Årets konsol 2022: PLAYSTATION 5 | SE BEDSTE PRIS |

TOP 5: Bedste laptop til prisen (under 6000 kroner)

Udvalget af bærbare PC’er er næsten uendeligt. En stor del af udvalget er dog bestående af modeller, der koster mere end 10.000 kr. Det er dog ikke alle, der har budget til eller behov for en sådan laptop.

Er du en af dem, der ikke har budget eller lyst til at betale i dyre domme for en laptop, er der heldigvis også mulighed for at finde mere budgetvenlige modeller. Her på siden bliver du præsenteret for en række af de bedste laptops, der kan købes for under 6.000 kr.

Udviklingen af markedet for laptops har medført, at man i dag kan finde et stort antal af laptops til lave priser. Desuden har udviklingen resulteret i, at de fleste kan få dækket deres behov af denne type bærbare PC’er.

Derfor er der også en god chance for, at du kan finde frem til en bærbar PC, der lever op til dine krav her på siden. Der er nemlig noget for alle, uanset om det er en PC, der primært skal bruges til kontorarbejde, studie eller gaming.

I denne TOP 5 guide med den bedste laptop til prisen vil vi danne et overblik over de nuværende bedste bærebare computere på markedet.

Da markedet udvikler sig hastigt, og hele tiden kommer nye laptops i handelen, har vi barberet os ned til 6 gode bærbare computere.

LÆS OGSÅ: Bedste studie computer: 10 bedste studie pc

Testvinder
Lenovo-IdeaPad-Flex-5-14ALC05-82HU003KMX

Lenovo IdeaPad Flex 5

Idea Flex 5 er I denne test kåret som den bedste laptop til posen, hvilket blandt andet skyldes sin Fleksible skærm, sin lange batterilevetid og hurtige opladning, samt sin lette vægt på kun 1,5 kg.

Gå direkte til forhandler

Bedste laptop til prisen
Pris
Billigst hos
Gå til
 • Lenovo-IdeaPad-Flex-5-14ALC05-82HU003KMX
  1. Lenovo IdeaPad Flex 5
  Pris: 4.555 kr.
  Billigst hos: Proshop
 • ACER ASPIRE 5 testvinder I laptop test
  2. Acer Aspire 5
  Pris: 4.999 kr.
  Billigst hos: Bilka
 • Bærbar gamer-pc til stærk pris Med opdateringshastighed på 144 Hz Omfattende køling ASUS TUF Gaming F15 kan bryste sig af at være en robust og kraftfuld bærbar PC, der er skabt til gaming. ASUS har udstyret den med en 10. generations Intel Core i5-processor, der er blevet kombineret med et glimrende GeForce GTX 1650-grafikkort fra NVIDIA. Dertil byder den på et RGB-oplyst tastatur med fremhævede WASD-taster. Tastaturet er baseret på Overstroke-teknologien, der registrerer hvert tastetryk på et kort tid. Det mindsker tiden fra tastetryk til respons, hvilket er yderst vigtigt, når den bruges til gaming. Forsynet med kraftfulde komponenter Kombinationen af det kraftfulde NVIDIA GTX 1650-grafikkort og Intel Core i5-10300H-processoren garanterer, at du får en flydende spiloplevelse. Samtidig byder den også på både 8 GB RAM og 512 GB hurtig M.2 SSD-lagring, hvorfor alt sker i et højt tempo. Alt dette havde dog ikke været af den store betydning, hvis ikke det var fordi ASUS havde udstyret computeren med en Full HD-skærm med en opdateringshastighed på 144 Hz. Det medfører nemlig, at skærmen er i stand til at vise skarpe og flydende bevægelser i spil med højt tempo. Omfattende køling Desværre er det ikke alle bærbare PC'er, der er lige gode til at holde de vigtige komponenter nedkølet. ASUS TUF Gaming F15 er dog blevet udstyret med flere varmeledninger og tre køleplade, som kan lede den varme luft væk fra de vigtige komponenter. Derfor slipper du også både nemt og hurtigt af med den varme luft, når du bruger denne laptop fra ASUS. Samtidig er du sikret, at du får en PC med et selvrensende kølesystem med to blæsere, der kan holde ydeevne og støjniveau i god balance. Specifikationer: Processor: Intel Core i5 10300H Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1650 Hukommelse: 512 GB M.2 SSD RAM: 8 GB DDR4 Skærm: 15,6
  3. ASUS TUF Gaming
  Pris: 5.679 kr.
  Billigst hos: CDON
 • Lenovo IdeaPad Flex 5 14ALC05 - Ryzen 5 5500U & 512GB SSD
  4. Lenovo IdeaPad Flex 5
  Pris: 4.555 kr.
  Billigst hos: Proshop
 • Cepter Dreambook N530-01 laptop
  5. Cepter Dreambook N530-01
  Pris: 4.999 kr.
  Billigst hos: Power
 • Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H9004AMX
  6. Lenovo IdeaPad 3
  Pris: 5.999 kr.
  Billigst hos: Føniks

