Tablet test - Vi har fundet bedst i test tablets

Andreas Thomsen

Skrevet d. 06/05/2020 af Andreas Thomsen

Tablet

Vi er mange, der drømmer om at have en tablet mellem hænderne i dagligdagen. Måske ønsker vi os bare den nyeste på markedet?

Et produkt, som er blevet særligt populært ud fra sin brugervenlighed i sammenligning med computeren. Vi kan bruge vores tablet i hjemmet, på farten og på arbejde helt uden besvær.

At eje en tablet er efterhånden blevet et krav i vores moderne samfund. Her på siden tester vi de bedste tablets på markedet. Vores test er baseret på de mest populære produkter på markedet.

Produkterne er samtidig valgt på baggrund af tests fra Forbrugerrådet Tænk. Find den rette model til dit behov her. Vi har opsummeret produkterne i testen herunder.


Apple iPad Pro 11 – Bedst i test 

 • Vinder af bedst i test af Forbrugerrådet Tænk
 • Meget høj skærmkvalitet
 • En processor på 8 kerner, der klarer de fleste opgaver på din enhed uden problemer
 • God batterilevetid

Sort ipad 11 pro

i samarbejde med PriceRunner

Apple har gennem mange år forfinet deres viden og kompetencer inden for tablets. Siden den første iPad udkom for mange år tilbage, så er modellerne kun blevet bedre med tiden.

Apple iPad Pro  11tilbyder høj kvalitet til en passende pris. Apples modeller er blandt de dyreste på markedet. Men til gengæld har virksomhedens produkter meget at byde på i forhold til skærmkvalitet, brugervenlighed og batterilevetid – i sammenligning med andre tablets på markedet.

Apple iPad Pro 11 har også fået en fin anmeldelse af Forbrugerrådet Taenk. Her præsenteres produktet som særligt stærk med hensyn til skærmkvalitet og lysstyrke.

Skærmens billeder beskrives som meget flydende. Det er på baggrund af produktets høje billedopdateringsfrekvens. En af de skarpeste på markedet ifølge testen. Det betyder, at produktet selv kan benyttes i sollys udenfor. Her er det stadig muligt at se, hvad der foregår på skærmen.

Forbrugerrådet Tænk fremhæver ligeledes produktets stærke processor. Apple iPad Pro har hele 8 kerner, hvilket vurderes som at være i overkanten for de flestes vedkommende.

En glimrende iPad til os som ønsker at bruge enheden til programmer med høj grafik. Brugervenligheden er på samme måde helt i top ifølge testens resultater. Det er både i forbindelse med almindeligt dagligt brug, installationer af nye apps samt touchskærmens præcision.

Knappernes placering på enheden er ligeledes et stort plus. Det beskrives ud fra at føles mere naturligt med de nye placeringer end de tidligere modeller.

Batterilevetiden er samtidig en af de store fordele ved Apple iPad Pro. Her kan vi virkelig få vores investering til at føles positiv.

Opladning er ikke på samme måde et problem mere som ved tidligere produkter fra Apple. Med denne tablet i hånden kan vi forvente at bruge enheden i lang tid uden at være tæt på en stikkontakt.

Produktet fra Apple har mange store fordele. Omvendt så er det en af de dyrere modeller på markedet. Vi skal med andre ord investere markant flere penge for den enorme brugervenlighed i sammenligning med andre tablets.


Samsung Galaxy Tab S7 – Tablet med høj funktionalitet til prisen

 • OLED-Skærm med høj opløsning og stærke farver
 • God processor til at køre diverse programmer uden problemer
 • Lang batterilevetid
 • En af de bedste tablets til relativt lav pris

Tablet med farverig baggrund

i samarbejde med PriceRunner

Samsung har for alvor skudt sig ind på markedet for tablets, siden Apple annoncerede iPad for mange år tilbage. En konstant udvikling i hard- og software har gjort, at Samsung konkurrerer hårdt mod Apple med hensyn til tablets.

Samsung kan generelt levere gode produkter til prisen i sammenligning med Apples iPads. En stor fordel for os, som ikke ønsker at betale overpris for brandværdi og design.

Samsung Galaxy Tab S4 er et af de produkter, der har scoret højest i samtlige kategorier i en test fra Forbrugerrådet Tænk i år 2019. Samlet set er modellen for alvor med blandt de bedste på markedet. Samsung Galaxy Tab S4 er vejen frem for os, der ønsker at anvende Android frem for iOS-styresystemet.

