Ă…rets konsol 2022: PLAYSTATION 5 | SE BEDSTE PRIS |

Sportsur – 6 af de bedste sportsure til seriøse motionister

Bedste sportsur – Her er vores bud pĂĄ de bedste

Der findes et væld af ure til diverse typer fysisk aktivitet, så du kan finde et ur skræddersyet til dig, hvad end du er løber, svømmer, triatlet, cykelrytter eller noget helt femte; kald dem motionsure, løbeure, smarture, fitnessure eller aktivitetsure.

Uanset navnet, så kan et sportsur hjælpe dig med en masse godt; det kan give dig et overblik over, hvordan du løber (el. andet) og dermed forbedring af dine rutiner og vaner. Så hvis du gerne vil nå udover dine egne grænser, så er denne liste af gennemtestede og velanmeldte sportsure en god start.

Testvinder
Bedste sportsur

Polar M430 - All-round testvinder

Polar M430 er i denne spotsur test blevet kĂĄret som vinder, hvilket blandt andet skyldtes den gode software, lang batterilevetid, samt generelt et af markedets bedste ure til prisen. 

GĂĄ direkte til forhandler

Bedste sportsur
Pris
Billigst hos
GĂĄ til
 • Bedste sportsur
  1. Polar M430
  Pris: 707 kr.
  Billigst hos: Elgiganten
 • Garmin-Vivoactive-4
  2. Garmin Vivoactive 4
  Pris: 1.984 kr.
  Billigst hos: CompuMail
 • Apple-Watch-Series-6-Cellular-40mm-Aluminium-Case-with-Sport-Band (1)
  3. Apple Watch Series 6
  Pris: 3.784 kr.
  Billigst hos: CompuMail
 • 4. Garmin Forerunner 745
  Pris: 3.097 kr.
  Billigst hos: Pulsure
 • Garmin-Vivoactive-4
  5. Garmin Forerunner 945
  Pris: 3.755 kr.
  Billigst hos: Urværket


1. Polar M430 – Et vanvittigt godt all-round sportsur

 • Lang batteritid i brug
 • God software
 • Vandtæt
 • Komfortabelt at have pĂĄ
 • Et af markedets bedste ure til prisen

Bedste sportsur

 
 

i samarbejde med PriceRunner

Dette urs lillebror (M400) var enormt populært, og denne model har taget alle kvaliteterne med sig med nogle nye features.

Sportsure er sjældent nogen billig affære at begive sig ud i, men Polar M430 gør et af markedets bedste forsøg på at være det budgetvenlige kvalitetsalternativ. Uret har alle de egenskaber, et sportsur bør have, og det koster ikke det hvide ud af øjnene.

Uret er et passende mix af simpelt og elegant design, holdbarhed og brugervenlighed til en meget favorabel pris. Af nye features kommer uret med en indbygget pulsmåler, der har forskellige settings afhængigt af din løbestil.

Urets eget batteri er ogsĂĄ en inspiration til alle, der gerne vil forbedre deres udholdenhed, for batteriet holder op til 30 timers fuld aktivitet – noget du bliver glad for til morgenløbeturen, nĂĄr du har glemt at sætte den i opladeren natten over. 

Dette ur er også ideelt til at registrere din aktivitet over hele døgnet. Hvis du er interesseret heri, så behold det blot på hele dagen og natten, så får du et godt overblik over din puls, dine hastigheder, distancer og meget andet over alle døgnets 24 timer.

Uret er vandtæt, så du ikke skal bekymre dig om vejret. Det er bl.a. også anbefalet pga. designet med komfort for øje; dette er sjovt nok ikke noget, man kan sige om alle sportsure.

Man kunne godt forestille sig, at det var vigtigt for alle producenter, men mange går på kompromis med vægt og komfort til fordel for design og teknologi. Polar har med dette ur fundet en rigtig fin balance, så det vejer ikke meget (51 g.), og der er ikke nogen knapper eller andet, der generer håndleddet.

Polar M430 har bluetooth og USB-grænseflade, det har vibrationsalarm og indbyggede fitnesstests. Det kan beregne kalorieforbrug, træningsload og en masse andet godt.

Polar kan også prale af deres velfungerende Polar Flow applikation, der kan designet til at administrere dine specifikke behov. Den seriøse motionist får altså rigtig meget for pengene i denne model.


2. Garmin Vivoactive 4 – Uret til alt outdoor

 • Puls Ox sensor
 • Forbedret touchscreen
 • Kan lave mobile betalinger
 • Stress-registrering
 • Ideelt til orienteringsløb
 
Sportsur i stĂĄl
 

i samarbejde med PriceRunner

Garmin er kendt for deres sportsures høje kvalitet. Du er altid sikker på, at uret er både holdbart, funktionelt og pænt designet. Der er dog en del forskel på, hvilket ur du bør købe afhængigt af dine behov.

Garmin Vivoactive 4 er endnu et godt all-round sportsur, der har masser af brugbare features; herunder en præcis aktivitetstracker, alsidig GPS og selvfølgelig pulsmåler.

Urets mange pulsmålerfunktioner gør dig fri for at have andre typer pulsmåler på (eksempelvis rundt om livet). Vivoactive 4 gør det for dig automatisk hele dagen – og også om natten.

Vivoactive 4 kommer med en stærk touchscreen, så du slipper for unødvendige knapper på siden af uret. Skærmen gør det meget nemt at monitorere sine aktiviteter såsom puls, distance og løbehastighed. Især for seriøse løbere og andre sportsudøvere, er det en rigtig god ide at monitorere sin puls under både hvile og aktivitet.

Differencen derimellem fortæller nemlig meget om ens kondition, og kan give et bedre indblik i, hvordan du kan strukturere din træning for at forbedre din puls og din præstationsevne.

Vivoactive 4 er lavet i rustfrit stål, så det holder til vind og vejr. Det er slidstærkt og generelt designet rigtig fint til udendørsaktiviteter. Det er tilmed et af de klart lettere ure på markedet med kun 50,5 gram, og har klaret sig enormt godt i tests. Det er derfor både behageligt til hverdagsbrug, sportsaktiviteter og at sove med uden gener af håndleddet.

Står du på løbeturen og skal bruge og har ikke pungen med, så fortvivl ej. Uret har nemlig installeret Garmin Pay, så du kan lave mobile betalinger direkte fra uret.

Af andre features er det værd at nævne det elektroniske kompas, der er ideelt til orienteringsløb; barometrisk højdemåler, bjergløberne vil elske; termometer til præcis overvågning af forholdene; vandtæthed; udholdenhedsmåler, der estimerer dit maksimale iltoptag; skridttæller og meget, meget mere. Sidst, men overhovedet ikke mindst, har det en super god batterilevetid!


3. Apple Watch Series 6 – Det bedste du kan købe for penge

 • Meget luksuriøst
 • Stor hukommelse
 • Forbedret og forstørret touchscreen
 • UV-indeks og luftkvalitetsmĂĄlinger
 • Kompatibilitet med andre Apple-produkter

Apple watch

 
 

i samarbejde med PriceRunner

Apple er på markedet med endnu et luksuriøst produkt – denne gang den opgraderede version af deres Appe Watch. Uret er et aluminiumsur med adskillige specielle designmæssige features.

Designet er meget specielt, og enhver Apple-bruger vil elske det. Grundlæggende har du også bare adgang til en kæmpe omgang fede features i integration med din iPhone.

Hvis du i forvejen er Apple-bruger, sĂĄ kan det være en rigtig god ide at holde dig til Apples smart-watches ogsĂĄ. PĂĄ den mĂĄde er det kompatibelt med alle dine andre produkter, og det vil du med garanti blive glad for med alle Apple Watch Series 6’s software features. 

Du får nemt adgang til al data om din performance; både distance, hvor mange kalorier du forbrænder, pulsmålinger, skridttæller, søvndata og alt muligt andet et smart-watch skal kunne – dertil får du dog også nogle særlige features som målinger af UV-indeks og luftkvalitet, der giver dig et mere indgående indtryk af de omgivelser, du træner i.

Ligesom med deres andre produkter, har Apple fokuseret på at få vægt ned og designet minimalistisk – selvom det er en smule større end dets lillebror pga. den større skærm (med mindre ramme).

Det gør læsning af SMS-beskeder, mails og andet meget mere behageligt. Det har også indbygget alarm, der lader dig vide, hvis du glemmer at aktivere tracking af din løbetur.

Du finder ikke et bedre sportsur på markedet; men hvis du i forvejen ejer et smart-watch, så det ikke sikkert, at du skal skynde dig ud at købe Series 6, da det er en mere luksuriøs udgave, men til prisen skal du i hvert fald grundigt overveje købet. Har du aldrig haft et smart-watch, og er du Apple-bruger, så er der ingen diskussion.


4. Garmin Forerunner 745 – Et dedikeret løbeur

 • Designet til løb
 • MĂĄling af anaerob/aerob træning
 • Alt orienteringsløberen skal bruge af software
 • Automatisk nødkontakt ved uheld
 • Unødvendigheder skĂĄret fra

 

i samarbejde med PriceRunner

Dette ur er måske det ultimative løbeur, så længe vi skal holde os indenfor en rimelig prisklasse. En rigtig klassiker inden for løbeure. Det er en perfekt balance af holdbarhed, pris og features til den seriøse løber.

Uretenormt flot og kan sagtens bruges til hverdagsbrug pĂĄ bĂĄde arbejde og til sociale arrangementer.

Denne model kaldes et dedikeret løbeur, fordi det har alle de features en seriøs løber skal bruge, men ikke alt muligt unødvendigt. Modellen har fået en række nye funktioner, der er klare forbedringer fra Garmin 245 og også fået tilføjet en række features fra den større Forerunner 645 Music.

Nogle af de vigtige nye funktioner inkluderer ifølge tests fra bl.a. Løbeshop.dk stressregistrering, akklimatiseringsmåler, punkt-til-punkt navigation og elektronisk kompas (perfekt til orienteringsløb), forbedret skærm, forbedret batteri samt endnu lavere vægt. Uret et meget let ur, der med garanti ikke vil føles tungt om håndleddet.

Uret har plads til 500 sange, og du kan tilslutte dine bluetooth høretelefoner, så slut med ledninger, slut med lommer til mobilen og tid til ren nydelse på løbeturen.

Noget af det lækreste ved uret til den seriøse løber er urets evne til at måle, hvorvidt du træner aerobt eller anaerobt – altså hvor meget ilt dine muskler har adgang til under arbejdsformen.

Det kan betyde meget for din præstation, og for at du træner så optimalt som muligt for at nå dit mål. Sammen med målingerne af træningsbelastning over længere perioder, kan du nemt få overblik over dine træningsrutiner og optimere dem.

Til orienteringsløberen har Garmin 745 også indbygget sporingsfunktion, der lader dine nødkontakter vide, hvis du kommer i problemer – slut med at risikere at ligge med en forvredet ankel i op til flere timer.


5. Garmin Forerunner 945 – Triatletens bedste ven

 • Monitorere dine omgivelser
 • Skærm kan læses i sollys
 • God integration med smartphone
 • Flot design velegnet til hverdag

Billigt sportsur

 
 

i samarbejde med PriceRunner

Garmin tager endnu en best-i-test titel med dette ur specielt designet til triatleter. Triatletik bliver mere og mere populært i hele verden – og også i Danmark.

Som alle triatleter ved, så betyder udstyret meget for at optimere sine tider. Og det bedste udstyr koster knaster. Man får til gengæld også meget for pengene; uanset om du svømmer, cykler eller løber, så hjælper uret dig til at monitorere både dine egne og dine omgivelsers data. Skærmen er tilmed designet, så den nemt kan aflæses i sollys.

Urets teknologi hjælper dig f.eks. med at estimere din kommende trænings sværhedsgrad, så du kan disponere dine kræfter optimalt.

Batteriets levetid er også forbedret betydeligt, hvilket er en nødvendighed for at være sikker på at få en problemfri tur – i GPS-tilstand kan uret køre i 36 timer. Hele 900-serien kendetegnes ved deres komfort, men også dette er forbedret en tand ved Forerunner 945 modellen.

Rammen er lille, skærmen klar og præcis og knapperne stikker ikke ud og rammer håndleddet. Udover de triatletiske funktioner, så er der også masser af brugbar software til andre sportsgrene.

Uret har selvfølgelig alle de obligatoriske funktioner, et normalt high-end sportsur har. Du kan lytte til musik, du kan tracke dine aktiviteter og puls, og du kan lave mobile betalinger med uret.

Garmin Forerunner 945 har dertil indbygget kalender, gyroskop, kadencemåler, kalorieforbrændingsmåler, integration med din smartphone, vejrudsigter og en hulens masse andre quality-of-life egenskaber. Urets vægt er 50 g.

Har du derfor drømme om at forbedre dine tider – hvad enten det er i triatletik eller andre distance-sportsgrene – så er dette utvivlsomt din allerbedste mulighed. Dette ur er så elegant og simpelt designet, at du kan bære det når som helst og hvor som helst.

Så kan du også bare lige udføre de mest hardcore fysiske aktiviteter med præcise og brugbare målinger oveni.


FĂĄ data pĂĄ det nye ĂĄrs aktiviteter

Der er ikke nogen entydig konklusion pĂĄ, præcist hvilket ur netop du skal købe. Det vigtigste at forholde sig til er dit budget, din smag og dine behov, samt ikke mindst hvad uret skal bruges til. Skal du bruge det til løb, sĂĄ er en model bedre end en anden, omvendt hvis det er til at bruge nĂĄr du sidder pĂĄ din spinningcykel, sĂĄ er det mĂĄske en anden model. 

Dit behov behøver endda ikke engang at være et sportsur – står du og skal bruge et ganske almindeligt og smart digitalt armbåndsur, så kan et sportsur være en rigtig god mulighed.

Almindelige armbåndsure i god kvalitet er almindeligvis heller ikke en billig omgang, så du kan måske endda spare lidt penge oveni vældet af de ekstra features. Der er helt klart en korrelation mellem pris og kvalitet, når det kommer til sportsure og smartwatches.

Med det sagt, så får du også rigtig meget for pengene i nogle af de billigere modeller fra de sikre mærker.

I denne artikel har du fået mindre overblik over de forskellige muligheder i forskellige prisklasser og til forskellige behov. Med ure er der dog også et æstetisk element, især fordi man bruger sit ur så meget, som man gør.

Vi anbefaler derfor helt klart, at du gransker alle modellernes design og finder det, der taler til dig. Alle urene kommer fra respektable mærker, der giver gode garantier og sikrer dig velfungerende software.