Luftkøler test - De bedste luftkølere ifølge eksperterne

Kristoffer Mohr

Skrevet d. 11/10/2021 af Kristoffer Mohr

An image of an evaporative air cooler.

Luftkøler test – her er de bedste luftkølere i test

Til trods for, at Danmark ikke er det land i verden, der byder på de højeste temperaturer, kan det alligevel blive varmt, når solen står højt om sommeren. På sådanne dage kan det være rart med en måde, hvorpå du kan køle luften og sænke temperaturen.

Det kan du gøre på flere måder, men at bruge en luftkøler er dog den mest effektive måde at gøre det på. Har du besluttet dig for, at du vil investere i en luftkøler, bør du ikke tøve med det. Det er – med garanti – et køb, du vil blive rigtig glad for at have foretaget.

Det er dog ikke alle, der finder det nemt at vælge blandt udvalget af luftkølere. Der er nemlig rigtig mange modeller at vælge mellem, og det er ikke alle, der ved, hvordan man skelner de mange modeller fra hinanden, hvorfor at vi også har lavet denne luftkøler test med de bedste luftkølere på markedet.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med at finde en god rumkøler? I så fald er du havnet på den rette side. Herunder bliver du nemlig præsenteret for en række af de bedste luftkølere i test, hvorfor der naturligvis også er en af dem, der tiltaler dig.


1. Electrolux ChillFlex Pro EXP26U538CW – Det bedste indeklima 

 • Flere forskellige driftsfunktioner
 • Skal installeres med aftræk til det fri

Hvis electrolux luftkoeler

Electrolux ChillFlex Pro er en luftkøler, der er udviklet til at give dig det bedste indeklima. Kæmper du med at opretholde et optimalt indeklima i hjemmet eller et specifikt lokale, kan ChillFlex Pro være løsningen. Enheden er nemlig udviklet specifikt til at afhjælpe dette.

Når du har tændt for denne luftkøler, er du sikker på, at du opnår et vidunderligt indeklima. Den hjælper dig nemlig med på nem og simpel vis at få den helt rigtige temperatur. Samtidig kan den holde dit indeklima både køligt og frisk, selvom det er varmt udenfor.

Effektiv køling

ChillFlex Pro udmærker sig på flere punkter. Den udmærker sig dog særlig ved at byde på en effektiv køling. Det byder nemlig på en overlegen kølefunktion sammenlignet med andre modeller i samme prisklasse. Derfor er du også sikker på at gå god værdi for pengene.

Med denne luftkøler er du desuden sikker på, at du kan slappe af i fuld komfort. Det skyldes i høj grad af, at den kan bryste sig af en større kølekapacitet, end flere andre modeller. Derudover byder ChillFlex Pro fra Electrolux også på en stor luftstrømning.

En bæredygtig løsning

Er bæredygtighed et aspekt, der er af betydning for dit vedkommende, kan du glæde dig over, at det ikke udelukker købet af denne model. Her er der nemlig tale om en både bæredygtig og effektiv løsning, hvorfor bæredygtigheden ikke minimerer dens effektivitet.

En af de primære årsager til, at det er en bæredygtig løsning er, at den gør brug af den bæredygtige R290-gas. Det er en type gas, der er med til at reducere det globale opvarmningspotentiale (GWP) med intet mindre end 99,8% i forhold til R410a.

Specifikationer:

 • Køleeffekt: 2.6 kW
 • BTU: 9000 BTU/t
 • EER: 3.1
 • Energiklasse: A+
 • Kapacitet: 40 m2
 • Udskudt start: Ja
 • lydniveau: 64 dB(A)

2. Delonghi PAC N90 – lydsvag 

 • Lydsvag luftkøler med max. lydniveau på 64 dB(A)
 • Model med kraftig kølekapacitet

Hvid luftkoeler fra Delonghi

Det er bestemt ikke alle luftkølere, der er lige støjsvage. Derfor er det også et aspekt, der bør være i fokus, når du skal vælge. Vil du gerne sikre, at du vælger en støjsvag model, er DeLonghi PAC N90 et rigtig godt valg. Den kan nemlig bryste sig af at være lydstille.

På trods af, at det er en lydstille løsning, er det ikke ensbetydende med, at der er gået på kompromis på andre punkter. Du skal derfor ikke være bekymret for, at PAC N90 Eco Silent ikke er i stand til at udføre sit job. Det gør den nemlig til intet mindre end perfektion.

Styrer automatisk strømindstillingen

DeLonghi har udstyret denne maskine med en Eco Plus-funktion, der har flere formål. Blandt andet sørger funktionen for automatisk at styre strømindstillingen, men også at ​​regulerer de forskellige effektniveauer ud fra den ønskede temperatur, der skal opnås i lokalet.

Det er en fordel, at denne funktion kan tilpasse strømindstillingen, da det medfører, at dens strømforbrug optimeres. Derfor er PAC N90 Eco Plus ikke blot en støjsvag model. Det er også en energivenlig løsning, da arbejder med afsæt i at optimere strømforbruget mest muligt.

Kraftig kølekapacitet

Luftkøleren fra DeLonghi kan også bryste sig af en kraftig kølekapacitet. Det er naturligvis vigtigt, da en aircondition ikke er meget værd, hvis den ikke har det. Denne model byder på en kølekapacitet på 9.800 BTU/t til rum på op til 85 m3 (ca. 19 m2).

Maskinen kan også bruges som affugter, hvis dette er nødvendigt. Den er i stand til at affugte op til 34 liter i døgnet. Det er naturligvis også værd at nævne, at alle funktioner nemt kan betjenes med den medfølgende fjernbetjening, herunder bl.a. timer og kølefunktion.

Specifikationer:

 • Maksimal lydstyrkeniveau: 64 dB(A)
 • Affugtkapacitet (l/h): 34l/24h
 • EER: 2,6 (W/W)
 • Energiklasse: A
 • Mål: B: 44,9 x D: 39,5 x H: 75 cm
 • Vægt: 30 kg

3. Whirlpool PACW29COL

 • Kompakt og transportabel model
 • Byder på en god kølekapacitet

Whirlpool PACW29COL er en kompakt og transportabel luftkøler, der er forsynet med praktiske hjul. Det er en fordel for dig, der ved, at du skal flytte rundt på din luftkøler. Hjulene gør det nemlig nemt at flytte den fra rum til rum, hvis blot luftindtaget kan klares i et vindue.

Desuden har den en forholdsvis lav vægt på 34 kg. Det er derfor ikke en større udfordring at flytte rundt på klimaanlægget. Ligeledes er det også ensbetydende med, at der ikke er behov for at være to. PACW29COL er et energivenlig valg i Energiklasse A.

Nedkøl luften i ethvert rum

Forskelle mellem en ventilator og et klimaanlæg er der flere af. Den primære forskel er dog, at en ventilator ikke er i stand til at gøre luften køligere. Derimod kan den kun hvirvle luften rundt, så den føles køligere for dem, der befinder sig i lokalet.

Det er ikke tilfældet for PACW29COL, der i stedet køler luften ved hjælp af en nyudviklet kølevæske: den organiske R290-gas. Maskinen kan levere en maksimal luftstrøm på 380 m³/t, hvorfor den kan erstatte varm luft med afkølet og frisk luft på kort tid.

Klimaanlæg med god kølekapacitet

Det er naturligvis værd at nævne, at det er et anlæg med en god kølekapacitet på 9.000 BTU. Det betyder, at den er velegnet til op mod 70 m3 luft. Det svarer ca. til et lokale på 28 m2 med en loftshøjde på 2,5, da der er omtrent 70 m3 luft i et sådant lokale.

Ydermere har anlægget også en række smarte funktioner. Det tæller blandt andet JET-funktion, som kan sænke temperaturen i et lokale med 5 °C på blot ti minutter. Hertil medfølger der en fjernbetjening, der gør betjening af klimaanlægget både nemt og bekvemt.

Specifikationer:

 • Energiklasse: Klasse A
 • Filtertype: HEPA-filter
 • Anbefalet rumområde: Op til 30 m2
 • Luftstrøm: 380 ku.m/t
 • Nedkølingskapacitet: 9000 BTU/t 2.8 kW
 • Kølevæske: R290
 • Maksimal støjniveau: 52 dB

4. Electrolux Well P7 WP71-265WT

 • Bærbart klimaanlæg
 • Kan betjenes med Smart-app

Hvid og graa luftkoeler

Med Electrolux Well P7 WP71-265WT er det nemt at friske dit hjem op. Det er nemlig et moderne klimaanlæg, som du nemt kan styre via Electrolux’ egen smartphone-app. Desuden har dette anlæg et AirSurround-system, der sikrer jævn og effektiv afkøling.

