Robotplæneklipper test – Find den bedste i 2021

Robotplæneklipper test – Find den bedste i 2021

Udvalget af robotplæneklippere er eksploderet i løbet af de seneste år. Det har resulteret i, at det kan være svært at vælge blandt de mange producenter og modeller.

Leder du selv efter en robotplæneklipper, er det sandsynligvis en problematik du kan genkende. Har man ikke et indgående kendskab til markedet, kan det virke uoverskueligt at adskille de forskellige modeller fra hinanden. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig grundigt ind i det, inden man vælger.

Føler du, at det er svært at finde den bedste robotplæneklipper, fordi du ikke rigtigt ved, hvor du skal starte? I så fald er du havnet det helt rette sted. Her på siden bliver du nemlig præsenteret for en række af de bedste modeller på det danske marked.

Derfor er der en god chance for, at der er en af de følgende modeller, der stemmer overens med de tanker, du har gjort dig. Det gør sig naturligvis gældende, hvad enten du har en stor eller lille have, et stort eller lille budget, og hvordan terrænet er i din have.


1. Robomow RK2000 – Vores testvinder 

 • Intelligent og velfungerende forhindringssensor
 • Klarer op til 2.000 m2
 • God til prisen

Robomow RK2000

 

Med Robomow RK2000 som din tro væbner, er du garanteret, at din græsplæne altid får et fuldstændig ensartet resultat ved græsslåning. Samtidig kan du også vide dig sikker på, at du kommer til at have den mest velplejede græsplæne i hele nabolaget.

RK2000 udmærker sig på flere punkter, men et aspekt, der særligt gør den til noget helt særligt er, at de påmonterede knive ikke længere er centreret på den. De er i stedet blevet rykket ud til siden, hvilket klipning udover hjulbredden, så du ikke selv skal klippe kanter.

Skemalæg nemt dens klippemønster

Du behøver naturligvis ikke at sætte robotten i gang, når du synes, at græsset trænger til en tur. Derimod har du mulighed for at skemalægge dens klippemønster, som du ønsker. Derfor kan du også indstille den på en sådan vis, at den ikke forstyrrer, når du selv er i haven.

Derudover er der også mulighed for at justere dens klippehøjde. Dermed er det op til dig selv at vurdere, hvor højt græsset skal være, når den er færdig. Du kan justere klippehøjden fra 20 til 100 mm, hvorfor du kan give din græsplæne lige præcis det udseende, du ønsker.

Intelligent forhindringssensorsystem

En robotplæneklipper er ikke meget værd, hvis den hele tiden kører galt. Det er de ganske udmærket klar over hos Robomow. Derfor er deres RK2000 blevet forsynet med et intelligent forhindringssensorsystem, der gør den i stand til at undgå samtlige forhindringer.

Ydermere har Robomow også udstyret maskinen med unikke og patenterede terrænhjul, der giver ekstra drivkraft – endda på blødere underlag. Slutteligt er det værd at tilføje, at den har kapacitet til de fleste græsplæner, da den kan klare helt op til 2.000 m2.

Specifikationer:

 • Arbejdsareal: Op til 2.000 m2
 • Højdejustering: 20 – 100 mm
 • Motortype: Kulfri
 • Lydniveau: 60 dB
 • Ladetid: 60-120 minutter
 • Køretid: 100-120 minutter
 • Klippebredde: 21 cm

2. Worx Landroid M WR142E – God til prisen

 • Velegnet til den mellemstore have
 • Ingen programmering nødvendigt

Worx Landroid M WR142E

 

Worx Landroid M WR142E egner sig glimrende til den mellemstore have, da den kan klippe op til 700 m2. Modellen fås også i en billigere variant, der kan bryste sig af et areal på op til 500 m2. Er din have ikke 700 m2, kan du derfor nøjes med den billigere variant.

Robotten er i stand til selv at vende tilbage til sin ladestation, når den er færdig med sin rute. Det samme gør sig gældende, hvis batteriet er ved at være tømt. Desuden vender den også tilbage til ladestationen, hvis det begynder at regne, da den har en indbygget regnsensor.

Automatisk tidsplan

Rigtig mange er tilbageholdende med at købe en robotplæneklipper, fordi de mistænker, at det er besværligt at sætte den op. Sådan forholder det sig slet ikke med denne robot fra Worx Landroid. Det er nemlig en plug and play-løsning, der ikke kræver nogen programmering.

