Stationær PC test 2020 – Find den bedste stationære

Vi har lavet en udførlig guide til bedst i test stationær PC, så du som forbruger nemmere kan finde den PC, der passer perfekt til dit behov.

Her vil vi gennemgå de produkter, som har fået ekstra gode anmeldelser af eksperter og professionelle i test af stationær PC.

En stationær PC er god, når man har en fast arbejdsplads på et kontor eller derhjemme. Den er slidstærk og har fordele i forhold til tastaturet. En stationær PC er derfor god, hvis man arbejder meget med at skrive på computer.


Apple iMac 2019 – Bedst i test af stationær PC

 • En af de hurtigste CPU’er på markedet
 • Visuelt flotte billeder med AMD Radeon Pro Vega 48.
 • Op til 2 TP-hukommelse.
 • Lækker og stilsikker skærm i to størrelser.

iMac 2019

SE PRISEN HOSProshop.dk

Leder du efter en ny stationær computer, som er hurtig, funktionel og kommer i lækkert design, så er Apple iMac 2019 bedste bud ifølge Trustedreviews.com. Modellen har måske kun få opdateringer i forhold til forgængerne, men det er nok til, at Apple forbliver i toppen, ifølge eksperterne.

Computeren har en stærk processor (CPU) samt en effektiv behandling af grafikdata (GPU). Der er rig mulighed for figurering og opbygning med innovativt design. Modellen er en af de hurtigste for forbrugere på markedet.

Derfor anbefales den også til kreative mennesker, som eventuelt arbejder med design eller video i fritid eller til hverdag. Den har en Retina 5K-skærm med fremragende farver, og man kan vælge mellem to forskellige størrelser af skærmen.

Teknologien er både brugervenlig og kraftfuld, så man kan få flotte billeder med masser af detaljer op på skærmen. Der er 8 GB GDDR5-hukommelse. Skærmpanelet fremhæves – ligesom mange af Apples produkter – for at være utrolig stilsikkert med sølvfarve og en tykkelse på 1,4 mm. Den kan nemt tiltes, så man som forbruger oplever fleksibilitet, når man arbejder.

Skal man tilslutte eksempelvis sin printer, iPhone eller USB-nøgle, er der to Thunderbolt 3-porte og fire USB 3-porte. Eksperter roser Apple iMac 2019 til skyerne, fordi den har ”hele pakken”. Det er derfor heller ikke overraskende, at den ligger i den dyre ende af hardwarespektret.

Vil man have en computer, der opfylder kriterierne for hurtig performance, flot og stilsikkert design samt den kraftigste CPU, der er testet på Trustedreviews.com, så må man punge ud. Bruger man sin computer meget – især til arbejde – kan det dog snildt være det hele værd med den nye Apple iMac 2019.

Brugere, som ønsker en hurtig og solid PC uden at bruge alt for mange penge, kan overveje at investere i en Intel Pentium G4560.


Få en bestseller-stationær PC med HP EliteOne 1000 G2

 • Fremragende video- og lydkvalitet med AoI-skærm og B & O.
 • Gode samarbejdsfunktioner.
 • Høj sikkerhed og beskyttelse mod privatliv.
 • Nem at administrere – også på afstand.

Bedste stationær PC

13.496,00ComputerSalg.dk  13.913,00Proshop.dk

HP EliteOne 1000 G2 stationær PC ligger i toppen over de mest solgte. Modellen får ros for sin høje kvalitet af video og lyd og anbefales som en god arbejdscomputer.

Den har et godt kamera, som tillader dig at holde professionelle videokonferencer hjemmefra eller fra kontoret, og samtidig er der beskyttende funktioner, så du kan værne om dit privatliv.

Det fremhæves bl.a. at HP EliteOne er en af deres sikreste PC’er, fordi den har høj grad af beskyttelse med effektive sikkerheds- og administrationsfunktioner. 

Det betyder meget, hvis man skal beskytte sit arbejde mod udefrakommende. Med HP Sure Start Gen4 og HP Manageability Integration Kit får du som bruger en registrering af trusler, der kører helt automatisk. Samtidig kan du administrere sikkerheden på din PC via en fjernforbindelse, som kan holde dig opdateret 24-7.

