Robotstøvsuger test – En guide til den bedste robotstøvsuger i 2021

Find den bedste robotstøvsuger i test her

Er du også træt af at støvsuge? Så forestil dig, at du kan få et helt rent gulv, uden at du selv behøver at røre en finger. Det kan du, hvis du investerer i en robotstøvsuger.

Vi gennemgår de bedste robotstøvsugere i test lige her. Alle de robotstøvsugere vi nævner, har fået gode anmeldelser fra både brugere og fra ekspertkilder som Forbrugerrådet Tænk og Trustedreviews.com.

Inden for de seneste år er robotstøvsugere blevet populære – og det forstår vi godt. Det gør dog også, at der er opstået mange nye robotstøvsugermodeller og mærker.

Det kan derfor være svært at finde den rette robotstøvsuger til dit behov. Derfor har vi her samlet de bedste robotstøvsugere i test.


Neato Botvac Connected – Robotstøvsuger med Wi-Fi

Udvalgte fordele ved Neato Botvac Connected:

 • Wi-Fi
 • Botvision teknologi
 • Unikt design

Robotstøvsuger test

4.272,00ComputerSalg.dk 4.273,00Proshop.dk 4.289,00Roboteksperten.dk 4.537,00Skiftselv.dk 5.699,00Coop.dk

Den første robotstøvsuger i vores test er Neato Botvac Connected, som er blevet kåret bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk. Det er en meget intelligent støvsuger, som kan styres gennem Wi-Fi på din smartphone.

En teknisk smart robotstøvsuger der kan styres gennem Wi-Fi

Robotstøvsugeren kan som sagt styres gennem din smartphone. Du skal blot downloade den tilhørende app, og så er du klar til at få et rent hjem, uden at røre en finger. Hvis du vil stoppe eller pause støvsugeren, kan dette også gøres på appen.

På den måde kan du starte den, imens du er ude at handle. Du kan selv bestemme, om den automatisk skal støvsuge hele huset, eller om den skal støvsuge et enkelt værelse.

Teknologi sørger for, at alt bliver gjort rent

Neato Botvac Connected har den helt unikke teknologi som hedder Neato Botvision. Det betyder, at den har flere smarte funktioner, der gør den super god til at komme omkring alle steder i dit hus og rengøre alt.

Neato Botvision teknologien indbefatter kortlægning af ruten, som robotten skal køre – herunder også laserscanning og realtids objekt-placering.

På den måde kan den på forhånd vide, hvor den skal køre hen, og selve støvsugningen bliver meget systematisk. Støvsugeren bruger laseren til at finde vej – selv i mørke.

Robotstøvsuger med unik form

De fleste robotstøvsugere er runde, men Neato Botvac Connected har en helt unik form, der skaber en støvsugning, der kan komme ind i alle hjørner.

Støvsugeren er nemlig formet som et ”D”, hvor børsterne sidder langs siderne. På den måde har støvsugeren også nogle ”skarpe” og lige sider, der modsat andre støvsugere ikke er runde.

Det giver en helt unik rengøring, og gør, at støvsugeren kan komme ind langs vægge og møbler uden besvær.


iROBOT ROOMBA 980 – En smart og intelligent robotstøvsuger

Udvalgte fordele ved iRobot Roomba 980:

 • Lang køretid
 • App og Wi-Fi

Bedste robotstøvsuger

3.799,00Skousen.dk 3.799,00Whiteaway.com 3.799,00Roboteksperten.dk 4.505,00Proshop.dk 4.684,00ComputerSalg.dk 7.599,00Homeshop.dk

iRobot er en af de mest kendte mærker inden for robotstøvsugere. Og det er der en grund til. Derfor har vi også hele to versioner af iRobot i denne test.

Mange af deres støvsugere ligger helt i top hos brugerne i forhold til gode anmeldelser. Og iRobot Roomba 980 er ikke en undtagelse. Den topscorer blandt andet hos den norske side Dinside.no.

En støvsuger med lang køretid

iRobot Roomba 980 har hele to timers køretid med dens nye lithium batteri. Hvis den ud over al forventning ikke skulle nå at blive færdig, vender den selv tilbage til ladestationen og bliver ladet op, før den fortsætter arbejdet.

På den måde er du sikker på, at robotten kommer hele vejen rundt og støvsuger alt, uden at du skal lade den eller gøre noget som helst.

Robotstøvsuger med Wi-Fi tilslutning og mobil-app

Ved at bruge den nye iRobot Home app har du mulighed for at kontrollere robotten fra din smartphone. Fordi robotten har indbygget Wi-Fi, kan du let starte støvsugeren, selvom du ikke er i nærheden af den.

Den skal blot være forbundet til Wi-Fi. Med appen kan du også få hjælp til selvhjælp eller opsætte programplanlægningen.

Med appen har du også mulighed for at vælge en boostfunktion, der for eksempel kan bruges til dine tæpper. Så suger den ekstra kraftigt, når den kører over tæppet.

På den måde kan du sikre dig, at dit tæppe bliver helt rent, også selvom det normalt kan være lidt sværere fuldstændigt at rengøre gulvtæpper. Du kan også få robotten til automatisk at køre rummet igennem to gange, så du er sikker på, at den får det hele med.

Det er eksempelvis ideelt i køkkenet eller bryggerset, hvor der kan være ekstra meget skidt på gulvet.


iROBOT ROOMBA 875 – En støvsuger der nemt klarer rengøringen

Udvalgte fordele ved iRobot Roomba 875:

 • Høj brugervenlighed
 • Velegnet til folk med kæledyr
 • Kan gøre rent uden, at du er hjemme.

bedst i test robotstøvsuger

3.499,00Roboteksperten.dk 3.928,00Homeshop.dk

Vi har også en anden iROBOT i denne test. Det er iRobot Roomba 875, som har fået 4,5 ud af 5 stjerne hos testsiden Trustedreviews.com, og den er topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Så denne robotstøvsuger har virkelig mange gode anmeldelser bag sig. Og det er der en grund til. Støvsugeren kan programmeres til at gøre rent – selv når du ikke er hjemme.

En robotstøvsuger der gør støvsugning meget nemt

Der er mange grunde til at Irobot Roomba 875 har en virkelig høj brugervenlighed. Den kan som sagt indstilles til at køre når du ikke er hjemme. På den måde undgår du at høre på den, og du kan komme hjem til et rent hjem, når den er færdig.

Du kan desuden altid bare trykke på knappen ”clean”, hvorefter robotstøvsugeren går i gang med rengøringen.

Du skal ikke gøre andet, for robotten finder selv rundt og planlægger, hvor den skal køre hen og hvilken rute, den skal tage. Grunden til at den kan finde vej, uden at støde ind i dine møbler, er, at den har en sensor.

Den har udover den almindelige sensor også en trappesensor, der gør, at den ikke kører ud over kanten, når trappen kommer.

Velgenet støvsuger til dig med kæledyr

Med Irobot Roomba 875 kan du få et helt rent gulv – også når du har kæledyr, der smider deres hår alle steder. Støvsugeren gør brug af teknikkerne AeroForce rengøringssystem og støvopsamler.

Det betyder, at den kan fjerne op til 50% mere støv og hår fra gulvet. Robotten har desuden et HEPA-filter, som kan opfange alle små partikler fra dit kæledyrs hår.

Støvsugeren kører udenom og under alle møbler, så den kan komme alle de steder hen, hvor din hund eller kat har været.


Xiaomi Roborock S55 – En billig og meget stærk robotstøvsuger

Udvalgte fordele ved Xiaomi Mi Roborock S55:

 • Stærkt batteri
 • Moppefunktion
 • Navigationskort

billig robotstøvsuger

2.967,00Roboteksperten.dk 3.419,00Proshop.dk 3.555,00Wattoo.dk 3.569,00Skiftselv.dk

Denne støvsuger er anbefalet af Dinside.no som den bedste robotstøvsuger i prisklassen. Den er da også en af de billigste i denne test.

Selvom Xiaomi ikke er det mest kendte mærke, er de virkelig kommet med, når det gælder funktionalitet. Derfor har deres robotstøvsugere også fået rigtig mange gode anmeldelser.

En robotstøvsuger med stærkt batteri

Xiaomi Mi Roborock S55 har en meget høj sugekraft på hele 2000 Pa. Det betyder, at den kan suge næsten alt op fra gulvet uden besvær. Sammen med den kraftfulde sugekraft har robotten et kraftigt batteri. Det gør både, at støvsugeren kan suge kraftigt, men også at den har en lang køretid.

Den ligger da også godt i toppen i denne test, når det gælder køretid. Den kan nemlig køre hele 150 minutter, inden den skal oplades igen. På grund af den lange køretid kan støvsugeren også støvsuge meget store områder.

Ekstra funktioner som laser og moppefunktion

Tænk, hvis du heller ikke behøvede at vaske gulv, efter der var blevet støvsuget. Det kan lade sig gøre med Xiaomi Mi Roborock S55. Den har nemlig en indbygget moppefunktion, der kombineret med støvsugningen skaber en helt optimal rengøring.

Men det er ikke den eneste funktion. Robotstøvsugeren er nemlig udstyret med en laser på toppen af den, så den kan lave et kort over din indretning, inden den kører.

Det er med til at gøre den meget påpasselig og nøjagtig, når den kører omkring dine møbler – uden at den mister noget af gulvet.


XIAOMI ROBOROCK S6 – Hurtig og smart robotstøvsuger

Udvalgte fordele ved Xiaomi Roborock S6:

 • Intelligent kortlægning
 • Høj brugervenlighed
 • Moppefunktion

Robotstøvsuger bedst til prisen

3.808,00Roboteksperten.dk 3.837,00Proshop.dk 3.867,00Skiftselv.dk 3.868,00ComputerSalg.dk

Her kommer den anden robotstøvsuger fra Xiaomi. De er nemlig så gode til deres job, at vi var nødt til at have to Xiaomi støvsugere i denne test. Denne Xiaomi Roborock S6 er efterfølgeren til den ovennævnte S55.

Den har desuden fået hele 4,9 stjerner ud af 5 på Roboteksperten.dk. Det viser altså, at brugerne er meget glade for denne støvsuger.

Intelligent kortlægning

Kortlægningen er blevet endnu bedre i denne version af Xiaomi Roborockm, og sammen med det nye navigationssystem er du sikret et meget rent gulv hver dag, og hver gang robotten har kørt.

Det nye navigationssystem registrerer omgivelserne med laser, og derefter vælger robotten selv den bedste rute til den bedste rengøring.

Støvsuger med høj brugervenlighed

Xiaomi Roborock S6 er brugervenlig, fordi den medfølgende app er let overskuelig. Appen er med til at give dig et overblik over de mange funktioner, som robotstøvsugeren har.

På den tilhørende app kan du også altid se, hvor robotten allerede har kørt, og hvor den skal hen. Her kan du også styre manuelt, hvis du vil have den til kun at køre i soveværelset og ikke resten af hjemmet. På den måde har du fuld kontrol over, hvad den laver, og hvad den skal.

Rengøringssystem og moppefunktion

Ligesom sin forgænger har Xiaomi Roborock S6 også en moppefunktion. Så skal man blot tilføje lidt vand, og så kan robotten rengøre gulvet med en våd moppe efter støvsugningen.

Så bliver det ikke renere. Robotten har desuden et tre-trins AeroForce rengøringssystem, som kan fjerne op til 50% mere snavs, støv og hår.

Støvsugeren har derudover en unik støvopsamler, der samler alt. Robottens luftstrømsaccelerator kan skabe en vakuumeffekt for at optimere rengøringseffektiviteten.


Vorwerk Kobold VR200 – Bedste robotstøvsuger når det gælder sugeevne

Udvalgte fordele ved Vorwerk Kobold VR200:

 • Bedste sugeevne
 • Speciallavet motor
 • Unik form

Robotstøvsuger tilbud

5.999,00Roboteksperten.dk 5.999,00Coop.dk

Denne støvsuger er blevet kåret bedst i test i Forbrugerrådet Tænk i 2019. Det er den blandt andet, fordi den har en unik og kraftig sugevne – måske markedets bedste sugeevne.

Den stærke sugeevne er kombineret med et unikt navigationssystem, der sikrer effektiv rengøring i alle hjørner og langs alle kanter.

Styrken kommer fra en speciallavet motor

Den førnævnte stærke sugevne kommer blandt andet fra robottens kraftfulde motor, som er udviklet af Vorwerk selv. Motoren har desuden en speciallavet opsamlingsbørste, som har et helt specielt design, der er lavet så den kan opsamle støvpartikler og dyrehår.

Den stærke sugeevne fra motoren og den speciallavede opsamlingsbørste er med til at give en optimal støvsugning af dit gulv.

D-formet støvsuger giver optimal rengøring

Ligesom den tidligere nævnte Neato Botvac Connected er Vorwerk Kobold VR200 også D-formet. Det betyder, at den kan komme ind i alle hjørner og langs alle kanter uden besvær.

Modsat mange af de andre runde støvsugere. Det betyder også, at den nemt kan komme til sin ladestation. Støvsugeren er desuden kun 9 cm høj, hvilket gør, at den kan komme rundt overalt uden besvær.

Bæredygtig og allergivenlig robotstøvsuger

VR200 er fremstillet af genanvendeligt kunststof. Støvsugeren har desuden et allergivenligt HEPA-filter, som gør, at dit hjem bliver fri for støvpartikler, der kan være allergifremkaldende.


Bedste støvsugere i test

Nu har vi gennemgået de bedste støvsugere i test, baseret på brugernes anmeldelser og eksperternes topkarakterer.

Nu er det bare op til dig at vælge den støvsuger, som passer bedst til dine behov og dit hjem – hvad enten du fokuserer mest på robotstøvsugerens køretid, sugeevne eller brugervenlighed.