Testens resultater peger især på produktets evne til at fungere som en normal computer i hjemmet med tilhørende komponenter. En meget fleksibel løsning for os, der ønsker at anvende vores enhed til en bred vifte af formål.

Testens resultater peger særligt på produktets store brugervenlighed. Det er både i form af enhedens simple software-design i forbindelse med dagligt brug, i forhold til installationer af apps samt at skærmen kan deles op mellem flere applikationer. Det hele på én gang. Testens resultater peger samtidig på produktets skærmkvalitet.

Galaxy Tab S4 har en ekstremt høj opløsning med flotte farver. En egenskab, der ikke forsvinder i forbindelse med brug i direkte sollys. Skærmkvaliteten forbliver pæn i mellemoplyste rum.

Samsung Galaxy Tab S4 er et af de bedste bud på markedet til os, der ønsker en tablet med Android. Et produkt med mange gode funktioner til prisen.


Samsung Galaxy Tab S6 lite – En billigere udgave af de bedste

  • Flot og højopløselig AMOLED-skærm
  • Et kamera med høj opløsning med hele 13 MP på bagsiden
  • En mindre og mere praktisk udgave af Samsung-sortiment

Samsung tablet med pen

i samarbejde med PriceRunner

Samsung laver produkter til hele markedet. Især med hensyn til prisklasser, der ligger væsentligt under mærker som Apple, Windows og Lenovo.

Samsung Galaxy Tab 6 lite er en tablet til os, som er meget på farten i dagligdagen. Produktet giver en god mulighed for at se billede og video i høj opløsning. Prisen er som sagt en smule mindre end Samsung Galaxy Tab S7, hvilket gør, at vi på budget kan anskaffe os god funktionalitet til færre penge.

Dette produkt er til os med behov for en tablet til basale opgaver i hverdagen frem for den store pakkeløsning.

Produktet fremhæves især for sin gode brugervenlighed i forbindelse med en test foretaget af Forbrugerrådet Tænk. Et godt valg i forhold til hverdagsbrug. Skærmens kvalitet følger ligeledes Samsungs høje kvalitet med høj opløsning.

Skærmen kan samtidig bruges i skarpt sollys. Samsung Galaxy Tab S6 lite vurderes til at have en god ydeevne til prisen. På den måde kan vi nemt og elegant arbejde på enheden uden at blive utålmodige. Omvendt så påpeges det, at tastaturet er en smule svært at manøvrere på til tider.

Samsung Galaxy Tab S6 lite er et godt valg for os, der har behov for kvalitet til dagligt brug. Men uden at skulle investere så mange penge som f.eks. med Microsofts eller Apples produkter.


Apple iPad Mini 5. Generation – En god tablet til børn

   • Et skarpt kamera på både for- og bagside
   • Flot skærm med høj opløsning
   • Høj ydeevne, der passer til de fleste aktiviteter i hverdagen
   • Ideel til alle aldre ud fra størrelse og vægt

Hvid ipad mini

i samarbejde med PriceRunner

Apple har gennem mange år lanceret deres iPad Mini med stor succes. Produktet får konstant tekniske forbedringer, som vi kan nyde godt af. At produktet har en skærmstørrelse på 7,9” gør, at både børn og voksne kan få glæde af den.

Med andre ord så er denne tablet nemmere at have med rundt, idet den ikke fylder ret meget. Apples iPad Mini er en succes på markedet grundet sin karakteristik som lille og handy i sammenligning med markedets øvrige produkter.

Forbrugerrådet Tænk har givet produktet en score i den høje ende i forbindelse med deres test af tablets i år 2019.

Testens resultater påpeger store fordele med hensyn til brugervenlighed. Produktet er på trods af sin lille størrelse meget anvendelig. Touchskærmen er designet med stor komfort for fingrene og har samtidig høj præcision.

Ydeevnen på produktet er samtidig blandt de bedste på markedet. Apple iPad Mini er bl.a. enorm hurtig til at starte op fra slukket tilstand.

Produktet er et af Apples billigere produkter. Men funktionaliteten er stadig i top. Størrelsen på denne tablet gør den som skabt til børn, der ønsker at spille spil på enheden.


Samsung Galaxy Tab A7 – Den lille og billige tablet

    • Høj funktionalitet til meget lav pris
    • Yderst god batterilevetid

Sort galaxy tab A7

i samarbejde med PriceRunner

Samsung Galaxy Tab A7 er en rigtig god tablet til sin meget lave pris.