PC’en er nem at betjene med kapacitive berøringsknapper, og den er ligeledes meget tilgængelig at administrere. Med AiO-skærmen er man sikret god videokvalitet og en god lyd igennem udstyr fra Bang & Olufsen.

Der er integreret samarbejdstaster, der gør det nemmere at kommunikere over opkald.

PC-base og skærm kan opdateres på denne model, så der er mulighed for at genanvende og forlænge computerens levetid. HP EliteOne 1000 G2 er glimrende til den professionelle computerbruger, som skal holde møder og arbejde med tunge opgaver på computeren.

Den høje beskyttelse og de mange administrative funktioner, som er lette at betjene, gør den til et godt bud på en arbejdscomputer.

Styresystemet er Windows 10 Pro 64-bit. Der er RAM på 8 GB SSD på 256 GB.


Stationær PC, der er god til visualisering – Surface Studio 2

 • 28 PixelSense touch screen
 • Zero Gravity Hinge og Studio Mode, der er fantastisk at tegne på
 • Bred skærm, som er oplagt for kunstnere og visuelt kreative.
 • Høj opløsning og stor farvekontrast i billeder og video.

bedst i test stationær computer

42.006,00Proshop.dk

Arbejder man meget med visuelt layout og tegninger og ønsker et godt alternativ til Apples computere, så er Surface Studio 2 et oplagt bud ifølge Trustedreviews.com.

Den anbefales til kreative sjæle, der har brug for en ekstremt alsidig touch screen. Computeren har en 28 PixelSense touch screen, som er nem at tegne på, og som kan flippes i forskellige positioner.

Hvad modellen måske mangler i performance og hastighed har den i kreativt potentiale, ifølge eksperter. Den har et godt Nvidia grafikkort, der hjælper med at skabe flotte billeder med detaljer på.

På Trustedreviews.com bliver modellen kaldt for ”en kunstners drøm”. Det er primært, fordi computeren fungerer som en slags avanceret tablet, man kan tegne på.

Skærmen kan drejes i alle vinkler ret smertefrit, og derudover er den meget rummeligt sat op.

Den har en atypisk 3:2 ratio, hvilket gør den bred og god at have flere faner åbne samtidigt på. For en illustrator er det guld værd, mener eksperterne. Man kan nemt skifte til tegnebord eller Studio Mode, fordi modellen er udstyret med en Zero Gravity Hinge.

Computerens Surface Pen, touch kontrol og Surface Dial (tilgængeligt separat) gør den utrolig nem at arbejde på.

Surface Studio 2 har en 7-generations Intel Core i7-processor, som kan køre tung videoredigering eller arbejde med modeller i 3D.

Her er det muligt at skifte til en hurtigere tilstand på op til 3,9 GHz, hvis der skal arbejdes med tunge projekter. Samtidig er der mulighed for 32 GB DDR4 RAM.

Skærmen fremhæves for dens flotte lystkontraster, som gør billederne mere levende og betagende, end hvad man normalt ser på en stationær PC.


Alienware Aurora R9 – god stationær PC til gamere

 • Ray tracing og DLSS-support giver fremragende billeder og video
 • God til gamere med 4 K-performance.
 • Nemt at opgradere og udskifte forskellige dele.

Er man gamer, som befinder sig inden for et middelbudget, så anbefales Alienware Aurora R9 af eksperter såsom Trustedreviews og Techradar.com. Sidstnævnte roser modellen for dens komponenter som 1440 p. og 4 K-performance.

Den indeholder et grafikkort fra det populære Nvidia GeForce RTX 2070 Super med 8 GB. Det er Dell, der står bag den anmelderroste PC. Computeren er hurtig og viser flotte og levende billeder, der vil glæde gamere, som vil have en optimal spiloplevelse.

Modellen har ray tracing og DLSS-support, hvilket gør billedkvaliteten bedre. Det vil glæde forbrugeren, som nyder at spille eksempelvis Battlefield 5 eller Metro Exodus. Den er nem at opgradere og har fantastisk værdi for pengene, mener anmelderne, fordi den er så kraftfuld.