Ikke engang en tidsplan behøver du at lave. Den tilhørende app fra Worx Landroid kan nemlig automatisk lave en arbejdsplan ud fra din græsplænes størrelse og udformning. Skulle der være behov for det, kan du selvfølgelig manuelt lave ændringer i planen.

Smalle passager og flere plæner

Worx Landroid M WR142E byder desuden på AIA-teknologi, der medfører, at det er en hurtig og agil robot, der nemt kan klare selv smalle passager. Ikke nok med det, byder den også på Multi-Zone-programmering, hvilket betyder, at den kan bruges på flere græsplæner.

Samtidig betyder den indbyggede AIA-teknologi, at du ikke selv skal i gang med kantklipperen. I modsætning til mange andre modeller, er M WR142E nemlig i stand til at klippe helt til kanten. Derfor kan du koncentrere dig om andet arbejde i haven.

Specifikationer:

 • Batteri: 20 V 4 Ah
 • Klippehøjde: 30-60 mm
 • Klippebredde: 18 cm
 • hældning: 35%
 • Regnsensor: Ja
 • Anbefalet arbejdsareal: Op til 700 m2
 • Lydniveau: 67 dB


3. Robomow rx20 – Budgetvenligt valg

 • Et budgetvenligt valg
 • Passer kun til den lille græsplæne

Robomow RX20U robotplæneklipper i test

 

Robomow RX20U er et ideelt valg for dig, der leder efter en robotplæneklipper, der egner sig til de mindre græsplæner. Denne robot klarer nemlig græsplæner op til 200 m2 og skråninger op til 8,5 grader. Til gengæld kan den erhverves til en glimrende pris.

Det indbyggede batteri giver en klippetid på mellem 90 og 120 minutter, alt afhængigt af, hvor udfordrende en græsplæne, der er tale om. Robotten byder på en skærebredde på 18 centimeter, hvorfor den kan komme til på selv smalle steder, hvor andre modeller må give op.

Vender selv retur til ladestation

Når den er færdig med at klippe dit græs, vender den selv tilbage til sin ladestation, hvor den lades op, indtil den igen kører sin rute på græsplænen. Skulle det ske, at den kører fast, kan du blot løfte den op, da de skarpe blade stopper straks, hvorfor der ikke er nogen fare.

Desuden skal du ikke være bekymret for, at der er nogen, der stjæler din robotplæneklipper. Robomow har nemlig sørget for, at deres RX20U er blevet forsynet med en PIN-kode. Derfor er det ikke muligt at bruge maskinen, hvis ikke man først har indtastet den korrekte kode.

Kan styres fra din smartphone

Der er en række forskellige installationsmuligheder på RX20U fra Robomow. Ikke nok med det, så er det muligt at betjene den fuldt ud via enten en smartphone eller en tablet. Det vil sige, at du slet ikke behøver at være i kontakt med robotten, for at kunne styre den.

Du kan bruge en applikation til at styre det hele. Heri kan du blandt andet se den aktuelle status og fremskridt, ligesom du kan programmere en ny klippeplan. Synes du, at din græsplæne ser godkendt ud, kan du også manuelt sende robotten retur til sin ladestation.

Specifikationer:

 • Anbefalet arbejdsareal: Op til 200 m2
 • ​​Maksimal hældning: 15%
 • Skærehøjde: 15-45 mm
 • Arbejdsbredde: 18 cm
 • Støjniveau: 64-69 dB
 • Køretid: 90-120 minutter

4. Husqvarna Automower 315X 

 • Topmodel fra svenske Husqvarna
 • Udstyret med et unikt klippesystem

 

Husqvarna Automower 315X er en af topmodellerne fra den svenske producent. Den er en del af deres X Line-serie, og udmærker sig bl.a. ved at kunne håndtere komplicerede græsplæner på op til 1600 m2. Dertil klarer den også smalle passager og skråninger på op til 40 %.

Selvom din græsplæne byder på et svært terræn, er det ingen udfordring for denne robot. Derfor skal du ikke betvivle om, at den er i stand til at håndtere din græsplæne. Dertil passer den sig selv, når klippeplanen er lavet, da den selv kører og selv sørger for at lade op.

