Bedste computerskærm: Her er de 8 bedste pc skærme

Andreas Thomsen

Skrevet d. 03/10/2020 af Andreas Thomsen

Bedste computerskærm

Mulighederne er mange, hvis du leder efter en ny computerskærm. Derfor skal du ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde en passende PC-skærm. Dette er dog ikke ensbetydende med, at det er let at vælge blandt de adskillige computerskærme på markedet.

Der er nemlig mange faktorer at tage højde for, når du skal købe en computerskærm. Er det vigtigt, at den har 4K-opløsning? Skal det være en ultra-wide? Hvor meget må den koste? Hvor stor skal den være? Det er sådanne ting, du skal have med i dine overvejelser.

Når du skal købe en computerskærm, er du derfor nødt til at skabe et overblik over dine behov og krav. Det er nemlig dem, der er afgørende for, at du finder frem til den rette skærm. Derfor rådes du naturligvis også til at give dig god tid til at udpensle dine behov og krav.

I og med, at der er betydelig forskel på folks behov, er der også betydelig forskel på de mange computerskærme. Har du ikke et godt overblik over dine egne behov, er der en reel risiko for, at du ender med at bruge penge på en skærm, der ikke passer til dig.

Føler du, at du har svært ved at vurdere, hvor du skal starte din søgning, er du havnet på den helt rette side. Her på siden kan du nemlig finde en række af de bedste skærme til PC på markedet. Derfor er der naturligvis også en af dem, der er som skabt til netop dig.

De mest populære skærme lige nu:

Herunder ser du en liste over de mest populære skærme lige nu jf. Pricerunner.
Klik dig videre til forhandlerne for at læse mere om lige netop disse skærme, ellers kan du herunder læse mere om de skærme vi har udvalgt.

Listen her opdateres automatisk på daglig basis.

i samarbejde med PriceRunner

Hvad skal den bedste computerskærm bruges til?

Det er utroligt vigtigt, at du nogenlunde på forhånd ved hvad du præcis skal bruge pc skærmen til.

Herefter skal du afgøre, om du skal søge efter en 21”, 24”, 27″ eller måske 32” computerskærm.

Hvis du sidder med en kort afstand til skærmen, så kan det have en ret stor indflydelse af oplevelsen.

Prisen kan også spille af afgørende rolle, og selv med et par tommers forskel vil der være en stor prisudsving.

For selvom 3-4” ikke lyder af ret meget, kan det nemlig have en stor effekt på hvor mange programmer, og vinduer du kan arbejde med på samme tid.

Pas på med at købe de billigste computerskærme

De fleste går rigtig meget op i at spare så mange penge som muligt. Den tankegang er også fornuftigt nok i sig selv, men her på Datalife fraråder vi at se efter de billigste modeller.

Kvaliteten kontra pris hænger sammen, og er man mere seriøs omkring sit arbejde foran laptop eller ultrabook, så kan det kort fortalt ikke betale sig.

Og du vil med tiden højst sandsynlighed blive skuffet eller ærgre dig over, at du ikke har undersøgt tingene nærmere.

LÆS OGSÅ: Bedste studie computer: 12 bedste studie pc

5 vigtige huskeregler inden køb af computerskærm

 • Gå efter kendte mærker som Samsung, Acer, BenQ etc.
 • En større computerskærm giver et bedre overblik
 • Se efter funktioner som tv-tuner, ergonomi og hæve/sænke fod
 • Skal du redigere billeder så gå efter den højeste opløsning/pixels samt farve-korrekthed
 • Hvis du gamer meget så se efter en lav responstid på under 3 MS
 • Hvis du gamer meget så er 144 hz eller højere nødvendigt

Nedenfor har vi udvalgt 10 skærme som vi mener er de bedste tilgængelige på markedet lige nu. Der er brugt lang tid på at researche hver enkelt skærm, og hver enkelt skærm har sine fordele.


BenQ PD3200U

 • Til professionelle designere
 • Stor ergonomisk fleksibilitet
 • Sikrer høj øjenkomfort

i samarbejde med PriceRunner

BenQ PD3200U er en 32″ 4K UHD-skærm, der er lavet specifikt til professionelle designere. Det er derfor en skærm, der er særligt egnet til dig, der har brug for stor præcision i dit arbejde. Den kan ikke blot bruges af grafikere, men også videofolk, programmører m.m.

