Trafikalarm test - Undgå fartbøder med Saphe eller Ooono trafikalarm

Andreas Thomsen

Skrevet d. 05/04/2020 af Andreas Thomsen

Trafikalarm

At være mere sikker bag rattet, når vi kører i trafikken. Mere hjælp til at køre ordentligt i trafikken og derved undgå bøder. Aspekter, som mange af os gerne vil øge til enhver tid. Trafik- og fartalarmer er produkter med fokus på at hjælpe os i trafikken.

I denne trafikalarm test anmelder vi produkterne fra Saphe og Ooono. Vi giver samtidig en generel guide til trafikalarmerne fra de to brands.

Det er bl.a. ud fra anmeldelser og tests fra en række kilder. På den måde håber vi, at du kan blive bedre klædt på til at tage valget mellem de to forskellige brands. Med andre ord vil vi forsøge, igennem præsentation og test af produkterne, at gøre valget nemmere for dig med hensyn til at vælge trafik- og fartalarm til bilen.


Generelt om trafikalarmer

Produkterne fra Saphe og Ooono er fra begge trafikalarmer. Mobile enheder, som hjælper os med at køre bil i trafikken. Ved hjælp af en trafikalarm i bilen, så kan vi indhente information om vores omgivelser på nemmeste vis.

Det er bl.a. information i form af vejarbejde, kødannelse, fartkontrol samt andre specifikke trafikfænomener. Trafikalarmen sættes fast til foruden af vores bil. Herfra er produktet forbundet til en app på vores smartphone.

På den måde kan signaler og kommunikation fra alarmen blive oversat til beskeder i vores app. Alarmen er i stand til at analysere vores omgivelser og samtidig signalere til os, når vores kørsel ikke er inden for det lovlige. På samme måde som en GPS.

En hjælp til at undgå bøder

Med en trafiklarm i bilen kan vi samtidig få hjælp til selv at køre bedre. Vores trafik- og fartalarmer hjælper os med at huske på vores hastighed i forhold til, hvad der er lovligt på pågældende strækning. Med andre ord kan vi slippe for bøder og potentielle uheld, fordi vi kører for hurtigt.

Trafikalarmen for de to brands er udviklet i samarbejde med flere organisationer inden for sikker trafik. Et værdifuldt køb for os med bil til at skabe mere sikkerhed for os selv og andre bilister hver dag.


Trafikalarmer fra Saphe

Saphe er en dansk teknologivirksomhed med særligt fokus på trafikprodukter i Danmark og Europa. Virksomheden har i tæt konkurrence med Ooono solgt mere end 450.000 enheder siden starten i år 2015.

Virksomhedens produkter er derfor stadig relativt nye. Omvendt så har populariteten for Saphe kun været stigende.

Saphe tilbyder trafikalarmer i flere forskellige varianter. På samme måde som Ooono, så er der tale om trafikalarmer, der kobles på en applikation på vores telefon. Produkterne giver os besked om alt fra vejarbejde til trafikuheld på vores rute.

Produkterne fra Saphe fungerer på baggrund af brugerdata. Med andre ord så er alle brugere af Saphes produkter tilkoblede. På den måde indrapporterer alle bilister om særlige omstændigheder i trafikken.

Saphe har gjort det simpelt for os at hjælpe hinanden. Få knapper i applikationen gør, at vi hurtigt og effektivt kan videreformidle vores viden om trafikale omstændigheder. Saphes produkter gør det nemmere at være bilist.

Det er bl.a. ved, at alle produkter automatisk kobles på appen, når vi er klar til at køre. Vi er dermed sikret at få den nødvendige hjælp til vores kørsel.


Saphe One – En populær trafikalarm

 • Testvinder inden for trafikalarmer i en række medier som bl.a. Jyllandsposten.dk og Nordjyske.dk
 • Stor anvendelighed i hele Europa
 • Brugervenlig trafikalarm
 • Kompatibel med både Android og iOS
 • Ingen abonnement eller særlige omkostninger i forbindelse ved køb

Saphe trafikalarm

i samarbejde med PriceRunner

En artikel i Jyllandsposten.dk fremhæver bl.a. Saphe One for at være nem og hurtig at installere. Med andre ord er der ikke mange skridt fra, at vi køber produktet, til at det kan tages i brug. Produktet prises særligt også for sit simple design.

Et design, som gør det nemt for brugeren at indrapportere trafikale hændelser uden besvær. På den kan vi meget enkelt hjælpe andre bilister, hvis vi opdager noget på vejen.

Artiklen roser samtidig produktet fra Saphe for at holde, hvad det lover. En trafikalarm med høj funktionalitet til prisen. Omvendt så er den negative side ved produktet, at applikationen ikke skaber overblik over området, som man befinder sig inden for.

At have bedre adgang til overblik over sin rute med grafisk materiale ville være en fordel. Et aspekt, som mangler i Saphe One.

Saphe One leverer beskeder og signaler om et givent problem i trafikken ca. 25 sekunder fra det pågældende sted. På den måde er vi altid parate og i forkøbet.

