig, men denne type hovedtelefon.

De bedste hovedtelefoner – Sennheiser HD600

Hovedtelefoner test - De bedste hovedtelefoner - Sennheiser HD600

 

2.899Proshop.dk
 

Sennheiser HD600 er i audiofile kredse kendt som nogle af de bedste, åbne hovedtelefoner på markedet. Hvis man sidder og arbejder med lyd, eller du gerne vil blæses bagover i stolen, når du lytter til din musiksamling, så er de et absolut must. Da modstanden (Ohm) i dem er høj, kan de være svære at bruge med din telefon, med mindre du har en ekstern forstærker.

Specs:

 • Dynamisk
 • Åbent design
 • 300 Ohm
 • Frekvensområde 12 – 39,000 Hz

Bedst til prisen – Beyerdynamic DT 990 PRO

Hovedtelefoner test - Bedst til prisen - Beyerdynamic DT 990 PRO -

 

1.141Proshop.dk
 

De her hovedtelefoner fra Beyerdynamic sparker røv for pengene. Der er mange musikere, der bruger dem, grundet deres gode lyd for pengene. De her hovedtelefoner er lidt lettere at bruge end Sennheiserne ovenover, men der anbefales stadig en forstærker til dem. Da de her også er åbne, gælder de samme ting med ekstern larm, og larmen fra hovedtelefonerne, men de for pengene finder du ikke et par bedre, åbne hovedtelefoner.


Lukkede hovedtelefoner test

Lukkede hovedtelefoner er modsat de åbnede, lukkede på bagsiden af ørekoppen. Det lukkede design gør, at de her hovedtelefoner typisk er bedre til at levere kraftful bass, da den begrænsede mængde af bevægelig luft gør det nemmere at få membranen til at bevæge sig. Samtidig reflektere mere af lyden også af på den den solide bagende og det giver mere bas. Specielt i forhold til billigere, åbne hovedtelefoner.

Det lukkede design hjælper ligeledes med at holde lyd udefra og indefra separeret, så du ikke hører det, der sker omkring dig, og andre ikke hører, hvad du hører, med mindre det er meget højt. Og stop med det, hvis du gerne vil undgå høreskader i fremtiden. Med det sagt, her er de bedste, lukkede hovedtelefoner, som vi har testet.

De bedste hovedtelefoner – Audio-Technica ATH MSR7b

De bedste hovedtelefoner - Audio-Technica ATH MSR7b

 

1.572Proshop.dk
 

De her lukkede hovedtelefoner fra Audio-Technica sender dig direkte hen til der, hvor musikken blev optaget. Med de store 45 mm drivere og lave ohm-tal kan du nyde din musik på en helt ny måde, uanset om du sidder i bussen eller er på arbejde. Med hovedtelefonen medfølger to kabler, et almindeligt kabel, og et med mikrofon, så du kan besvare opkald med dine nye lyddåser. Puderne på de her hovedtelefoner er lavet i memory foam. Så bliver det ikke mere behageligt!

Specs:

 • Dynamisk
 • 35 Ohm
 • Frekvensområde 5 – 40,000 Hz
 • Vægt 290 gram
 • Kabel med mikrofon medfølger

Bedst til prisen – Audio technica ATH-m40x

Bedst til prisen - Audio technica ATH-m40x

 

672Proshop.dk
 

Hvis du gerne vil prøve et par gode hovedtelefoner uden at smide hele opsparingen efter dem, så prøv ATH-m40x fra Audio-Technica. De her hovedtelefoner er i den billige ende af HiFi-spektret, og de er ikke bange for at bide fra sig. Hvis du er ny i verdenen af hovedtelefoner, kan de her klart anbefales.

Specs:

 • Lukket design
 • Frekvensområde 15 – 24,000 Hz
 • 35 Ohm
 • Vægt 240 gram
 • 40 mm drivere
 • Kan foldes

Trådløse hovedtelefoner test

Trådløse hovedtelefoner fik før i tiden et dårligt ry for deres lydkvalitet. Ikke nødvendigvis fordi selve hovedtelefonen har været dårlig, men fordi forbindelsesteknologien (typisk bluetooth) ikke har været udviklet nok til at kunne give lyd i høj kvalitet, men det er slut nu! Siden bluetooth 4.1 og nu med 5.0 plus inklusionen af aptX codec, så er kvaliteten af lyden så høj, og forsinkelsen så lav, at man ikke kun kan bruge trådløse hovedtelefoner til musik, men også til film og spil. For der er ikke meget ved at høre skuddene 2 sekunder efter du er blevet ramt i eksempelvis counter strike.

De bedste hovedtelefoner – Sony WH-1000XM3

Hovedtelefoner test - De bedste hovedtelefoner - Sony WH-1000XM3

 

1.999Proshop.dk
 

De her noise cancelling hovedtelefoner fra Sony giver dig ro i selv de mest larmende miljøer. Om du sidder på et fly eller i toget lige ved siden af en fodboldfan fra 2010, som blæser dig direkte ind i hovedet med en vuvuzela, så vil de her noise cancelling hovedtelefoner sende dig direkte til en oase, hvor det kun er din yndlingsmusik der spiller.