Skærmen er også udviklet til at være behagelig at bruge under lange sessioner. BenQ har især haft fokus på øjenkomfort under udviklingen. De har bl.a. implementeret Low Blue Light-teknologi i skærmen, som reducerer belastningen af dine øjne, da det filtrerer skadeligt blåt lys fra.

Fabriksindstillet nøjagtighed

Da det er en skærm, der er lavet til grafisk arbejde, dækker den selvfølgelig 100% af farveskalaerne sRGB og Rec.709. Det sikrer, at du kan opnå maksimal nøjagtighed, ligesom det medfører, at du er garanteret at kunne arbejde med digitalt indhold og videoer i høj opløsning.

Desuden er den individuelt fabriksindstillet med henblik på at opnå en Delta-E- og Gamma-ydeevne. Den byder også på både Pantone-validering samt Calman- og Technicolor-farvecertifikater, hvilket vidner om, at den er perfekt for grafiske designere o.l.

Tilstande for større effektivitet

BenQ-skærmen er udviklet til produktivitet. Derfor har den flere tilstande, der kan lette dit arbejde og øge din produktivitet. Bl.a. har den en CAD/CAM-tilstand, der fremhæver små detaljer og letter arbejdet i diverse former for software såsom AutoCAD og CATIA.

Derudover har den også en tilstand, der af BenQ kaldes for Animationstilstand. Denne tilstand lysner mørke områder, men uden at overeksponere hele skærmen. Med dens Darkroom-tilstand kan du justere lysstyrke og kontrast for klarhed og detaljer.

Specifikationer:

 • Størrelse: 32″
 • Opløsning: 3840×2160 (4K/UHD)
 • Paneltype: IPS
 • Responstid: 4 ms
 • Panel: 60 Hz
 • Energiklasse: G

Dell 4K S3221QS Curved

 • Understøtter afspilning af HDR-indhold
 • Moderne, kurvet skærm

Sort og graa Dell skaerm

i samarbejde med PriceRunner

En skærm fra Dell med et ultraslankt kantdesign i 4K UHD-opløsning. Skærmen giver dig mulighed for at nyde en forbløffende visning med særlig klarhed og fine detaljer. Derfor er denne skærm også i stand til at afspille HDR-indhold, så du kan nyde film, tv-serier m.m.

Det er også værd at fremhæve dens vertikale justeringsdisplayteknologi. Den bryster sig nemlig af 99% sRGB- og 90% DCI-P3-farvedækning. Det vil sige, at du får mulighed for at se bedre farver, mere dybde og et stort udvalg af nuancer – uanset hvad du laver på skærmen.

Skåner øjnene

Dell S3221QS er en TÜV-certificeret skærm, der kan bryste sig af at være flimmerfri og have ComfortView. Det er en særlig funktion, der er i stand til at reducere blåt lys og den skadelige udledning af det. Det skåner dine øjne, og giver dem en højere grad af komfort.

Derudover har du rig mulighed for at justere den store skærm fra Dell. Derfor er du også sikret, at du kan opnå optimal komfort, når du sidder foran denne kurvede skærm. Selve skærmen er nemlig placeret på et højdejusterbart stativ, der tilmed har en vippefunktion.

Arbejd med flere vinduer

Noget, der er særligt unikt ved denne skærm fra Dell er, at den lader dig bruge to computerkilder på én gang. Med funktionen ‘Billede efter billede (PBP)’, er det muligt at dele skærmen i to, så du kan se de to billeder side om side på den 32” store kurvede skærm.

Det er dog ikke den eneste mulighed, du har. Skærmen har nemlig også en funktion, der hedder ‘Billede i billede (PIP)’. Det er en funktion, der giver dig mulighed for at se to billeder på én gang, ved at placere et mindre vindue inde i hovedvinduet på skærmen.