Lenovo IdeaPad Flex 5 14ALC05 82HU003KMX

 • Ideel laptop til studiebrug
 • Moderne laptop med touchskærm
 • Masser af ydeevne for pengene

Lenovo-IdeaPad-Flex-5-14ALC05-82HU003KMX

 

i samarbejde med PriceRunner

Den nye IdeaPad Flex 5 fra Lenovo giver dig en lang række måder at både forbinde, interagere og fordybe dig på. Det gør den, da denne PC kan bryste sig af en imponerende kombination af såvel ydeevne, tilslutningsmuligheder som underholdning.

Ikke nok med det, så kan du få lov til at nyde det hele i form af skarpe billeder på FHD-skærmen, som Lenovo har udstyret maskinen med. Slutteligt kan den også prale af en fyldig lyd fra dens Dolby Audio-højttalere, der vender ind mod brugeren af enheden.

Komponenter fra øverste hylde

På trods af den lave pris på denne enhed, er der ikke gået på kompromis med den indvendige del af den. Lenovo har sørget for at udvælge komponenter fra øverste hylde til deres IdeaPad Flex 5. Derfor er du garanteret, at du får en enhed, der har en ydeevne, der er i top.

Blandt andet kan den bryste sig af at være udstyret med det nyeste og femte generation af AMD Ryzen-processordrevne systemer med den seneste AMD Radeon-grafikoptagelse. Det er med til at sikre, at du får en både glat, mere detaljere og livlig oplevelse, når du benytter denne enhed.

Kan bruges som tablet

Et af de punkter, hvor denne enhed især udmærker sig, er ved, at du ikke blot kan bruge den som traditionel bærbar PC. Den er udviklet til også at kunne bruges som tablet. Hertil kan du også stille eller ligge din IdeaPad Flex 5 i en lang række forskellige tilstande.

Hvis du blot ønsker at bruge den som en traditionel bærbar PC, kan du bruge den i ‘Laptop’-tilstand. Hvis du gerne vil vise noget på din skærm, kan du bruge ‘Telt’-tilstand, mens du med ‘Stand’-tilstand kan bruge den som et lille TV. Slutteligt har den også en ‘Tablet’-tilstand.

Specifikationer:

 • Processor: AMD Radeon Ryzen 5 5500U
 • CPU-kerner: 6
 • Ram: 8 GB DDR4-3200
 • Grafikkort: AMD Radeon Integrated Graphics
 • ​​Skærmstørrelse: 14″
 • Touch: Ja
 • Opløsning: 1920 x 1080
 • Hukommelse: 256 GB

Du kan læse mere om Lenovo IdeaPad Flex 5 her


Acer Aspire 5 – 15,6″ – 2021 model

 • Holder strøm længe
 • Wifi-6
 • BlueLightShield
 • IPS skærm (gode farver)

 

ACER ASPIRE 5 testvinder I laptop test

 
 

Med denne Acer Aspire 5, så får du helt ny model laptop, som er blandt de bedste til prisen, hvor man for at nævne nogle af de mærkbare fordele kan fremhæve en 6 kernet CPU, med et lavt volt forbrug, så den holder strøm længere, samt IPS skærm, som gør at farverne er markant bedre. Derudover er du fremtidssikret med 16GB ram og sidst, men ikke mindst Wifi 6, så den er klar til hurtigere hastigheder!