Specs:

 • Noise cancelling hovedtelefoner
 • Indbygget NFC teknologi for nem bluetooth forbindelse
 • Frekvensområde 4 Hz-40.000 Hz
 • Op til 38 timers spilletid

Bedste hovedtelefoner til prisen – Sony WH-CH700N

Hovedtelefoner test - Bedste hovedtelefoner til prisen - Sony WH-CH700N

 

832Proshop.dk
 

De her trådløse hovedtelefoner, der også er fra sony, er vores bedst til prisen for trådløse hovedtelefoner, og så er de endda også noise cancelling. De her hovedtelefoner har ikke så mange ekstra features, som mange andre har, men det, den gør, det gør den godt. Hovedtelefonerne har også 35 timers kontinuerlig spilletid, før de skal lades op igen, så du kan lytte til musik hele dagen uden at skulle bekymre dig om, om du kan lukke verdenen ude på turen hjem fra arbejde.

Specs:

 • Frekvensområde: 20 Hz – 20.000 Hz (samplingfrekvens 44,1 kHz)
 • 35 timers kontinuerlig spilletid
 • Understøtter aptX codec for bedste lydkvalitet over bluetooth
 • NFC teknologi for hurtig og nem trådløs tilslutning

True wireless hovedtelefoner test

True wireless er den nyeste hovedtelefon type på markedet, og de er blevet så populære, at næsten alle større hovedtelefon mærker, har et par true wireless i deres produktkatalog.

Kort sagt er true wireless hovedtelefoner, en type hovedtelefon, hvor hver enhed er selvstændig, og de er dermed ikke forbundet til andre enheder, som man eksempelvis ser med trådløse in ear hovedtelefoner, hvor den enkelte enhed er forbundet til en anden med en ledning.

De bedste hovedtelefoner – Apple Airpods Pro

De bedste hovedtelefoner - Apple Airpods Pro

 

1.999Proshop.dk
 

Når det kommer til true wireless noise cancelling hovedtelefoner, så er der ikke meget der slår Apples AirPods Pro. Det er der mange, der har fundet ud af, for man kan næsten ikke gå 10 meter i et befærdet område uden at se dem, og hvor dem der bruger dem, kan se dig, så kan de ikke høre dig. De her noise cancelling true wireless hovedtelefoner har ikke kun én mikrofon til at hjælpe med at opfange lyden omkring dig, men hele to styk. Og hvis man har en iPhone, så er opsætningen lige så nemt som at lægge hovedtelefonerne ved siden af din iPhone.

Specs:

 • Op til 24 timers musikafspilning med opladningsetui
 • Sved- og vand resistent med IPX4 certificering
 • Garanteret optimal pasform med Apples “Ear Tip Fit Test”
 • Oplad 1 times musiklytning på 5 minutters opladning
 • To mikrofoner til bedre støjdæmpning

Bedste hovedtelefoner til prisen – Sony WF-1000XM3

 

1.599Proshop.dk
 

Endnu engang finder vi et par hovedtelefoner fra Sony på listen, men man må bare sig en ting: Sony har nogle virkeligt gode produkter på markedet lige nu. De her true wireless hovedtelefoner har også noise cancelling teknologi, som gør, du bliver fri for alt den støj der er omkring dig. Disse hovedtelefoner har også en speciel bluetooth teknologi, som sikrer, at du ikke mister forbindelsen til din telefon lige så nemt, som man oplever med andre true wireless hovedtelefoner.

Specs

 • Op til 24 timers musikafspilning
 • Kontroller noise cancelling med Sonys app, så det passer til den situation du står i
 • DSEE HX kan få lydfiler i lav kvalitet til at lyde meget bedre. En patenteret Sony teknologi.

Er du stadig i tvivl?

Hvis du stadig er i tvivl om hvilke hovedtelefoner der passer dig bedst, så læs med herunder, hvor vi sætter de forskellige hovedtelefoner ind i forskellige brugsmønstre. For selvfølgelig skal du gøre det rigtige køb første gang, så du kan nyde din musik og film fra dag et.

Hvad skal jeg kigge efter…

Bedste hovedtelefoner når budgettet er stramt?

Når budgettet er stramt, så må man gøre op med sig selv hvad for ting man kan undvære. Når det kommer til selve kvaliteten af lyden, så begynder det i det lavere prisleje (500-900kr) at have betydning hvorvidt hovedtelefonerne er trådløse eller ej, for den nyeste trådløse teknologi er typisk ikke en del af hovedtelefoner i det her prisklasse. Så hvis lyd er din prioriteret, frem for om de er trådløse, så vælg et par hovedtelefoner med lydkabel. Noget man ikke kan komme uden om, er at de bedste hovedtelefoner på et budget sandsynligvis er af den lukkede type. Bas og diskant er mere tilgivende på lukkede hovedtelefoner, og derfor vil det her ikke give mening, at vælge åbne hovedtelefoner. Hvis du skal bruge hovedtelefonerne til spil, så er det også værd at tænke en mikrofon ind i ligningen, hvis du altså ikke har en ekstern mikrofon, hvilket vi altid anbefaler. Grunden til vi anbefaler en ekstern mikrofon skyldes modularitet, hvis den ene ting går i stykker, så er det nemmere at på den fikset eller udskifte den, end det er, hvis man har en indbygget mikrofon i sit headset.