Specifikationer:

 • Størrelse: 32″
 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K)
 • Format: 16:9
 • Responstid: 4 ms
 • Paneltype: VA
 • Energiklasse: G

Samsung U28E590D 28” – Bedste computerskærm i 28 tommer

Samsung U28E590D 28”

i samarbejde med PriceRunner

Denne Samsung model er den bedste computerskærm med UHD opløsning til under 3000 kroner.

Med den ekstreme høje 4K, der svarer til 8 millioner pixels levere skærmen utrolig fascinerende billeder, og rigtig skarpe farver.

Med en responstid på blot 1 ms kan den også bruges som en gaming skærm i mindre omfang.

Til fotoredigering, og filmredigering er det et rigtig godt alternativ i forhold til de rigtig dyre computerskærme.

Den er desuden behagelig at se på, da denne model er refleks og flimmerfri, som også kan justere lysstyrken, alt efter hvor mørkt kontor rummet er.

Samsung U28E590D har en T formet metal stativ, og en matsort ramme, der giver et rigtig flot finish. Desuden kan den justeres alt efter arbejdsstilling.

Den kan vippes fremad, og bagud. Designet er virkelig flot, og er man glad for der moderne look, kan denne model blive rigtig attraktiv.

Med andre ord er det en praktisk skærm med et lækkert finish, som passer perfekt til design entusiaster, og er en oplagt kandidat til den bedste computerskærm til under 3000 kroner.

Specifikationer

 • Skærm: 28” 3840 x 2160 pixels
 • Responstid: 1 MS
 • Lysstyrke: 300 cd/m2
 • Elforbrug: 45W
 • HDMI: x 1
 • DP: x 1
 • USB: 3,0 x 4

Samsung C34J791WTU Ultrawide Curved Monitor

 • Stort buet 34″ WQHD VA-panel
 • Integrerede stereohøjttalere

Hvid og lysegraa samsung skaerm

i samarbejde med PriceRunner

C34J791WTU fra Samsung er den rette skærm for dig, der leder efter en stor kurvet skærm. Det er en skærm, der giver dig mulighed for at opleve et nyt niveau af fordybelse i spil, film mv. Skærmen egner sig dog i lige så høj grad til produktivitet og brug på kontoret.

Selve panelet kan bryste sig af en tæt krumning, hvilket bringer kanterne tættere på dit perifere syn. Som et resultat af dette får du en mere realistisk oplevelse. Det er selvfølgelig noget, der gør sig gældende, uanset om du bruger skærmen til at spille, se film e.l.

Bredere, lysere og skarpere

Samsung er bestemt ikke gået på kompromis med deres C34J791WTU. De har derimod udstyret den med et 34″ VA-panel, der kan bryste sig af et fremragende kontrastforhold. Dertil har panelet også Quantum Dot-teknologi, der giver en rig, livagtig farverepræsentation.

Da der er tale om en ultra-wide-skærm, har den et skærmformatforhold, der hedder 21:9. Af denne grund er det en helt anden oplevelse at bruge denne skærm, end en almindelig PC-skærm. Den byder også på WQHD 1440p-opløsning, som sikrer en sublim oplevelse.

Hurtig opdateringshastighed på 100 Hz

Ikke alle har brug for en computerskærm med en hurtig opdateringshastighed, men vægter du din produktivitet højt, bør du vælge en skærm, der har en god opdateringshastighed. Her kan du roligt vælge C34J791WTU, da den har en opdateringshastighed på 100 Hz.

Den hurtige opdateringshastighed giver mulighed for både mere jævne og fjerlette musebevægelser. Det er vigtigt for din produktivitet, men det reducerer også risikoen for hakkende billeder. Det giver en bedre oplevelse, når du ser film, spiller spil og deslige.

Specifikationer:

 • Størrelse: 34″
 • Opløsning: Ultra WQHD (3440 x 1440)
 • Responstid: 4 ms
 • Opdateringshastighed: 100 Hz
 • Paneltype: VA
 • Formatforhold: 21:9

Asus ProArt PA278CV

 • Bedste kontorskærm til prisen
 • Beregnet til selv de mest krævende professionelle

i samarbejde med PriceRunner

ProArt PA278CV er en skærm, der er egnet til selv de mest krævende professionelle. Det er en skærm, der egner sig til dig, der er fotograf, redigerer video eller arbejder med grafik. Asus-skærmen kan dog også bruges til alle former for helt almindeligt kontorarbejde.