Vil man opdatere med et nyt grafikkort til endnu tungere spil, er det nemt at gøre selv. Designet er – som navnet antyder – i kølig grå og med en rumagtig vibe.

Den får ros for, at der er så mange luftventilationer både i front og ved venstre side, uden at det er specielt tydeligt. Ventilationerne sikrer til gengæld, at computeren ikke overopheder, når den kommer på overarbejde.

Computeren er god til computerspil af enhver art. Vil man derfor investere i en ny og stærk computer uden at komme op at bruge alt for mange penge, er Alienware Aurora en fremragende løsning.

Der er forskellige muligheder i forhold til, hvor meget plads og grafik man ønsker.


Budgetvenlig HP Pavilion Wave udmærker sig i test af PC

 • Kompakt og unikt design, der skiller sig ud.
 • Exceptionelt god lyd med Bang & Olufsen-anlæg.
 • Kraftig ydeevne og performance i en lille størrelse.
 • En af de billigere modeller på markedet.

Er man som forbruger på udkig efter en kompakt PC, der leverer høj performance og fremragende lyd og billeder, så er HP´s Pavilion Wave en mulighed, ifølge eksperterne.

Computeren skiller sig ud med sit minimalistiske og lidt simple look, som er moderne og elegant. Ifølge trustedreviews.com har denne model det mest stilede design på markedet siden Mac Pro.

På trods af dens beskedne størrelse, rummer computeren en imponerende kraft og ydeevne med en 6.-generations Intel Core i-processor, som har op til 8 GB hukommelse.

En af modellens helt store forcer er Bang & Olufsen-designede højtalere, som sørger for exceptionel god lyd, hvad enten der er tale om musik eller videosamtale. Intel-teknologien Hyper-Threading søger for, at computeren kan processere flere opgaver samtidigt uden problemer.

Portalerne er diskret linet op på bagsiden af computeren, mens harddisk på1 TB, motherboard, RAM, CPU og SSD er linet op indvendigt langs siderne.

Modellen fremhæves for dens helt unikke design og det faktum, at den er flot at have stående fremme. Det er muligt at overføre op til 8 K og forbinde flere skærme til computeren. Den indeholder Bluetooth-udstyr. Computeren indeholder et RADEON 2 GB grafikkort for en flottere billedoplevelse.

På grund af den smagfuldt integrerede lyd kommer HP´s Pavilion Wave ind på en flot andenplads under Trustedreviews top-anbefalinger af stationære PC’er for 2020.

Det eneste, den får hug for, er, at den har en meget basal mus at styre med. Prismæssigt befinder vi os i den billigere del af spektret.


Bedst i test stationær PC – noget for enhver smag

Baseret på anmeldelser fra eksperter har vi her gennemgået meget forskellige modeller, når det kommer til stationære PC’er. Vi har været forbi nogle, som egner sig rigtig godt til professionelt brug og til kreative folk.

Mens Apple eller Surface Studio 2 brillerer for brugere, der skal tegne eller visualisere ting på computeren, så er HP´s EliteOne god til folk, der arbejder meget med videomøder og data.

Er man gamer, så kan man overveje en Alienware Aurora R9-model, som giver flotte billeder med detaljer og indlæser grafik hurtigt.

Når det kommer til køb af stationær PC, varierer modellerne utrolig meget i pris. Man kan bruge alt fra 7.000 DKK til 50.000 DKK.

Her skal man selvfølgelig overveje, hvilken model der passer bedst til ens specifikke behov. Det kunne være design, grafik, sikkerhed, pris, opbevaring, skærm og meget mere. Vi har givet nogle bud på stationære PC’er, der hiver ros med ind i det nye årti. Det er alle sammen gode og slidstærke PC’er, som ligger over gennemsnittet.

Vi har baseret artiklen på henholdsvis anmeldelser fra eksperter inden for feltet samt forhandlere, som placerer computerne blandt deres mest populære.

Med denne guide kan du få inspiration til, hvilken model du skal investere i, når du kigger efter stationær PC.