Solid ydeevne
Målt på ydeevnen, så er denne laptop blandt de bedste på markedet lige nu, hvis man skal have værdi for pengene. Den hurtige AMD Ryzen 5000-serie CPU, samt et AMD Radeon grafikkort giver både en hurtig maskine, samt ikke mindst gode billeder.

Stilrent design
Aspire 5 har et meget slankt og minimalistisk design, som er super flot med sit aluminiumscover. Det stilrene design bidrager dog også til funktionaliteten, hvor det ergonomiske og slanke hængseldesign sørger for massere af luft gennem maskinens bund, således at den ikke bliver for varm.

Massere af tilslutningsstik
Du kan med Acers pc her opleve de nyeste trends indenfor forbindelsesteknologi. Du får de altid super hurtige USB-C indgange, som i denne laptop har USB 5 Gbps. Computere har også sin egen HDMI tilslutning, så du ikke behøver at bekymre dig om en omformer. Igen kommer Wifi 6 til sin ret, hvor den sender højeste billedekvalitet gennem HDMI stikket.

God for dine øjne
BlueLightShield-teknologien i denne computer sørger enkelt for at dine øjne ikke overanstrenges af det klassiske, samt ikke mindst skadelige blå lys. Derudover har pc’en som tidligere nævnt det moderne FHD ISP-display, som gør at farverne bliver mere flydende og behagelige at se på.

Du kan læse mere om Acer Aspire 5 her


ASUS TUF Gaming F15 FX506LH-HN004T

 • Bærbar gamer-pc til stærk pris
 • Med opdateringshastighed på 144 Hz
 • Omfattende køling

Bærbar gamer-pc til stærk pris Med opdateringshastighed på 144 Hz Omfattende køling ASUS TUF Gaming F15 kan bryste sig af at være en robust og kraftfuld bærbar PC, der er skabt til gaming. ASUS har udstyret den med en 10. generations Intel Core i5-processor, der er blevet kombineret med et glimrende GeForce GTX 1650-grafikkort fra NVIDIA. Dertil byder den på et RGB-oplyst tastatur med fremhævede WASD-taster. Tastaturet er baseret på Overstroke-teknologien, der registrerer hvert tastetryk på et kort tid. Det mindsker tiden fra tastetryk til respons, hvilket er yderst vigtigt, når den bruges til gaming. Forsynet med kraftfulde komponenter Kombinationen af det kraftfulde NVIDIA GTX 1650-grafikkort og Intel Core i5-10300H-processoren garanterer, at du får en flydende spiloplevelse. Samtidig byder den også på både 8 GB RAM og 512 GB hurtig M.2 SSD-lagring, hvorfor alt sker i et højt tempo. Alt dette havde dog ikke været af den store betydning, hvis ikke det var fordi ASUS havde udstyret computeren med en Full HD-skærm med en opdateringshastighed på 144 Hz. Det medfører nemlig, at skærmen er i stand til at vise skarpe og flydende bevægelser i spil med højt tempo. Omfattende køling Desværre er det ikke alle bærbare PC'er, der er lige gode til at holde de vigtige komponenter nedkølet. ASUS TUF Gaming F15 er dog blevet udstyret med flere varmeledninger og tre køleplade, som kan lede den varme luft væk fra de vigtige komponenter. Derfor slipper du også både nemt og hurtigt af med den varme luft, når du bruger denne laptop fra ASUS. Samtidig er du sikret, at du får en PC med et selvrensende kølesystem med to blæsere, der kan holde ydeevne og støjniveau i god balance. Specifikationer: Processor: Intel Core i5 10300H Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1650 Hukommelse: 512 GB M.2 SSD RAM: 8 GB DDR4 Skærm: 15,6" Opløsning: 1920x1080 (Full HD) Opdateringshastighed: 144 Hz