Når du bruger denne skærm fra Asus, kan du også glæde dig over, at du kan nyde de rene, udtryksfulde nuancer. Det skyldes, at skærmen kan bryste sig af nøjagtig, ægte farvegengivelse. Det er igen en fordel, hvis du arbejder med billede, video eller grafik.

Beskyt dine øjne med ASUS Eye Care

Skærmen fra ASUS kommer med deres Ultra-Low Blue Light-teknologi. Det er en unik teknologi, der beskytter dig mod blåt lys, som kan skade dine øjne. Skærmen har fire forskellige filtre mod blåt lys, der nemt kan tilgås via skærmmenuen med en enkelt tast.

Derudover har skærmen også ASUS Flicker-Free-teknologi, hvilket byder på en mere behagelig skærmoplevelse. Det opnår den ved at reducere flimmer fra skærmen. Det fører til mindre ømme, trætte øjne og mindre hovedpine, når du sidder længe foran din skærm.

Udstyret med ergonomisk fod

ProArt PA278CV fra ASUS er udstyret med en ergonomisk fod, der gør det muligt for dig både at tilte, dreje, rotere samt hæve og sænke skærmen. Det er en klar fordel, da det betyder, at du let kan tilpasse skærmen, så du er sikret en høj komfort.

I og med, at du har mulighed for at dreje skærmen både med og mod uret 90 grader, er det også muligt at bruge din skærm i portrættilstand, hvis man har et ønske om dette. Det er noget, der kan vise sig at være en fordel, hvis man arbejder med kode, billeder m.m.

Specifikationer:

 • Størrelse: 27″
 • Paneltype: IPS
 • Formatforhold: 16:9
 • Opløsning: WQHD (2560 x 1440)
 • Responstid: 5 ms
 • Lysstyrke: 350 cd/m²

Dell P2721Q

 • Tag dit arbejde til næste niveau
 • Forsynet med justerbart stativ

i samarbejde med PriceRunner

Har du et ønske om at tage dit arbejde til næste niveau? I så fald skal du have fat i en god skærm. F.eks. kan du tage et kig på P2721Q fra Dell. Det er nemlig en livagtig 4K-skærm, der viser mere end otte millioner pixels, hvorfor du er garanteret en sublim oplevelse.

Det sikrer, at du kan fange hver eneste nuance på den fremragende 4K-skærm på 27″. Såfremt du har et ønske om dette, er det også muligt at bruge to af disse skærme side om side. Den slanke ramme på tre sider er nemlig perfekt til netop en sådan opsætning.

Mere end bare en flot skærm

Vælger du denne skærm fra Dell, er du garanteret, at du får mere end blot en flot skærm. Det er en skærm, der er udviklet med fokus på at sikre komfort og produktivitet. Du kan både vippe, dreje, rotere og justere højden på skærmen, så du kan indstille den, som du ønsker.

Derudover kan du også vide dig sikker på en optimal komfort, da det er en skærm, der ikke byder på nogen flimren. Ydermere har Dell P2721Q også en funktion, der hedder ComfortView, der er i stand til at filtrere skadelig udledning af blåt lys fra den store skærm.

Specifikationer:

 • Størrelse: 27″
 • Paneltype: IPS
 • Formatforhold: 16:9
 • Opløsning 4K (3840 x 2160)
 • Responstid: 8 ms
 • Lysstyrke: 350 cd/m²

HP 27fw IPS monitor

 • Meget elegant til de fine kontor
 • Hurtig opdateringshastighed på 75 Hz

Elegant graa HP skaerm

i samarbejde med PriceRunner

Er du på udkig efter en ny skærm, der egner sig til brug på det moderne kontor? I så fald er det værd at tage et kig på 27fw fra HP. Her får du nemlig en PC-skærm med et moderne og elegant udseende, hvorfor du er garanteret, at den vil tage sig rigtig godt ud på skrivebordet.

