Smartwatch-test – De 6 bedste smartwatches

Andreas Thomsen

Skrevet d. 13/05/2020 af Andreas Thomsen

Smartwatch

Et Smartwatch er et digitalt ur, der ikke kun lader dig holde styr på klokken, men samtidig tilbyder en bred vifte af funktioner som telefon, kamera, kalenderreminders og registrering af din hjertepuls – lige til at have rundt om håndleddet.

Kort sagt er et smartwatch en yderst wearable gadget med stor anvendelighed. Der er dog mange flotte watches på markedet, alle med vægt på forskellige formål.

Vi har derfor på baggrund af officielle anmeldelser og ekspertkilder som trustedreviews.com, t3.com og zdnet.com udvalgt 6 watches, der har vist sig som nogle af de mest pålidelige mærker og modeller.

Testvinder
Apple-Watch-Series-6-Cellular-40mm-Aluminium-Case-with-Sport-Band (1)

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 – et fantastisk smartwatch til iPhone brugeren, der er svømmesikkert, altid aktiv skærm, der gør man ikke behøver løfte håndleddet, samt styresystemet watchOS 6 nemt lader dig holde øje med alt din aktivitet. Dette smartwatch går du ikke galt i byen med. 

Gå direkte til forhandler
Bedste produkt
Pris
Billigst hos
Link
 • Apple-Watch-Series-6-Cellular-40mm-Aluminium-Case-with-Sport-Band (1)
  1. Apple Watch Series 6
  3.784 kr.
  Nordicelectronics
 • Garmin-Vivoactive-4
  2. Garmin Vivoactive 4
  1.984 kr.
  CompuMail
 • sort smartwatch
  3. Huawei Watch GT2
  1.128 kr.
  CompuMail
 • Samsung-Galaxy-Watch-Active-2-40mm-Bluetooth-Aluminium
  4. Samsung Galaxy Watch Active 2
  1.097 kr.
  Elgiganten
 • Garmin-Vivofit-Jr-2
  5. Garmin Vivofit Jr. 2
  379 kr.
  Dustin Home
 • Mobvoi-TicWatch-Pro-3-GPS
  6. Mobvoi Ticwatch Pro 3
  1.850 kr.
  CompuMail

Apple Watch Series 6 – Bedste smartwatch til iPhone-brugeren

 • Svømmesikkert
 • Altid aktiv skærm gør, at du ikke behøver løfte håndleddet.
 • Styresystemet watchOS 6 lader dig nemt holde øje med al din aktivitet

Smartwatch test

i samarbejde med PriceRunner

Apple er kendt for deres strømlinede og brugervenlige design, og det er helt sikkert en vision, der skinner igennem i deres Watch Series.

Leder du derfor efter et smartwatch, hvor æstetik og solid teknologi går hånd i hånd, er Apple Watch Series et godt sted at starte. Som det nyeste skud på stammen har Watch Series 6 forbedret nogle af de tidligere funktioner, kendt fra forrige Apple smartwatches i serien.

En af de store forbedringer er her displayet, hvilket i 6’eren viser tiden, lige meget om du anvender uret eller ej. Før i tiden gik displayet således helt i sort, så snart du bevægede det væk fra dit synsfelt.

Det fik ifølge anmeldere fra trustedreviews.com uret til at føles mere som en minicomputer end en handy gadget. Heldigvis er det blevet forbedret i Watch Series 6 uden at komprimere batterilevetiden.

Et Watch Series 6 har hermed en skærm, der altid er aktiv, hvorfor uret kan anvendes både til almindelig brug og fitnessaktiviteter, så du kan jonglere både e-mail og træning i én digital løsning.

Urets forbedrede styresystem, watchOS 6, lægger her op til, at man som bruger kan gå endnu mere i dybden med sine daglige aktiviteter og sundhed, for eksempel ved at måle sit gå-tempo, mens man som kvindelig bruger har mulighed for at overvåge sin menstruationscyklus.

