Årets konsol 2022: PLAYSTATION 5 | SE BEDSTE PRIS |

Trafikalarm test – Undgå fartbøder med Saphe eller Ooono trafikalarm

At være mere sikker bag rattet, når vi kører i trafikken. Mere hjælp til at køre ordentligt i trafikken og derved undgå bøder. Aspekter, som mange af os gerne vil øge til enhver tid. Trafik- og fartalarmer er produkter med fokus på at hjælpe os i trafikken.

Her på siden tester vi produkterne fra de to brands. Vi giver samtidig en generel guide til trafikalarmerne fra Saphe og Ooono.

Det er bl.a. ud fra anmeldelser og tests fra en række kilder. På den måde håber vi, at du kan blive bedre klædt på til at tage valget mellem de to forskellige brands. Med andre ord vil vi forsøge, igennem præsentation og test af produkterne, at gøre valget nemmere for dig med hensyn til at vælge trafik- og fartalarm til bilen.

Testvinder
Saphe trafikalarm

Saphe One – En populær trafikalarm

Testvinder inden for trafikalarmer i en række medier som bl.a. Jyllandsposten.dk og Nordjyske.dk – det er også vores favorit. Nem at installere, der gør at fra vi køber produktet til vores saphe-alarm er aktiv, så går der ikke særlig lang tid. 

Gå direkte til forhandler

Bedste produkt
Pris
Billigst hos
Gå til
 • Saphe trafikalarm
  1. Saphe One
  Pris: 328 kr.
  Billigst hos: Coolshop
 • Trafikalarm test
  2. Saphe Drive
  Pris: 739 kr.
  Billigst hos: Nardocar
 • Ooono-Trafikalarm-44mm
  3. Ooono Trafikalarm
  Pris: 153 kr.
  Billigst hos: Power


Generelt om trafikalarmer

Produkterne fra Saphe og Ooono er fra begge trafikalarmer. Mobile enheder, som hjælper os med at køre bil i trafikken. Ved hjælp af en trafikalarm i bilen, så kan vi indhente information om vores omgivelser på nemmeste vis.

Det er bl.a. information i form af vejarbejde, kødannelse, fartkontrol samt andre specifikke trafikfænomener. Trafikalarmen sættes fast til foruden af vores bil. Herfra er produktet forbundet til en app på vores smartphone.

På den måde kan signaler og kommunikation fra alarmen blive oversat til beskeder i vores app. Alarmen er i stand til at analysere vores omgivelser og samtidig signalere til os, når vores kørsel ikke er inden for det lovlige. På samme måde som en GPS.

En hjælp til at undgå bøder

Med en trafiklarm i bilen kan vi samtidig få hjælp til selv at køre bedre. Vores trafik- og fartalarmer hjælper os med at huske på vores hastighed i forhold til, hvad der er lovligt på pågældende strækning. Med andre ord kan vi slippe for bøder og potentielle uheld, fordi vi kører for hurtigt.

Trafikalarmen for de to brands er udviklet i samarbejde med flere organisationer inden for sikker trafik. Et værdifuldt køb for os med bil til at skabe mere sikkerhed for os selv og andre bilister hver dag.


Trafikalarmer fra Saphe

Saphe er en dansk teknologivirksomhed med særligt fokus på trafikprodukter i Danmark og Europa. Virksomheden har i tæt konkurrence med Ooono solgt mere end 450.000 enheder siden starten i år 2015.

Virksomhedens produkter er derfor stadig relativt nye. Omvendt så har populariteten for Saphe kun været stigende.

Saphe tilbyder trafikalarmer i flere forskellige varianter. På samme måde som Ooono, så er der tale om trafikalarmer, der kobles på en applikation på vores telefon. Produkterne giver os besked om alt fra vejarbejde til trafikuheld på vores rute.

Produkterne fra Saphe fungerer på baggrund af brugerdata. Med andre ord så er alle brugere af Saphes produkter tilkoblede. På den måde indrapporterer alle bilister om særlige omstændigheder i trafikken.

Saphe har gjort det simpelt for os at hjælpe hinanden. Få knapper i applikationen gør, at vi hurtigt og effektivt kan videreformidle vores viden om trafikale omstændigheder. Saphes produkter gør det nemmere at være bilist.

Det er bl.a. ved, at alle produkter automatisk kobles på appen, når vi er klar til at køre. Vi er dermed sikret at få den nødvendige hjælp til vores kørsel.