Bedste hovedtelefoner når der skal svedes!

Hvis du skal ud og købe hovedtelefoner til træningen, så skal du være sikker på, at de kan holde til forholdene. Her er det en god idé at undersøge om hovedtelefoner har en IP-rating. Her tales der ikke om hvorvidt de kan gå på internettet, men IP står her for Ingress Protection, og handler om hvor modstandsdygtig enheden er over for støv og vand. En IP-rating viser med to tal resistensen over for støv og vand, og derfor ser en IP-rating typisk ud som IP34, IPx4, IP5x osv. X’et er et nul, hvilket betyder at enheden ikke er resistent over for eksempelvis støv eller vand. På grund af sved, når man træner, anbefaler vi en hovedtelefon med mindst en IPx7, og meget gerne en IP57 rating, hvilket vil gøre at de kan tåle at blive nedsænket i 1 meter vand i 30 minutter, og de er resistente over for støv og andre små faste partikler.

Bedste hovedtelefoner når jeg skal have den ultimative musikalske lytteoplevelse?

Når det handler om at lytte til musik, så er der to variabler vi skal tænke på: Hjemme/Ude og Høj chance for støj/Lav chance for støj. Hvis du er hjemme er det nemmere at sidde et bestemt sted, hvor du har dine hovedtelefoner og eventuelt hovedtelefon forstærker. HVis du er ude og omkring, så skal du have et par hovedtelefoner med lavere modstand (Ohm). Hvis der er ro omkring dig og lav chance for støj, så er åbne hovedtelefoner muligt, hvilket i mange tilfælde, og specielt i nogle bestemte genre, kan give en meget “større” oplevelse. Hvis der er meget støj omkring dig, så skal du nok gå efter et par lukkede hovedtelefoner. Hvis du vil bruge hovedtelefoner med høj modstand på farten, så anbefaler vi en portabel hovedtelefon forstærker.

  Lav chance for støj Høj chance for støj
Hjemme Åbne hovedtelefoner/ stationær forstærker Lukkede hovedtelefoner/ Stationær forstærker
Ude Lukkede hovedtelefoner Lukkede hovedtelefoner

 

Som du kan se, at åbne hovedtelefoner sjældent det mest optimale valg, men hvis man lytter til koncert musik eller live optagelser, så er der ikke noget der slår den lydscene man får med åbne hovedtelefoner. 

Der er mange når de lytter til musik der foretrækker lyd med lidt “varmere” følelse. Hvad der typisk refereres til her er ikke altid så ligetil, og det kan give mening at læse mere om den enkelte hovedtelefon her.

Bedste hovedtelefoner når jeg skal leve mig ind i spilverdenen?

Når du skal leve dig ind i spilverdenen, så er åbne hovedtelefoner også gode, fordi der her er tale om lydscenen. Med åbne hovedtelefoner er det altså nemmere at høre hvor folk de kommer fra i, når man spiller FPS (First-Person-Shooter) spil. De fleste “gaming” headsets bruger semi-lukkede designs for at få lidt fra begge verdener, når det kommer til lydisolering og åbenhed i lyden. Når mange skal købe hovedtelefoner til spil, er der også mange der bliver forført at markedsføringssnak om surround sound hovedtelefoner, RGB (Red-Green-Blue) lys og meget andet. Her er vores anbefaling dog at man køber de bedste almindelige hovedtelefoner, da pengene derfor er brugt på lyden, og ikke alt muligt andet, og man køber en ekstern mikrofon, så de to ting er adskilte. Det der kan ske når begge dele er i samme enhed, er nemlig at vibrationerne for hovedtelefonerne kan gå i mikrofonen, og så kan andre høre det, som du hører. Hvis man dog ikke vil have en ekstern mikrofon til at stå og fylde på sit skrivebord, eller ikke har plads, så kan man bruge en modmic, som fås både med kabel og i trådløs version.

Bedste hovedtelefoner når jeg er på farten?

Når man er på farten er der flere faktorer som skal passe ind i et større billede. Skal man cykle kan det være svært at have store hovedtelefoner på, specielt hvis man også bruger cykelhjelm, og pladsen kan være knap når man er på farten, og derfor bruger mange true wireless hovedtelefoner i de situationer. Hvis man primært er gående og/eller tager offentlig transport, så kan et har store hovedtelefoner også godt virke, specielt hvis de kan foldes sammen så de fylder mindre. Noget du skal være opmærksom på, er at de isolere godt, så du ikke bliver forstyrret af andre, og andre ikke bliver forstyrret af dig. Samtidig så er NC (noise cancelling hovedtelefoner) også super til når man er på farten, da de aktivt går ind og modvirker støj i baggrunden, så du kan nyde din musik i komplet ro.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here