Skærmen kan bryste sig af at have tynd metallisk konstruktion, der er medvirkende til, at den visuelt set er nydelig. De utrolig tynde micro edge-kanter sikrer også, at der er plads til mere skærm. Det medfører også, at skærmen er et godt valg til opsætning af flere skærme.

Viser billeder i høj kvalitet

Skærmen fra HP er i stand til at vise billeder i høj kvalitet, hvilket er en fordel, hvad enten du benytter den til kontorarbejde, billedredigering eller at se film. Dertil er det også en skærm, der byder på brede betragtningsvinkler, hvilket igen gør den velegnet til opsætning af flere skærme.

Ydermere indeholder skærmen også en lang række gaming-orienterede teknologier, hvorfor 27fw fra HP også er et egnet valg, hvis du skal bruge din skærm til at spille. Bl.a. er den blevet udstyret med AMD FreeSync, der sikrer, at du vil få en flydende oplevelse uden lag.

Hurtig opdateringshastighed højner produktiviteten

Den moderne og elegante skærm fra HP kan også bryste sig af at have en hurtig opdateringshastighed. Det er en fordel, uanset hvilken type arbejde man laver, da det højner produktiviteten, at du ikke skal vente på, at skærmen reagerer på dine bevægelser og indtastninger.

Ikke nok med det, så er det også en skærm, som du sagtens kan sidde ved i flere timer. Den er nemlig forsynet med Low Blue Mode. Det er en særlig tilstand, der skåner dine øjne, da den reducere mængden af lys med blå bølgelængder, der bliver udsendt fra skærmen.

Specifikationer:

 • Størrelse: 27″
 • Opløsning: Full HD (1920 x 1080)
 • Responstid: 5 ms
 • Lysstyrke: 300 Nit
 • Opdateringshastighed: 75 Hz
 • Skærmtype: IPS

Asus VG279QM 280Hz gaming monitor (pricerunner)

 • Udviklet specifikt til den krævende gamer
 • Responstid på kun 1 ms
 • Høj billedfrekvens på 280 Hz

i samarbejde med PriceRunner

Når man spiller et spil i højt tempo, kan et splitsekund være forskel på liv og død. Derfor er det vigtigt at have det rette udstyr, der giver dig de bedste forudsætning. Det omfatter bl.a. en skærm med lav responstid og høj billedfrekvens, som du får med en ASUS VG279QM.

Her får du nemlig en skærm, der er blevet specifikt udviklet til at blive brugt af gamere. Det er derfor en skærm, der er udviklet med et helt særligt fokus på at nedbringe både lag og screen-tearing. Med andre ord, er det en skærm, der giver dig den bedste gaming-oplevelse.

Høj billedfrekvens

Med denne skærm fra ASUS, er du sikret, at du har en skærm, der er i stand til at levere de mest flydende bevægelser. Det kan du takke den høje billedfrekvens for, da den lyder på hele 280 Hz. Det er mere end fire gange så meget, som på den gennemsnitlige skærm.

Af denne årsag er ASUS VG279QM også et særligt velegnet valg for dig, der spiller FPS- eller Battle Royale-spil, hvor hver enkelt frame har betydning. Dertil kan du også skifte mellem hele syv skærmtilstande, der tilpasser skærmen specifikt til et givent spil.

Lav responstid

Når du spiller i et højt tempo, kan det ende med at være et splitsekund, der er forskel på liv og død. Netop af den grund, er det vigtigt at have en skærm med en lav responstid. Derfor skærer denne skærm også ned på responstiden, uanset om den tilkobles en PC eller konsol.

Skærmen fra ASUS kan bryste sig af at have en responstid, der lyder på blot 1 ms. Dertil byder den også på Nvidia G-Sync, der er en teknologi, der kan synkronisere skærmens opdateringshastighed med dit Nvidia-grafikkort, så du undgår både lag og screen-tearing.

Specifikationer:

 • Skærmtype: IPS
 • Størrelse: 27″
 • Opløsning: Full HD (1920 x 1080)
 • Responstid: 1 ms
 • Opdateringshastighed: 280 Hz
 • Kontrastforhold: 1000:1
 • Lysstyrke: 400 Nit
 • Skærmteknologi: Nvidia G-Sync

LG 38 WN95C-W Ultrawide curved monitor

 • Bedste ultra-wide, men forholdsvis dyr
 • For dig, der ikke vil gå på kompromis

LG ultrawide monitor

i samarbejde med PriceRunner

Nægter du at gå på kompromis med dit valg af din nye computerskærm? Hvis ja, bør du tage et kig på 38WN95C-W fra LG. Her er der nemlig tale om en imponerende ultra-wide skærm på hele 38″, der udmærker sig på en lang række forskellige punkter.

I og med, at du får en bredere skærm, så får du også mere bevægelsesfrihed, når du vælger denne skærm fra LG. Det er dog vigtigt, at du ikke tro, at det blot er en buet skærm. Det er nemlig meget mere end blot en buet skærm. Der er tale om en sand arbejdshest.

Lavet til at game, se, skabe og gøre

Der er ikke noget, du ikke kan med denne skærm fra LG. Hvad end du har i sinde, at du skal bruge den til at spille, se, skabe eller gøre, så vil den kunne leve op til dine krav. Derfor er den også CES 2020 Innovation Awards-modtager inden for Computer Peripherals & Accessories.

Da det er en skærm, der byder på et Nano IPS-display med en responstid på kun 1 ms og en opdateringshastighed på hele 144 Hz, er det faktisk en skærm, der også egner sig til gaming. Det er dog op til dig selv at vurdere, om du bryder dig om at spille på en ultrabred skærm.

G-Sync-kompatibel skærm

38WN95C fra LG er blevet testet af NVIDIA. Derfor er det en skærm, der kan bryste sig at være officielt verificeret til kompatibilitet med G-Sync. Derfor kan du være sikker på, at du ikke kommer til at opleve hakken, når du bruger denne skærm til at afvikle dine spil på.

Dette betyder dog ikke, at det er en skærm, der kun egner sig til at blive brugt til gaming. Det er nemlig en skærm, der i lige så høj grad egner sig til produktivitet. Da du har hele 38″ at boltre dig på, er det nemt for dig at have flere vinduer åbne på én gang, så du ikke skal skifte mellem dem.

Specifikationer:

 • Størrelse: 38″
 • Energiklasse: G
 • Paneltype: Nano IPS
 • Formatforhold: 21:9
 • Kontrastforhold: 1000:1
 • Lysstyrke: 450 cd/m²
 • Responstid: 1 ms
 • Opdateringshastighed: 144 Hz

Hvordan finder man den bedste PC-skærm?

Hvis du er på jagt efter en ny skærm til din PC, vil du sandsynligvis gerne sikre, at det er den bedste skærm til dine behov, du ender med at bruge penge på. Det er dog ikke helt så let, som det lyder til at være, da der er mange faktorer at tage højde for i denne forbindelse.

Står du overfor at skulle købe en ny computerskærm, skal du derfor starte processen med at vurdere, hvad dine behov og krav er. Er du ikke helt sikker på, hvad du skal tage højde for i denne sammenhæng, kan du læse om nogle af de vigtigste aspekt af dit valg herunder.

1. Find den rigtige skærm-størrelse

Et af de første aspekter, der bør tages op til overvejelse, er skærmens størrelse. I dag kan man få PC-skærme i et hav af størrelser, og derfor er det et parameter, man er nødt til at overveje, når man skal købe sig en sådan skærm til skrivebordet.

Her skal du tage højde for, hvor meget plads du har på dit skrivebord, men i særdeleshed hvad du skal bruge skærmen til. Skal du bruge den til almindeligt kontorarbejde? Til at spille på? Skal du kunne have to eller måske tre vinduer åbne på én gang?

Når man skal vælge computerskærmens størrelse, er det udelukkende egne behov, der har betydning. Derfor er det vigtigt, at du husker at overveje nøje, hvilke behov, din skærm skal kunne dække. Samtidig skal du selvfølgelig også tage højde for dine egne præferencer.

2. Ergonomi

Gå altid efter en ergonomisk skærm. Ved du, at du kommer til at tilbringe mange timer foran skærmen, er det endnu vigtigere. Er der ikke fokus på dette, kan du risikere, at det ender med at få konsekvenser for nakke og ryg, da en dårlig siddestilling kan give smerter og gener.

Sørg derfor for at vælge en skærm, der kan justeres i forhold til både højde, tilt, drejning o.l. Derved er du sikret, at du kan indstille skærmen, så den har en god position. Heldigvis er det noget, som en stor del af de moderne computerskærme kan bryste sig af.

3. Paneltype

Skærmens paneltype har indflydelse på flere forskellige elementer. Det omfatter bl.a. betragtningsvinkel, kontrast, farvegengivelse. Da det er afgørende aspekter af, hvordan din oplevelse med skærmen vil være, er paneltypen derfor også et parameter, der skal have en vis betydning, når du skal udvælge en ny computerskærm.

For langt de fleste vil et IPS-panel være en optimal løsning, da det sikrer en fin billedkvalitet og responstid. Ved du, at du primært skal bruge din skærm til gaming, er et TN-panel bedre, da det sikrer en hurtigere reaktionsevne og skarpere billedgengivelse.

Med et TN-panel skal du dog være opmærksom på, at du kommer til at gå på kompromis med betragtningsvinklen. Arbejder du med grafik, bør du vælge et VA-panel, da det egner sig til grafisk arbejde. Her får du dog en højere responstid end på TN-panelet.

4. Skærmopløsning

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at skærmens opløsning også er et vigtigt aspekt af dit valg. Derfor er det også noget, du skal holde et vågent øje med, når du kigger på de forskellige muligheder. Det har nemlig yderst stor indflydelse på, hvordan du oplever skærmen.

Ved at vælge en skærm, der har en høj opløsning, er du nemlig bedre sikret mod pixelering. Ikke nok med det, så vil du generelt også få en bedre billedkvalitet. Det er dog ikke kun opløsningen, der har betydning for, hvilken billedkvalitet, du vil få vist på din nye skærm.

Uanset hvad du skal bruge den til, så rådes du til at gå efter en skærm med en opløsning på min. 1080 pixels (Full HD). Hvis du har en PC, der kan trække det, skader det bestemt ikke at vælge en højere opløsning. F.eks. vil du få en helt anden oplevelse, hvis du bruger en 4K-skærm.

5. Responstid

Dette er en faktor, der ikke har lige stor betydning for alle. Responstiden henviser nemlig til skærmens evne til at opdatere og reagere på bevægelser, indtastninger mv. Du vil opleve, at det er noget, der varierer meget fra skærm til skærm.

De fleste skærme på det danske marked har en responstid, der lyder på mellem 4 ms og 8 ms. For langt de fleste er det tilstrækkeligt med en skærm, der har en sådan responstid. Det gør sig bl.a. gældende, hvis den skal bruges til kontorarbejde, studie eller deslige.

Skal du bruge din nye skærm til gaming, videoredigering e.l., er det dog vigtigt at vælge en model med en lav responstid. Den lave responstid sikrer nemlig, at du ikke går glip af noget, hvorfor professionelle videofolk og gamere ikke går på kompromis med skærmens responstid.

6. Opdateringshastighed

Opdateringshastighed er også et aspekt, som ikke alle behøver at have lige meget fokus på. Det er nemlig ikke alle, der har behov for en skærm med en høj opdateringshastighed. Det vidner igen om, hvor vigtigt det er, at man har et godt kendskab til sine egne behov og krav.

Opdateringshastigheden bliver opgjort i Hz og henviser til det antal billeder, der bliver vist pr. sekund, når din skærm opdateres. Det kan for eksempel være i forbindelse med, at du enten spiller et spil eller se en film på din skærm.

Den gængse computerskærm har en opdateringshastighed, der lyder på 60 Hz. For de fleste er dette ganske fint, men hvis man ofte gamer eller arbejder med videoredigering, rådes man til at vælge en af de skærme, der kan bryste sig af at have en opdateringshastighed, der er en kende højere.

7. Tilslutningsmuligheder

Din skærm er ikke meget værd, hvis du ikke har mulighed for at slutte den til din PC. Derfor skal du også sørge for at dobbelttjekke, at den rent faktisk har de tilslutningsmuligheder, du har brug for. Det er nemlig noget, der varierer en del fra skærm til skærm.

