Router test – Sammenligning af de bedste routere på markedet

Der findes nærmest et uendeligt antal af routere, der hver især har forskellige funktioner. Derfor kan man som forbruger hurtigt komme i forvirringens store land, når man tager på udkig efter en ny router, der kan forbinde en til hele verden.

Derfor har vi lavet en detaljeret sammenligning af nogle af de bedst-anmeldte routere hos ekspertanmeldere som f.eks. TrustedReviews.

Du kan forneden blive klogere på fem routere. Dermed vil du have lettere ved at finde den router, der passer til lige nøjagtigt dine behov.


Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 – Den kraftige router til den krævende gamer

 • Hurtig
 • Meget brugervenligt software
 • Routerens DumaOS giver brugeren en del valgmuligheder
 • Lækkert design

Gaming router

1.590,00CDON.dk 1.955,00Proshop.dk 2.127,40ComputerSalg.dk

Hvis du er glad for at spille yderst krævende onlinespil, kender du sikkert alt for godt til mareridtsscenariet ved navn ”lag”.

Der findes intet mere irriterende, end når du er kommet rigtig langt i et konkurrence-skydespil for desværre at miste det hele pga. dine problemer med din internetforbindelse.

Dette er Netgear’s Nighthawk Pro Gaming XR500 sat til verden for at stoppe, hvilket dermed også samtidig lægger den i en dyrere prisklasse.

Til gengæld får den kraftige router Nighthawk Pro XR500 da også stærkt fornuftige karakterer hos ekspertanmelderne hos Trustedreviews og T3, med henholdsvis fire ud af fem, samt hele fem ud af fem stjerner. Sidstnævnte anmelder giver dermed Nighthawk Pro XR500 deres Platinum Award.

Denne kraftige ruter lader den garvede gamer komme af med risikoen for lag med blot få klik. F.eks. kan du via routerens geo-filter vælge, hvilket områdes spilservere du gerne vil forbindes til, når du spiller et onlinespil.

Dermed kan du begrænse afstanden til en specifik server, hvorved risikoen for, at du oplever lag under de mest kritiske øjeblikke, bliver mindsket.

Dette gælder selvfølgelig for, både hvis du gamer på din PC, eller hvis du foretrækker at slå dig ned på din sofa og udfordre dine venner via din spillekonsol.

Hvad enten du spiller på den ene eller den anden måde, er du som gamer højst sandsynligt meget glad for, at dit udstyr har et lækkert design. Og man kan roligt sige, at den sorte Nighthawk Pro XR 500 har et meget futuristisk udseende, der nok vil falde i god jord hos de fleste gamere.

Den har fire antenner og en spids forende med en del informerende LED-lygter, som kan slukkes, hvis du ikke vil forstyrres af blinkende lygter under din gaming-session.


TP-Link Deco P9 – En fornuftig mesh-router

 • En router med to satellitter (mesh)
 • De i alt tre enheder spredes rundt og forebygger udfald
 • God forældrekontrol
 • Kompatibel med andre Deco-modeller, hvorved signalstyrken kan udvides yderligere

Router test

1.980,00ComputerSalg.dk 2.001,00Proshop.dk 2.178,00Wattoo.dk 2.261,95Skiftselv.dk

Hvis du bor i en bolig, hvor du ofte oplever udfald i din trådløse forbindelse, kan du med fordel overveje at anskaffe dig en såkaldt mesh-router, som f.eks. denne TP-Link Deco P9.

Den kan nemlig hjælpe dig med at forebygge de udfald, som bekendt opstår, hvis du bevæger eller befinder dig alt for langt væk fra selve routeren. Dette sker dermed typisk, hvis du bor i en større bolig, eventuelt på to eller flere etager.

Derved får en router problemer med at sende den trådløse forbindelse frem og tilbage til den pågældende enhed, der f.eks. befinder sig på etagen foroven, og routeren i det modsatte hjørne af boligen.

Så hvis du oplever disse skavanker, kan du placere de to medfølgende Deco P9-satellitter rundt omkring i din bolig. For en mesh-router fungerer på den måde, at hovedrouteren konstant kommunikerer med dens satellitter, der så til gengæld sørger for, at forbindelsen i det område, hvor de befinder sig, er på lige fod med der, hvor hovedrouteren er.

F.eks. kan du også med Deco P9-appen få hjælp til, hvor i hjemmet det giver mest mening at placere satellitterne.