Saphe One – En populær trafikalarm

 • Testvinder inden for trafikalarmer i en række medier som bl.a. Jyllandsposten.dk og Nordjyske.dk
 • Stor anvendelighed i hele Europa
 • Brugervenlig trafikalarm
 • Kompatibel med både Android og iOS
 • Ingen abonnement eller særlige omkostninger i forbindelse ved køb

Saphe trafikalarm

 

i samarbejde med PriceRunner

En artikel i Jyllandsposten.dk fremhæver bl.a. Saphe One for at være nem og hurtig at installere. Med andre ord er der ikke mange skridt fra, at vi køber produktet, til at det kan tages i brug. Produktet prises særligt også for sit simple design.

Et design, som gør det nemt for brugeren at indrapportere trafikale hændelser uden besvær. På den kan vi meget enkelt hjælpe andre bilister, hvis vi opdager noget på vejen.

Artiklen roser samtidig produktet fra Saphe for at holde, hvad det lover. En trafikalarm med høj funktionalitet til prisen. Omvendt så er den negative side ved produktet, at applikationen ikke skaber overblik over området, som man befinder sig inden for.

At have bedre adgang til overblik over sin rute med grafisk materiale ville være en fordel. Et aspekt, som mangler i Saphe One.

Saphe One leverer beskeder og signaler om et givent problem i trafikken ca. 25 sekunder fra det pågældende sted. På den måde er vi altid parate og i forkøbet.

Det kan være i form af at undvige en fartbøde på et kontrolpunkt længere fremme. Vi er med andre ord altid klar over, hvad der sker forude på ruten. Applikationen for Saphe One vinder samtidig for sin simplicitet.

Vi behøver ikke at tænde applikationen hver gang, vi skal ud at køre. Når vi først har installeret appen, så vil programmet automatisk parre enheden til vores mobiltelefon.

Saphe One virker i hele Europa, hvilket tæller 39 lande i alt. Vi kan med ro i sjælen tage på ferie i Europa med familien og stadig få de vigtige informationer fra enheden. Saphes applikation fremhæves især også for det strømbesparende design. Vi skal ikke være bange for, at telefonen går ud ved at anvende programmet.

Saphe One er den mest populære fra sortimentet af trafikalarmer fra Saphe. Et produkt, som på mange måder kan sammenlignes med Ooonos trafikalarm.

Prisen er ligeledes meget den samme hos en række af forhandlere. Saphe One har samtidig en nyere udgave i form af Saphe One Plus. Produktet har en række opdateringer i form af bedre funktionalitet. Men koster omvendt også en smule mere.


Saphe Drive – Trafikalarm med integreret skærm i én samlet enhed

 • En trafikalarm med indbygget skærm
 • Flot og enkelt display med muligheder for at tilføje en række af forskellige alarmer
 • Alarmer ved fartkontrol, ulykker og vejarbejde uden brug af app
 • Produktet kan anvendes i udlandet

Trafikalarm test

 

i samarbejde med PriceRunner

Saphe Drive forener de mange funktioner i én enhed. Her er både hardware og software på plads til at give os den nødvendige information på ruten.

Modsat Saphe One og Ooonos trafikalarmer behøver man ikke at anvende applikationen på mobiltelefonen på samme måde. Vi har nu en skærm i bilen, der kan fortælle os de samme informationer. Et produkt, der kan signalere vores farthastighed, når vi kører for hurtigt.

Det kan siges at være fordelagtigt, at Saphe har samlet applikation og alarm i ét og samme produkt. Omvendt så skal vi også betale ekstra for denne ordning.

Produktet er større og vejer en smule mere end de andre på markedet. Produktet skal lades op tre til fire gange om året. Omvendt så kan vi være sikre på, at Saphe Drive er mere vedholdende end vores telefoner.

Ved at have en applikation som i de andre modeller fra Saphe og Ooono, så skal vores smartphones holde strøm. Et potentielt problem, som mange af os kender til.

Med Saphe Drive kan vi være garanteret mere sikkerhed i forhold til batterilevetid. En forsikring for os, når vi skal køre langt uden adgang til strøm til vores telefon.

Saphe Drive er som sagt dyrere end både Saphe One og trafikalarmen fra Ooono. Omvendt så får vi alt samlet i et produkt med længere batterilevetid.


Trafikalarmer fra Ooono

Ooono er et dansk brand med flere år på markedet i samarbejde med diverse trafikorganisationer. Produktet fra mærket Ooono er en klassisk trafikalarm, der med sin placering i vores bil kan give os værdifulde informationer hele vejen.

Brandet Ooono fremhæves ved at have rigtig god dækning gennem hele Europa i forhold til andre konkurrenter som f.eks. Saphe.

Trafik- og fartalarmer fra Ooono er designet til at give os de relevante beskeder i trafikken. Det er i form af advarsler om trafikale uheld eller forhindringer i området, hvor vi kører. Det er også i form af eventuelle fartkontroller på udvalgte steder eller vejarbejde i nærheden af vores rute.