 

i samarbejde med PriceRunner

ASUS TUF Gaming F15 kan bryste sig af at være en robust og kraftfuld bærbar PC, der er skabt til gaming. ASUS har udstyret den med en 10. generations Intel Core i5-processor, der er blevet kombineret med et glimrende GeForce GTX 1650-grafikkort fra NVIDIA.

Dertil byder den på et RGB-oplyst tastatur med fremhævede WASD-taster. Tastaturet er baseret på Overstroke-teknologien, der registrerer hvert tastetryk på et kort tid. Det mindsker tiden fra tastetryk til respons, hvilket er yderst vigtigt, når den bruges til gaming.

Forsynet med kraftfulde komponenter

Kombinationen af det kraftfulde NVIDIA GTX 1650-grafikkort og Intel Core i5-10300H-processoren garanterer, at du får en flydende spiloplevelse. Samtidig byder den også på både 8 GB RAM og 512 GB hurtig M.2 SSD-lagring, hvorfor alt sker i et højt tempo.

Alt dette havde dog ikke været af den store betydning, hvis ikke det var fordi ASUS havde udstyret computeren med en Full HD-skærm med en opdateringshastighed på 144 Hz. Det medfører nemlig, at skærmen er i stand til at vise skarpe og flydende bevægelser i spil med højt tempo.

Omfattende køling

Desværre er det ikke alle bærbare PC’er, der er lige gode til at holde de vigtige komponenter nedkølet. ASUS TUF Gaming F15 er dog blevet udstyret med flere varmeledninger og tre køleplade, som kan lede den varme luft væk fra de vigtige komponenter.

Derfor slipper du også både nemt og hurtigt af med den varme luft, når du bruger denne laptop fra ASUS. Samtidig er du sikret, at du får en PC med et selvrensende kølesystem med to blæsere, der kan holde  ydeevne og støjniveau i god balance.

LÆS OGSÅ: 5 bedste ultrabook til prisen

Specifikationer:

 • Processor: Intel Core i5 10300H
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1650
 • Hukommelse: 512 GB M.2 SSD
 • RAM: 8 GB DDR4
 • Skærm: 15,6″
 • Opløsning: 1920×1080 (Full HD)
 • Opdateringshastighed: 144 Hz

Du kan læse mere om ASUS TUF Gaming F15 her


Lenovo IdeaPad Flex 5 14ALC05 – Ryzen 5 5500U & 512GB SSD

 • Storebror til førnævnte model
 • Til den mere krævende bruger
 • Fremragende all-round ydelse

Lenovo IdeaPad Flex 5 14ALC05 - Ryzen 5 5500U & 512GB SSD

 

i samarbejde med PriceRunner

Den nye 14″ IdeaPad Flex 5, der er blevet udstyret med den nye processer for AMD Ryzen 7 4000-serie med tilhørende Radeon-grafik, er en enhed, der kan prale af at give dig en god ydeevne hele vejen rundt. Det er især gældende, når man tager prisen med i betragtningen.

Samtidig er det en maskine, der kan levere grafik og billeder i en fremragende kvalitet. Produktivitet er dog, hvad denne enhed især kan garantere, da det er en meget fleksibel maskine, der er bygget til at være til rådighed, hvor og hvordan du har brug for det.

Brug som både laptop og tablet

IdeaPad Flex 5 fra Lenovo er en meget populær enhed. Det skyldes ikke blot, at den kan bryste sig af en glimrende ydeevne og et moderne look. Det skyldes primært, at der er tale om en maskine, man som bruger kan benytte som både en traditionel bærbar PC og som tablet.

