Soundbar test – Sådan får du sublime lydoplevelser

God lyd er et afgørende parameter, når du vil have den ultimative tv-oplevelse. De fleste fladskærms-tv er i dag ultratynde og stilrene.

Det betyder desværre, at der ofte ikke er plads til gode lydsystemer, og at du sidder tilbage med en flad lydoplevelse. Et fladt tv er altså ofte lig med en flad lyd. Derfor kan en soundbar være løsningen.

Det er en enhed med indbyggede højtalere, som du forbinder til dit tv.

Den giver dig en forbedret lydoplevelse, så du igen kan se tv uden at blive irriteret over den haltende lydkvalitet.

I denne guide finder du derfor viden om soundbars og anbefalinger til gode soundbars fra diverse soundbar-test.

Hvilken model scorer højt på lyd i test af soundbar?

Ordet soundbar lyder fancy og avanceret, men på dansk kan det oversættes til “lydbjælke” eller “lydplanke”.

Generelt for alle soundbars er, at det altså er en separat højtaler, der har form som en tynd, aflang bjælke. Der findes flere forskellige modeller – nogle kan du placere på dit tv-møbel under tv’et og andre kommer med vægophæng, så du kan hænge dem op på væggen.

Det primære formål med en soundbar er at forbedre lydkvaliteten fra dit tv. Du kan dog også bruge en soundbar som stereoanlæg og afspille musik direkte fra din smartphone.

Der findes også modeller med en avanceret surround-effekt, så du kan få en ægte biografstemning hjemme i stuen.

Der er altså mange ting at tage højde for, når du skal investere i en soundbar. Det vigtigste må siges at være lydkvaliteten, men hvilke modeller klarer sig bedst i soundbar-test, når det kommer til lyd?


Denon DHT-S514

Soundbar test

3.799,00Proshop.dk

Et godt bud er Denon DHT-S514. I en soundbar-test af Forbrugerrådet Tænk ligger denne model højt rangeret og får den samlede bedømmelse “god”, som er den næsthøjeste vurdering på skalaen.

Vi har valgt at fremhæve denne model, fordi den scorer særligt højt på lydkvaliteten i denne soundbar-test. Her er Denon DHT-S514 helt fremme i skoene.

Lydkvaliteten er god på stort set alle testområder, hvilket også er bekræftet ved en lyttetest med paneldeltagere. Med alle testområder skal forstås, at den leverer allround god lyd, både hvad angår tale og musik i tv og film.

Hvis du godt kan lide at fyre helt op for lyden, kan DENON DHT-S514 meget vel blive din nye bedste ven, for modellen klarer sig sublimt på lydkvaliteten ved maksimal lydstyrke.

Der er altså ikke noget, der forvrænger eller på anden vis skurrer i øregangene. Modellen er altså et godt bud på en lydstærk soundbar i høj kvalitet.


DALI KUBIK ONE – Den bedste soundbar til musik i vores test af soundbar

Bedste soundbar6.199,00Hifiklubben.dk
Nu har vi forklaret dig, at en soundbar er beregnet til at forbedre lyden fra dit tv. Det er også rigtigt, men du kan også bruge en soundbar som højtaler til at høre musik fra.

Hvis du også vil bruge din soundbar til musik, er det ikke helt ligegyldigt, hvilken model du vælger.

Nogle modeller er nemlig bedre til at forbedre tale i for eksempel film, mens andre giver et mere detaljeret og fyldigt lydbillede, som er essentielt, når du vil høre musik. Her kommer Dali Kubik One ind i lydbilledet.

Denne soundbar har fået en plads i vores guide, fordi den er en af de få soundbars på markedet, der kan prale af at levere musikoplevelser i verdensklasse.

I en soundbar-test af de bedste soundbars i 2019 bliver den stemplet som den bedste soundbar til musik. Det er generelt en soundbar i topklasse på stort set alle parametre, men musik er altså dens spidskompetence.

Begrundelsen er blandt andet, at denne soundbar har en naturlig, velafbalanceret lyd, som samtidig er kraftfuld.

Den giver et klart og detaljeret lydbillede, hvor de forskellige lydkomponenter fremstår afbalancerede og harmoniske.

Et harmonisk lydbillede er netop, hvad du har brug for, når du lytter til musik.

Her skal der gerne være en samlet helhedsopfattelse af lydbilledet fremfor et fokus på enkelte lyde. En fordel ved denne model er også, at du kan afspille musik trådløst via bluetooth fra alle tænkelige enheder såsom iPhone, Android, PC og Mac.

Designet på denne model er solidt, men samtidig elegant, og desuden har den en flot fjernbetjening i metal.

Hvis du ikke vil have den stående på et tv-bord, har den et integreret vægbeslag, som er nemt at montere. Ved flere soundbars skal man købe vægbeslag separat, men med denne model følger det altså med fra start.

Alt i alt får du altså en god råstyrke, et klart og detaljeret lydbillede og dermed en musikoplevelse i topklasse.


Test af soundbar: Her er den bedste kompakte soundbar

Sonos soundbar

2.999,00Hifiklubben.dk
Mange soundbars er næsten lige så lange som fjernsynet selv. Men hvad nu hvis du gerne vil have en lille og kompakt model, men samtidig ikke vil gå ned på lydkvaliteten?

Dette problem løser Sonos Beam soundbar speaker 5.1.

I denne soundbar-test har den nemlig vundet prisen som den bedste kompakte soundbar.

Hvad vil det sige, at den er kompakt? Jo, det vil sige, at den har et lille og elegant design, som ikke larmer for meget.

Den er 651 millimeter lang, 100 millimeter dyb og 68,5 millimeter høj.

Med disse mål er der dermed ingen fare for, at Sonos Beam blokerer for dit tv-udsyn, når du placerer den under fjernsynet. Den er også god at placere i små rum, fordi den let smelter sammen med indretningen fremfor at fremstå som elefanten i rummet.

Desuden kan Sonos Beam både placeres under fjernsynet på et tv-møbel eller hænges op på væggen.

Hvis du er på udkig efter et produkt, der understøtter ny teknologi til fulde, bliver du nok positivt stemt over, at Sonos Beam har stemmestyring via Google Assistant.

Du kan altså tale til din soundbar og bede den om at sætte et bestemt musiknummer på eller fortælle dig, hvordan vejret bliver.

Googles stemmestyringsfunktion blev lanceret i 2016 og er i dag så veludviklet, at den nu taler og forstår dansk.

Modellen er netop enkel, stilren og går fint i harmoni med dit tv. Der er også kælet for detaljerne – for eksempel er audiokomponenterne skjult bag et stofgitter og kanterne er æstetisk afrundede. Hvad så med lyden, tænker du måske?

Det er jo det vigtigste ved en soundbar, men også her klarer  Sonos Beam sig godt i denne soundbar-test. Trods dens lille størrelse er lydkvaliteten på et højt niveau.

En ekstra detalje med hensyn til lyden er, at den har en funktion, som kan forbedre lydkvaliteten af dialoger i tv og film. Så er det altså slut med at misse ord og blive irriteret over, at du ikke kan høre, hvad mumlende skuespillere eller tv-værter siger.

Hvis du er på udkig efter en kompakt og elegant soundbar, som samtidig har god lyd, kan Sonos Beam dermed være den rette for dig.


Sennheiser AMBEO – Den bedste soundbar til hjemmebiografen i test af soundbars

Bedste soundbar til prisen

18.999,00Hifiklubben.dk
Som vi har nævnt tidligere i guiden, findes der soundbars med avancerede surround-systemer. Før i tiden skulle man investere i et helt surround-sæt af forskellige højtalere for at etablere en hjemmebiograf.

Det er ikke længere nødvendigt, hvis du finder en god soundbar med solide højtalere. Der findes nemlig soundbars, som klarer surround-opgaven til perfektion.

En af disse er Sennheiser AMBEO Soundbar. Her har vi fat i en stor, kraftfuld og eksklusiv soundbar, som nemt kan gøre det ud for et traditionelt hjemmebio-system.

Denne kraftfulde soundbar er da også blevet hyldet for sine kvaliteter. Den har blandt andet vundet en EISA-pris i en soundbar-test med titlen “EISA Premium Soundbar 2019-2020”. En EISA-pris uddeles af repræsentanter fra 29 lande, som tilsammen udgør verdens største redaktionelle sammenslutning inden for forbrugerelektronik.

Modellen har altså noget af et kvalitetsstempel siddende på sig.

Hvis vi vender tilbage til dens egenskaber som hjemmebiograf, så er Sennheiser AMBEO ret unik.

Den har hele 13 indbyggede hi-fi-højtalere. Det betyder, at den leverer en stærk surround-fornemmelse, helt uden at du behøver ekstra højtalere placeret andre steder i rummet.

Modellen formår at give dig en 3D-lydfornemmelse, som hvis du sad i en biograf.

Hvis du vil nyde lørdagsfilmen i fulde drag, er denne model dermed et oplagt bud på en kraftfuld soundbar.