Forsynet med unikt klippesystem

Et af de unikke aspekter ved denne robot fra Husqvarna er, at den kun klipper en lille smule, når den klippet græsset. Til gengæld gør den det ofte, så du altid har en flot og sund plæne. Det er nemlig bedre for din plæne, at den bliver klippet ofte, men i små bidder.

Den svenske producent har desuden udstyret den med skarpe, barberbladlignende knive, der er fremstillet i stærkt karbonstål. Desuden er disse knive blevet monteret på et robust knivdisk-system. Det sikrer ikke blot effektiv drift, men også et særdeles lavt energiforbrug.

Støjsvag robotplæneklipper

Desværre er det ikke alle robotplæneklippere, der kan bryste sig af at være støjsvage. Køber du en Husqvarna Automower 315X er det dog ikke noget, du skal være bekymret for. Takket være det unikke klippesystem, arbejder den nemlig både diskret og stille.

På trods af, at den er både støjsvag og har et lavt energiforbrug, giver den en plæne, der altid er perfekt klippet, da den har et tilfældigt køremønster. Knivene klipper nemlig græsset blidt i alle retninger, hvilket medfører, at det vokser sig både sundt og stærkt.

Specifikationer:

 • Arbejdsareal: Op til 1.600 m2
 • Driftstid: 70 minutter
 • Klippehøjde: 20-60 mm
 • Antal knive: 3 stk.
 • Batteri: Lithium-ion 2,1 Ah
 • Lydstyrke: 58 dB(A)
 • hældning: Op til 40%
 • Opladningstid: 60 minutter

5. Worx Landroid M 500 

 • Velegnet til mindre græsplæner
 • Nem og brugervenlig opsætning og installering

Worx Landroid M 500 

 

Landroid M500 fra Worx er den rette løsning til de mindre haver. Den har et anbefalet arbejdsareal på op til 500 m2. Har du en lille have, men ønsker du at se dig fri for græsslåning? I så fald kan Worx Landroid M500 vise sig at blive din nye bedste ven.

Den er nem at sætte op, og den har automatisk planlægning, så den kan selv vurdere, hvornår den skal køre. Vil du gerne være herre over, hvornår den kører, er dette også muligt. Du kan nemlig blot indstille dens køreplan via en app på din smartphone, så det passer til dit skema.

Kan dele batteri med andre Worx-maskiner

Hvis du har mange andre havemaskiner fra Worx, kan Landroid M500 vise sig at være et endnu bedre køb. Det medfølgende batteri er nemlig kompatibelt med ethvert andet produkt fra Worx, der er udstyret med deres 20V-batteripakke – og det er en klar fordel.

At flere af deres maskiner og apparater kan bruge samme batteri medfører, at du kan skifte mellem dine batterier, så du altid kan have ét til opladning. Dens motor er desuden uden børster og sensorer, hvilket betyder, at den faktisk kører på samme teknologi som en elbil.

Slip for at klippe kanter

Det er endnu ikke alle robotplæneklipper, der er i stand til at klippe helt ud til kanten på din græsplæne. Det er vigtigt at være opmærksom på dette, når du vælger. Heldigvis kan Landroid M500 dette, da den er udstyret med Cut to Edge, hvilket garanterer, at den tager kanterne med.

Samtidig kan du også være sikker på, at den som følge af dens både intelligente planlægning og navigation er hurtigere og mere fleksibel, end mange andre modeller. Når den går i gang med at klippe græsset, er den derfor hurtigere færdig end andre tilsvarende robotter.

Specifikationer:

 • Batteritype: Lithium-Ion 2.0 Ah
 • Højdejustering: 30-60 mm
 • Køretid: 60 min
 • Ladetid: 90 min
 • Lydniveau: 67 dB
 • Arbejdsareal: Op til 500 m2
 • plænehældning: 35%

6. Gardena Smart Sileno Life 750

 • Unikt skæremønster, der ikke giver striber i græsset
 • Kan holde til alt slags vejr

Gardena Smart Sileno Life 750

 

Smart Sileno Life 750 fra Gardena er udstyret med et SensorCut-system, der medfører, at robotten får et afbalanceret skæremønster. Det er en betydelig fordel for resultatet af dens arbejde. Det er nemlig dét, der er med til at sikre, at du får en pæn græsplæne uden stribe.

Robotten er dog ikke for alle. Den egner sig nemlig kun til brug på de mindre græsplæner, eftersom den byder på et arbejdsareal på op til 750 m2. Du skal dog ikke være bekymret for, at den ikke kan klare hældningerne i din have, da den klarer plænehældning helt op til 35%.

Kompakt robot, der klarer smalle passager

Ikke alle har en stor og åben græsplæne. Har du en mindre græsplæne, der også byder på små passager og gangbroer, er Smart Sileno Life 750 ideel for dig. Den kan både klare de smalle passager, men kan også håndtere at køre i alt slags vejr.

Gardena har ligeledes haft et stort fokus på at sikre, at den ikke larmer, når den klipper græsset. Det har resulteret i, at de har fået udviklet en robot, der kører så stille, at man knapt lægger mærke til, at den slår græsset – heller ikke i tilfælde af, at du selv er i haven.

Nem at installere

Hvis du har gjort dig tanker om at købe en robotplæneklipper, men hidtil har været tilbageholdende, fordi du har været bekymret for, at du ikke kan finde ud af at sætte den op, er denne model lige for dig. Den er nemlig nem at installere og kan selv udregne en ideel klippeplan.

Når du først har sat den op, er der derfor ikke mere, du skal gøre. Hvis du ønsker at lave ændringer i dens køreplan, kan dette gøres via en simpel app. Her kan du f.eks. sætte den til kun at køre i det tidsrum, hvor du er på arbejde, så den ikke forstyrrer, når du er hjemme.

Specifikationer:

 • Arbejdsareal: Op til 750 m2
 • Ladetid: 60 minutter
 • Batteri: Lithium-Ion
 • Køretid: 65 min. pr. opladning
 • plænehældning: 35%
 • Lydniveau: 58 dB
 • Motortype: Kulfri
 • Højdejustering: 20-50 mm

7. Gardena Sileno Life 750 

 • Klarer en plænehældning på op til 30%
 • Efterlader din plæne uden striber

Gardena Sileno Life 750

 

Gardena Sileno Life 750 er en robotplæneklipper for dig, der vil være sikker på, at du får noget af det bedste. Den er baseret på deres unikke SensorCut-system, hvilket medfører, at den efter hver klipning efterlader en flot græsplæne, der ingen synlige striber har.

Samtidig er det en robot, der kan indstilles, som du selv ønsker det. Den har en klippebredde på 22 cm, men du kan justere klippehøjden mellem 20 og 05 mm. Alt det afklippede græs bliver liggende på plænen, som naturlig gødning, så den vokser sig flottere med tiden.

Nem installation og opsætning

Når du skal sætte din robot op, er der hjælp at hente fra en indbygget assistent. Du bliver derfor guidet igennem hele processen, hvorfor du er sikret, at du ingen fejl begår. Samtidig fastlægger den et kort over din græsplæne, så den kan beregne den mest optimale rute og køreplan.

Du har selvfølgelig også mulighed for selv at skemalægge din Sileno Life 750. Det kan eksempelvis være, at du kun vil have, at den kører, når du ikke er hjemme. Når den er færdig med sin rute eller batteriet er tømt, vender den helt automatisk tilbage til sin ladestation.

Udstyret med sensitive kollisionssensorer

Du skal ikke være bekymret for, at din Sileno Life 750 fra Gardena ender med at stikke af. Med den tilhørende kanttråd kan du nemlig indkredse det område, den skal køre på. Når dette er gjort, er du garanteret, at den kun kører indenfor det område du ønsker.

Hertil er den også blevet udstyret med ensitive kollisionssensorer. Det er en fordel, da det sikrer, at den er i stand til at køre uden om eventuelle forhindringer i din have. For at sikre den mod tyveri, er den tyverisikret, og kræver en PIN-kode, før den kan startes, hvis den løftes.

Specifikationer:

 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Højdejustering: 20-50 mm
 • Køretid: 65 minutter
 • Ladetid: 60 minutter
 • Motortype: Kulfri
 • Arbejdsareal: Op til 750 m2
 • Lydniveau: 58 dB
 • plænehældning: 35%

8. Bosch Indego M+ 700

 • Kan nemt styres via Bosch Smart Gardening-appen
 • Klipper kanterne først, så du får en flot finish

Bosch Indego M+ 700

 

Bosch Indego M+ 700 er en robotplæneklipper, der overtager alle opgaver med relation til græsslåning. Dermed kan du bruge tiden på ting, du synes er sjovere. Som navnet også giver en antydning er, kan den varetage klipningen af plæner på op til cirka 700 m2.

