Årets konsol 2022: PLAYSTATION 5 | SE BEDSTE PRIS |

Bedste genopladelige batterier AA og AAA batterier

Hvilke fordele har genopladelige batterier? Hvordan afgør man, om et batteri er af god eller af dårlig kvalitet? Er der overhovedet forskel på batterier, hvis de begge hedder AA?

Og hvorfor i det hele taget gøre så stort et nummer ud af at finde de bedste genopladelige batterier, når nu engangsbatteriet koster ca. en 3.del?

Har du nogensinde oplevet, at din trådløse mus løber tør for strøm efter kun ganske få dage? Selv med de dyreste engangsbatterier af bedste mærke?

Eller at dit digitalkamera flipper helt ud; tænder, slukker og blinker, efter at du har skiftet de oprindelige batterier ud?

Det er hverken din røgalarm eller fjernbetjening til alarmsystemet, og det er heller ikke digitalkameraet, der er noget i vejen med.

Nu tænker du nok, at jeg vil sige noget om engangsbatteriers dårlige kvalitet, – men der tager du helt fejl. Årsagen er simpelthen, at batterier kommer i mange forskellige varianter; og at et AA batteri ikke bare er et AA batteri.

Hvis du skal bruge et batteri til dit digitalkamera, så er det bedste batteri ikke det samme, som det du ville bruge til dine cykellygter, og vice versa. Der kommer mere forklaring af batterityper i bunden af denne artikel.

Og hvis du stadig undrer dig over, hvorfor der bliver gjort så stort et nummer ud af at finde de bedste genopladelige batterier, så får du her 3 gode grunde nederst på denne side.

Testvinder
GP ReCyko+ AA - R06 2600 mAh

GP ReCyko+ AA - testvinder

GP ReCyko+ AA er batterier, som ligger i den høje ende af skalaen hvis vi måler på mAh, samt er en type batterier, som anvendes rigtig mange steder. Med op til 300 genopladelige gange, så er de endt som testvinder i denne test. 

Læs mere

Bedste genopladelige batterier
Pris
Billigst hos
Gå til
 • GP ReCyko+ AA - R06 2600 mAh
  1. GP ReCyko+ AA
  Pris: 69 kr.
  Billigst hos: Av-cables
 • Energizer Extreme AA - NH15 2300mAh
  2. Energizer Extreme AA
  Pris: 118 kr.
  Billigst hos: ComputerSalg
 • Duracell Rechargeable AA - HR6 2400 mAh
  3. Duracell Rechargeable AA
  Pris: 58 kr.
  Billigst hos: ComputerSalg
 • Panasonic Eneloop AA - R06 2100 mAh
  4. Panasonic Eneloop AA
  Pris: 89 kr.
  Billigst hos: Batteribyen


GP ReCyko+ AA – (NiMH) R06 2600 mAh

GP ReCyko+ AA - R06 2600 mAh

 

i samarbejde med PriceRunner

GP eller Gold Peaks genopladelige batterier ligger i den høje ende af kapacitetskalaen med 2600mAh.

Du kan anvende disse batterier til mange typer enheder og apparater heriblandt legetøj, kameraer med blitz (som ikke-genopladelige batterier kan have store problemer med) og game controllers til eksempelvis en Playstation.

Du kan genoplade GP ReCyko+ op til 300 gange, og batterierne har en garanti på 6 år, hvis du da ikke har opladet dem 300 gange inden da.

Når de kommer fra fabrikken er de allerede fuldt opladte.

Batterierne kan ligge uden brug i op til et helt år (husk at tage dem ud af enheden når de ikke anvendes), og bibeholder stadig 70% af strømmen.


Energizer Extreme AA – NH15 2300mAh

Energizer Extreme AA - NH15 2300mAh

 

i samarbejde med PriceRunner

Sammenlignet med et ikke-genopladeligt batteri fra Energizer, holder Energizer Extreme strøm op til 6 gange længere tid! – Det svarer til, at du skal have et mindre arsenal liggende af engangsbatterier, for at kunne erstatte den genopladelige model.

Energizer Extreme er fuldt opladede, når du køber dem i butikken, og de kan genoplades op til 500 gange derefter.

Kapaciteten ligger på 2300mAh, og de er nogle af de bedste genopladelige batterier til lygter, legetøj, kameraer, ure og controllers til Playstation og lignende.

Aflader IKKE af sig selv: Batteriet behøver ikke at blive brugt umiddelbart efter opladning men kan faktisk holde strøm i hele 12 måneder i passiv tilstand. 

Svanemærket på Energizer Recharge Extreme giver dig en sikkerhed for en minimal miljøbelastning, både hvad angår indholdet af tungmetaller og hvilke materialer, der er anvendt i emballagen. 4% af Energizer Extreme består af genbrugte batterier.


Duracell Rechargeable AA – HR6 2400 mAh

Duracell Rechargeable AA - HR6 2400 mAh

 

i samarbejde med PriceRunner

 

Duracell Rechargeable kommer allerede opladede fra fabrikken og er klar til brug.

Hvis du ikke bruger batteriet, vil det blive ved med at holde 75% af strømmen i op til et helt år. – En del andre genopladelige batterier har det desværre med at aflade af sig selv efter nogle måneder uden brug.

Der er 5 års garanti på Duracells genopladelige batterier – ELLER 400 genopladninger.

400 genopladninger i løbet af 5 år svarer til en genopladning hver 4. dag. – Batteriet burde altså sagtens kunne holde i mere end 5 år, hvis du ikke oplader helt så ofte.

Duracell rechargeable har en kapacitet på 2400mAh og er især anbefalet til digitalkameraer.

Denne model er IKKE modtagelig for hukommelses-svigt ved opladninger før batteriet er løbet tørt, men som andre HR6 batterier, bør du undgå at overoplade.


Panasonic Eneloop AA – R06 2100 mAh

Panasonic Eneloop AA - R06 2100 mAh

 

 

i samarbejde med PriceRunner 

Panasonic har været nytænkende, og ved at tage det bedste fra både engangsbatterier og fra genopladelige batterier, er de nået frem til et moderne batteri, som byder på lidt mere end andre genopladelige batterier.

Når du køber dine Eneloop batterier, er de allerede opladede 75% – med solenergi!

De har en kapacitet på 2000mAh og kan oplades 2100 gange. – Ja, det er faktisk 4 gange mere, end hvad andre mærker normalt kan.

Panasonics batterier er modstandsdygtige over for temperaturer ned til -20 grader og kan med fordel anvendes til f.eks. cykellygter, som står ude hele året.

Ifølge Panasonic kan du lade Eneloop batterierne ligge uden brug i op til 10 år og stadig regne med at have 70% af strømmen tilbage.

Panasonics Eneloop batterier kan anvendes til de fleste apparater, både standart og high-tech, såsom fjernbetjeninger, legetøj, digitalkameraer, controllers til Playstation etc.


Varta Mignon batterier AA – R06 (NiMH) 2600 mAh

Varta Mignon batterier AA - R06 2600 mAh

 

 

i samarbejde med PriceRunner 

Med en høj kapacitet på 2600mAh (eller 3Wh) er Varta Mignon batterierne velegnede til brug i konstant strømkrævende enheder, eller apparater som bruges med jævne mellemrum.

Varta Mignon har en levetid på flere hundrede genopladninger. Batterierne er af typen Ni-MH (NikkelMetaHydrid), og er på grund af sin holdbarhed også et godt valg rent miljøbevidst.

Hvis du skulle finde på at lade dem ligge uden brug, vil de efter et år stadig have 75% af strømmen tilbage.

Her får du nogle af de bedste genopladelige batterier i forhold til hukommelses-svigt. De kan oplades både, når de er helt flade eller, mens de stadig har strøm tilbage.

Batterierne er allerede opladede fra fabrikkens side og er klar til brug.


Genopladelige batterier er en god investering

Spar miljøet for 300 brugte engangsbatterier. Det er ikke den store videnskab.

Prisen for engangsbatterier ser umiddelbart ud til at være billigere f.eks.:

Engangsbatteri = 10 kr/stk. vs. genopladeligt batteri = 33 kr/stk.

Men husk nu på regnestykket fra tidligere, og prøv så at dividere prisen for et genopladeligt batteri med 300 (som er det antal gange, det kan oplades). Hvad får du? En stykpris på 0,11 kr!

Visse apparater fungerer kun med genopladelige batterier: F.eks. et digitalkamera.

Når kameraet tænder, trækkes en stor mængde strøm i løbet af kort tid. Engangsbatteriet mister lynhurtigt spændingen ved et sådant strømtræk og resulterer i, at kameraet ikke fungerer, – mens det genopladelige batteri bevarer spændingen over længere tid.

Sådan fandt vi frem til bedst i test AA og AAA batterier

Vi har gennemgået både danske forbrugertests men også tests fra mange andre lande, – da flere batterimærker krydser landegrænser – og vi er nået frem til 5 af de bedste genopladelige batterier.

Vi kigger på materialet i batteriet, på kapaciteten, på antallet af opladninger og på afladningsprocenten, når vi skal afgøre de bedste genopladelige batterier.

Materialerne i genopladelige AA batterier benævnes som R6, LR6 og NiMH / NH15 / HR6.

Bedste typer AA og AAA batterier 

Hvis du har strømsvage apparater som røgalarmer, fjernbetjeninger og cykellygter, er de bedste genopladelige batterier den type, som hedder R6 (almindelig kendt som brunstensbatteri).

Mens til mere strømkrævende enheder er alkaliske, eller LR6, batterier rigtig gode. NiMH (eller NH15 og HR6) er de bedste genopladelige batterier til digitalkameraer og andre enheder som trækker en meget stor mængde strøm på en gang.

Der er med andre ord ikke én type batterier, som er de bedste, men hver type tjener sit formål.

Alle batterierne i denne artikel er resistente mod hukommelsessvigt, som ellers kan forekomme, hvis batteriet oplades inden, det er tomt. Især NiMH batterier udmærker sig på dette punkt.

Når du gennemgår de bedste genopladelige batterier i denne artikel, så læg mærke til afladningsprocenten, kapaciteten, antallet af opladninger og materialet.

Så har du en god chance for, at finde den type batteri, som du har brug for.