Lenovo har nemlig udstyret den med et hængsel, så du kan bruge den som både PC, tablet mv. Dertil kan du tilkøbe en digital pen, der lader dig bruge den som en form for digital notesbog. Den lange batteritid sikrer desuden, at du ikke skal frygte at løbe tør i løbet af dagen.

Få mest mulig skærmplads

Ikke alle enheder, der er opgjort til at have en skærmstørrelse på 14″, har rent faktisk en skærmstørrelse på 14″. Det skyldes, at der er stor forskel på, hvor brede eller smalle kanter, der er på de fire sider, der omgiver de respektive enheder.

Heldigvis har Lenovo sørget for, at deres IdeaPad Flex 5 er udstyret med smalle kanter på alle fire sider. Det giver ikke blot et stilfuldt, moderne look, men også mere skærmplads. Mere skærmplads er selvfølgelig en fordel, uanset hvad du bruger maskinen til.

Specifikationer:

 • CPU: AMD Ryzen 5 5500U / 2.1 GHz
 • RAM: 16 GB DDR4 SDRAM
 • Hukommelse: 512 GB SSD M.2
 • Skærmstørrelse: 14″
 • Opløsning: 1920 x 1080 (Full HD)
 • Grafik: AMD Radeon Graphics
 • Batteritid: Op til 12 timer

Du kan læse mere om Lenovo IdeaPad Flex 5 her


Cepter Dreambook N530-01

 • Til den budgetorienterede
 • Meget værdi for pengene
 • Bærbar PC med power nok til de fleste

Cepter Dreambook N530-01 laptop

 

i samarbejde med PriceRunner

Ikke alle har et ønske om at have en lille bærbar PC, der er nem at have med i tasken. For mange er det af højere prioritet, at maskinen er forsynet med en stor skærm. Er det tilfældet for dig, kan en Cepter Dreambook være et godt bud for dig.

Her får du nemlig en maskine med en 15,6″ Full HD-skærm, der kan bruges til alt fra at surfe på nettet til at game. Den er forsynet med et AHVA-panel i høj kvalitet, som giver levende billeder og flotte farver. Den skarpe Full HD-opløsning sikrer selvfølgelig et detaljeret og skarpt billede.

Processorkraft nok til det meste

Den budgetvenlige Cepter Dreambook er blevet udstyret med en AMD Ryzen 5 4500U-processor, der har en basisfrekvens på 2,3 GHz og en boost-frekvens på 4 GHz. Det sikrer, at denne maskine kan bryste sig af at have processorkraft til langt de fleste opgaver, du giver den.

Kombineret med den flydende grafiske ydeevne, der sikres af den AMD Radeon-grafik, er du sikret en god oplevelse med denne maskine. Dette forstærkes kun af det faktum, at den har både 16 GB RAM og 512 GB hurtig SSD-lagring, hvorfor der altid er fart over feltet.

Stort antal forbindelsesmuligheder

Cepter Dreambook N530-01 giver dig en lang række forbindelsesmuligheder. Det er derfor en af de få bærbare PC’er, hvor du kan vide dig sikker på, at du ikke pludselig står og mangler en form for forbindelsesmulighed, hvilket ellers er gældende for mange laptops.

Bl.a. lader maskinen dig bruge hurtig og pålidelige forbindelser i form af Wi-Fi 5 og Bluetooth 4.2. Dertil kan du også nemt tilslutte tilbehør via en af de mange forbindelsesmuligheder, hvilket omfatter en USB-C-port med understøttelse for både DisplayPort-forbindelse og Power Delivery-teknologi.

Specifikationer:

 • Processor: AMD Ryzen 5 4500U 6 ST
 • Grafik: AMD Radeon Graphics
 • Hukommelse: 512 GB M.2 SSD
 • RAM: 16 GB DDR4
 • Skærm: 15,6″ Full HD
 • Vægt: 1,8 kg.