Modellen er altså et godt bud på et all-round Apple smartwatch, der kan passe både til den almindelige smartwatch-bruger og fitnessentusiast. Grundet sin alsidige anvendelighed og nemme navigering har trustedreviews.com kåret det som det bedste  smartwatch til iPhone-brugeren.

Hvis du overvejer at købe et Watch Series 6 er det dog vigtigt at undersøge, hvorvidt din telefon kan synkronisere med apple smartwatchet via Bluetooth. Modellen kræver nemlig iPhone 6s eller en nyere model for at fungere optimalt i forhold til apps.

Du kan her finde muligheder for Apple Watch Series 6 på afbetaling


Garmin Vivoactive 4 – Fitnessentusiastens brugbare smartwatch-ven

 • Kan tracke næsten alle tænkelige sportsgrene
 • Har en god batterilevetid
 • Tilbyder animerede træningsprogrammer
 • Kompatibelt med Android og iOS

Bedste smartwatch

i samarbejde med PriceRunner

Hvis du er en fitnessorienteret person, der ønsker at holde nøje øje med dine træningsresultater, er Garmin Vivoactive 4 særdeles velegnet til dette formål. Udover en velfungerende GPS-tracker giver den indbyggede musikafspiller rig mulighed for at have ens yndlingssange lige ved hånden, også offline.

Ifølge eksperterne fra Trustedreviews.com er Garmins smartwatch til Android og Apple faktisk en af de bedste fitness-trackere på markedet grundet dets store sportsfokus.

Garmin Vivoactive 4 lader dig her registrere en stor flade af bevægelser. Du behøver altså ikke være løber for at få et stort udbytte af uret, da Vivoactive 4 er kompatibel med en lang række af sportsgrene både uden- og indendørs.

Det inkluderer blandt andet aktiviteter såsom golf, pilates, løb og yoga, hvor uret tilbyder animerede træningsvideoer, perfekt til at assistere i sikre hjemmeøvelser.

Derudover gør urets vandtætte design, at du kan måle våde aktiviteter som svømning uden problemer.

Generelt har Vivoactive 4 et elegant design, der minder om et ”normalt” ur, hvor sportsur og aktivitetsmåler kombineres til en enhed. Med aktivitetsmåleren kan du indsamle alle aspekter af dine aktiviteter fra kalorieforbrug, skridtantal, åndedræt til pulsslag. Alt sammen data, der sendes videre til appen Garmin Connect, hvoraf du nemt får præsenteret dine fremskridt i overskuelige statistikker.

Ønsker du at opnå et fuldstændigt billede af dit ve og vel, giver Vivoactive 4 dig altså mulighed for at overvåge dit helbred i meget mere detaljerede beskrivelser, fremhæver zdnet.com i deres anmeldelse.

Om end Vivoactive 4 kommer med 20 forudinstallerede apps, designet til forskellige sportsgrene, er app-udvalget dog ikke lige så stort som ved andre smartwatches. Leder du derfor efter en mere klassisk smartwatch-oplevelse, er Garmins model ikke nødvendigvis for dig, siden fokusset er yderst centreret i helbredsovervågning.

Til gengæld er Vivoactive 4 en oplagt gadget til fitnessentusiasten, der ikke ønsker at spare på noget.


Huawei Watch GT2 – Smartwatch med den bedste batterilevetid

 • Har en solid batterilevetid.
 • Lader dig afspille musik offline.
 • Velfungerende og præcis GPS-navigation
 • Kompatibelt med iOS og Android.

sort smartwatch

i samarbejde med PriceRunner

Hvis du leder efter et smartwatch, hvor du er sikker på, batteriet holder i lang tid, er Huawei Watch GT2 et godt bud. Kombineret med god fitnesstracking som hjertefrekvens, kalorieforbrænder og GPS er uret en god ven, når du er ude at løbe eller i træningscenteret.

Ifølge t3.com er uret derfor et rigtig godt udgangspunkt for den almene fitnessentusiast, men er ikke nødvendigvis interessant for den hardcore træner, der ønsker at stikke rigtig dybt ned i sine forskellige aktivitetsfremskridt.

Huawei Watch GT2 er hermed et mix mellem en fitnesstracker og smartwatch, hvor uret anvender dets eget software, Lite OS, med en interface som er nem at navigere i, og ikke mindst responsiv selv med svedige hænder efter træning. Huaweis software har dog ikke en app store, så det er ikke muligt at downloade nye apps.

Som bruger har du dermed kun de præinstallerede apps til rådighed, hvilket inkluderer en række af fitnesstrackere samt tekniske funktioner såsom lagring og afspilning af musik offline.

Anmelderne hos zdnet.com fremhæver her, at uret har en langt bedre GPS tracking i forhold til andre ure. Watch GT2 er her udstyret med en workout-skærm, hvor du kan vælge mellem forskellige sportsgrene og sætte gang i GPS-navigation samt måling af hjertefrekvens.

Trustedreviews.com roser især, at uret, modsat lignende modeller, ikke er fuldstændig afhængig af sin komplementære app. I stedet kan du nemt browse de forskellige fitness-indikatorer på selve uret, så du ikke behøver tage telefonen frem.

Huawei Watch GT2 er således en model til den motionsinteresserede, der ønsker et robust smartwatch, hvor stærkt design, lang batterilevetid, basale fitness-features og overkommelig pris går hånd i hånd.

Leder du dog efter et bredere sortiment i forhold til apps eller en model, hvor det ikke nødvendigvis er fitness, som er hovedfokusset, er Huaweis nok ikke lige svaret.


Samsung Galaxy Watch Active 2 – Det bedste smartwatch til Android-brugeren

 • Et allround smartwatch til både fitness og almindelig hverdagsbrug
 • Digital touch-indfatning til hurtig navigering
 • Altid aktiv skærm
 • Vandtæt
 • Kompatibelt med Android og iOS

BEdst i test smartwatch

i samarbejde med PriceRunner

Samsung Galaxy Watch Active 2 er et solidt smartwatch til Android-brugeren med god mulighed for at tracke dit helbred på en række parametre. Faktisk er uret ifølge trustedreviews.com det bedste smartwatchvalg for forbrugere med en Android-telefon, siden det tilbyder en allround-oplevelse.

Det betyder, uret både kan anvendes til fitnessorienterede formål og stadig give den optimale smartwatch-oplevelse med fede apps og responsivt brugerdesign.

Watch Active 2 har et simpelt design med to knapper samt mikrofon på den højre side og en højtaler på den venstre. Kombineret med sit runde display minder smartwatchet således mere om et almindeligt ur, hvoraf det tynde samt lette design gør smartwatchet egnet til både selskaber og fitness.

Watch Active 2 udnytter her selve displayet til fulde med en touch-indfatning, der lader dig styre uret hurtigt og effektivt, uden du behøver trykke på en masse knapper. Ifølge anmeldere giver det uret et stilrent look, mens der samtidig spares på batterilevetiden, da der er færre lyse pixels at vise.

Der lægges her vægt på, at forbrugeren kan style uret lige efter sit behov fra størrelsen til materialet og farven af remmen.

Du kan således holde øje med dit helbred med stil, hvor du i alt kan registrere 7 forskellige typer træning ganske automatisk. Det inkluderer bl.a. gang, svømning, roning, ellipsetræning og meget mere.

Derudover kan Watch Active 2 trygt tages med på eventyr, da dets design er både vandtæt og modstandsdygtigt over for varme, støv samt kulde.

Samsung Galaxy Watch Active 2 er altså et godt bud på en model, der kan lidt af hvert, og er grunden til, at vi fremhæver den i vores guide. Som en ekstra bonus er modellen ikke kun kompatibel med Android-telefon, men kan samtidig synkroniseres med iPhones. Dog mister du e-mail og sms-appsene.


Garmin Vivofit Jr. 2 – Et holdbart smartwatch designet lige til børn

 • Slidstærkt, så det kan tages med på legepladsen og i skoven.
 • Kompatibelt med iOS og Android.
 • Forældre kan administrere uret gennem app på smartphone.
 • Farverige design.

Smartwatch til børn

i samarbejde med PriceRunner

Smartwatches er ikke kun tilegnet voksne, og du vil derfor kunne finde en bred vifte af flotte modeller til børn. Ligesom almindelige smartwatches findes der et hav af forskellige funktioner fra ren underholdning til aktivitetsmåling.

Vi vælger dog her at fremhæve Garmin Vivofit Jr. 2, da smartwatchet formår at inkorporere leg, huslige pligter og motion i et flot, slidstærkt ur. Vivofit Jr. 2 er designet til at holde, så et barn trygt kan tage det med på legepladsen eller i vandet.

Herudover betyder batterilevetiden på et år, at du ikke behøver bekymre dig om at genoplade smartwatchet.

Samtidig opfordrer de indbyggede app-eventyrspil til, at børn får opfyldt deres 60-minutters daglige aktivitetsmål. Ifølge t3.com er Vivofit Jr. 2 et af de bedste smartwatches til børn, da det nemt får hverdagen til at føles som et eventyr for barnet.

Modellen kommer her i forskellige temaer, for eksempel Disney, Marvel og Star Wars, hvoraf app-eventyret varierer efter temaerne.

Det betyder desværre, at du er nødt til at købe de andre temamodeller i serien, hvis du ønsker adgang til de resterende app-spil. Det er derfor vigtigt at overveje dit valg af model udover det rent visuelle.

Smartwatchet er, ifølge anmeldere, en god hjælper til forældre. Ikke nok med at du kan administrere dit barns smartwatch med en gratis mobilapp fra din egen smartphone, kan du tildele dit barn daglige opgaver.

Disse kan indstilles til hver dag eller hver uge, mens du kan indsætte alarmer, så dit barn får påmindelser direkte på deres smartwatch. Her kan du tilmeld vælge at oprette belønninger i form af virtuelle mønster, så de huslige opgaver ikke længere føles som sure pligter, men i stedet bliver til sjov og leg.

Vivofit Jr. 2 er således et godt eksempel på en model, hvor både børn og voksne kan få stor glæde og underholdning ud af uret.


Mobvoi Ticwatch Pro 3 – Et klassisk smartwatch til billige penge

 • Budgetvenligt
 • Lader dig tracke dit helbred i lille omfang.
 • Elegant og enkelt design, der passer til alle anledninger.
 • Kompatibelt med Android og iOS

Sort smartwatch

i samarbejde med PriceRunner

Ticwatch Pro 3 er produceret af firmaet Mobvoi, og er en særdeles god startmodel for den nysgerrige forbruger.

Hvis du er interesseret i at anskaffe dig et smartwatch, der besidder de grundlæggende funktioner til en rimelig pris, er uret et godt bud. Ticwatch Pro 3 tilbydes i sort, i rustfrit stål og med en ægte læderrem. Det resulterer i et klassisk og enkelt ur, der passer til enhver anledning og outfit.

Smartwatchet er pakket med smarte features såsom GPS, 24 timers pulsovervågning, WIFI og Bluetooth og kontaktløs betalingsfunktion.

Du kan således være on-the-go og stadig holde styr på dit helbred i lille omfang som skridttæller, mens synkronisering med mobilen betyder, at du har de vigtigste notifikationer lige ved hånden.

Ticwatch Pro 3 anvender Wear OS designet af Google, hvilket giver dig mulighed for at anvende Google Play og Google assistent.