Derfor er det også noget, der har betydning for dit valg. F.eks. er det vigtigt, at den har en DisplayPort-indgang, hvis du vil bruge et sådant kabel til at forbinde skærm og PC. Skal du også kunne oplade din iPhone via skærmen e.l., er det også nødvendigt med en USB-indgang.

Er det planen, at du skal bruge din nye skærm som en sekundær monitor for din bærbare PC, er det en god idé at vælge en skærm med en del tilslutningsmuligheder. Det er nemlig med til at sikre, at du ikke er begrænset til de indgange, der er i din bærbare PC.

8. Udseende

Ganske vist er det ikke det mest afgørende aspekt, men alligevel er det noget, der har betydning for mange. Hvis du vægter det højt, at du finder en pæn computerskærm, er udseendet dermed også et aspekt, der skal inddrages i dine overvejelser forud for et køb.

Der er stor forskel på, hvor meget, der har været fokus på dette i forbindelse med design og udvikling af PC-skærmene. Derfor vil du også opleve, at det ikke er dem alle, der er lige kønne. Heldigvis findes der også mange elegante skærme, der vil tage sig godt ud på ethvert skrivebord.

Ultrabrede skærme bliver mere populære

I løbet af de seneste år er der blevet sendt flere og flere såkaldte ultra-wide monitors på markedet. Det er ultrabrede skærme, der ofte har et skærmformat på f.eks. 21:9. Derfor er formatet helt anderledes, end hvad du oplever på en almindelig skærm, der har formatet 16:9.

Der er op til flere årsager til, at netop denne type skærme er begyndt at vinde frem. De kan nemlig bruges til mange formål, og derfor er der også forskel på, hvad der får folk til at vælge en sådan skærm, når de skal finde sig en ny skærm, der kan sluttes til deres PC.

F.eks. er der rigtig mange gamere, der vælger en sådan skærm, da man får en følelse af at være omsluttet af spillet. Derfor får man en oplevelse af at være en del af spillet, hvilket ikke er tilfældet ved en almindelig skærm. Derfor er det blevet et populært valg blandt gamere, der ikke vil gå på kompromis.

Også blandt folk, der skal bruge en skærm til deres daglige arbejde, er det et populært valg. Med en ultrabred skærm er der nemlig plads til, at man kan have tre eller fire vinduer åbne ved siden af hinanden. Dermed undgår man at skulle skifte mellem dem, og det højner naturligvis produktiviteten.

Det er bestemt ikke ensbetydende med, at det er den rette løsning for alle, men ved du, at du kommer til at sidde mange timer foran skærmen på daglig basis, kan der være et utal af fordele forbundet med at vælge en ultrabred monitor som f.eks. 38WN95C-W fra LG.

Hvad koster den bedste computerskærm?

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at du kan finde computerskærme i rigtig mange prisklasser. Derfor er der også stor forskel på, hvad folk skal betale for, hvad de anser som værende en god eller den bedste PC-skærm.

Af samme grund er det heller ikke muligt at give et konkret svar på, hvad det vil koste dig at anskaffe dig en skærm. Det afhænger i høj grad af, hvad du stiller af krav og har af behov, der skal dækkes. For nogen kan det gøres for 1.000 kr., mens andre er nødt til at betale markant mere end det.

For langt de fleste, der blot har brug for en helt basal skærm, der egner sig til kontorarbejde, studie e.l., er en pris mellem 1.000 kr. og 3.000 kr. forventelig. Er du derimod blandt dem, der ikke vil gå på kompromis, fordi du har helt særlige behov, den skal kunne dække, er prisen en anden.

I en sådan forbindelse er det ikke utænkeligt, at du skal betale mere end 10.000 kr. for din skærm, som f.eks. er tilfældet for LG 38WN95C-W. Gør du det, så er du dog også garanteret, at du får fingrene i en af de absolut bedste skærme på markedet.

Sørg dog altid for, at du vælger med udgangspunkt i dine egne behov og krav. Der er ikke nogen grund til at betale en formue for en computerskærm, der overstiger dine behov, blot fordi den er testvinder eller topmodel.

Huskeseddel