Antivirus bedst i test - Vælg det bedste antivirus program til dit behov

Andreas Thomsen

Skrevet d. 10/02/2020 af Andreas Thomsen

Antivirus

Vi bruger alle sammen meget tid på diverse enheder i dagligdagen. Alt fra mobiltelefoner, computere og tablets. Enheder, hvor vi gennem internettet har adgang til hele verden. En mulighed, der også giver sikkerhedsmæssige problemer den anden vej. Det er vigtigt, at vi beskytter vores enheder mod angreb som f.eks. virus, spyware osv.

I denne artikel gennemgår vi en række produkter, der beskytter vores enheder mod angreb fra internettet. Produkter, som har fået gode anmeldelser i diverse test, som bl.a. Forbrugerrådet Tænk har foretaget i år 2019.

Her på siden har vi samlet de bedste antivirus-programmer til både Windows, iOS og Android. Vi kommer samtidig med bud på gratis-programmer, som vi alle kan benytte med stor fordel. Vi klæder dig på til at vælge det rette produkt til dine behov.


Bitdefender Internet Security – bedst i test til Windows

 • Testvinder for Windows hos Forbrugerrådet Tænk i år 2019
 • Perfekt til at finde og udrydde virus samt malware
 • Et af de bedste programmer til at stoppe ransomware og phishing
 • Sparsommeligt program i forhold til brug af computerens ressourcer
 • Brugervenlighed er i top

Antivirus test

[maxbutton id=”129″ url=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22743&bannerid=50276&htmlurl=https://e-gear.dk/bitdefender-internet-security.html” text=”259,00*” text2=”E-gear.dk” ]

*Pris pr. år

Bitdefender Internet Security er et program, som har vundet stor popularitet på markedet. Simplicitet i kombination med høj funktionalitet har gjort, at programmet er et af de førende på markedet.

Det er i sammenligning med andre gode brands til Windows som f.eks. Norton Security og BullGuard Internet Security. Bitdefender prises af anmeldere som en velfungerende sikkerhedspakke til vores mange enheder i hjemmet.

Forbrugerrådet Tænk har givet produktet en samlet score i toppen af deres rangering i en test af forskellige antivirusprogrammer. Den generelle konklusion fra testen er, at graden af beskyttelse fra programmet er i top. Programmet viste sig at kunne løse en lang række af opstillede opgaver, som kunstigt blev sat op til testen.

Helt uden problemer kan programmet fra Bitdefender finde og uskadeliggøre virus og malware. Programmet excellerer samtidig i at finde og uskadeliggøre phishing og ransomware. Funktionaliteten er med andre ord i top i sammenligning med andre af markedets tilbud.

Resultatet af testen fra Forbrugerrådet Tænk peger også på, at programmets brugervenlighed er i top. At programmet fra Bitdefender hjælper brugeren godt med at forstå programmet. En stor hjælp til os i en travl hverdag, hvor vi ikke selv har overskuddet til at tænke på beskyttelse af vores enheder.

Bitdefender foretager automatiske scanninger, som er yderst effektive. Helt uden at vi skal røre en finger.

Programmet fra Bitdefender er ligeledes et godt program til at udnytte computerens ressourcer positivt. At virusprogrammet ikke tager for meget af vores processorkapacitet er et stort plus til antivirusprogrammer.

Vi ønsker med andre ord ikke, at programmerne stjæler for mange af vores ressourcer, når vi arbejder på vores enheder.

Bitdefenders negative sider er i form af, at programmet ikke er på dansk. Programmet egner sig særligt godt til Windows. Men er ikke på samme måde kompatibelt med iOS og Android. Et stabilt og simpelt program til prisen.


ESET Internet Security – Et af bedste produkter på markedet

 • Programmet er på dansk
 • Antivirusprogram med en høj score fra en test lavet af Forbrugerrådet Tænk
 • Høj grad af antivirusbeskyttelse
 • Nemt og simpelt program at bruge
 • Programmet er efficient mod en lang række trusler som bl.a. malware, ransomware og phishing.

ESET antivirus

[maxbutton id=”129″ url=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22743&bannerid=67757&htmlurl=https://www.proshop.dk/Antivirus-sikkerhed/ESET-Internet-Security/2815817″ text=”217,00″ text2=”Proshop.dk” ]

*Pris pr. år

ESET Internet Security er et program, som har vundet ind på markedet for både Windows og andre platforme. Et program, som gennem sin enkelthed vejleder os til at beskytte vores enheder på bedst mulig vis.

ESET Internet Security er blandt de bedste produkter på markedet, hvis vi ønsker et program på dansk. Et stort plus for mange i forhold til at forstå de mange beskeder og vejledninger fra virusprogrammer generelt. Med andre ord øger det muligheden for at arbejde med sit virusprogram på den bedst mulige måde.

Programmet har klaret sig særligt godt i testen af Forbrugerrådet Tænk fra 2019. Her er det særligt i forhold til Windows-platforme. Men ESET Internet Security er også blandt de bedste på andre platforme ud fra resultaterne hos Forbrugerrådet Tænk.

Programmet klarer sig særdeles godt med hensyn til at finde og imødegå trusler, når vi er online. Testens resultater peger på høj efficiens i forbindelse med at identificere phishing, ransomware og malware. Det er med andre ord også rigtig godt til at finde potentielle skadelige kilder fra eksterne kilder som f.eks. USB-stik.

Forbrugerrådet Tænk fremhæver også programmets enestående egenskab til at finde malware fra andre platforme end Windows. Det er f.eks. malware fra iOS eller Android. Vi får med andre ord beskyttelse fra alle tænkelige kilder i produktet.

ESET Internet Security er samtidig dygtig til at anvende få af computerens ressourcer i sit virke. En fordel for os, der stadig ønsker at bruge vores PC på fuld kraft.

Brugervenligheden er samtidig i top, hvilket er en af grundene til, at produktet har fået en rigtigt god rating i testen fra Forbrugerrådet Tænk. Et af markedets bedste bud til Windows.

Prisen for ESET Internet Security er en smule højere end f.eks. Bitdefender eller BullGuard. Vi investerer flere penge for det danske sprog og høj funktionalitet.


Norton Security – antivirus til Android med høj funktionalitet

 • Høj score i test fra Forbrugerrådet Tænk i år 2019
 • Et program med høj grad af beskyttelse for telefonen
 • En app med stor evne til at spotte og fjerne malware fra telefonen
 • Appen er meget brugervenlig
 • Programmet kan automatisk låse telefonen, hvis den bliver stjålet

Norton antivirus

[maxbutton id=”129″ url=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22743&bannerid=50276&htmlurl=https://e-gear.dk/norton-360-multi-device.html” text=”199,00″ text2=”E-gear.dk” ]

*Pris pr. år

Norton Security er et program, der både klarer sig godt til Android og Windows. Et antivirusprogram med mange år bag i forhold til opdatering og udvikling.

Norton Security har stort fokus på at beskytte alle hjemmets enheder. En fordel for os, der ikke ønsker at sætte os ind i alverdens programmer til hver enhed. Norton er kvalitet til prisen, hvilket gør, at vores Android kan blive godt beskyttet for en rimelig pris.

Forbrugerrådet Tænk har givet programmet til Norton Security en høj samlet score set i forhold til testens samlede gennemsnit. Programmet prises især for dets evne til at stoppe malware ved download af filer fra internettet.

Norton Security fjerner samtidig malware-trusler gennem de regelmæssige scanninger på telefonen. Vi er på samme måde malware-beskyttede, når vi er offline på vores telefon. Et stort plus i forhold til at bruge vores telefon uden at være bekymret for trusler. Omvendt så er produktet mindre godt til at opfange og uskadeliggøre phishing.

Her er der enkelte problemer i visse tilfælde, hvilket vi skal være opmærksomme på i sammenligning med andre produkter på markedet.

Norton Security fremhæves også for sin utrolige brugervenlighed. Her bliver vi som bruger hjulpet igennem installationer af opdateringer. Vi får samtidig vejledning i daglig brug i form af beskeder fra programmet.

Programmet er ligeledes effektiv i sin brug af mobilens samlede kapacitet. En faktor der gør, at Norton Security ikke sænker hastigheden i processorkraften særlig meget. Appen fra Norton gør det også muligt at finde telefonen igen, hvis den bliver væk. Vi kan ligeledes låse telefonen på afstand i tilfælde af tyveri.

Norton Security giver os muligheden for at være sikre på vores Android-telefon. Et produkt til prisen for os, der ønsker solid beskyttelse i vores daglige internetbrug. Vi kan med fordel også kigge på ESET’s bud på Android-dækning, hvis vi ønsker at spare flere penge.


Kaspersky Internet Security – Antivirus til iOS- og Mac-enheder

 • God beskyttelse mod virus og malware på iOS-enheder
 • Programmet fungerer godt i forbindelse med både automatiske og manuelle scanninger
 • Brugervenligheden er god. Simpelt program at bruge
 • Programmet udnytter computerens ressourcer fornuftigt til vores fordel
 • Blandt de bedste i testresultatet fra Forbrugerrådet Tænk

Billigt antivirus

[maxbutton id=”129″ url=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22743&bannerid=50276&htmlurl=https://e-gear.dk/kaspersky-internet-security.html” text=”189,00″ text2=”E-gear.dk” ]

*Pris pr. år

Kaspersky Internet Security findes til en række af platforme. Men programmet klarer sig særligt godt i forhold iOS-styresystemet i sammenligning med andre programmer. Et program med høj funktionalitet til en god pris. På den måde kan vi med Kaspersky føle os sikre i vores færd på internettet – til en meget fordelagtig pris hos udvalgte forhandlere.

Forbrugerrådet Tænk har kåret produktet til at være blandt de to bedste i forbindelse med en test af virusprogrammer til Mac/iOS. Der er ingen tvivl om, at Kaspersky er et godt valg til iOS-systemet.

Programmet får generelt høj score på sin evne til basale virusopgaver. Omvendt så er programmet stærkest, når enheden er online. I forhold til at finde malware fra offline, har den nogle ulemper. Programmet er samtidig heller ikke konsistent i at finde malware fra andre styresystemer som f.eks. Windows og Android.

Testens resultater peger på, at programmet fra Kaspersky er særligt god til undgå phishing og malware fra andre Mac-styresystemer. Programmet er samtidig god til at være efficient med brug af processorkraft på vores computer.

Vi bliver med andre ord ikke hæmmet af, at programmet kører sine tests i baggrunden. Vi kan derfor surfe på nettet og downloade filer uden store ventetider.

Kaspersky er i sandhed blandt et af de gode produkter til iOS-styresystemet. Programmet er på dansk, hvilket øger den gode brugervenlighed. Programmet er billigere end de bedste produkter for Windows. En mindre fordel til os med Mac.


Bullguard Internet Security – Billig antivirus til Windows

 • Høj score i antivirustesten lavet af Forbrugerrådet Tænk for Windows-enheder
 • Billigt produkt i sammenligning med andre topprogrammer for Windows
 • Brugervenligheden er god
 • Et solidt program til prisen for os på budget

Bedste antivirus

[maxbutton id=”129″ url=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22743&bannerid=50276&htmlurl=https://e-gear.dk/bullguard-internet-security.html” text=”109,00″ text2=”E-gear.dk” ]

*Pris pr. år

BullGuard Internet Security ligner til forveksling mange af de andre gode antivirusprogrammer til Windows. Produktet er med mange års udvikling stadig et produkt til os på budget. At være på højde med andre stærke programmer er ikke BullGuards hensigt.

Et program, der i høj grad hellere vil give den stabile beskyttelse til en lavere pris. Programmet har dog stadig meget at byde i sammenligning med gratis programmer.

Forbrugerrådet Tænk har tildelt produktet en rigtig god bedømmelse i sin test fra år 2019. Her fremhæves det, at BullGuard leverer de nødvendige funktioner til dagligt brug. Men uden at excellere som andre programmer som f.eks. Bitdefender. En solid antivirusbeskyttelse mod trusler i form af phishing, ransomware og malware.

Programmet klarer sig rigtig godt, lige meget om enheden er online eller offline. En væsentlig kvalitet. Brugervenligheden er god, men ikke på højde med andre af markedets produkter. En negativ side af den lavere pris.


Bitdefender, Avast og AVG – Muligheder for gratis antivirusprogrammer

Vi har ligeledes gode muligheder for at downloade gratis antivirusprogrammer fra de fleste udbydere af programmer på markedet. Forbrugerrådet Tænk har ligeledes medregnet gratis antivirusprogrammer i deres test fra år 2019.

Testens resultater viser overraskende, at gratisprogrammer sagtens kan hamle op med de programmer, som vi køber. Et gratis antivirusprogam som f.eks. Avast Free Antivirus har fået et godt resultat i sammenligning med testens øvrige gratisprogrammer til Windows.

Forbrugerrådet Tænk fremhæver ligeledes gratisprogrammer fra AVG, Bitdefender og Kaspersky som værende fornuftige programmer. Det er i forhold til brugervenlighed og funktionalitet.

Med hensyn til iOS-platforme, så peger Forbrugerrådet Tænk ligeledes på Avast Free Mac Security som testens bedste gratisprogram. På den måde kan vi med iOS-enheder også få mulighed for gratis beskyttelse.

Avast Free Mac Security er med blandt de fem bedste til iOS medregnet de programmer, som vi betaler for. AVG har testens bedste program til Android. Vi kan med andre ord blive dækket ind gratis for alle vores enheder i hjemmet.


Bedste antivirusprogram?

At finde det bedste antivirusprogram er en individuel opgave. Her skal vi have flere aspekter til at stemme overens. Det er bl.a. i forhold til funktionalitet og pris.

Hvor meget ønsker vi at betale for sikkerhed for vores enheder? Og ønsker vi at betale samme beløb for at dække vores mobiltelefon som til vores computer? I testen her har vi fremhævet en række af markedets bedste produkter set ud fra funktionalitet og pris. Produkter, der har klaret sig særligt godt i tests for både Windows, Android og iOS.

Vi har samtidig muligheden for at benytte os af gratis programmer. Vi håber, at artiklen har klædt dig på til at træffe et godt valg i forhold til sikkerhed for dine enheder. Vi mangler ikke muligheder – det handler blot om at vælge.


Kilde

 • Taenk.dk
Huskeseddel