Trafikalarmen fra Ooono har udviklet sig over de senere år i forhold til funktioner og præcision. Produkter, som udbydes af mange forhandlere.

Brandets produkter har i dag flere millioner af brugere – grundet produkternes positive egenskaber for sikkerhed i forbindelse med kørsel.


Ooono Trafikalarm – Pålidelig og simpel trafikalarm

 • Simpelt design
 • Brugervenlig applikation
 • Intet abonnement eller andre omkostninger forbundet med køb
 • Kan anvendes af hele familien gennem flere downloads af app pr. enhed
 • Mulighed for at starte og stoppe parkering af bilen

Ooono trafikalarm

 

i samarbejde med PriceRunner

Ooono trafikalarmer har været i konstant udvikling, siden modellen i form af V1 kom frem. Flere funktioner er kommet til som bl.a. parkeringsfunktionen.

Et produkt, som hele tiden gør det nemmere for os at være bilist i trafikken. Det særlige ved Ooonos produkter i sammenligning med Saphe er en meget simpel og brugervenlig applikation.

En trafikalarm, der skal have adgang til vores telefon gennem en applikation, så vi kan modtage beskeder og advarsler.

Ooonos trafikalarmer gør det på en simpel måde, hvor vi ikke har for mange valg at træffe i applikationen. En meget pædagogisk tilgang til at få informationer om trafikale forhold. Her præsenteres vi for et produkt til alle aldre. Et stort plus for os, der ikke er bedste venner med moderne teknologi.

Brugervenlig applikation til kunden

Applikationen fra Ooono er designet til at fungere i baggrunden på vores telefon. Det er med andre ord ikke en applikation, der giver os problemer på daglig basis. Vi skal blot installere og parre trafikalarmen med vores smartphone én gang.

Telefonen og trafikalarmen fra Ooono vil automatisk forbinde sig til hinanden i forbindelse med hver kørsel. Applikationen fra Ooono fremhæves som at bruge begrænset mængder af strøm.

En væsentlig fordel for os, der ikke ønsker, vores batterilevetid er minimal, hver gang vi anvender produktet.

Hjælp til parkering

Trafikalarmen fra Ooono er forbundet til systemet fra EasyPark. Med andre ord så kan trafikalarmen fra Ooono også hjælpe os i forhold til at parkere bilen efter kørsel.

På den måde kan vi begrænse mængden af potentielle parkeringsbøder ved hele tiden at være i kontakt med vores p-skive. Du kan her læse vores guide til de bedste elektroniske p-skiver

Fordele med hensyn til kørsel i Europa

Produktet fra Ooono har samtidig adgang til den tyske applikation Blitzer.de – en applikation, der samler rapporter fra bilister i hele landet med hensyn til uheld, kødannelse og andre særlige hændelser. Brandet Ooono er gennem adgang til denne applikation førende i forhold til at anvende trafikalarmen i hele Europa.

I forhold til prisen på en trafikalarm fra Ooono, så er der meget variation på markedet. Prisen på produktet er på samme niveau med tilsvarende produkter fra konkurrenten Saphe. Ooonos sortiment er markant mindre end Saphe. Vi har derfor ikke så mange muligheder for til- og fra-køb, når vi handler trafikalarm hos Ooono.

Trafikalarmen fra Ooono kritiseres bl.a. også i enkelte medier (F.eks. Nordjyske.dk) for at være mere langsom til at opdatere om nyheder i trafikken. I modsætning til konkurrenten Saphe.


Saphe eller Ooono som trafikalarm?

De to brands leverer hver især produkter med stor værdi for os som bilister. Begge brands designer produkter, der har evnen til at give os information om trafikken omkring os. Trafikalarmerne fra begge firmaer fungerer i Europa.

Saphes sortiment er bredere, mens Ooonos trafikalarm kun er blevet bedre med tiden. Prismæssigt står begge brands mere lige i forhold til deres standard-trafikalarm.

Vi kan med Saphe vælge at tilkøbe flere muligheder inden for trafiksikkerhed i form af Saphe Drive. Her er alt inkluderet, så vi ikke behøver applikationen, som er standardproceduren i alarmerne fra både Saphe og Ooono.

Valget mellem de to brands kommer ned til smag og behag. Det er samtidig vores egne præferencer for produktets specifikationer i størrelse og udseende.

Det handler om vores budget i forhold til, om vi ønsker at købe Saphe Drive eller de normale modeller i form af Saphe One eller Ooono trafikalarm. Vi håber, at denne guide har klædt dig på til at tage det rette valg i forhold til trafikalarmer.


Kilder: