Solcelle oplader Test – Find den bedste solcelle oplader til mobilen

Andreas Thomsen

Skrevet d. 08/04/2020 af Andreas Thomsen

Solcelle oplader test

En solcelle powerbank – Perfekt til lange ture

En powerbank har til formål at fungere som et transportabel strømlager. Desværre er det ikke alle steder, man har mulighed for at fylde lageret med strøm, da det kræver, at man kan tilslutte den en stikkontakt, PC eller deslige.

Sådan forholder det sig i hvert fald, hvis man investerer i en traditionel powerbank. Vil man ikke være afhængig af, at den skal oplades på traditionel vis, skal man i stedet investere i en powerbank med solcelleoplader. Dermed kan man bruge solens stråler til at lagre strøm.

Er du på udkig efter en sådan oplader, er der mange muligheder. Til trods for, at de ikke findes i lige så stort omfang som traditionelle powerbanks, er der mange forskellige modeller og løsninger på markedet. Derfor er der selvfølgelig også én, der harmonerer med dine tanker.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du finder den rette solcelle oplader, er du kommet til det rette sted. Her på siden bliver du nemlig præsenteret for en række af de bedste modeller på markedet. Det sikrer, at der selvfølgelig også er en model, der lever op til dine krav.

LÆS OGSÅ: Bedste powerbank test – 6 bedst i test powerbanks


Goobay Solar Powerbank 8.0

 • Robust powerbank til udendørs brug
 • Stor kapacitet på 8.000 mAh

Solcelle powerbank med lygte

i samarbejde med PriceRunner

Her får du et transportabelt batteri med solceller, der lader dig oplade to enheder på samme tid via USB. Enheden gør det muligt at oplade dine mobile enheder via sollys, hvorfor de indbyggede solceller medfører, at du er helt uafhængig af en stikkontakt.

Netop derfor er Goobay Solar et ideelt valg for dig, der ofte er i naturen i længere tid ad gangen. Det kan være i forbindelse med festivaler, teltture eller vandring i naturen. Uanset hvor du befinder dig, vil du altid have strøm lige ved hånden med Goobay Solar.

Robust design

Der bør ingen tvivl herske om, at dette er en powerbank, der er konstrueret med henblik på at blive brugt udenfor. Det vidner det robuste design, indbyggede solpanel og lommelygtefunktion om. Den er skabt til dig, der elsker at opholde dig i den fri natur.

Derudover bryster powerbanken sig at være både stødfast, støvtæt og stænksikret, hvorfor den er IP66-certificeret. Enheden er lavet i en solid og vandtæt kvalitet, hvilket sikrer, at den snildt klare sig under selv de mest barske forhold.

Høj ydelse

Det indbyggede solpanel har en ydelse på 200 mA. Er det indbyggede batteri fuldt opladet, vil powerbanken kunne oplade den typiske smartphone cirka tre gange. Vær dog opmærksom på, at det afhænger af den mobile enheds batteri.

I alt har denne powerbank fra Goobay en kapacitet på 8.000 mAh. Ud fra dette kan du beregne, hvor mange gange den kan oplade din enhed. Den er desuden udstyret med to USB-udgange, der byder på en samlet opladningseffekt på 5,92 mAh ved 5 V.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 8.000 mAh
 • Batteri: Lithium-polymer (LiPo)
 • Effekt: 29.6 Wh
 • Spænding: 3.7 V
 • Indgangsspænding: 5 V
 • Solpanel: 200 mA
 • Beskyttelsesklasse: IP66

Setty Solar Powerbank 500mAh 

 • Powerbank med vandafvisende egenskaber
 • Kommer med karabinekrog til praktisk fastgørelse
 • Prisvenligt valg

Gul solcelle powerbank

i samarbejde med PriceRunner

Man behøver ikke at ofre en formue på en powerbank med indbygget solpanel. Det vidner denne enhed fra Setty om. Her har du nemlig mulighed for at anskaffe dig en både moderne og kompakt powerbank med solpanel til mindre end et par hundrede kroner.

Enheden har en indbygget kapacitet på 5.000 mAh. Derfor er det en glimrende løsning for dig, der blot ønsker at have ekstra strøm med til dine enheder på vandreturen, festival eller blot i dagligdagen. Der findes dog løsninger, der byder på betydeligt større kapacitet.

Kan oplade to enheder på samme tid

I og med, at denne powerbank er blevet udstyret med to USB-porte, er det muligt at oplade to enheder på samme tid. Det er perfekt for dig, der f.eks. har både et kamera og en smartphone med. Du kan også bruge den til at låne lidt strøm ud til en ven.

Desuden er den perfekt til dig, der har et ønske om at tage en lille powerbank med, når du skal på vandreture, festival eller en telttur i de fri. Da den har et indbygget solpanel, skal du ikke bruge andet end solens stråler, når der igen skal fyldes strøm på batteriet.

Indbygget LED-lys

Ikke nok med, at du får en enhed, der kan give strøm til dine mobile enheder, når du er på farten, kan du også bruge den som lommelygte. I den ene ende har Setty nemlig valgt udstyre deres Solar Powerbank med et indbygget LED-lys.

Det betyder, at du faktisk har mulighed for at bruge din powerbank som en lille lommelygte. Det gør den endnu mere velegnet til en tur i telt eller lignende. Desuden leveres den med en praktisk karabinekrog, der gør det let at fastgøre din powerbank til din taske eller rygsæk.

Specifikationer:

 • Batteri: Li-polymer
 • Kapacitet: 5.000 mAh
 • Mål: 140 x 75 x 15 mm
 • USB-porte: 2 stk.
 • Vægt: 150 gram
 • Vandtæt: IP66

Sandberg 420-40 

 • Er nem at have med, da den foldes sammen
 • Medfølgende beslag til montering på rygsæk

Foldbar solcelle powerbank

i samarbejde med PriceRunner

Med Sandberg Foldable Solar Charger kan du omdanne sollys til strøm på dine mobile enheder. Her får du nemlig en foldbar solcelle-oplader, der er nem at have med dig, hvad enten du vil have den med på vandretur, telttur eller den skal med en tur på festival.

Sandberg har desuden valgt at udstyre deres Foldable Solar Charger med to USB-udgange. Begge udgange kan selvfølgelig bruges til opladning af samtlige enheder, der kan lades op via USB. Det omfatter alt fra smartphones og tablets til powerbanks.

Tilslut en powerbank og gem strømmen

Det er dog vigtigt at understrege, at dette ikke er en powerbank i sig selv. Derfor kan du ikke bruge den til at lagre elektricitet til en senere opladning. Du kan dog tilslutte en powerbank, som du kan oplade og dermed gemme strømmen til senere opladning af dine enheder.

USB-stikkene er placeret i en praktisk lynlåslomme, hvor der samtidig er god plads til dit USB-udstyr. Det vil sige, at du også kan have dine opladerkabler m.m. pakke ind i denne solcelleoplader. Det er en fordel, da det sikrer, at du altid har det hele lige ved hånden.

Medfølgende karabinhager

For at sikre, at du får det maksimale ud af solens stråler, er det muligt at gøre brug af de medfølgende karabinhager til at hænge denne solcelleoplader på din taske. Hvis du har slået telt op, er det også muligt at fæstne den direkte på den ene side af dit telt.

I og med, at det er en foldbar model, er det nemt at have den med på tur. Når den er foldet sammen måler den nemlig kun 33 x 20 x 4 cm. Ikke nok med det, så kan den bryste sig af at have en lav vægt, der lyder på kun 376 gram. Derfor bemærker du knap, at du har den med.

Specifikationer:

 • Output: 13.0 W / 6 V
 • Forbindelse: 2 x USB-porte
 • Mål: 33 x 20 x 4 cm
 • Vægt: 376 gram
 • Farve: Sort

Xtorm FS405

 • 000 mAh batteri
 • 2 USB-udgang
 • Indbygget SunPower solpanel

Xtorm-FS405

Solcelleopladere er en fantastisk måde at holde dine enheder opladet på, når du er på farten. De er små, lette og lette og nemme at bruge. Solcelleopladere gør det nemt for dig at komme ud på en vandretur, uden at skulle bekymre dig om at have opladet din mobil forinden. Du finder en super god soloplader fra Xtorm FS405, der giver dig frihed og energi til at gå hen for du vil, når du skal ud og vandre.

Hurtig opladning

Denne særlige soloplader kan opleve en helt ny iPhone op til 59 % på godt en halv time. Det gør opladningen super hurtig for dig, uden du skal undvære din mobil til vejvisning i længere tid. Sammenlignet med nogle andre Power Banks på markedet, så gør denne soloplader det super hurtigt for dig at få strøm på mobilen, uden du skal vente i længere tid på at kunne bruge den igen. Den kan oplade en smartphone mindst 4 gange, når den er fuldt opladet. Herudover har solopladeren fra Xtorm en 20W USB- C- udgang, der passer til din smartphone.

Drevet af solen

Xtorms soloplader fungerer ved at omdanne sollys til elektrisk energi, som derefter kan bruges til at oplade dine enheder. Det er et godt alternativ til traditionelle opladere, fordi de er vedvarende og miljøvenlige. Solopladere er også meget praktiske, fordi de kan oplades overalt, hvor der er sollys. Dog kan du også få opladet denne soloplader med en USB-port, hvis skal være sikker på, at der er rigeligt med strøm på din oplader til din vandretur.

Perfekt udstyr til din tur

Uanset om du skal på en kortere eller længere tur, så har du med denne soloplader et perfekt udstyr til din tur. Den er drop resistent og har en LED-lommelygte. Så når du ikke bruger den til opladning, så kan du bruge den til at orientere dig i mørket med.

Udvalgte specifikationer:

 • Indgang 20W
 • Solpanel 1,2W
 • LED lommelygte
 • Hurtig opladning
 • Kompakt og nem at have med dig

Lad solen oplade dine enheder

Med en solcelleoplader kan du få strøm i hele verden. Det er nemlig en bærbar oplader, der er drevet af et solpanel. Derfor er den særligt velegnet til at tage med, hvis du har et ønske om at tage på opdagelse i naturen, skal overnatte i telt eller skal en tur på festival.

Har du en sådan oplader med dig, er du derfor garanteret, at du altid har adgang til strøm, hvis blot der er en sol på himlen. Du kan bruge denne type oplader til at lade diverse former for mobile enheder op, hvilket blandt andet omfatter smartphones, tablets m.m.

Det er ikke alle solcelleopladere, der fungerer på samme måde, men de fungerer typisk ved, at du kan folde dem ud, hvorefter en række solpaneler kommer til syne. Den enhed, som du ønsker at oplade, skal du derefter tilslutte via f.eks. USB-A eller USB-C.

Der er forskel på, hvordan du skal bruge de forskellige modeller. Der er flere af dem, der er lavet til, at du kan sætte dem fast på din rygsæk, når du vandrer rundt. Der er også andre modeller, der er lavet til, at du kan sætte dem fast på dit telt, når du har slået lejr.

Ikke alle modeller har indbygget powerbank

Når du går på jagt efter en solcelleoplader, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at det ikke er dem alle, der har indbygget powerbank. En stor del af dem er nemlig kun en oplader, hvorfor du også skal huske at have en powerbank med, hvis du gerne vil gemme på strømmen.

Har du et ønske om at have det hele samlet i én enhed, er det vigtigt at holde øje med, om du vælger en oplader med indbygget powerbank. Dem findes der heldigvis en del af på det danske marked. Derfor bør det ikke være problematisk for dig at finde frem til en god løsning.

Det er dog værd at tilføje, at det ikke er det eneste, der skal være i fokus. Der er nemlig også stor forskel på, hvor stor en kapacitet, de har. Ved du, at du skal bruge den til at oplade flere enheder, er det vigtigt at vælge en powerbank med solpanel med god kapacitet.

Der er nemlig stor forskel på, om du ender med at vælge en enhed, der har en kapacitet på 5.000 mAh eller 12.000 mAh. Den ene enhed kan lade din smartphone op et par gange, mens den anden kan give strøm til flere af dine enheder flere gange, hvis du f.eks. også har et kamera med på tur.

Når alt kommer til alt, handler det dog om at finde ud af, hvad dine behov er. Der er nemlig ikke nogen grund til at købe en enhed med en kapacitet, der er markant større, end du har brug for. I så fald vil du blot føle, at du har spildt dine penge.

Er der forskel på billige og dyre solcelleopladere?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er stor forskel på de dyre og billige solcelleopladere. Hvis du vælger en af de helt billige modeller, er du som regel nødt til at acceptere, at den vil være en af en tvivlsom kvalitet. Derfor kan de sjældent betale sig at bruge penge på.

Hertil vil du også opleve, at der er mange af de billige modeller, der blot er små powerbanks med et lille solpanel. Det kan virke som en smart løsning, men solpanelerne er dog så små, at de nærmest ikke er i stand til at lade selve powerbaken op.

Derudover vil du ofte også skulle gå på kompromis med kapaciteten, hvis du vælger en billig model. Skal du være sikker på, at du får mest mulig effekt, er du nødt til at vælge en decideret solcelleoplade, i stedet for en powerbank med indbygget solpanel.

Ved at gøre dette, er du sikker på at få en solcelleoplader, der er udviklet med fokus på at afgive den størst mulige effekt. En sådan oplader kan du naturligvis blot tilslutte til en ekstern powerbank, hvilket som regel vil være en bedre løsning for dig.

Dette betyder ikke, at det ikke kan betale sig at købe en powerbank med solpanel. Skal det blot bruges til at give lidt ekstra strøm, er det fint, men skal det være den primære kilde, er du nødt til at bruge penge på at købe en decideret solcelleoplader og en powerbank ved siden af.

Hvor mange Watt skal en solcelleoplader give?

Der er ikke nogen decideret grænse for, hvor mange Watt en solcelleoplader skal give. Det afhænger nemlig af dine behov, og i hvilken anledning, du skal bruge den. Som angivet herover, er det nemlig ikke alle, der har store behov, der skal dækkes af solen.

Vil du vide dig sikker på, at du faktisk får noget ud af din solcelleoplader, er det dog en god idé, at du vælger en model med min. 15 Watt. Hvis ikke den har min. 15 W, vil du være meget afhængig af godt vejr, hvis du skal kunne bruge den til opladning.

Dertil er det dog også vigtigt, at du er klar over, at der er stor forskel på, hvad du skal bruge den til at lade op. Hvis du ved, at du skal bruge den til at lade en bærbar PC op, skal du stille helt andre krav til din solcelleoplader, end hvis den blot skal bruges til en smartphone.

Der er ikke nogen faste retningslinjer, der kan bruges i denne forbindelse, men den nedenstående oversigt kan give dig en idé om, hvad der stilles af krav til din solcelleoplader i forskellige scenarier:

 • Smartphone: Til opladning af en smartphone, skal du have en solcelleoplade, der giver min. 2,5 W i solskin. Hvis det er overskyet, skal den give min. 5 W.
 • Tablet: Til opladning af en tablet-pc, skal du have en solcelleoplade, der giver min. 5 W i solskin. Hvis det er overskyet, skal den give min. 12 W.
 • Bærbar PC: Til opladning af en bærbar PC, skal du have en solcelleoplade, der giver min. 30 W i solskin. Hvis det er overskyet, skal den give min. 60 W.

Test af solcelle oplader – Hvilken solcelle oplader skal du vælge?

Der er ingen tvivl om, at der findes mange forskellige typer solcelle opladere derude. Men spørgsmålet er, om de alle kan leve op til de krav, man som minimum bør stille til sin oplader? Formentlig ikke. For der er ingen tvivl om, at man sagtens kan komme til at købe for billigt – eller for lidt.

Vi vil som tommelfingerregel ikke anbefale dig at købe en solceller oplader (eller en powerbank for den sags skyld), der er under 2,5 watt. Det bliver simpelthen for småt og kan ikke gøre nogen synderlig forskel.

Så derfor er det bedst at gå med for mange watt fremfor for lidt. Derimod kan du sagtens holde dig kørende de fleste dage i sommerhalvåret på 2,5 watt.

Af samme årsag har vi også kun valgt at inkludere solcelle opladere, der har minimum 4,5 watt i denne test. Det giver mere råderum, og du står ikke tilbage med en ubrugelig solcelle oplader.

Vejret har betydning for dit valg af solcelle oplader

Som navnet så tydeligt antyder, så er din solcelle oplader ret afhængig af tilstanden på vejret. Mindre sol betyder mindre strøm. Og det bør du helt sikkert have dig for øje, når du investerer i din solcelle oplader.

I solskin skal du forvente, at du har brug for halvdelen af de watt, som du ellers ville skulle bruge, når vejret er skiftende eller lettere overskyet. Det betyder med andre ord, at hvis du skal lade din mobil op, har du brug for ca. tre watt, mens du i skiftende vejr har brug for seks watt.

Men det er jo ikke altid kun mobiltelefonen, der har behov for at blive opladet. Har du andre mobile devices, der skal oplades, er det forskelligt fra enhed til enhed, hvor mange watt den har behov for. Et godt udgangspunkt til at finde den rette mængde watt, hvis du skal have forskellige typer enheder tilknyttet din solcelle oplader, er:

 • Smartphone bruger ca. tre watt i solskinsvejr og op mod seks watt i skiftende/overskyet vejr.
 • Tablet bruger ca. seks watt i solskinsvejr og op mod 12 watt i skiftende/overskyet vejr.
 • Laptop bruger ca. 30 watt i solskinsvejr og op mod 60 watt i skiftende/overskyet vejr.

Skal du oplade flere enheder på samme solcelle oplader, betyder det naturligvis, at du derved har brug for endnu flere watt for at kunne imødekomme dette behov. Hav derfor in mente, hvor mange enheder du regner med at tilknytte opladeren, inden du kaster dig over den første og den bedste.