Du kan læse mere om Cepter Dreambook her


Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H9004AMX

 • Stor skærm på 17″
 • Kraftig 11. generation Intel-processor
 • Forsynet med den nye Intel XE-grafikchip

Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H9004AMX

 

i samarbejde med PriceRunner

Såfremt din bærbare PC ikke skal med på farten på daglig basis, er det skønt at have ekstra skærmplads. Det kan du få med denne IdeaPad 3, da den er udstyret med en 17″ FHD-skærm med tynde kanter, der egner sig til alt fra gaming til produktivt arbejde.

Maskinen er en kraftfuld én af slagsen, da den er baseret på 11. Gen Intel Core-processorer. Derudover kan den også bryste sig af at have flere forstærkende egenskaber, der fokuserer på øjenbelastning og distraktioner derhjemme, hvilket bestemt er værd at fremhæve.

Kan klare enhver opgave

Med denne Lenovo IdeaPad 3 har du udstyret i orden til at kunne klare enhver opgave, du kunne finde på at give en bærbar PC. Maskinen bryster sig af en både enestående hastighed og ydeevne, der leveres af dens Intel Core-processorer samt den integrerede Intel Iris XE-grafik.

Maskinen er stærk nok til at kunne køre selv de mest krævende form for software, herunder også store spiltitler. Samtidig kan du nyde det hele på den store 17″ FHD-skærm, der giver dig et stort arbejdsområde, når du arbejder, og en visuel biograflignende kvalitet, når du ser film.

Kølig og overlegen

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at du kan bruge denne maskine til en hvilken som helst aktivitet. Samtidig kan du være sikker på, at du ikke ender med at overbelaste din processor. Den kommer nemlig med mekaniske køleegenskaber, der altid holder den afkølet og velkørende.

Du har tilmed mulighed for at finjustere de forskellige indstillinger via Q-Control. Det er et stykke software, der lader sig skifte mellem en række forskellige blæserhastigheder. Med få klik kan du derfor vælge mellem at få en optimal ydeevne og komplet stilhed fra blæseren.

Specifikationer:

 • Processor: Intel Core i5 (11. Gen)
 • RAM: 12 GB DDR4
 • Hukommelse: 512 GB SSD – NVMe
 • Skærm: 17,3″ (1920 x 1080 / Full HD)
 • Grafik: Intel Iris Xe Graphics
 • Vægt: 2,1 kg.

Du kan læse mere om Lenovo IdeaPad 3 her


Se de mest populære laptops lige nu:

Herunder ser du en liste, som automatisk opdateres hver dag. Listen er udarbejdet i samarbejde med Pricerunner, som viser et billede af de mest populære laptops lige nu. Der er ikke nedenfor taget højde for prisen på laptoppen, men udelukkende hvilke laptops, som på markedet er de mest solgte lige nu.

Måske du kan finde yderlige inspiration her, hvis ovenstående ikke er en model der passer til dig:

 

i samarbejde med PriceRunner

Hvordan vælger jeg den bedste laptop?

Når du står overfor at skulle købe en ny bærbar PC, er der flere faktorer, der har betydning. Først og fremmest er det vigtigt, at du indser, at der ikke findes én laptop, der er den bedste for alle. Det er der for stor forskel på folks behov og krav til.

Derfor skal du sørge for at vælge din kommende laptop med udgangspunkt i dine egne behov. Ved du ikke, hvad dine reelle behov og krav er, skal du starte med at skabe et overblik over disse. Det er nemlig dem, der skal danne afsæt for jagten på din kommende PC.

Er du i tvivl om, hvad du skal have i fokus, når du skal vælge din nye laptop, er det selvfølgelig ikke nemt. Heldigvis kan du herunder læse om, hvilke parametre, du skal sørge for at finde ud af, hvad du stiller af krav til og har af behov til.

1. Størrelse

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde bærbare PC’er i et hav af størrelser. Af denne grund er det også vigtigt at tage stilling til, hvor stor en laptop, du skal have fat i. Der er nemlig stor forskel på at købe og bruge en 11″ og en 17″ bærbar PC.

Der er som sådan ikke én størrelse, der er den rette størrelse. Derfor er det op til dig selv at vurdere, hvad du mener, der er den rette størrelse for dig. Hvad der er den rette størrelse for dig, afhænger af flere ting, men især, hvad du skal bruge den til.

Er der tale om en PC, du skal bruge til at lave tungt arbejde, hvad enten det drejer sig om billed- eller videoredigering, programmering eller noget helt tredje, er det ofte en fordel at have plads på skærmen. I et sådant tilfælde kan det derfor være en god idé at vælge en større model.

Hvis du på forhånd ved, at du ikke kommer til at bruge den til meget andet, end at sende e-mails, skrive dokumenter eller surfe på nettet, er der dog ikke behov for en stor laptop i samme omfang. Derfor vil man i et sådant tilfælde godt kunne nøjes med en 13″ model.

Heldigvis er det muligt at finde laptops i nærmest en hvilken som helst størrelse på det danske marked. Det er naturligvis med til at sikre, at det også er muligt for dig at finde frem til en model, der har en størrelse, der passer godt til dig og dine behov.

2. Kraft

Ligesom størrelsen på din kommende laptop skal vælges ud fra dine behov, er det også dine behov, der afgør dit behov for computerkraft. Det er langt fra alle modeller, der kan prale af at være lige kraftfulde, hvorfor det er et aspekt, du skal sørge for at holde øje med.

Da det er afgørende for, om du kan bruge din bærbare PC til, hvad du skal bruge den til, er det naturligvis vigtigt, at du ikke går på kompromis med dette. Sørg derfor for at finde ud af, hvad du har af krav og behov, der skal dækkes af din laptop.

Det er vigtigt at sikre, at du finder en model, der stemmer godt overens med dine behov og krav. Det vil nemlig både være en ulempe, hvis den ikke kan opfylde dine behov, men også, hvis du betaler for en maskine, der har alt for meget kraft til, hvad du skal bruge den til.

Når du skal vurdere, om en given laptop har kraft nok til dine behov, er der flere parametre, du skal kigge på. Du skal blandt andet kigge på dens processor og mængden af RAM. Ofte kan du ud finde ud af, hvad konkrete programmer kræver af processor og RAM-mængde, og vælge ud fra dette.

3. Hukommelse

Hukommelsesplads er ikke noget, der er vigtigt for alle. Den dag i dag er der mange, der har stort set alle deres billeder, dokumenter, e-mails mv. liggende i skyen. Af denne grund har de ikke behov for at have en bærbar PC, der kan prale af at have hukommelsesplads i massevis.

Omvendt er der mange, der foretrækker at have deres filer liggende lokalt. Det kan der være mange årsager til, men har man et ønske om dette, kræver det, at man har hukommelsesplads nok. Derfor er det også noget, der skal tages højde for i forbindelse med valget af en PC.

Hvis det primært er tekstdokumenter, der skal opbevares på harddisken, er det begrænset, hvor meget plads, der er behov for, da de ikke optager meget plads. Hvis der er tale om billeder, videoer, grafiske filer m.m., er det dog en helt anden sag.

I dag er det dog muligt at få selv helt små laptops med stor hukommelse. Du bør derfor ikke være bekymret for, om det er muligt at få tilstrækkelig med hukommelse. Er dit behov meget stort, er det dog ofte en bedre løsning at investere i en ekstern harddisk på f.eks. 1 TB.

4. 2-i-1-model?

I løbet af de seneste år, er der sket stor udvikling på markedet for laptops. En af de klare årsager til dette er, at der er flere og flere, der har fundet ud af, at de faktisk kan få dækket deres behov af en tablet, hvilket som regel er en billigere løsning.

Det har fået producenterne af laptops til at nytænke deres produkter. Som et resultat af dette, er der flere og flere, der sender de såkaldte 2-i-1-modeller på markedet. Det er en maskine, der er en kombination af en bærbar PC og en tablet.

Har du gjort dig tanker om, hvorvidt du kunne nøjes med at købe en tablet? Men er du blevet enig med dig selv om, at du har brug for en rigtig computer? I så fald kan du overveje at investere i en af de mange 2-i-1-modeller, der er at finde på det danske marked.

Her er der nemlig tale om maskiner, der kan bryste sig af at være både tablet og PC i ét. Når du har brug for en bærbar PC, kan du blot bruge den i PC-tilstand. Når du har brug for eller lyst til at anvende den som tablet, kan du enten folde den sammen eller frakoble tastaturet.

Det er dog ikke for alle, at en sådan enhed er en god løsning. Ofte vil der nemlig være tale om maskiner, der er en kende dyrere. Derfor er det kun værd at betale for dem, hvis du reelt set har i sinde at gøre brug af det faktum, at du kan omdanne den til en tablet.

5. Udseende

Til trods for, at det ikke er det vigtigste aspekt, er der alligevel mange, der går op i, at de får fingrene i en pæn PC. Derfor er udseendet også et aspekt, som du skal have med i dine overvejelser, hvis du står overfor at skulle anskaffe dig en ny bærbar PC.

Når det kommer til udseende, er der ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Derimod er det helt op til dig selv at vurdere, hvad du ser som en pæn model. Er du i tvivl om dette, er der ikke andet for, end at kigge lidt rundt blandt de mange modeller, der er at finde på markedet.

Rigtig mange er glade for udseendet på Apples MacBooks, men det er dog ikke en PC, der kan købes for mindre end 6.000 kr. Er det vigtigt for dig at finde en maskine i dette prisleje, er du nødt til at afskrive muligheden for at købe dig en dyr MacBook fra Apple.

Her er det dog vigtigt, at det gøres klart, at du altid bør lade udseende komme i anden række. Der er nemlig et hav af aspekter, der er langt vigtigere, hvis du vil vide dig sikker på, at du ender med at få købt dig en PC, der lever op til dine krav og kan dække dine behov.

6. Vægt

Langt de fleste, der står overfor at skulle købe en ny bærbar PC, skal have den med rundt. Er det også noget, der gør sig gældende for dig, er det også en rigtig god idé, at du har kig på, hvor meget, den vejer. Her er der nemlig stor forskel på de mange modeller.

Hvis du skal have den med dig rundt hver dag, er det en god idé at vælge en maskine, der vejer mindre end 2 kg. Du vil sætte pris på, at du har valgt en maskine, der ikke er for tung, hvis du skal have den med i din taske på arbejde, i skole e.l. hver dag. Især ikke, hvis du også har andet med hver dag.

Vil du gerne have en stor bærbar PC med en skærm på f.eks. 15″ eller 17″, er det dog svært at holde vægten nede. I et sådant tilfælde er du derfor nødt til at finde ud af, hvad der er vigtigst for dig, når du køber ny PC; er det lav vægt eller er det en stor skærm?

En mindre computerskærm – Gør din hverdag lettere

Flere ønsker mobile laptops, der er super lette i det hel taget og heller ikke tager for meget plads. Vi taler om de meget populære ultrabooks, der virkeligt har gjort hverdagen nemmere for rigtig mange.

En skærm på 13,3” kan uden besvær tages med under armen eller på ferien og behøver slet ikke gemmes ned i en kuffert. De fleste kan efterhånden enten have dem i tasken eller i rygsækken på vejen.

Små laptops er de perfekte studie computere

På studiet er computeren det vigtigste værktøj med gode specifikationer. Derfor er det super vigtigt, at den har stærke egenskaber og kan flyttes rundt nemt og hurtigt.

Prisen er også interessant at se på, og når man er på SU så vil de fleste spare dér, hvor de kan.

Alt afhængigt hvad, og hvor meget man studere så har vi som udgangspunkt fundet stærke laptops, som gerne skulle arbejde problemfrit de næste 2-3 års tid.

Datalife har anvendt disse kilder:

 1. Pcworld: De bedste ultrabooks laptops og PC