Og denne udvidede forbindelse i dit hjem opnås via ganske enkle opsætninger, hvorefter du får en forstærket ydeevne, lige meget hvor i hjemmet du befinder dig.

Udover disse klare fordele kan du med denne mesh-router gøre brug af forældrekontrollen for bl.a. at sætte en midlertidig stopper for internetadgangen til dine børns enheder.

Og det var de nævnte ting foroven, der gjorde, at ekspertanmelderne hos T3 og Goodhousekeeping gav TP-Link Deco P9 henholdsvis fire ud af fem stjerner, samt en score på 73 ud af 100.

Begge anmeldere savner et lidt bedre design på selve mesh-routeren, men hvis funktionaliteten er vigtigere for dig, kan du med fordel overveje en TP-Link Deco P9.


Linksys WRT1900ACS – En allround god trådløs router

 • Stærk processor
 • Brugervenlighed
 • Kan sættes op på væggen

Bedste router

1.199,00Proshop.dk 2.058,20ComputerSalg.dk 2.117,95Skiftselv.dk

Den blå-sorte Linksys WRT1900 trådløse router giver dig en meget god trådløs forbindelse. Ekspertanmelderen fra Trusted Reviews afprøvede routerens forbindelse fra flere afstande i forbindelse med forskellige tests, og var ganske tilfreds med det overordnede resultat.

Der blev derudover noteret, at Linksys WRT1900ACS forblev meget stabil under hele testperioden.

Dermed kan du på baggrund af den trådløse routers hastighed og ydeevne med fordel surfe på nettet eller streame videoer – på samme tid.

Og routerens fire justerbare antenner er ligeledes med til at styrke forbindelsen til de enheder rundt omkring din bolig, som bliver forbundet til Linksys WRT1900. Så hvis du har en større familie, vil denne trådløse router passe fint til jeres behov.

Desuden kan du let opsætte en forældrekontrol, der lader dig kontrollere, hvor lang tid enkelte enheder kan kobles til routeren.

Også ekspertanmelderne hos DinSide er ganske imponerede over den trådløse routers høje hastighed, der lever op til de forventninger, man måtte have til en router af denne kaliber. Her er det også værd at bemærke, at selve opsætningen af WRT1900 kan variere, alt efter hvad ens præferencer er.

Mens anmelderen hos DinSide finder selve installationen særdeles enkel at komme i gang med, nævner anmelderen fra TrustedReviews, at det kunne være fint med en lidt hurtigere og forkortet opsætningsmenu, omend samme anmelder fandt den generelle installation til at forløbe meget enkelt.

Der vil dog højst sandsynligt være forskellige meninger, når det kommer til selve routerens udseende, hvilket begge anmeldere da også bemærker. Så hvis denne router skal bruges i en husstand, er det en god ide, at du lige vender og drejer den med din familie.

Det vil nok ikke gøre den store forskel for de fleste, da man ved en trådløs router formodentlig går efter den bedste ydeevne.

Og det er også på grund af ydeevnen, at både DinSide og TrustedReviews har gode ord tilovers for Linksys WRT1900ACS, hvor sidstnævnte desuden slutter af med at give fire ud af fem stjerner.


TP-Link Archer C9 – Måske den bedste trådløse router inden for den lavere prisklasse

 • God hastighed for prisen
 • Enkel opsætning og brug
 • Dual-Band

bedst i test router

740,00Proshop.dk 754,00ComputerSalg.dk 911,00Wattoo.dk 1.089,00CDON.dk 1.169,00Skiftselv.dk

Det er dog ikke altid, og sandelig ikke alle mennesker, der absolut skal bruge de stærkeste og mest kraftfulde routere, når de gerne vil forbindes til internettet.

Nogle gange er det ganske rigeligt med det, der kan betegnes som standardfunktioner, hvorved man ikke behøver at punge alt for meget ud. Derfor er det altid en positiv overraskelse, når man kan få et produkt med solide egenskaber til ganske fornuftige priser.

Det er her, at TP-Link Archer C9 kommer ind i billedet. Den kommer udstyret med alle de mest typiske konnektivitetsmuligheder, alt sammen med et fint og enkelt grå-hvidt design, med en størrelse der ikke fylder meget på din hylde.

Og hvad der er vigtigere at nævne, kan du med en Archer C9 få en solid forbindelse til internettet med gode hastigheder og ligeledes god brugervenlighed.