Det kan være i form af at undvige en fartbøde på et kontrolpunkt længere fremme. Vi er med andre ord altid klar over, hvad der sker forude på ruten. Applikationen for Saphe One vinder samtidig for sin simplicitet.

Vi behøver ikke at tænde applikationen hver gang, vi skal ud at køre. Når vi først har installeret appen, så vil programmet automatisk parre enheden til vores mobiltelefon.

Saphe One virker i hele Europa, hvilket tæller 39 lande i alt. Vi kan med ro i sjælen tage på ferie i Europa med familien og stadig få de vigtige informationer fra enheden. Saphes applikation fremhæves især også for det strømbesparende design. Vi skal ikke være bange for, at telefonen går ud ved at anvende programmet.

Saphe One er den mest populære fra sortimentet af trafikalarmer fra Saphe. Et produkt, som på mange måder kan sammenlignes med Ooonos trafikalarm.

Prisen er ligeledes meget den samme hos en række af forhandlere. Saphe One har samtidig en nyere udgave i form af Saphe One Plus. Produktet har en række opdateringer i form af bedre funktionalitet. Men koster omvendt også en smule mere.


Trafikalarmer fra Ooono

Ooono er et dansk brand med flere år på markedet i samarbejde med diverse trafikorganisationer. Produktet fra mærket Ooono er en klassisk trafikalarm, der med sin placering i vores bil kan give os værdifulde informationer hele vejen.

Brandet Ooono fremhæves ved at have rigtig god dækning gennem hele Europa i forhold til andre konkurrenter som f.eks. Saphe.

Trafik- og fartalarmer fra Ooono er designet til at give os de relevante beskeder i trafikken. Det er i form af advarsler om trafikale uheld eller forhindringer i området, hvor vi kører. Det er også i form af eventuelle fartkontroller på udvalgte steder eller vejarbejde i nærheden af vores rute.

Trafikalarmen fra Ooono har udviklet sig over de senere år i forhold til funktioner og præcision. Produkter, som udbydes af mange forhandlere.

Brandets produkter har i dag flere millioner af brugere – grundet produkternes positive egenskaber for sikkerhed i forbindelse med kørsel.


Ooono Trafikalarm – Pålidelig og simpel trafikalarm

 • Trafikale advarsler i realtid
 • Smart design
 • Kan bruges i flere lande
Ooono-Trafficalarm-V3

Med en Ooono Traffikalarm får du advarsler med lys og lyd om de hændelser, der sker ude på de danske motor – og landeveje. Den vil bippe og blinke i 30 sekunder, før en fartkontrol. Det giver dig mulighed for at bremse ned i tide, så du kan undgå den strenge fartbøde.

Flere advarselstegn

Ooono vil advare dig i lys og blink, hvis du befinder dig i et område med fartkontrol eller hvis der er sket et uheld på vejen. Farverne indikerer hver især hvilket type problem, det drejer sig om. Ved blå blink bliver du advaret om fartkontrol. Ved rødt blink bliver du advaret om vejarbejde, kø eller uheld. Herudover kan du også starte og stoppe din parkering med EasyPark, når du bruger Ooono. Så enkel og funktionel er trafikalarmen, så du får en god køreoplevelse, uden at du skal bekymre dig om trafikbeskeder fra radioen.

Kan bruges i forskellige lande

Du kan tage din trafikalarm med dig på tværs af landegrænserne. Der kan være bestemte fartgrænser i nogle lande, som vi ikke er bekendt med eller er vant til her i Danmark. Med Ooono trafikalarm skal du nok blive informeret om de individuelle landes fartgrænser. Du skal blot sørge for, at din co-driver fungerer i det land, som du skal besøge. Det kan du undersøge på emballagen, hvor det fremgår hvorvidt det land, du skal besøge, er inddraget i samarbejdet med Ooono. Så hvis du skal ud på køreferie til enten sydpå, nordpå eller noget helt tredje, så kan du medbringe denne trafikalarm og være 100 % sikret ude på vejene.

Udvalgte specifikationer:

 • 13cm x 44cm
 • Batterilevetid: 30.000 km eller et år
 • iPhone: iOS 14.1 eller nyere
 • Android: 6.0 eller nyere
 • Forbindelse: Bluetooth 4,2
 • Vægt: 20 gram


Saphe Drive Pro

 • Rute navigation og Apple CarPlay
 • Starter Automatisk ved start
 • Dækker alle trafikkamera

Saphe-Drive-Pro

Saphe er et kendt mærke indenfor trafikalarmer. I denne Saphe Drive pro udgave får du langt flere funktioner, der kan sikre, at du ikke bliver taget af fartkontrol. Herudover får du også rute navigation og Apple CarPlay med i pakken, der giver dig en suveræn køreoplevelse. Alt du skal gøre, er blot at indhente Saphe Link appen, og så kan du tilslutte navigation og Apple CarPlay til din bil. 

Stort farvedisplay

Denne trafikalarm kommer med et stort 1,54 trommer LCD farvedisplay. Displayet angiver de forskellige alarmer og afstanden til de hændelser, som din alarm gør dig opmærksom på. Den viser herudover også din nuværende fart, så du kan holde øje med, hvorvidt du har trykket lidt for hårdt på speederen. Displayet vil herudover også indikere, hvornår du kan forvente at møde en fotovogn, bil i nødsporet eller en ulykke, der er sket på vejen. Displayet vil også gøre dig opmærksom på trafikalarmens batteritid, samt hvorvidt du er tilsluttet med din telefon eller ej.

Fokus på brugervenlighed

Det er vigtigt, at du ikke benytter dig af trafikalarmen, imens du kører bil. Denne Saphe Drive Pro alarm gør det nemt for dig at betjene den og se alle de korrekte oplysninger, som du har behov for, imens du kører. Alarmen har to knapper, som du kan bruge til at indrapportere og godkende fartkontrol til andre brugere af Saphe produkter. Du får også en høj alarmtone, når der nærmer sig en fotovogn eller en anden hændelse på vejen, der kan have indflydelse på din kørsel. Alt i alt får du en god trafikalarm, der garanterer dig en sikker og god kørsel.

Nemt at montere

Med alarmen får du et monteringssæt, der gør det nemt for dig at placere din trafikalarm i den højde og side af bilen, som du ønsker. Du bør altid have den indenfor rækkevidde, så du kan se de informationer, der kommer frem på skærmen. 

Udvalgte specifikationer:

 • 6,92 x 4,22 x 2,03
 • Vægt: 64 gram
 • Batteridrevet (batteri medfølger)
 • Forbedret lydoplevelse
 • Viser hastighedsgrænse
 • iPhone: iOS 13 eller nyere
 • Android: 5.0 eller nyere


Saphe MC Trafikalarm

 • Til motorcykler
 • Kræver Saphe Link app for at virke
 • Advarer både om fartkontrol og ulykker

Saphe-MC-Trafikalarm

Saphe MC trafikalarm er til dig, der transporterer dig selv på en motorcykel. Denne lille kompakte trafikalarm kan både monteres i en bil, men særligt også i din motorhjelm, hvis du ejer en motorcykel. Her kan du blive informeret om ulykker og fartkontroller, der befinder sig i det område, du er i.

Nem opsætning

Du kan hurtigt og nemt få sat denne trafikalarm op i din motorhjelm. Du kan placere alarmen ved øret, så du kan høre meddelelserne, uden du skal stoppe op og kigge. Herudover skal S’et på alarmen vende ned mod øret, da lyden kommer ud fra denne enhed. Du skal herudover indhente Saphe Link appen, for ellers vil trafikalarmen ikke virke. Når du har fået tilkoblet alarmen til appen, så kan du allerede starte med at bruge den. Du vil kunne skræddersy alarmen til dine behov, så du får de advarsler, der er nødvendige for dig. Modsat nogle af de andre Saphe alarmer, skal du ikke indrapportere fartkontrol eller ulykker ved denne model.

 Vejer mindre end en lighter

Hvis du kører rundt på en motorcykel, så skal du have en trafikalarm, der ikke vejer meget eller fylder i din hjelm. Denne Saphe model vejer mindre end en lighter, og derfor vil du nærmest ikke lægge mærke til den, når du først har fået den monteret. Den er dog ikke vandtæt, så du skal være sikker på, at der ikke kommer regnvand på den, hvis du har taget din hjelm af. 

Virker også i udlandet

Skulle du på tur i udlandet, så kan du også medbringe din co-driver. Trafikalarmen vil kunne virke i udvalgte lande, så du stadigvæk kan få de nødvendige trafikmeddelelser. Det drejer sig både om fartkontrol og vejarbejde, uheld m.m. Det kan blive nødvendigt, hvis du skal på ferie i udlandet og rejser i enten en bil eller motorcykel.


Saphe vs Ooono – Hvilken er den bedste trafikalarm til dig?

De to brands leverer hver især produkter med stor værdi for os som bilister. Begge brands designer produkter, der har evnen til at give os information om trafikken omkring os. Trafikalarmerne fra begge firmaer fungerer i Europa.

Saphes sortiment er bredere, mens Ooonos trafikalarm kun er blevet bedre med tiden. Prismæssigt står begge brands mere lige i forhold til deres standard-trafikalarm.

Vi kan med Saphe vælge at tilkøbe flere muligheder inden for trafiksikkerhed i form af Saphe Drive. Her er alt inkluderet, så vi ikke behøver applikationen, som er standardproceduren i alarmerne fra både Saphe og Ooono.

Valget mellem de to brands kommer ned til smag og behag. Det er samtidig vores egne præferencer for produktets specifikationer i størrelse og udseende.

Det handler om vores budget i forhold til, om man ønsker at købe Saphe Drive eller de normale modeller i form af Saphe One eller Ooono trafikalarm. Vi håber, at denne guide har klædt dig på til at tage det rette valg i forhold til trafikalarmer, og gjort dig klogere i forhold til Ooono vs saphe trafikalarmerne.


Kilder:


 

Huskeseddel