Om end smartwatchet ikke er udformet til at blive bragt på store, vilde vandreture, er der sørget for, at uret ikke kun er elegant, men også robust. Ticwatch Pro 3 er således resistent over for støv og har en IP68-vurdering i forhold til at være vandresistent, hvilket betyder, det kan klare det værste snavs, hvis du skulle risikere at spilde på dit ur.

Mobvoi’s Ticwatch Pro 3 er hermed en perfekt løsning til dig, der gerne vil have en klassisk smartwatch-oplevelse med de vigtigste features, men har et lille budget.

Udover at blive fremhævet som et af de bedste smartwatches i nyere tid hos t3.com, har uret da også vundet to design-awards fra henholdsvis IF Design Award 2019 og Red Dot Design Award 2019. En lavere pris behøver altså ikke betyde lav kvalitet.


Vigtige overvejelser i forhold til dit valg af smartwatch

Vi har nu gennemgået flere forskellige smartwatches. Når det kommer til at udvælge et smartwatch, der passer til lige netop dig, er det først og fremmest vigtigt at overveje, hvordan du ønsker at anvende smartwatchet i det daglige.
Det findes smartwatches til forskellige behov, og derfor er det vigtigt at du vælger et ur som passer til det du ønsker at bruge det til.

Det er svært at kåre det “bedste smartwatch”, fordi der er forskellige behov, og dermed er der også ure som er udviklet til forskellige brugs-scenarier.

Skal du bruge et Smartwatch til sport eller daglig brug?

Der er ofte ret stor forskel på om et smartwatch er udviklet decideret til sport eller til at være et smartwatch. Generelt så har alle smartwatches sports-funktioner, og kan dermed til en vis grad benyttes til sport. Er man derimod meget dedikeret, og ønsker præcise sports-data bør man kigge efter et smartwatch udviklet til sport. Disse smartwatches er udviklet til at være meget holdbare, og har generelt en bedre batterilevetid. Yderligere så har de flere funktioner til de seriøse sportsudøvere – herunder f.eks. træningshjælp til løb, svømning, cykling og meget mere.

Med det sagt så er Apples Smartwatches også ret gode til at tracke træningsdata. De er dog knap så behagelige at træne med, og man kan have tendens til at føle at man ikke kan være lige så agil i sin træning, hvis man forsøger at undgå at beskadige det fine display.

Smartwatch til Android eller Apple

En af de vigtigste købsovervejelser, du bør have in mente, er dog i forhold til, om uret overhovedet er kompatibelt med din smartphone. Moderne smartwatches er afhængige af at synkronisere med smartphones for at kunne tilgå og køre apps.
Når du leder efter det bedste smartwatch, er det derfor vigtigt at du finder et det matcher til enheder. Det betyder at der kan være nogle smartwatches som passer bedre til f.eks. Android, end de måske gør til Apple produkter.

Apple har et ret lukket økosystem, hvilket betyder at deres produkter arbejder rigtig godt sammen, men ikke lige så godt med produkter udenfor økosystemet. Med det sagt, så er Apples produkter stadigvæk særdeles brugbare med f.eks. Android, men det er en klar fordel at benytte Apple produkter med andre Apple produkter.

Det er kun i meget få tilfælde at der er decideret begrænsninger mellem enheder som ikke er fra samme producent, og generelt så fungerer alle iPhones med alle de bedste smartwatches på markedet.

Smartwatch teknologien forbedres konstant 

Ligesom med så meget andet teknologi, så er bevæger markedet sig rigtig hurtigt. Det betyder at ønsker man det bedste af det bedste, så bliver man nødt til at følge med i hvad der sker. Det bedste smartwatch ændrer sig konstant, og det er derfor vi er til – nemlig for at holde dig up-to-date med markedet, så du nemmere kan træffe en beslutning om, hvilket smartwatch der er bedst for dig og lige netop dit behov.


Datalife har anvendt disse kilder: