Solcelle oplader Test – Find den bedste solcelle oplader til mobilen

Kan du huske de glade 90’ere, hvor ens mobiltelefon kunne klare minimum fem dage på en opladning? Det er muligt, at teknologien på vores smartphones kun vil frem i livet, men de fleste af os kender helt sikkert den usikre fornemmelse, når ens smartphone bevæger sig ned under de 10 % batterilevetid.

Så begynder sveden at pible frem på overlæbe, og håndfladerne begynder at blive klamme. For hvordan pokker klarer man sig lige uden sin mobil, hvis man er på cykeltur, er en tur på stranden, eller når man befinder sig på den årlige festival?

Men der er heldigvis råd for, hvordan du skal tackle din smartphones sølle batterilevetid. For med en solcelle oplader kan du let give din mobil en opfriskning med en omgang strøm.

Men der er stor forskel på de forskellige solcelle opladeres formåen, ligesom de forskellige modeller kan dække forskellige typer behov.

LÆS OGSÅ: Bedste powerbank test – 6 bedst i test powerbanks

Derfor kan det være forskelligt fra person til person, hvad der matcher deres behov bedst, når det kommer til at finde den rette solcelle oplader.

Vores mål med denne test af solcelle opladere er at give dig det bedst mulige overblik over de bedste og mest populære solcelle opladere på markedet. Vores test arbejder ud fra flere forskellige parametre.

Vi har derfor taget udgangspunkt i de solcelle opladere, der er kåret til bedst i test, som er mest populære blandt forbrugerne, eller som anbefales af forhandlerne. Derudover har vi forsøgt at skabe et nuanceret billede af udvalget, hvorfor vi har valgt solcelle opladere i både den billigere og den dyrere ende af skalaen.

Vi håber, at det kan hjælpe dig, så du kan foretage dit køb i sikker forvisning om, at du har gjort din research grundigt. Her har vi bare gjort den for dig.


RavPower Solar Charger, 24 W Solar Panel – En solcelle oplader med +anbefalinger

 • Anbefalet af forhandlere
 • Høj konverteringseffektivitet
 • Har tre udgange (3 x iSmart USB 5V / 2,4A) og kan derved oplade flere enheder på én gang
 • Beskeden vægt på 748 gram
 • Karabinhager til montering på rygsæk medfølger

Solcelle oplader test

949,00Mackabler.dk 999,00Powerbanken.dk

Vi indleder vores test af solcelle opladere med at dykke ned i en model, der anbefales af forhandlerne.

Derudover hører den til blandt de mest solgte modeller. Her er nemlig tale om en solcelle oplader, der er alsidig i brug, og som er blandt de kraftigste på markedet i denne størrelse. Men trods dens kraftfuldhed skal du ikke frygte at rende rundt med en klods.

Den har nemlig en ganske beskeden vægt. Den vejer nemlig kun 748 g. Altså ikke meget mere end en vandflaske.

Hvis vejrguderne er med dig, og solen er på sit højeste, kan du faktisk have power nok til at oplade flere enheder på én gang. For med 24 watt kan du sagtens oplade eksempelvis to mobiler og en tablet på én og samme tid.

Du kan derved fuldt ud udnytte de tre USB-udgange, der findes på RavPower Solar Charger’en.

Derefter skal du blot sørge for, at solcellepanelet er rettet direkte mod solen på en dag, hvor himlen er skyfri og rig på solskin. Men det er ikke ensbetydende med, at du behøver være stillestående, mens RavPower Solar Charger’en oplader.

Der medfølger karabinhager til denne solcelle oplader, hvorfor du let kan montere den på din rygsæk eller lignende.

Den er også fremstillet i et kraftigt vandafvisende materiale, hvorfor du med sindsro kan medbringe den til mange forskellige formål. Den er derfor den perfekte makker, hvis du skal ud og vandre, er på tur i skoven eller skal ud at ro.

Alt i alt leveres solcelle opladeren med 4 x rustfri stålringe, 2 x micro USB kabler og en vejledning.

Specifikationer for RavPower Solar Charger, 24 W Solar Panel

 • Antal udgange: 3 x iSmart USB 5V / 2,4A
 • Antal solcellepaneler: Fire styk
 • Maks effekt: 24 watt
 • Vægt: 748 gram
 • Kan oplade: elektroniske produkter såsom Smartphone, iPad/tablet, iPods, Nintendo Switch, med videre.

Anker PowerPort Solar Lite 15 watt solcellepanel, 2 x USB-A output – Fleksibel solcelle oplader, der er god på farten

 • Lav vægt på 355 gram
 • Blot to centimeter tyk, når den er sammenfoldet
 • Favorabel pris
 • Perfekt makker, når man er på farten

bedste solcelle oplader

699,00Powerbanken.dk 849,00Mytrendyphone.dk 899,00Pixojet.dk 899,00Mackabler.dk 909,00CDON.dk

Vi fortsætter vores test af solcelle opladere med endnu en favorit blandt brugerne. Denne gang er blikket rettet mod Anker PowerPort Solar Lite 15 watt solcelle opladeren, der har en let og fleksibel lille størrelse.

Solcelle opladeren er dog ikke så kraftig som RavPower Solar Charger’en. Under de bedste betingelser kan den komme op på 15 watt, mens RavPower Solar Charger’en derimod nåede de 24 watt.

Men de færre watt skal ikke skæmme dens overordnede vurdering. For det er nemlig ikke ensbetydende med, at den ikke er anvendelig. Den er derimod perfekt til dig, der er på farten, eller som blot har et lille forbrug, og som maksimalt skal oplade to mobiler på én gang.

Solcelle opladerens design støtter yderligere op omkring, at den er en god følgesvend, når man er på farten. Den fylder nemlig ikke meget og kan let udfoldes, så du opnår en større overflade. Og når den er sammenfoldet, er solcelle opladeren blot to centimeter tyk. Du kan derfor let medbringe den i din taske.

Vægten ligger også i den lave ende, så det behøver du heller ikke bekymre dig om. Den vejer nemlig kun sølle 355 gram.

Det er, når solcelle opladeren er helt udfoldet og helt eksponeret for direkte sollys, at du opnår den maksimale effekt på 15 watt. Disse watt kan derefter fordeles på de to USB-A udgange.

Du tilslutter blot dit normale opladerkabel til en af de to udgange. Og du kan sagtens udnytte de to udgange og oplade to enheder på samme tid, når vejret er godt.

Hertil kommer, at du let kan fastgøre den til din taske, så du kan drage nytte af solen, mens du er på farten. Der er nemlig indbygget kroge på panelet, så du let kan fastgøre den. Selve panelet er en del af en lille anordning, der minder lidt om en taske. Og det er her, at Anker PowerPort Solar Lite 15 virkelig bliver smart. For der er nemlig en indbygget lomme, hvor du kan lægge din mobil i.

Det betyder med andre ord, at du kan oplade din mobil på farten, mens solcelle opladeren hænger på din taske. Det giver en enorm fleksibilitet, da du ikke er nødt til at være stillestående, mens din mobil bliver opladet.

Specifikationer for Anker PowerPort Solar Lite 15 watt solcellepanel, 2 x USB-A output:

 • Antal udgange: 2 x 5V/2,1A USB-A porte
 • Antal solcellepaneler: To styk
 • Maks effekt: 15 watt
 • Vægt: 355 gram
 • Effektivitet: 21,5-23,5%
 • Kan oplade: elektroniske produkter såsom Smartphones, iPad/tablet, iPods med videre

GP Solar, Outdoor USB solcellepanel – En lille solcelle oplader til det beskedne forbrug

 • Testens billigste model
 • Fylder ganske lidt
 • Let at have med på farten

Billig solcelle oplader

349,00CDON.dk 649,00Powerbanken.dk

Som testens sidste bud på en god solcelle oplader har vi valgt at medbringe en solcelle oplader, som er god til dig, der kun skal have opladet en enkel mobil.

Dette afspejler sig også i prisen, hvorfor denne solcelle oplader er klart den billigste i testen. Men indimellem har man ikke brug for mere, så hvorfor gøre det dyrere for sig selv?

Med GP Solar Outdoor solcelle opladeren får du en lille oplader, der er perfekt at medbringe til picnicturen eller den lille tur på stranden. Under optimale forhold leverer denne solcelle oplader 4,5 watt (5V/0,9A). Du kan derfor blot oplade en enkelt mobil med denne oplader.

Solcelle opladeren består af fire solcellepaneler, der er monteret på rad og række. Når den er foldet helt ud, måler den 195 x 835 x 1 mm, mens den som sammenfoldet måler 195 x 130 x 35 mm. Du vil derfor ikke føle dig overanstrengt med denne lille sag i tasken.

Specifikationer for GP Solar, Outdoor USB solcellepanel:

 • Antal udgange: En
 • Antal solcellepaneler: Fire styk
 • Maks effekt: 4,5 watt
 • Vægt: ikke oplyst
 • Kan oplade: Smartphone eller iPod.

XStorm SolarBooster 21 watt solcelle oplader – En effektfuld solcelle oplader

 • Udført i slidstærkt og vandtæt materiale
 • Let at fastgøre til rygsæk eller telt
 • 21 watt og 2 x USB-udgange

Bedst i test solcelle oplader

Hvis du søger en mellemting mellem RavPower Solar Charger og Anker PowerPort Solar Lite, er XStorm SolarBooster 21 watt solcelle opladeren et rigtig god kompromis.

Her får du nemlig lidt fra begge verdener. Den tilbyder nemlig hele 21 watt, samtidig med at den er fleksibel og vejer ganske lidt. Blot ekstra 425 gram skal du putte i tasken, hvis du vælger XStorm SolarBooster 21 solcelle opladeren.

Men du går ikke på kompromis med kvaliteten. Den er nemlig bygges således, at den oplader ekstra hurtigt, når den tilsluttes din mobile enhed. Og så har den masser af power, og du kan uden problemer oplade to mobile enheder på én gang.

LÆS OGSÅ: QI Oplader – 11 bedste QI trådløs oplader til iPhone

Som medfølgende udstyr får du en manual, micro usb opladerkabel samt en karabinhage, der gør det let at fastgøre panelet til rygsæk, telt eller lignende.

Den er fremstillet af de effektfulde SunPower solceller, der opfanger sollyset. Men du skal ikke frygte ikke at kunne bruge den i mange forskellige sammenhænge. Solcelle opladeren er nemlig udført i et kraftfuldt og vandtæt materiale. Så skulle solen forsvinde og skyerne dukke up? Ingen problemer.

Du behøver ikke pakke dine solcelle oplader væk af den årsag. Heller ikke selvom den er let at folde sammen, når den ikke er i brug.

Specifikationer for XStorm SolarBooster 21 watt solcelle oplader:

 • Antal udgange: 2 x 2,1A USB-A porte
 • Antal solcellepaneler: Tre styk
 • Maks effekt: 21 watt
 • Vægt: 425 gram
 • Kan oplade: elektroniske produkter såsom Smartphones, iPad/tablet, iPods med videre

Test af solcelle oplader – Hvilken solcelle oplader skal du vælge?

Der er ingen tvivl om, at der findes mange forskellige typer solcelle opladere derude. Men spørgsmålet er, om de alle kan leve op til de krav, man som minimum bør stille til sin oplader? Formentlig ikke. For der er ingen tvivl om, at man sagtens kan komme til at købe for billigt – eller for lidt.

Vi vil som tommelfingerregel ikke anbefale dig at købe en solceller oplader (eller en powerbank for den sags skyld), der er under 2,5 watt. Det bliver simpelthen for småt og kan ikke gøre nogen synderlig forskel.

Så derfor er det bedst at gå med for mange watt fremfor for lidt. Derimod kan du sagtens holde dig kørende de fleste dage i sommerhalvåret på 2,5 watt.

Af samme årsag har vi også kun valgt at inkludere solcelle opladere, der har minimum 4,5 watt i denne test. Det giver mere råderum, og du står ikke tilbage med en ubrugelig solcelle oplader.


Vejret har betydning for dit valg af solcelle oplader

Som navnet så tydeligt antyder, så er din solcelle oplader ret afhængig af tilstanden på vejret. Mindre sol betyder mindre strøm. Og det bør du helt sikkert have dig for øje, når du investerer i din solcelle oplader.

I solskin skal du forvente, at du har brug for halvdelen af de watt, som du ellers ville skulle bruge, når vejret er skiftende eller lettere overskyet. Det betyder med andre ord, at hvis du skal lade din mobil op, har du brug for ca. tre watt, mens du i skiftende vejr har brug for seks watt.

Men det er jo ikke altid kun mobiltelefonen, der har behov for at blive opladet. Har du andre mobile devices, der skal oplades, er det forskelligt fra enhed til enhed, hvor mange watt den har behov for. Et godt udgangspunkt til at finde den rette mængde watt, hvis du skal have forskellige typer enheder tilknyttet din solcelle oplader, er:

 • Smartphone bruger ca. tre watt i solskinsvejr og op mod seks watt i skiftende/overskyet vejr. 
 • Tablet bruger ca. seks watt i solskinsvejr og op mod 12 watt i skiftende/overskyet vejr.
 • Laptop bruger ca. 30 watt i solskinsvejr og op mod 60 watt i skiftende/overskyet vejr.

Skal du oplade flere enheder på samme solcelle oplader, betyder det naturligvis, at du derved har brug for endnu flere watt for at kunne imødekomme dette behov. Hav derfor in mente, hvor mange enheder du regner med at tilknytte opladeren, inden du kaster dig over den første og den bedste.