Der er sådan set ikke så meget negativt at sige om Sennheiser AMBEO Soundbar. I denne soundbar-test får den da også topkarakter med fem stjerner ud af fem mulige.

De eneste små minusser er prisen, som er ret pebret, og størrelsen, som er lidt stor i det.

Til gengæld får du virkelig kvalitet for pengene, og det er en fordel, at du både kan bruge soundbaren som hjemmebio-system og som stereoanlæg.

På den måde kan den gøre det ud for to produkter, og du er fri for at skulle investere i et helt hjemmebiograf-system.


Sony HT-SF150 – Hvilken soundbar er mest brugervenlig i test af soundbars?

Billig soundbar

818,00ComputerSalg.dk 885,00Proshop.dk 950,00CDON.dk 1.319,00Skiftselv.dk

Selvom lydkvaliteten er vigtig, er det ikke det eneste, du skal kigge efter. Brugervenligheden betyder selvfølgelig også meget for vores samlede oplevelse af et produkt.

Det er ikke meget værd at have en soundbar med super lyd, som er umulig at finde ud af.

Dette er et godt bud på en brugervenlig soundbar.

Der er tale om soundbaren Sony HT-SF150, som blandt andet på grund af brugervenligheden får en god score i forskellige uvildige tests.

Her fremhæves det bl.a., at modellen er nem at parre med dit tv. Den er altså nem at sætte op, første gang du skal koble den til fjernsynet.

Det er vigtigt, for vi har alle prøvet, når irritationen og frustrationen breder sig allerede fra start, fordi et produkt bare ikke er til at finde ud af. Den oplevelse behøver du altså ikke at gennemleve med denne brugervenlige soundbar.

Hvad angår designet, så er denne model slank og stilren og fremstår minimalistisk. Derfor passer den ind i ethvert hjem.

Det bliver ydermere fremhævet, at man med dette produkt får meget værdi for pengene.

Rent lydmæssigt er det ikke den allerbedste model på markedet, men den leverer stadig en langt bedre lyd end selve fjernsynet. Den har for eksempel gode basreflekshøjtalere, som giver en fornemmelse af, at der er flere nuancer i lydbilledet.

Samtidig er den budgetvenlig og holder, hvad den lover.

Et ekstra plus i forhold til brugervenlighed er, at du kan styre lyden på afstand med den medfølgende fjernbetjening. Du behøver altså ikke at stå lige foran fjernsynet for at betjene funktionerne.

Desuden kan du også bruge denne fjernbetjening til selve tv’et. Hvis du hellere vil betjene soundbaren på tæt hold, kan du også bruge knapperne oven på soundbaren i stedet for fjernbetjeningen.

Vil du have en brugervenlig og budgetvenlig soundbar, viser den omtalte soundbar-test dermed, at denne model er et godt bud.


Det kan vi konkludere om modellerne i test af soundbars

Vi har nu gennemgået hvad en soundbar er og via forskellige soundbar-test givet dig en guide over modeller med forskellige egenskaber.

De forskellige modeller har alle hver deres unikke kompetencer.

Lydkvaliteten er selvfølgelig noget af det vigtigste ved en god soundbar, da en forbedret lydkvalitet er hele formålet med en soundbar. Der er dog også mange andre parametre, som er vigtige, når du skal vælge soundbar.

Hvilken model, du skal vælge, afhænger i høj grad af, om du vil bruge soundbaren til lidt af hvert, til musik eller til hjemmebiograf.

Dernæst har det også betydning, om du vægter brugervenlighed og et elegant design højt.

Her får du en opsummering over de primære egenskaber af de produkter, vi har gennemgået, fra diverse soundbar-test.

  • Denon DHT-S514: Høj lydkvalitet på alle parametre – også ved maksimal lydstyrke. God allround soundbar til flere formål.
  • Dali Kubik One: God til musik – kraftig råstyrke og leverer et detaljeret, fyldigt og harmonisk lydbillede.
  • Sonos Beam soundbar speaker 5.1: Kompakt og elegant soundbar, som fylder mindre end de fleste. Trods den kompakte størrelse er lyden stadig god. Har blandt andet en funktion, der kan forbedre lydkvaliteten af dialoger. Desuden understøtter den stemmestyring med Google Assistant.
  • Sennheiser AMBEO Soundbar: Bedste soundbar til hjemmebiografen. Kraftfuld og eksklusiv model med 13 indbyggede hi-fi-højtalere. Giver surround-fornemmelse via følelsen af 3D-lyd. Har fået den prestigefulde EISA-pris.
  • Sony HT-SF150: Brugervenlig og budgetvenlig model med meget værdi for pengene. Nem at parre med dit tv.

Kilder