Hvad der især er værd at fremhæve ved dette anlæg er, at det har et strømlinet og moderne design. Derfor kan det sagtens indgå som en del af din indretning. Designet er dog også praktisk, da det har både hjul og bærehåndtag, der gør transport til en smal sag.

Har en god kapacitet

Du skal ikke være bekymret for, om det er et anlæg med tilstrækkelig kapacitet. Electrolux Well P7 er nemlig designet til at kunne afkøle rum på op til m2. Derfor kan dette klimaanlæg bruges til at afkøle de fleste rum, om end effekten hurtigere opnås i mindre rum.

Som der også er givet udtryk for tidligere, så har Electrolux valgt at udstyre deres Well P7 med det effektive AirSurround-system. Det er en klar fordel, da det sikrer, at luften bliver spredt jævnt i hele rummet. Derfor er det ikke kun nær anlægget, at luften køles ned.

Er nem at styre

Man får ikke den fulde glæde ved sit klimaanlæg, hvis ikke det er muligt at justere og indstille på det på afstand. Det ved de heldigvis godt hos Electrolux, og derfor kan Well P7 også fjernstyres på flere måder – blandt andet via den medfølgende fjernbetjening.

Derudover er det også muligt at styre dit anlæg med Electrolux Home Comfort, der er en gratis applikation, der kan hentes til din smartphone (iOS og Android). Derfor kan du faktisk styre hele anlægget fra din smartphone. Nemmere bliver det ikke.

Specifikationer:

 • Energimærke: A+
 • Kølemiddelstype: R290
 • Kølekapacitet (kW): 2.6
 • EER: 3.1
 • Maksimalt lydniveau: 64 dB
 • Temperaturskala i celsius: 17 – 30

5. Delonghi PAC EX130

 • Høj køleevne
 • Designet med 24 timers timerfunktion

Sort luftkoeler

DeLonghi PAC EX130 Silent udmærker sig på flere punkter. Den udmærker sig dog særligt ved, at den kan stå frit i rummet. Samtidig er den også nem at transportere, hvorfor det er en smal sag, hvis den skal flyttes fra det ene rum til det andet.

Derfor er det nemt at sikre, at der altid er en behagelig temperatur i netop det rum, hvor du befinder dig i. Samtidig betyder det, at du ikke behøver at bruge energi på at nedkøle et rum, hvor du ikke opholder dig, da du – som sagt – blot kan flytte den rundt efter behov.

Har en høje køleevne

Hvad der også er værd at notere sig er, at der er tale om en maskine, der kan bryste sig af at have en høj køleevne. Den har nemlig en køleevne på hele 3,3 kW. Det sikrer, at du vil kunne køle din stue eller dit værelse ned på selv den varmeste solskinsdag i juli.

Ikke nok med, at du kan bruge den til at køle rum ned, så kan du også bruge din DeLonghi PAC EX130 Silent som affugter. Denne funktion har til formål at blive brugt på dage, hvor der er høj luftfugtighed, men også i rum, der har en tendens til at blive kolde og fugtige.

Styres nemt med fjernbetjening

Du skal ikke tro, at du er nødt til at skulle bevæge dig hen til din DeLonghi PAC EX130 Silent hver gang, du har et ønske om at stille på den. Du kan nemlig styre begge dens funktioner (nedkøling og affugtning) på afstand ved hjælp af de medfølgende fjernbetjening.

Det er også via den medfølgende fjernbetjening, at du får mulighed for at indstille timeren. Det betyder, at du kan indstille den til at starte og slukke, når det passer dig. Det er muligt at udskyde starten med helt op til 24 timer, så du rammer det mest passende tidspunkt.

Specifikationer:

 • Køleeffekt: 3.3 kW
 • BTU: 13000 BTU/t
 • EER: 2.6
 • Luftgennemstrømning: 310 m3/timen
 • Energiklasse: A
 • Kapacitet: 48 m2
 • Maksimalt lydniveau: 65 dB(A)

6. Evapolar EvaSMART luftkøler – perfekt til kontoret

 • Betjenes via touchskærm, app eller stemmestyring
 • Udstyret med en patenteret filterteknologi

Lille luftkoeler med lys

Evasmart er et ideelt valg for dig, der har et ønske om at finde et mindre alternativ til luftkølere og ventilatorer. Ikke nok med det, så er det faktisk også et alternativ, der kan indgå i din indretning. Det er nemlig muligt at tilpasse udseendet til netop din stil.

Ikke nok med det, så er den også både nem at bruge og sætte op. Den er ganske vist kun i stand til at sænke temperaturen med op til 10º C i et område på 3 m2. For mange er det dog mere end nok. Især når man ved, at man med denne løsning undergår slanger og afløb.

Patenteret filterteknologi

Desuden kan den bryste sig af at være udstyret med en unik filterteknologi, der sikrer, at du altid får en frisk, kølig brise. Filteret, der hedder Evabreeze, er nemlig i stand til at opsuge sin egen vægt i vand hele 700 gange, hvilket er betydeligt mere, end andre filtre.

Da det netop er vandet, der bruges til at køle luften og tilføre fugt, medfører dette, at du altid får et behageligt indeklima. Filteret er lavet i et inorganisk, sterilt materiale, der også sikre, at der ikke sker vækst af bakterier og svampe, som kan være tilfældet med organiske materialer.

Kan betjenes på flere måder

Det er muligt at betjene din Evasmart på flere måder. Du kan enten bruge den brugervenlige touchskærm på luftkøleren, men du kan også betjene den via en app. I denne app er det muligt for dig at indstille hastighed, lysets farve samt lysets styrke.

I og med, at den er kompatibel med både Google Home, Amazon Alexa og Apple Smart Home, kan du også styre den med stemmen. Kan dens skærm kan du følge med i temperaturen på luften, der kommer ind i maskinen, men også på luften, der kommer ud.

Specifikationer:

 • Køleeffekt: 1360
 • Effektforbrug i watt pr. time: 12
 • Arbejdsinterval, temperatur i ºC: 15-40
 • arbejdsområde i m2: 3
 • Luftgennemstrømning i m3/time: 94
 • Hastigheder: Trinløs

7. Arctic Air Ultra – Budgetvenlig

 • Prisvenligt valg til det lille behov
 • Vælg mellem tre hastigheder

Lille bord luftkoeler

Arctic Air Ultra kan bryste sig af flere ting. En af de ting, der i høj grad er værd at fremhæve er, at den er nem at bruge. Du skal nemlig blot hælde vand i tanken, tænde for enheden og læne dig tilbage. Nu kan du nemlig nyde, at den skaber et mere friskt og køligt miljø.

Er du ikke helt tilfreds med temperaturen, er det nemt at justere den på enheden, så du får den temperatur, du ønsker. Vandtanken har en kapacitet på 750 ml, hvilket er nok til at holde den kørende i otte timer. Herefter skal du blot fylde mere vand i tanken.

Vælg mellem tre forskellige hastigheder

Enheden er udstyret med en støjsvag ventilator, som du nemt kan justere hastigheden på. Der er nemlig mulighed for at vælge mellem tre forskellige hastigheder. Ikke nok med det, så er den endda også blevet udstyret med et nemt justerbart luftudtag.

Hvad der også er vigtigt for mange er, at det er en miljøvenlig løsning. Der er mange andre løsninger, der bruger en del energi på at nedkøle et helt rum. Det er ikke tilfældet for Arctic Air, der sørger for blot at nedkøle luften nær dig, hvor det er mest nødvendigt.

Er næsten lydløs

Arctic Air Ultra er også blevet udstyret med en ventilator, der er stort set lydløs. Det vil sige, at du ikke bemærker, at du har tændt for den. Det er en fordel, da det betyder, at du også sagtens kan have den tændt, selvom du f.eks. skal koncentrere dig om at læse.

Hertil er det vigtigt, at du kun gør brug af rent vand i din Arctic Air. Derfor er det en god idé, at du gør brug af destilleret vand, hvis det behøves. Lad dit filter absorbere vand i mindst tre minutter efter at have fyldt vand på den, før du tænder for den.

Specifikationer:

 • Kapacitet i vandtank: 750 ml
 • Støjniveau: 52,4 dB(A)
 • Brugstid: Op til otte timer
 • Antal hastigheder: 3 stk
 • Mål: H: 17 x L: 17 x B: 17 cm

Derfor bør du købe en luftkøler

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er mange gode grunde til at købe en luftkøler. Er det sjældent, at du oplever, at du får det for varmt derhjemme, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvorfor det giver mening at købe en sådan maskine.

Hvis du ofte oplever, at du får det varmt, når du sidder i din stue, på dit kontor eller i soveværelset, når du skal sove, er en luftkøler et ideelt valg. Her er der nemlig tale om en maskine, der er blevet udviklet specifikt med det fokus at køle lokalet ned.

Det vil sige, at det ikke er alle, der kan få gavn af en luftkøler. Det afhænger meget af, hvad du selv har af præferencer, og om du rent faktisk oplever, at du får det varmt. Gør du det, bør du ikke tøve med at investere i en luftkøler.

Inden du stormer ud for at købe en form for luftkøler, bør du dog først overveje, at du faktisk vil få glæde af den. I denne forbindelse bør det dog påpeges, at det er de færreste, der ikke ender med at få stor glæde af at have en luftkøler til rådighed derhjemme.

Hvad er forskellen på en luftkøler og et klimaanlæg?

Der findes mange apparater og maskiner, der kan bruges til at nedkøle et lokale. Det omfatter både luftkølere, klimaanlæg og airconditions

Derfor er det heller ikke nemt at skelne mellem de forskellige muligheder. Er man ikke bekendt med forskellene, er det nemt at ende med at blande begreberne. Gør du også selv det, er det bestemt ikke noget, du er alene om.

Hvad er en luftkøler?

En luftkøler er en maskine, der kan afkøle luften i et lokale ved hjælp af fordampning af koldt vand. Det vil sige, at den bruger en vandtank med nedkølet vand. Dette vand bliver fordampet inde i maskinen, hvorefter det blev blæst ud i lokalet i form af kold luft.

Har du et ønske om at få den til at køle yderligere, er der flere muligheder. Den bedste løsning er dog typisk at lægge is eller frysepakker ind i vandtanken, hvis der er plads.

Hvad er et klimaanlæg?

En luftkøler og et klimaanlæg adskiller sig på flere måder. Den store forskel er dog, at et klimaanlæg gør brug af kølevæske til afkøling. Derfor er der ikke en vandtanke, der skal fyldes med vand, inden den kan tages i brug.

For at skabe kold luft, som anlægget kan sende ud i et lokale, sker der flere ting inde i selve maskinen. Faktisk skaber den både varme og fugt i denne proces. Dette bliver efterfølgende ført ud gennem et rør og tilslutningsudstyr.

Dog skaber den også kondens, som opbevares i en tank, hvorfor denne tank regelmæssigt skal tømmes. Det er ikke tilfældet, hvis du vælger en luftkøler, hvilket er én af årsagerne til, at mange vælger at investere i en luftkøler.

I begge tilfælde har apparaterne dog stort set de samme størrelser. Du skal derfor ikke vælge den ene løsning frem for den anden, fordi du har et specifikt ønske om størrelsen. Fælles for dem begge er også, at de ikke kræver den store installation inden brug.

Hvad er vigtigt, når man skal købe en luftkøler?

Hvis du skal købe en luftkøler, er der flere faktorer, der har betydning. Derfor er det vigtigt, at du vælger din nye luftkøler med stor omhu. Tager du dig ikke tid til at vælge med omhu, risikerer du at vælge en model, der ikke harmonerer med dine behov.

I og med, at der er stor forskel på de mange modeller, er det nemlig ikke dem alle, der lever op til dine behov. Derfor skal du f.eks. heller ikke vælge en model, fordi den har vundet en aircondition test eller en luftkøler test.

Når du skal købe en luftkøler, er det dine egne behov, der har betydning. Derfor er du også nødt til at have et godt overblik over dine behov og ønsker, inden du går på jagt. Blandt andet er det en god idé at tage de nedenstående punkter op til overvejelse.

Hvad skal du bruge luftkøleren til?

Når du skal købe en luftkøler, er det vigtigt at vælge ud fra, hvad du skal bruge den til. Som angivet herover, er det nemlig vigtigt at vælge med afsæt i dine egne behov. Årsagen til, at du skal vide, hvor du skal bruge den er, at det afgør, hvor stor en kapacitet, der er brug for.

Der er nemlig stor forskel på, hvor stor en kapacitet, de enkelte modeller har. Derfor vil det heller ikke være alle modeller, der har en stor nok kapacitet til dit behov. Omvendt kan du også komme ud for, at du får købt en model, der har en alt for stor kapacitet.

Hvis du skal have den stående i et lille soveværelse, er der ikke brug for en lige så stor kapacitet, som hvis den skal stå i en stor stue. Skal du bruge den i dit soveværelse, er det som regel nok, at den har en kapacitet, der lyder på mellem 10 og 20 m2.

Skal den i stedet bruges til at skabe en bedre temperatur, er det bedre at vælge en model med en kapacitet på det dobbelte. For at undgå, at du bliver begrænset i forhold til, hvor du kan bruge den, er det selvfølgelig vigtigt, at du ikke vælger for lille en kapacitet.

Effekt af luftkøleren kan variere

Det er ikke til at komme udenom, at effekten er et aspekt, der har betydning. Det er nemlig den, der er afgørende for, hvor kraftigt den blæser og afkøler. Netop derfor er det vigtigt, at det er et punkt, du ikke går på kompromis med, når du vælger blandt udvalget.

For at sikre, at den leverer den højeste ydelse, skal du selvfølgelig vælge en model, der har en høj effekt. Dermed har du bedre forudsætninger for, at det lokale, hvori den bruges, bliver holdt køligt. Og det er selvfølgelig det, der er hele formålet med et sådant apparat.

I og med, at dette er et punkt, hvor der er stor forskel på modellerne, er det vigtigt at holde øje med det. Du kan nemt risikere at få købt en maskine, der egentlig ikke har en tilstrækkelig effekt i forhold til, hvad du skal bruge den til.

Vær dog opmærksom på, at der ikke er nogen grund til at vælge den højest mulige effekt. I de fleste tilfælde er du nemlig tvunget til at betale for den højere effekt. Derfor anbefales det at forsøge at finde et passende niveau i forhold til dit behov.

Lydniveauet er vigtigt 

Lydniveauet er også et aspekt, der skal være med i dine overvejelser. Det er nemlig også et punkt, hvor der er stor forskel på de forskellige modeller. Er du ikke opmærksom, kan du derfor risikere at købe en maskine, der larmer mere end forventet.

Det er dog ikke alle, der går lige meget op i dette. Hvis det vigtigste for dig blot er, at den holder lokalet koldt, er lydniveauet måske ikke så vigtigt. Er det derimod vigtigt for dig, at man ikke bemærker, at din luftkøler er i gang, er det en helt anden sag.

Der er stor forskel på de mange modeller på markedet, men de fleste har dog et lydniveau, der lyder på mellem 51 og 64 dB. Til sammenligning, så foregår en normal samtale på et lydniveau, der hedder 60 dB.

Er det vigtigt for dig, at den ikke larmer for meget, skal du derfor går efter en af de modeller, der har et lydniveau på 51 dB eller under. Kan du godt leve med, at den har et lydniveau, der minder om en almindelig samtale, er der som regel penge at spare, da disse modeller er billigere.

Prisen på luftkøleren

Hvis du skal købe en luftkøler, er prisen også et aspekt, der er vigtigt. Det skyldes ikke blot, at der er stor forskel på prisen på de mange modeller, men også, at der er forskel på, hvad man får for pengene, når man skal vælge blandt de mange luftkølere.

Det er en god idé, at du bruger lidt tid på at vurdere, hvad du er villig til at betale for din nye luftkøler, inden du går på jagt. I og med, at der er stor forskel på, hvad de koster, er det en god måde at sortere i udvalget. Med et fast budget, kan du nemlig potentielt frasortere en stor del af udvalget.

I denne forbindelse er det vigtigt at huske på, at du skal være realistisk i forhold til at sætte dit budget. Hvis du har et lavt budget, er du også nødt til at sikre, at dine krav passer til dette.

Du kan nemlig få det hele for det halve. Derimod vil du opleve, at der er en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det kommer til luftkølere. Hertil vil du også opleve, at du er nødt til at betale en højere pris, hvis du har højere krav til f.eks. kapacitet, effekt eller lydniveau.

Huskeseddel