Routeren har nemlig fået 4,5 ud af 5 stjerner hos TrustedReviews, hvor anmelderen nævner Archer C9’s gode hastighed, når man sammenligner den med den lave pris, som er routerens store styrke. Og denne karakter passer meget godt overens med det gennemsnit, som TP-Link Archer C9 får af de danskere som allerede har investeret i routeren.

Dermed kommer den også her meget tæt på topkarakter i form af de 4 ud af 5 stjerner, som kunderne i gennemsnit giver TP-Link Archer C9.

Der findes selvfølgelig routere derude, der tilbyder meget hurtigere internethastigheder. Men det er igen værd at nævne, at hvis dit internetforbrug ikke kræver de allerstørste styrker og hastigheder, er en TP-Link Archer C9 et særdeles fornuftigt bud på en brugbar router.


Linksys EA7500 Max-Stream – Endnu en udmærket trådløs router til en fornuftig pris

 • Meget hurtig router
 • Ligger i en særdeles gunstig prisklasse
 • MU-MIMO-teknologien gør forbindelsen til flere enheder smidigere

Billig router

749,00Proshop.dk 999,00CDON.dk 1.932,00Skiftselv.dk

Ved første øjekast vil du måske tro, at den lille sorte Linksys EA7500 Max Stream router kommer med beskedne præstationer. Men det er måske ved at være en kliche, at man ikke skal lade sig narre af det ydre.

For denne trådløse router kan forenkle dit internetforbrug på flere forskellige måder, alt sammen til en ganske forbrugervenlig pris.

Til at starte med, så tag at lægge mærke til betegnelsen MU-MIMO, som står for Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output. Eller groft oversat til dansk: flere-brugere, flere-inputs, flere-outputs eller udgangssignaler.

Med andre ord, så gør denne trådløse router det lettere for flere brugere med forskellige enheder at forbinde sig til den samme router. Teknologien fungerer ved, at den trådløse router sender forbindelsen til de forskellige enheder på en langt smidigere måde.

Dette sker f.eks. ved, at Linksys EA7500 på en meget hurtig måde skiftes til at sende data til de forbundne enheder, hvorved du ikke mærker, at der er flere forbundne enheder.

Dermed kan du se din favoritserie i HD eller 4K på fjernsynet, mens du læser nyheder på telefonen.

Samtidig spiller dine børn et stort onlinespil på deres spillekonsol, alt imens din hustru bruger computeren til at tjekke sine e-mails, og researcher ifm. et projekt til arbejdet. Og ifølge Linksys, så kan op til 12 enheder nyde godt af denne teknologi på en og samme tid.

Begge anmeldere hos henholdsvis DinSide og TrustedReviews bider mærke i Linksys EA7500’s gode hastighed og meget enkle samt brugervenlige opsætning.

Du skal dermed ikke bekymre dig om, at det vil komme til at tage lang tid, før du pakker den trådløse router ud og kobler den til, til at du kan surfe på nettet. Og TrustedReviews slutter da også af med at give routeren fire ud af fem stjerner.

Dermed er Linksys EA7500 et fornuftigt køb, hvis I er flere derhjemme, der dagligt bruger internettet i længere tid.


Når du skal til at vælge din nye router

Som du kan se, er der flere ting at spejde efter ifm. en ny router. For der er mange ting, som man skal overveje. Skal du for det meste kun spille store og krævende onlinespil?

Foretrækker du, at din favoritserie starter op med det samme med et krystalklart HD-billede, lige så snart du åbner din streamingapp?

Eller skal du bare tjekke dine sociale medier? Udover disse nævnte ting er der selvfølgelig en del andre ting, som du sikkert kommer til at overveje inden dit køb. Må den gode ydeevne godt komme på bekostning af udseendet? Eller vil du have det meste for pengene?

Du har her i vores guide fået indblik i fem gode routere med hver deres specielle egenskaber, formål og prisklasser.

Og du er forhåbentlig blevet lidt klogere på, hvilken type af router der passer bedst til dig og din husstands daglige brug.

Derfor kan du med fordel også inddrage din familie eller bofæller, hvis du ikke bor alene, så I sammen finder ud af, hvilken router der lyder mest interessant.

Det er bedre, at I grundigt undersøger tingene alt efter den ønskede ydeevne, pris, rækkevidde, design mv. Dermed vil I også sikre jer, at I får jer et godt køb.


Datalife.dk har anvendt disse kilder: