Årets konsol 2021: PLAYSTATION 5 | SE BEDSTE PRIS |

Bedste studie computer: Bedst i test (12 bedste studie bærbare)

Valg af den bedste studie computer

Hvis du skal købe en ny PC, der skal anvendes til dit studie, er det selvfølgelig vigtigt, at den harmonerer med dine behov og krav.

I mange tilfælde er det ikke noget, der kræver en kraftfuld PC, såfremt den blot skal bruges til studie. Der kan dog være tilfælde, hvor kravene er højere, hvilket er i tilfælde af, at den skal kunne køre specifikke (og måske tunge) programmer.

Det er dog lettere sagt end gjort at skulle finde en ny studie-PC, da der er rigtig mange enheder at vælge mellem. Et forkert valg kan derfor medføre, at man ender med at købe en model, der egentlig ikke kan opfylde de krav, du har til en PC.

Føler du dig helt på bar bund i forhold til valget af din nye PC, er du heldigvis kommet til det rette sted. Herunder bliver du nemlig præsenteret for en række af de bedste studie-PC’er på markedet. Derfor er der også en god chance for, at du kan finde en ideel løsning herunder.

Testvinder
apple macbook air

MacBook Air M1 2020

MacBook Air M1 2020 – den bedste laptop i 2021. Med sin fantastiske retina skærm, høje kvalitet, imponerende lange batteritid på op til 18 timer, 16 GB ram og 256 GB SSD er denne MacBook Air M1 toppen af vores liste – bedste studiecomputer. 

Gå direkte til forhandler

Bedste produkt
Pris
Billigst hos
Gå til
 • apple macbook air
  1. MacBook Air M1 2020
  Pris: 7.769 kr.
  Billigst hos: Nordic Electronics
 • Acer Swift 5
  2. Acer Swift 5
  Pris: 6.495 kr.
  Billigst hos: Komplett
 • Dell XPS 13 9310
  3. Dell XPS 13 9310
  Pris: 13.833 kr.
  Billigst hos: Føniks
 • Laptop Chromebook
  4. Lenovo Thinkpad C13 Yoga Chromebook
  Pris: 8.756 kr.
  Billigst hos: Computersalg
 • Sølv HP laptop
  5. HP Envy 13
  Pris: 7.499 kr.
  Billigst hos: Expert
 • Surface Pro 7 med keyboard
  6. Microsoft Surface Pro 7
  Pris: 7.990 kr.
  Billigst hos: Expert
 • HP-ENVY-x360-15-ee0700no
  7. HP Envy x360 15
  Pris: 5.999 kr.
  Billigst hos: Bilka
 • Soelv Huawei Matebook
  8. Huawei MateBook D14 r7
  Pris: 5.499 kr.
  Billigst hos: Expert
 • Moerkegraa iPad pro
  9. Ipad Pro 12,9”
  Pris: 8.516 kr.
  Billigst hos: Føniks
 • Lenovo-Yoga-Slim-7-14ARE05-82A20088MX
  10. Lenovo Yoga slim 7
  Pris: 6.499 kr.
  Billigst hos: Bilka
 • Lenovo Laptop til studerende
  11. Lenovo IdeaPad 5 Pro
  Pris: 6.999 kr.
  Billigst hos: Elgiganten
 • Soelv acer laptop til studerende
  12. Acer Swift 3
  Pris: 6.989 kr.
  Billigst hos: Expert
 • ACER ASPIRE 5 testvinder I laptop test
  13. Acer aspire 5
  Pris: 4.999 kr.
  Billigst hos: Wupti
 • Samsung Galaxy baerbar pc
  14. Samsung Galaxy Book Pro 360
  Pris: 9.495 kr.
  Billigst hos: Komplett

Det kan være svært at vælge den rette studie PC

Der findes efterhånden et hav af forskellige studiecomputere, og det kan være overvældende for den almindelige studerende at finde rundt i. 

Den bedste studie computer behøver nødvendigvis ikke, at være den dyreste computer for, at være den bedste løsning for dig og dit studie.
Egentligt er det vigtigste som regel at computeren er god til skrive på, tjekke mails, lave mindre grafiske præsentationer og surfe på internettet. Med andre ord kan en billig bærbar computer sagtens være din rigtig løsning for dig. 
Der er dog studier hvor det er en fordel af vælge en lidt stærkere bærbar, eftersom visse programmer godt kan være lidt tunge at arbejde i, hvis man går med en for billig bærbar.

Vægten er også et af de vigtigste faktorer som spiller ind da den bedste studie computer konstant skal bæres rundt enten på cykel, til fods, eller med det offentlige transport hvor der er risiko for hardware skader, og derfor er det en god ide at købe en taske eller sleeve ved siden af.

Selv de billige maskiner kan bruges som studie computer og man behøver ikke nødvendigvis, at investere i en Macbook eller ultrabook for, at komme under de magiske 1,5 kilo.

Det anbefales ikke gå højere end 15” skærm da denne skærmstørrelse er perfekt til studie brug og til dels på grund af vægten.

Datalife har lavet en grundig research på forskellige computertests og diverse anbefalinger, samt prissammenligninger til denne artikel. 

Læs også: TOP 5: bedste laptop til prisen

12 forskellige studie computere nedenfor

Vi er alle sammen så forskellige og har forskellige meninger og forventninger til tingene.

Det er meget individuelt hvad man har behov for, og ikke alle ønsker at investerer mange penge i sin studie computer, og derfor har Datalife fundet de 12 bedste computere til studiet i forskellige prisklasser, som du får et overblik over nedenunder.


MacBook Air M1 2020 – Bedst laptop i 2021

 • Retina skærm
 • Højeste kvalitet på markedet
 • Op til 18 timers batteri
 • 16 GB ram
 • 256 GB SSD 

apple macbook air

 

i samarbejde med PriceRunner

Dette er uden sammenligning den bedste studiecomputer i 2021. Apple har virkelig formået at kreere den perfekte produktivitetscomputer, og så endda til en overkommelig pris. 

Apple har altid leveret premium produkter til den kræsne forbruger, men man har altid skule betale ekstra for denne premium. Man har af den grund altid skulle gøre op med sig selv, om man havde lyst til at tømme pengepungen, eller om man kunne “nøjes” med en billigere bærbar computer.
Men ikke længere! Denne computer sammen med M1 Pro, er de billigste og klart bedste bærbare computere, som apple hidtil har lanceret. Er man studerende, og har man ikke decideret behov for et Windows system, så er dette en no-brainer – MacBook Air M1 er den computer hvor man som studerende, helt klart får det meste for sine penge.

M1 Chip
Apple lancerede sine M1 bærbars tilbage i 2020, hvor M1 indikerer den nye processor som erstatter de Intel chips som de tidligere har benyttet. M1 er produceret af Apple selv, og chippen leverer utroligt meget ydeevne, og bruger meget lidt strøm sammenlignet med tidligere. 
Det er helt perfekt for en bærbar computer, hvor man typisk gerne vil have så meget batteri-kapacitet og performance som muligt. 
Det meste af M1 bærbarenes forøgede ydeevne og forlængede batteri-levetid skyldes M1 chippen, som med sin nye og innovative arkitektur out-performer alt andet på markedet. 

Klarer nemt grafikkrævende opgaver

Har du brug for en PC, der kan klare tunge grafikkrævende opgaver, kan en MacBook Pro med M1-chip være et godt bud. Til trods for, at Mac sjældent sidestilles med gaming, er det faktisk også muligt at spille alskens spil på computeren, hvis du har brug for en pause.

En stor del af hastigheden stammer fra M1-chippen, men den bryster sig også af en lynhurtig hukommelse. Derfor er du garanteret, at du vil få en flydende ydeevne, når du bruger denne PC. Det gør sig gældende, uanset hvilke opgaver, du skal bruge den til.

Vil man have lidt mere batterilevetid og en touch-bar, så kan man med fordel gå med MacBook M1 Pro

M1 Air Specifikationer: 

 • M1 Processor
 • 16 GB ram
 • 18 timers batteritid 
 • 256 GB SSD harddisk/lagerkapacitet
 • Display: Retina (2560×1600)

Du kan læse mere om MacBook M1 Air her.


Acer Swift 5 

Acer Swift 5

 

i samarbejde med PriceRunner

Den tyndeste computer til studiet.
For at være verdens tyndeste studie pc skal man helt præcis helt ned på under 1 cm i tykkelse. Helt præcis er den 9,98 mm, hvilket er utroligt imponerende i selv sig.

Lav vægt og bredt touchpad

Med en vægt på kun 1,3 kg og en skærmstørrelse på 14” så er denne Acer Swift 5 helt perfekt til at bringe med overalt.

Computeren er faktisk også utroligt iøjnefaldende med sit sort/guld design og sit ekstra brede touchpad.

Med en Full HD skærm, IPS teknologi og Gorilla glas gør det Acer Swift 5 til et virkeligt attraktivt valg, når det kommer til den bedste studie computer.

Kort fortalt giver skærmen, et ekstremt skarpt billede kvalitet, hvor den er resistent overfor skrammer og ridser.

Hurtig SSD disk og stærk processor 

Selvom computeren er verdens tyndeste, så er Acer en rigtig arbejdshest, der kan udfører stort set alle krævende opgaver.

Du får en pålidelig SSD harddisk på 256 GB, og en stærk Intel Core i5 processor, der med 8 GB ram kan håndtere tungere programmer som photoshop, lightroom og Logic.

I alt får en et af de mest kompakte bærebare computere, der både ser godt ud og kan levere det, en super hurtigt computer skal, og der holder helt op til 9 timers batteri brug.

Acer Swift 5 stærke sider: 

 • Meget lav vægt
 • Resistent overfor ridser
 • Kraftig processor
 • Langt batteri drifttid

Acer Swift 5 svage sider:

 • Følsom overfor slag & stød
 • Høj indkøbspris
 • Ingen touch funktion
 • Mindre god til film og musik

Dell XPS 13 9310 – Perfekt til de krævende studier

 • En PC, der er ideel til mere krævende programmer
 • Kan dække de fleste behovSort XPS laptop I profil
 
 

i samarbejde med PriceRunner

Dell har udstyret deres moderne XPS 13 9310 med en 4-sidet InfinityEdge-skærm. For dig som bruger er det en fordel, da det giver dig mulighed for at bruge en 6,8% større 16:10-skærm på 13″. PC’en har derfor et imponerende 91,5% skærm-til-chassis-forhold.

Hertil kan du dog også vide dig sikker på, at du sjældent løber tør for strøm. Den har nemlig en batterikapacitet på op til 14 timer. Selv i tilfælde af, at du streamer tunge film eller tv-serier i 4K, kan du forvente en batteritid, der lyder på i omegnen af otte timer.

En skærm som ingen andre

Der skal ikke være nogen tvivl om, at denne PC udmærker sig i forhold til skærmen. Du kan nyde det flotte HDR-indholds overlegne dynamiske område med Dolby Vision, der er i stand til at levere farver, der aldrig før har været set på en såkaldt SDR-pc-skærm.

Ikke nok med det, så giver den imponerende VESA-certificerede DisplayHDR 400-skærm mere end 16.000.000 farver. Det betyder, at du som bruger kommer til at opleve en dybde og dimension, der er større, end hvad du har været vant til på en bærbar PC.

Baseret på Intel Evo-platformen

Med Dell XPS får du en fantastisk oplevelse, uanset hvor du bruger den. Den er baseret på den anerkendte Intel Evo-platform, der giver en perfekt kombination af både præstation, hurtighed, batterikapacitet og grafik. PC’en er derfor udviklet i samarbejde med Intel.

Samtidig bryder den grænserne for præstation for en tynd og let bærbar PC. Den byder nemlig på en uovertruffen hastighed og intelligens fra 11. generation af Intel Core-processorer. Dertil er den også udstyret med et Intel Iris Xe-grafikkort.

Specifikationer:

 • CPU: Intel Core i7 (11. Gen) 1185G7
 • RAM: 16 GB LPDDR4X SDRAM
 • Hukommelse: 512 GB SSD
 • Skærmstørrelse: 13,4″
 • Grafik: Intel Iris Xe Graphics
 • Vægt: 1,2 kg

Lenovo Thinkpad C13 Yoga Chromebook

 • Baseret på Chrome OS fra Google
 • Op til 12,5 timers batteritidLaptop Chromebook
 

i samarbejde med PriceRunner

Dette er ikke en PC for alle. Her er der nemlig tale om en PC, der er baseret på Googles operativsystem, der hedder Chrome OS. Det er et cloudbaseret system, hvorfor det primært er for dig, der foretager meget af dit studie eller arbejde i en internetbrowser.

ThinkPad C13 Yoga er en PC, der er skabt til dig, der vil skabe og dele indhold. Den er udstyret med en nydelig touchskærm og en hængsel, der lader dig folde den begge veje. Derfor er det i sandhed en 2-i-1-enhed, der kan tjene som både bærbar PC og som tablet-pc.

Skærm indrammet af smalle kanter

Med ThinkPad C13 Yoga får du mest mulig skærmplads at arbejde på. Lenovo har nemlig sørget for, at den er udstyret med smalle kanter, hvorfor du får et betydeligt bedre skærm-til-chassis-forhold med dens FHD IPS-touchskærm, der desuden byder på nydelige farver.

Det er også værd at påpege, at C13 Yoga også er Enterprise-testet. Det betyder, at den er testet efter 12 militære testkrav og mere end 200 kvalitetskontroller. Uanset hvad du ender med at udsætte din nye ThinkPad C13 Yoga for, så kan den holde til det.

Kraft, hastighed og stil

ThinkPad C13 Yoga Chromebook kan bryste sig af at have en kraftig ydeevne og køre med Chrome OS. Indvendigt er den nemlig blevet udstyret med en  AMD Ryzen 7 3700C-processor og integreret AMD Radeon-grafik, der garanterer dig en sublim ydeevne og oplevelse.

Når du tænder for enheden, er den klar til brug på ganske få sekunder. Er man ikke interesseret i den sorte farve, der bruges på de klassiske ThinkPads, er det muligt at købe denne i en Abyss Blue-farve. Er du til en mere prangende farve, er der derfor mulighed for dette.

Specifikationer:

 • Processor: AMD Ryzen 5 3500C / 2.1 GHz (3.7 GHz)
 • RAM: 8 GB DDR4
 • Hukommelse: 256 GB SSD
 • Grafik: AMD Radeon Graphics
 • Skærm: 13.3″ LED
 • Batteri: Op til 12,5 timer
 • Vægt: 1,497 kg

HP Envy 13 – Elegant studie PC

 • Elegant og kraftfuld bærbar PC
 • Tynd og virkelig let

Sølv HP laptop

 

i samarbejde med PriceRunner

ENVY fra HP er et bevis på, at man ikke behøver at gå på kompromis med udseendet på sin PC, hvis man vil have en kraftfuld maskine. Med denne PC, der egner sig til de fleste studier, får du nemlig en yderst stilfuld enhed, der også kan bryste sig af at være uhyre kraftfuld.

Maskinen er elegant og fantastisk designet. Det er nemt at få øje med, når man kaster et blik på den. Derudover har HP også forsynet ENVY med den nyeste hardware. Det medfører, at det er de færreste opgaver, der ikke kan udføres med denne PC.

Imponerende batterilevetid

HP ENVY har dog meget andet at byde på, end blot et flot udseende. Du skal derfor ikke tro, at det blot er et pænt ydre, du betaler for. Blandt andet kan den også bryste sig af en yderst imponerende batterilevetid, da den kan køre i helt op til 20 timer på en opladning.

Samtidig har HP sørget for, at den er udstyret med en Full HD-skærm, så den er komfortabel at bruge. Den lynhurtige PCIe SSD, der ligger inde i enheden medfører i samarbejde med den avancerede processor, at du får en ydeevne, der klarer de fleste opgaver.

Tynd og let PC

For dig, der ofte er på farten, er dette også et rigtig godt bud på en ny PC. Den kraftfulde PC vejer nemlig kun 1,3 kg, og er designet til, at den er let at have med. Den har et nydeligt metallisk design, der ikke blot holder vægten nede, men også giver den et mere slankt look.

På trods af den lave vægt, er der fundet plads til en Full HD IPS-skærm og quad-højttalere fra Bang & Olufsen. Derfor er enheden bestemt også glimrende, når det kommer til underholdning. Du får nemlig et fantastisk billede og en professionel lyd.

Specifikationer:

 • Processor: Intel Core i5 10210U
 • Grafik: Intel UHD Graphics
 • Hukommelse: 521 GB SSD
 • RAM: 8 GB DDR4
 • Skærm: 13,3″ Full HD
 • Vægt: 1,3 kg

Microsoft Surface Pro 7 

 • Er god til håndskrevne notater
 • Er let at have med rundt

Surface Pro 7 med keyboard

 

i samarbejde med PriceRunner

Med Surface Pro 7 får du en enhed, der kan bryste sig af en lang batterilevetid. Den lange batteritid kommer dog ikke på bekostning af hverken udseende eller ydeevne. Den er nemlig udstyret med en Intel Core-processor, som er integreret i et slankt, let kabinet.

En af de klare fordele ved en Surface Pro 7 er, at den arbejder enormt hurtigt. Det er noget, der blandt andet ses ved, at den har Instant On. Det sikrer, at du ikke skal vente på, at den starter op. Derimod vil den være klar få sekunder efter, at du har trykket på Tænd-knappen.

Kan klare krævende opgaver

Enheden er udstyret med en Intel Core i5-processor fra Ice Lake-familien. Derfor er du selvfølgelig sikret, at det er en enhed, der har en solid kraft. Det kan endda lade sig gøre at booste den op til 3,7 GHz i turbotilstand, hvorfor den klare mange krævende opgaver.

Samtidig er der også blevet fundet plads til hele 8 GB LPDDR4X RAM i den tynde enhed. De 8 GB RAM bliver kombineret med et integreret Intel Iris Plus 950-grafikkort, der leverer en ydelse, der minder om et dedikeret grafikkort, men dog uden de høje strømkrav.

Udstyret med touchskærm

Microsoft har udstyret deres Surface Pro 7 med en 12,3″ PixelSense-skærm, der er berøringsfølsom. Det er en unik skærm, der muliggør, at du kan arbejde, læse eller se film med en fantastisk detaljeringsgrad og gnidningsfrit respons, der giver dig en god oplevelse.

Desuden bryster skærmen sig af en opløsning på 2736 x 1824 pixels, og byder på et 3:2-billedforhold. Det stopper dog ikke her, for den har også en ekstremt høj kontrast, brede synsvinkler og lav blænding, der sikrer, at du kan nyde både livagtige billeder og videoer.

Specifikationer:

 • Processor: Intel Core i5 1035G4
 • Grafik: Intel UHD Graphics
 • Hukommelse: 256 GB SSD
 • RAM: 8 GB DDR4
 • Skærm: 12,3″ Touch
 • Batteritid: Op til 10 timer
 • Vægt: 0,880 kg

HP Envy x360 15 (2021)

 • 2-i-1-enhed med stor skærm
 • Kraftfulde komponenter, der sikrer høj ydeevne

Sort profilvendt laptop

 

i samarbejde med PriceRunner

HP ENVY x360 er en stor, men let bærbar PC, der er designet til at blive taget med på farten. Den byder desuden på et 360-graders hængsel, hvorfor du kan bruge den som en stor tablet. Hertil kan du bruge både touch og pen, alt afhængigt af, hvad du foretrækker.

På trods af, at der er tale om en kraftfuld enhed, der er udstyret med en stor skærm, er det ikke ensbetydende med, at den ikke kan holde sig kørende. Den byder nemlig på en lang batteritid, hvorfor der går lang tid, før du bliver nødt til at søge en stikkontakt.

Udstyret med kraftfulde komponenter

HP har ikke holdt sig tilbage i forhold til de komponenter, de har valgt at bruge til denne enhed fra deres populære ENVY-serie. Den er blandt andet udstyret med en kraftfuld AMD Ryzen-processor med Radeon-grafikkort, som garanterer dig en høj ydeevne.

Samtidig er den også udstyret med en SSD-harddisk, der byder på masser af lagerplads. Ikke nok med den, så leveres den også med HP Command Center, som er en kommandocentral, der nemt og hurtigt lader dig styre blandt andet temperatur og kølepræferencer.

Designet med omtanke

Én ting er at have en 15″ stor PC. Noget helt andet er, hvor stor en del, der er skærm, og hvor meget, der er kanter. Det ved HP godt, og derfor har de sørget for, at der på ENVY x360 kun er en smal kant. Dermed er du sikret, at du får mest muligt plads på din Full HD-skærm.

Endvidere kan du også nyde godt af, at HP har valgt at udstyre den med en 360-graders hængsel. Dermed kan du tilpasse den, som du vil, og du kan tilmed bruge den i tablet-tilstand. Dertil har den en kameralukker og kan slukke mikrofonen helt fra.

Specifikationer:

 • Processor: AMD Ryzen™ 5 4500U
 • Grafik: AMD Radeon Integrated Graphics
 • Skærm: 15,6″ Touch
 • RAM: 8 GB DDR4-3200
 • Hukommelse: 512 GB

 


Huawei MateBook D14 r7 – Moderne studiebærbar 

 • Prisvenlig bærbar PC til studiet
 • Slankt og moderne design

Soelv Huawei Matebook

 

i samarbejde med PriceRunner

MateBook D fra Huawei er et glimrende eksempel på, at det ikke behøver at koste en formue at købe en ny PC til studiet. Her får du nemlig en bærbar PC med en slank metalstruktur, der både har et stilfuldt udseende og stærke komponenter til en god pris.

Derudover bryster den sig også af et kraftfuld batteri, der kan holde hele dagen, såfremt du blot skriver i et dokument, surfer på nettet m.m. Bruger du din PC til at se film, tv-serie eller videoer på YouTube, har den en også batteritid på helt op til 9,5 timer.

Stor skærm med smal ramme

I forhold til skærmen er der bestemt ikke gået på kompromis hos Huawei. Deres MateBook D er udstyret med et IPS-display i Full HD med en opløsning på 1920 x 1080 pixels. Derudover bryster skærmen sig af 45% NTSC-farveskala og en lysklarhed på 250 nit.

Du kan også glæde dig over, at der er et godt forhold mellem skærm og kanter, da Huawei har sørget for, at den byder på smalle kanter. Skal du bruge den til fjernundervisning e.l., er det også en fordel, at den er udstyret med et frontkamera, der optager i 720p HD.

Stor kraft fra Ryzen

Indvendigt er der ikke gået på kompromis med MateBook D. Huawei har nemlig forsynet den med en quad-core AMD Ryzen 7-processor. Det medfører, at du sagtens kan køre flere krævende processer på samme tid, såfremt det er noget, du skulle få brug for.

Når der er brug for det, sørger den moderne processor selv for at skifte til turbotilstand på op til 3,7 GHz. Det sker i forbindelse med brugen af mere krævende programmer. Processoren får selskab af 8 GB DDR4 RAM samt onboard grafik fra øverste hylde.

Specifikationer:

 • Processor: AMD Ryzen™ 7
 • Grafik: AMD Radeon RX Vega 10
 • Hukommelse: 512 GB SSD
 • RAM: 8 GB DDR4
 • Skærm: 14″ Full HD IPS
 • Vægt: 1,380 kg

Ipad Pro 12,9” 

 • Rigtig god løsning for studerende, der skal skrive håndskrevne noter
 • Udstyret med M1-chip, der sikrer en fortrinlig ydeevne

Moerkegraa iPad pro

 

i samarbejde med PriceRunner

Er du på jagt efter en ny PC, du kan bruge til dit studie, behøver det som sådan ikke at være en decideret PC. I mange tilfælde vil det faktisk være en bedre løsning med en tablet. Det gør sig blandt andet gældende, hvis du ved, at du skal skrive en del håndskrevne noter.

Til et sådant formål må en iPad Pro siges at være intet mindre end perfekt. Den seneste udgave af den populære tablet-pc fra Apple, er udstyret med deres nye Apple M1-chip, der sikrer en ydeevne, der kan sidestilles med, hvad du oplever i en større bærbar PC.

Holder strøm hele dagen

På trods af, at du med en iPad Pro får fat i en af de mest kraftfulde tablet-pc’er på markedet, skal du ikke frygte for dens batteritid. Den er nemlig udstyret med et mindst lige så kraftfuld batteri, hvilket sikrer, at den sagtens kan holde batteri en hel dag igennem.

Vælger du at købe en af modellerne med 5G-forbindelse, er du endda sikret, at du altid kan være på nettet med hæsblæsende hastigheder, selvom du ikke er i nærheden af Wi-Fi. Det kan f.eks. være en fordel for dig, der bruger en del tid i offentlig transport.

Udstyret med 12,9″ Liquid Retina XDR-skærm

Hvis der er noget, som Apple er blevet kendt for, når det kommer til deres mobile enheder, er det deres Retina-skærme. En sådan skærm kan du også nyde på din iPad Pro, da den blevet udstyret med en nydelig 12,9″ Liquid Retina XDR-skærm.

For at få det fulde udbytte fra en iPad, anbefales det, at du køber en Apple Pencil med. Den kan du bruge til at tage håndskrevne noter med, så du ikke er begrænset til tekst i f.eks. OneNote. Hertil bør du også købe et Magic Keyboard med til din iPad.

Specifikationer:

 • Chipset: Apple M1
 • Batteri: Li-polymer
 • Batteritid: 10 timer
 • Hukommelse: 128 GB
 • RAM: 8 GB
 • Skærm: 12,9″ IPS (2732 x 2048)
 • Vægt: 0,758 kg

Lenovo Yoga slim 7 

 • Alsidig bærbar PC med lang batteritid
 • Kendetegnet ved sublim elegance

Lenova Slim Yoga 7

 

i samarbejde med PriceRunner

Har du et ønske om at købe dig en alsidig bærbar PC med et nydelig look og en lang batteritid? I så fald bør du tage et kig på Yoga Slim 7 fra Lenovo. Den kan nemlig leve op til alle tre ting. Netop derfor bør der heller ingen tvivl herske om, at det er et rigtig godt køb.

At den også kan bryste sig af at have et nydeligt aluminiumskabinet, og en lav vægt på blot 1,5 kg, er også en fordel. Hertil byder den også på Face ID-login, så du kan logge ind via ansigtsgenkendelse, hvilket du sandsynligvis allerede har kendskab til fra din smartphone.

Kraftfuld processor fra AMD

Lenovo har udstyret deres Yoga Slim 7 med en octa-core-processor fra den nye Ryzen 7-serie fra AMD. Det medfører, at du får en PC, der ikke blot kan bruges til at surfe på nettet. Derimod er der tale om en PC, der er stærk nok til tungere opgaver som f.eks. videoredigering.

Hvis du kører et mere krævende program, der har brug for mere kraft, er processoren i stand til selv at skifte til turbo-tilstand. Processoren er kombineret med 16 GB LPDDR4x RAM, hvorfor Yoga Slim 7 kan prale af kunne håndtere de mest krævende programmer og spil.

Flot 14″ IPS-skærm

Lenovo har desuden valgt at udstyre deres Yoga Slim 7 med en 14″ IPS-skærm. Det betyder, at du får en enhed, der er i stand til at vise utroligt skarpe detaljer med Full HD 1080p-opløsning. Samtidig er skærmen omgivet af smalle kanter, så du får maksimal skærmplads.

Med denne bærbare PC skal du ikke være bekymret for, at du ender med at løbe tør for strøm. Den er nemlig udstyret med et Lithium-polymerbatteri, der kan levere driftstid til hele dagen. Det byder også på Quick Charge, så du med 15 minutters opladning får 2 timers brug.

Specifikationer:

 • Processor: AMD Ryzen 7 4700U
 • RAM: 16 GB LPDDR4X
 • Hukommelse: 512 GB SSD
 • Grafik: AMD Radeon Vega
 • Skærm: 14″ IPS
 • Vægt: 1,33 kg

Lenovo IdeaPad 5 Pro

 • Kraftfuldt batteri med Rapid Charge Express
 • Bærbar PC med uovertruffen hastighedLenovo Laptop til studerende
 

i samarbejde med PriceRunner

 Lenovo IdeaPad 5 Pro er en bærbar PC, der egner sig rigtig godt til dig, der ofte er på farten, og derfor ikke altid er i nærheden af en stikkontakt. Lenovo har nemlig sørget for, at den er udstyret med et batteri, der kan holde dig kørende en hel dag.

Skulle det ske, at du er ved at løbe tør for strøm, er det dog ikke noget problem. IdeaPad 5 Pro er nemlig udstyret med, hvad Lenovo selv kalder for Rapid Charge Express. Det er en hurtigopladningsteknologi, der medfører, at du kan få tre timers yderligere strøm med blot 15 minutters opladning.

Næsten ubegrænset ydeevne

På trods af, at det ikke afspejler sig i prisen, er IdeaPad 5 Pro en PC for dig, der ikke vil gå på kompromis med ydeevnen. Maskinen er nemlig forsynet med kraftfuld komponenter, der i fællesskab sikrer, at du kan køre selv de mest krævende programmer og spil.

Maskinen er nemlig blevet udstyret med en 11. Gen Intel Core i7-processor, der samtidig får støtte fra 16 GB DDR4-RAM og dedikeret grafik i form af NVIDIA GeForce MX450. Takket være disse komponenter får du en nærmest grænseløs ydeevne.

Fremragende skærm

Lenovo har naturligvis også sørget for, at deres IdeaPad 5 Pro er udstyret med en fremragende skærm. Den bryster sig nemlig af en 16:10 2.5K QHD 350-nit skærm, der blandt andet udmærker sig ved, at den er så lys, at man kan se skærmes indhold i direkte sollys.

De smalle kanter langs skærmen medfører også, at du får mest muligt plads at arbejde på, på din skærm. Ikke nok med det, så kan du også vide dig sikker på, at farverne er så flotte, at de nærmest vækkes til live, eftersom den byder på en 100% sRGB-farveskala.

Specifikationer:

 • Processor: Intel Core i7 (11. Gen) 11370H / 3.3 GHz (4.8 GHz)
 • Ram: 16 GB DDR4
 • Hukommelse: 1 TB SSD
 • Grafik: NVIDIA GeForce MX450 / Intel Iris Xe Graphics
 • Skærm: 16″ LED
 • Batteritid: Op til 10 timer
 • Vægt: 1,9 kg

 


Acer Swift 3

 • Kraftfuld bærbar med i7-processor og 16 GB RAM
 • Imponerende batteritid på op til 18 timer

Soelv acer laptop til studerende

 

i samarbejde med PriceRunner

Acer Swift 3 er en arbejdshest. Der er ikke den opgave, den ikke vil kunne klare. Derfor er det et ideelt valg for dig, der har brug for en kraftfuld PC, der kan håndtere tunge og krævende opgaver. Swift 3 fås også i en billigere variant med mindre specifikationer.

På trods af, at du får en PC, hvor der bestemt ikke er gået på kompromis med komponenterne, er den stadig let at have med. Den har en yderst slank profil på kun 1,59 cm og en vægt på blot 1,2 kg. Derfor er det bestemt intet problem at have den med til hverdag.

Fremragende ydeevne

Acer Swift 3 kan bryste sig af en fremragende ydeevne, hvilket i høj grad skyldes, at den er blevet forsynet med en 11. Gen quad-core-processor fra Intels Tiger Lake-familie. Den har en standardfrekvens på 2,8 GHz, men kan boostes helt op til 4,7 GHz, hvis den presses.

Den kraftfulde processor kombineres med en integreret Intel Iris XE-grafik, hvorfor du kan se film, spille spil og skabe indhold, uden at det volder dig nogen som helst former for problemer. Slutteligt følges processoren også af hele 16 GB LPDDR4X RAM.

Nydelig 14″ IPS-skærm

Acer har valgt at udstyre deres Swift 3 med en 14″ IPS-skærm, der kan bryste sig af at have en Full HD 1080p-opløsning. Da skærmen er baseret på et IPS-panel, er du sikret, at du får både høj kontrast, klare farver såvel som brede betragtningsvinkler.

Desuden er det også værd at nævne, at du næppe kommer til at mangle hukommelsesplads på denne PC. Acer har nemlig valgt at udstyre den med 512 GB SSD-lagring, som samtidig sikrer, at både booting og loading er klaret på blot et par sekunder.

Specifikationer:

 • Processor: Intel Core i7-1165G7
 • Grafik: Intel Iris Xe Graphics
 • RAM: 16 GB LPDDR4X
 • Hukommelse: 512 GB M.2 SSD
 • Skærm: 14″ IPS
 • Vægt: 1,2 kg 

Acer aspire 5 – Budgetvenlig studie PC

 • Et budgetvenligt valg
 • Solid bærbar PC, der giver god værdi for pengene

Sort og solv acer baerbar

 

i samarbejde med PriceRunner

Acer viser med flere af deres bærbare computere, at man ikke behøver at ofre en formue, hvis man har et ønske om at købe sig en ny laptop. Med deres Acer Aspire 5 får du nemlig en kraftfuld maskine, der vil egne sig godt til de fleste former for studier.

Ikke nok med, at dens komponenter garanterer, at den vil kunne håndtere de fleste opgaver, har den også et slankt design på kun 17,95 mm. Det sandblæste cover i aluminium giver den naturligvis et stilrent og nydeligt udseende.

Overlegen produktivitet

I og med, at Acer har udstyret deres Aspire 5 med komponenter fra øverste hylde, har den masser af kraft. Blandt andet kommer den med en AMD Ryzen 5-mobilprocessor samt 8 GB RAM, hvilket sikrer, at du har kraft nok til at håndtere de fleste opgaver – og også på samme tid.

Hertil er den udstyret med USB-C-indgang, der medfører, at du får en hurtig dataoverførsel med SuperSpeed USB 5Gbps. Det er dog ikke den eneste port i computeren, da den også er udstyret med USB 2.0, to SuperSpeed USB 5 Gbps-porte samt en HDMI 2.0-port.

Fantastisk skærm

Ikke nok med, at Acer har valgt at udstyre deres Aspire 5 med en stor skærm på 15,6″, så byder enheden også på smalle rammer. Det har den betydning, at du får endnu mere plads at arbejde på, på den nydelige FHD IPS-skærm, hvilket har højne din produktivitet.

Desuden er skærmen forsynet med Acers egen BlueLightShield-teknologi, der både forbedrer det visuelle udseende på skærmen, men også beskytter dine øjne. Hvad der især er imponerende er, at du får alt dette til en meget beskeden pris.

Specifikationer:

 • Processor: AMD Ryzen™ 5 5500U
 • RAM: 16 GB DDR4
 • Grafik: AMD Radeon™ Graphics
 • Hukommelse: 512 GB PCIe, SSD
 • Skærm: 15,6″ IPS
 • Vægt: 1,8 kg

Samsung Galaxy Book Pro 360 

 • 2-i-1-enhed, der kan bruges både som PC og tablet
 • Udstyret med en imponerende Super AMOLED-skærm

Samsung Galaxy baerbar pc

 

i samarbejde med PriceRunner

 Samsung Galaxy Book Pro 360 er en 2-i-1-enhed. Det betyder, at du får en enhed, der fungerer som både PC og tablet. Skal du skrive løs på en opgave, kan du bruge den i PC-tilstand, men skal du tage notater under en forelæsning, kan du omdanne denne til tablet-tilstand.

I modsætning til mange andre af disse enheder, får du her en pen med i prisen. Den medfølgende S-Pen giver dig derfor mulighed for at tegne skitser og planer, tage noter eller underskrive dokumenter. Det føles præcis som om, at du skriver på alm. papir.

Udstyret med quad-core-processor

Samsung er ikke gået på kompromis med valget af komponenter til denne enhed. De har blandt andet udstyret den med en Intel Core i5-processor fra Tiger Lake-familien. Det er en processor, der udmærker sig ved at være baseret på en unik, effektiv SuperFin-arkitektur.

Derfor er du garanteret, at det er en PC, der kan køre de fleste programmer, uanset hvor krævende de er. Derudover mestrer den også multitasking til perfektion. Processoren er kombineret med 8 GB LPDDR4X RAM, som også hjælper med den effektive drift.

Kommer med Super AMOLED-skærm

Samsung har selvfølgelig også sørget for, at enheden har en imponerende skærm. Den er nemlig udstyret med en 13,3″ Super AMOLED-skærm, der leverer et højt detaljeniveau med en Full HD 1080p-opløsning. At de har valgt AMOLED, er der både fordele og ulemper ved.

Den primære fordel er, at AMOLED-teknologien bruger mindre strøm end de konventionelle LED-bagoplyste skærme, som dog giver en mere præcis farvegengivelse og dybere sorte toner. Skærmen kan foldes sammen, så du kan bruge din Galaxy Book Pro 360 som tablet.

Specifikationer:

 • Processor: Intel Core i5-1135G7 11. Gen
 • RAM: 8 GB LPDDR4X
 • Hukommelse: 256 GB M.2 PCIe NVMe SSD
 • Grafik: Intel Iris Xe Graphics
 • Skærm: 13,3″ Super AMOLED
 • Vægt: 1,063 kg

Hvordan udvælger jeg den rette studie-PC?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er nemt at vælge den rette PC. Du skal vælge fra et stort udvalg, og det er langt fra alle modeller, der har noget at byde på for dit vedkommende.

Derfor er det naturligvis også vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu. Hvis du blot vælger en vilkårlig model, er der en risiko for, at du køber en PC, der ikke kan opfylde de behov, du har. Derfor er det meget vigtigt, at du tager dig tid til at identificere dine behov.

Er du i tvivl om, hvilke faktorer, der skal være i fokus, når du skal købe en bærbar PC, skal du blot læse med herunder. Her bliver du nemlig præsenteret for en række af de mest afgørende parametre i forbindelse med købet af en PC.

1. Batterilevetid – Lang batteritid er en fordel for studerende

Et af de aspekter, der skal være i fokus, når du skal købe en ny PC til studiebrug, er dens batterilevetid. Det er ikke altid, at man har mulighed for at sidde i nærheden af en stikkontakt, og derfor skal du selvfølgelig være sikker på, at du ikke løber tør for strøm.

Det er et punkt, hvor de enkelte maskiner adskiller sig en del fra hinanden, hvorfor det er vigtigt at holde øje med. Heldigvis er de fleste batterier i dag så kraftfulde, at det ikke bør være problematisk for en bærbar PC at holde en hel skoledag.

Der findes dog studier, hvor man i løbet af skoledagen benytter sig af programmer, der er mere krævende end Microsoft Word mv. I et sådant tilfælde er det ikke blot vigtigt, at din maskine kan trække programmerne, men også, at batteriet ikke dør af det.

2. Størrelse

Bærbare computere fås i rigtig mange størrelser. Derfor er det selvsagt også et aspekt, du skal sørge for at inddrage i dine overvejelser. Når det kommer til størrelsen på din PC, er der ikke noget, der er mere rigtigt end andet, da det afhænger af dine ønsker og behov.

Skal du ikke bruge enheden til andet, end at tage notater, skrive dokumenter og lave research på nettet, er der ikke behov for en stor skærm. Kræver du studier, at du redigerer video, programmerer, laver grafik e.l., er det dog en helt anden sag.

Af denne grund er det vigtigt at overveje, hvor stor en skærm, du egentlig har behov for. Da det er en bærbar PC, er det sandsynligvis en maskine, der skal med dig rundt til dagligt, hvorfor du rådes til at afholde dig fra de større modeller, hvis du ikke har brug for dem.

3. Skærmstørrelse – hvilken er bedst til studiet?

Når du skal købe en studie-PC, er det også vigtigt at tage højde for dens skærm. Der er flere aspekter, der er vigtige at tage hensyn til i denne forbindelse. Du skal både tage højde for størrelse, opløsning, panel og meget andet.

Først og fremmest bør du naturligvis vurdere, hvilken størrelse, der er den rette. Der er nemlig stor forskel på, om du vælger en maskine med en skærmstørrelse på 11″ eller 15″. Derudover skal du også vælge en skærm med det rette panel.

Vil du vide dig sikker på, at du får den bedst mulige oplevelse med din PC, skal du også sørge for at vælge en skærm, der har en høj opløsning. Som det også er gældende med de øvrige aspekter, handler det dog om at vurdere, hvad dine behov egentlig er.

4. Operativsystem – MacOS eller Windows?

Det er ikke alle, der tænker over det, men faktisk skal du også vælge din PC ud fra operativsystem. I denne forbindelse forventer de fleste, at man blot skal vælge mellem Mac OS og Windows. Sådan forholder det sig dog ikke længere, da der også findes andre muligheder på markedet.

Blandt andet er de såkaldte Chromebooks blevet mere og mere fremtrædende, hvorfor de i dag benyttes af rigtig mange personer. Chrome OS er naturligvis ikke et operativsystem for alle, der findes mange programmer, der ikke kan køres på dette operativsystem.

Netop derfor er det også et aspekt, der skal inddrages i dine overvejelser, for hvis dit studie primært afhænger af, at du kan bruge Google Docs eller Microsoft Office, er det faktisk ikke problematisk for dig at vælge en af de mange Chromebooks.

En af de primære årsag til, at der er flere og flere, der ender med at købe sig en Chromebook er, at de ofte kan købes til markant lavere priser, end både Windows- og Mac OS-baserede enheder. Derfor er det også noget, du bør have med i dine tanker.

Hvis der er behov for, at du kan køre specifikke programmer, er det også vigtigt, at det er noget, du tager højde for. Det nytter f.eks. ikke meget, at du køber en MacBook, hvis du ved, at du skal bruge et program, der kun kan køres på en Windows-maskine.

5. Pris på bærbare

Ikke alle studerende er så heldige, at de har et stort beløb til købet af deres studie-PC. For mange er prisen derfor også en af de afgørende faktorer. Uanset om det er en prioritet eller ej, er det dog altid en god idé at holde øje med prisen på de modeller, du overvejer.

Ved du på forhånd, at du ikke har ubegrænsede midler til købet af din nye PC, bør du sætte et budget på forhånd. Dermed har du mulighed for at frasortere de enheder, der egentlig harmonerer fint med dine krav, men som er for dyre til din pengepung.

Er det ikke en hastesag, at du skal købe en ny PC, anbefales det, at du venter, indtil du har råd til at købe den perfekte PC. Hvis du ved, at det bedste valg for dig ville være en MacBook Pro M1, men du ikke helt har råd, bør du spare lidt ekstra sammen, i stedet for at gå på kompromis.

Foruden det faktum, at det ikke er alle, der blot kan kaste om sig med penge, når de skal købe en PC, er der også andre grunde til at holde øje med prisen. Eksempelvis vil du kunne bruge den som pejlemærke for, hvilke specifikationer, som de forskellige enheder kan bryste sig af at have.

Der findes ikke én bærbar PC der er bedst

I forbindelse med købet af en ny PC, er det meget vigtigt, at du vælger med fokus på dine egne behov. Du skal derfor ikke forsøge at finde en model, der er blevet kåret som den bedste. Der findes nemlig ikke én bærbar PC, der kan kåres som værende den bedste for alle.

Der er stor forskel på folks behov og krav, og derfor er der også stor forskel på, hvilken PC, der vil være den bedste for hver enkelt person. Identificer derfor dine behov, inden du går i gang med at lede efter en PC, og brug disse som afsæt til dit endelige valg.

Selvom der findes modeller, der er kåret som testvindere, er det heller ikke ensbetydende med, at de er noget for hver for dig. Det er ikke sikkert, at de kan opfylde dine behov, og det kan også være, at de har alt for meget kraft i forhold til, hvad du har brug for.

Der sker naturligvis ingen skade ved, at du har en bærbar PC, der er mere kraftfuld, end du har brug for, men det betyder dog, at du betaler for kraft, som du egentlig ikke har brug for.


Testkilder

Datalife har til denne artikel lavet et større omfattende researcharbejde, der gik ud på at gennem læse samtlige magasiner og testresultater fra hele Skandinavien og Europa. Vores vurderinger er baseret på anbefalinger og testresultater fra blandt andet de kilder vi nævner under test kilder.

Der har især her op til slutningen af ferie måneden været meget omtale i medierne, om valg af de bedste studie computer.

Det har givet os et ekstra indblik hvad de unge studerende søger efter og vi er nu netop på det tidspunkt af året, hvor de studerende starter på deres uddannelse.


Datalife har anvendt disse kilder:

 1. Techradar: 10 bedste studie computer 
 2. Trustedreviews: Bedste laptop til studie 
 3. PCMAG: 10 bedste skole computere 
 4. Expertreviews: Bedste computer til skole og universitet 
 5. Digitaltrends: Bedste studie computer du kan købe –
 6. Techadvisor: De studie laptops i 2018