Da den er forsynet med en netforbindelse, er det muligt at bruge Bosch Smart Gardening-appen til at styre din robot. Det kan du endda gøre, uanset hvor i verden du befinder sig. Derfor er det også nemt at ændre dens klippeplan, sætte den på pause eller noget helt tredje.

Kortlægger selv din have

Du skal ikke selv i gang med at kortlægge din have, før du kan sætte din robot i gang med at slå græsset. Det klarer den selv med den indbyggede SmartMowing-funktion. Ud fra den kortlægning, den laver, opretter den også en klippeplan, der passer perfekt til din have.

Den kommer også med indbygget LogiCut, hvilket er en intelligent måde at klippe græsset på. Den er udviklet til selv at kunne finde den mest effektive klipperute, ligesom den skifter retning for hver af dens klippesessioner, så der ikke bliver efterladt spor i græsplænen.

Kan klippe flere plæneområder

De fleste robotplæneklippere kan kun klippe ét plæneområde. Det er dog ikke tilfældet for Indego M+ 700 fra Bosch. Den kommer med MultiArea, hvilket betyder, at det er muligt at klippe op til tre områder, hvis blot den samlede størrelse ikke overstiger 700 m2.

Indego M+ 700 er derfor et glimrende valg for dig, der har flere steder med græs i haven. Skal denne funktion fungere, kræver det dog, at du har en ladestation til hvert område. Slutteligt kommer den også med BorderCut, der sikrer klipning af plænens kanter.

Specifikationer:

 • Batteri: 18V Lithium-ion
 • Batteriladetid: 60 min
 • Batteridriftstid: 75 min
 • Anbefalet plæneareal: Op til 700 m2
 • Klippebredde: 19 cm
 • Klippehøjde: 30-50 mm (3 trin)
 • Hastighed: 40 cm/sek.
 • stigning: 27%

9. Husqvarna automower 450x – Bedste model

 • Klar topmodel, men også blandt de dyreste
 • Kan klippe græsplæner på helt op til 5.000 m2

Husqvarna Automower 450X robotplæneklipper

 

Husqvarna 450X Automower er en klar topmodel fra Husqvarna, hvilket også afspejler sig i prisen. Denne model er for dig, der har en stor have eller skal indkøbe en robotplæneklipper til erhverv. Den er nemlig i stand til at klare græsplæner på helt op til 5.000 m2.

Robotten er udstyret med GPS-assisteret navigation, hvilket medfører, at den kan navigere ubesværet rundt i din have. Den kan undgå både forhindringer og ujævnt terræn, men kan klare både små passager og skråninger på op til 45 %.

Kan stemmestyres

Denne robotplæneklipper udmærker sig ikke kun ved at være en både robust og kraftfuld maskine. Den har også teknologiske egenskaber, der beviser, at den er med helt i front i forhold til den teknologiske udvikling. Det vidner dens kompatibilitet med Automower Connect om.

Det medfører nemlig, at du hele tiden kan få opdateringer fra robotten. Ikke nok med det, så er den også kompatibel med både Google Home og Amazon Alexa. Det vil sige, at du kan stemmestyre enheden, da du kan give den kommandoer, hvorefter den vil sætte i gang.

Ekstremt kraftfuld robotplæneklipper

Husqvarna 450X Automower er ikke blot et teknologisk vidunder. Det er også en robot, der kan bryste sig at være ekstremt kraftfuld. Derfor kan den håndtere græsplæner på op til 5.000 m2, selvom det er en ujævn plæne med hældninger på op til 45 %.

Derudover har Husqvarna forsynet maskinen med et kraftfuldt batteri, der medfører, at robotten kan køre i helt op til 260 minutter i træk. Når batteriet er ved at være tømt, vil den selv finde sin vej tilbage til sin ladestation. Når opladningen er overstået, går den igen i gang med arbejdet.

Specifikationer:

 • arbejdsområde: Op til 5.000 m2
 • hældning: 45%
 • Klippesystem: Tre pivotknive
 • Klippehøjde: 20-60 mm
 • Klippebredde: 24 cm
 • Batteri: Li-ion
 • Ladetid: 75 min.
 • Klippetid: 260 min. pr. opladning
 • Lydniveau: 59 dB(A)

Sådan vælger du den bedste robotplæneklipper

Hvis du skal købe en robotplæneklipper, har du sandsynligvis allerede kigget nærmere dine muligheder. I denne forbindelse er der en god chance for, at du har observeret, at der er rigtig mange forskellige producenter og modeller at vælge mellem.

Derfor kan det også virke uoverskueligt at sikre, at man ender med at finde den bedste robotplæneklipper. I stedet for blot at kaste sig hovedkulds ud i det, bør man sætte sig ind i, hvilke parametre, der har betydning for ens valg af producent og model.

Er du i tvivl om, hvilke parametre, der er de mest betydningsfulde, når du skal købe en robotplæneklipper, skal du læse med herunder. Her bliver du nemlig præsenteret for en række af de mest afgørende faktorer, som du derfor er nødt til at tage stilling til.

1. Arbejdsareal

Der er stor forskel på, hvor stort et arbejdsareal, de forskellige modeller kan varetage. Derfor er det også en af de mest afgørende faktorer, når du skal vælge robotplæneklipper. Du skal nemlig sikre, at det anbefalede arbejdsareal harmonerer med størrelsen på din plæne.

Først og fremmest er det vigtigt at sikre, at den har tilstrækkelig kapacitet til at kunne klippe din græsplæne. Dernæst er det også en god idé at sikre, at den ikke har for stor kapacitet. I så fald vil du nemlig blot ende med at betale for kapacitet, der ikke bliver brugt.

Som også ses på de modeller, der er blevet beskrevet i denne artikel, er der heldigvis forskel på deres anbefalede arbejdsareal. Uanset størrelsen af din græsplæne, er du derfor garanteret, at du kan finde en passende løsning på det danske marked.

Hvis du har en meget stor græsplæne, der har et areal på mere end 5.000 m2, er det dog sjældent tilstrækkeligt med en enkelt robotplæneklipper. I et sådant tilfælde skal du enten investere i flere robotter eller ganske enkelt vælge en anden løsning.

2. Plænehældning

På lige fod med, at ikke alle modeller har et lige stort arbejdsareal, er det heller ikke alle robotter, der kan arbejde med en lige høj plænehældning. Derfor er det også et aspekt, du er nødt til at inddrage i dine overvejelser, når du skal købe en robotplæneklipper.

Hvis du har en helt plan græsplæne, er det naturligvis ikke noget, du skal tænke over. Har du derimod en plæne med hældning, er det vigtigt at sikre, at du køber en robot, der rent faktisk er i stand til at arbejde på den hældning, som din græsplæne har.

Det er et aspekt, hvor de mange robotter adskiller sig en del fra hinanden. Har du en plæne med stor hældning, vil du som regel være nødt til at skulle acceptere, at du skal vælge en af de dyrere modeller. De billige modeller kan nemlig sjældent håndtere en stor hældning.

Dette ses også blandt de modeller, der er beskrevet i denne artikel. Her varierer deres maksimale hældning nemlig fra 27% helt op til 45%. Det er et klart bevis på, at der er stor forskel på, hvor stor en hældning, de forskellige robotplæneklippere er i stand til at håndtere.

3. Højdejustering

Det er forskelligt fra person til person, hvordan de foretrækker, at deres græsplæne bliver klippet. Derfor har de fleste robotplæneklippere mulighed for højdejustering, så man selv kan fastsætte, hvor højt græsset skal være efter endt klipning.

I og med, at du sandsynligvis selv har præferencer i denne forbindelse, er højdejusteringen også et aspekt, der skal være i fokus. Du skal nemlig være sikker på, at du kan justere højden i et spektrum, der harmonerer med de præferencer, du har i denne anledning.

Langt de fleste modeller kan justeres fra 20 til 60 mm, men der findes også modeller, hvor højden kan justeres både mere og mindre. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, hvad højden kan justeres til, inden du klikker på køb på en specifik robotplæneklipper.

4. Lydniveau

Siden de første robotplæneklipper fandt sin vej til markedet, er der sket meget. Et af de punkter, hvor mange producenter især har forbedret sig, er i forbindelse med lydniveauet. De nye og moderne modeller støjer ganske enkelt ikke lige så meget.

Alligevel er det dog en faktor, der adskiller modellerne fra hinanden, da det ikke er dem alle, der er lige støjsvage. Som følge af dette er du nødt til at vurdere, hvor højt du vægter, at din robotplæneklipper ikke har for højt et støjniveau.

Der findes modeller, der er så støjsvage, at man næsten ikke registrerer, at de kører. Ved du på forhånd, at den kommer til at køre, mens du selv er hjemme, er det en god idé, at du vælger en støjsvag model, så den ikke er til gene for dig, hvis du befinder dig i haven.

Hvis du tager på arbejde til dagligt, er det dog ikke et nær så stort problem. Du kan nemlig blot sørge for at skemalægge dens kørsel således, at den kun kører, når du er på arbejde. Det sikrer nemlig, at du ikke skal høre på den, mens du er hjemme.

5. Installation

Det er de færreste, der har lyst til at bruge lang tid på at installere deres robotplæneklipper. Hvis det også er en aktivitet, du helst ser dig fri for, rådes du til at vælge en model, der er nem at sætte op. Du kan på flere måder sikre dig, at det er tilfældet.

Først og fremmest er det vigtigt, at du finder en model, der ikke kræver, at du selv kortlægger din have. Ved at finde en robot, der selv er i stand til dette, skal du blot sætte kanttråd op og lade maskinen op. Herefter sørger den nemlig selv for resten.

Derfor er der nærmest tale om en form for plug’n’play-løsning, da det er begrænset, hvor meget du selv skal sætte op. Dog er der også andre krav til installationen, hvorfor det er en god idé at vælge en moderne model, der har en installationsguide på din smartphone.

I de fleste tilfælde er der tale om en applikation, der kan downloades til din smartphone, som guider dig igennem opsætningen trin for trin. Her vil du ved hjælp af enten grafik eller video få vist, hvordan du skal bære dig ad med at installere og programmere din robot.

6. Kniv eller knive

Det er vigtigt, at du køber en robotplæneklipper, der er udstyret med en robust kniv eller robuste knive. Ved at vælge en model, der leveres med kniv eller knive i rustfrit stål, kan du nyde godt af flere fordele. En af de klare fordele, er den lange holdbarhed på knivene.

Derudover garanterer en eller flere knive i rustfrit stål også, at du får et bedre klipperesultat. Derfor handler det bestemt ikke kun om holdbarheden, men i lige så høj grad om resultatet af maskinens arbejde. Derfor er det selvsagt ikke værd at gå på kompromis med.

Ydermere er det dog også et spørgsmål om sikkerhed. Du behøver nemlig ikke at være bekymret for, at knivene går i stykker og efterlader skarpe knivrester i græsset, hvis de er lavet af rustfrit stål. Dermed er der ingen fare for, at der sker skade på dem, der betræder plænen.

Hvad koster en god robotplæneklipper?

For de fleste er prisen også et aspekt, der har betydning. Derfor ønsker man at finde en god løsning, der ikke koster en formue. Når det kommer til robotplæneklippere, er man dog nødt til at acceptere, at kvalitet koster penge.

Derfor kan det sjældent betale sig at vælge en af de helt billige modeller. Gør man det, vil man kunne komme ud for, at den ikke kan navigere på din græsplæne, at græsklipningen ikke er optimalt, eller at støjniveauet er til gene for både dig og dine naboer.

Det er svært at give et konkret svar på, hvad du skal betale for en robotplæneklipper. Der er stor forskel på deres priser, og der er ikke en form for skæringsgrænse, hvor man kan sortere de dårlige modeller fra.

Topmodellerne kan sagtens koste på den anden side af 30.000 kr., mens de billigste modeller kan fås til mindre end 2.000 kr. Vil du have en god model, der giver dig et godt resultat, skal du forvente at skulle ofre et sted mellem 6.000 og 10.000 kr.

De færreste behøver en topmodel

Mange vil gerne have det bedste af det bedste. Sådan er der derfor også mange, der har det med deres robotplæneklippere. Faktum er dog, at det er de færreste, der rent faktisk har behov for at spendere mere end 30.000 kroner på en af topmodellerne.

Har du selv gjort dig tanker om at skulle købe en robotplæneklipper, vil det kun være i tilfælde af, at du har en meget stor have, at det kan betale sig at købe en topmodel. Har du f.eks. en have på 5.000 m2, er du nødt til at vælge en af topmodellerne.

Da det kun er ganske få, der har så stor en græsplæne, vil de fleste sagtens kunne nøjes med en af modellerne, der kan købes til 6-10.000 kr. De har nemlig et anbefalet arbejdsareal, der harmonerer med størrelsen på de flestes græsplæner.