Produktet er på trods af sin lave pris på markedet godt udbygget i forhold til at håndtere programmer, apps og fremvisning af video. Tabletten har både flot lyd og en sikker skærmkvalitet.

Dér, hvor produktet særligt vinder i testen, er i forhold til batterilevetid. Et yderst godt produkt til os, som ønsker en pålidelig tablet med hensyn til levetid.

Meget anvendelig tablet til os, der er på farten. Omvendt så har enheden meget lille lagerkapacitet med kun 32 GB. Det er med andre ord ikke en enhed med de store muligheder for at oplagre filer og arbejde.

Brugervenligheden er i top, som hos Samsungs andre produkter. Kameraets kvalitet er med blandt de bedste på markedet sammen med produktets kvalitet til at fremvise video. Samsung Galaxy Tab A7 er til os med behov for en tablet til budgetpris.

Lagerpladsen er lille i sammenligning med andre. Funktionaliteten fastholdes i et yderst sikkert Samsung-produkt.


Microsoft Surface Pro 7 i5 – Til os med behov for høj funktionalitet

   • En tablet med kapaciteten som en computer i forhold til programmer og apps
   • En stor skærm med høj opløsning og flotte farver
   • En af de bedste tablet med Windows
   • Stor hukommelse og stærk processor

Tablet med rødt keyboard

i samarbejde med PriceRunner

Windows er med på markedet for tablets ved at tilbyde noget unikt – større og mere funktionelle tablets, der til forveksling arbejder som traditionelle computere.

Produkterne fra Windows er dyrere end de fleste andre tablets på markedet. Men er til gengæld også designet til at kunne mere i forhold til lagerplads og styresystem. At produktet kører med Windows, er samtidig en stor fordel for os med normalt kendskab til dette styresystem.

Tablets fra Windows kan sluttes til tastatur og mus for at få den rette komfort i forbindelse med arbejde.

Forgængeren hertil (Microsoft Surface Pro i5) roses for sin generelle ydeevne i testen fra Forbrugerrådet Tænk i år 2019. Det er bl.a. set i forhold til enhedens opstartstid, når den starter fra slukket. Samtidig klarer i5-processoren sig særligt godt i at håndtere et bredt spænd af programmer og apps. Denne version er en opdateret version heraf, og dermed endnu bedre.

Skærmens kvalitet er samtidig et af punkterne, hvor produktet fra Windows klarer sig særligt godt. Her er den store 12,3” skærm et stort plus.

Skærmen byder høj opløsning og et skarpt look i sine farver. Skærmen fungerer også i brug under kraftigt sollys. Vi kan med andre ord stadig arbejde med denne tablet i haven på en solrig sommerdag.

Enheden fra Windows skiller sig særligt ud i forbindelse med lagerkapacitet. Et lager på hele 128 GB gør produktet ideelt til arbejdsenhed. Med mus og tastatur slået til, så kan det blive vores fleksible stationære computer.

Et modstridende princip, som forsøger at blive forenet i dette produkt. Brugervenligheden er samtidig i top hos produktet fra Windows. Placering af knapper på enheden samt touchskærmens komfort og præcision fremhæves særligt i testresultatet fra Forbrugerrådet Tænk.

Med produktet får vi en tablet, der kan levere i forbindelse med at læse E-bog, surfe på nettet, fremvise videoer og film. Modellen har ligeledes et godt kamera med evnen til at tage gode portrætter.

Enheden fra Windows er en af dyreste modeller på markedet. Omvendt så er det den tablet med flest funktioner til os, der ønsker en tablet til at arbejde på.


Tablet bedst i test?

Vi har i ovenstående præsenteret en håndfuld af markedets bedste produkter. Den bedste tablet er ud fra Forbrugerrådet Tænk modellen fra Apple.

Omvendt så handler valg af tablet om vores egne personlige behov. Et valg, der bygger på vores kriterier med hensyn til skærmkvalitet, batterilevetid og brugervenlighed. Vi skal samtidig tænke på vores budget.

I dette indlæg er det blevet eksplicit vist, hvor meget prisen svinger i forhold til tablets på markedet. Et trade-off mellem brandværdi og kvalitet.

På den anden side, så kan vi få rigtig gode produkter for meget færre penge. Produkter, der også klarer sig godt i test. Vi håber, at du er blevet klædt bedre på til at tage valget om køb af tablet. Markedet har rigeligt med muligheder.


Datalife har anvendt disse kilder:

Huskeseddel