Højtalerkabler test – Gør musikken endnu bedre med et højtalerkabel

Andreas Thomsen

Skrevet d. 18/05/2020 af Andreas Thomsen

Højtalerkabel

Musikere og producere bruger timevis på at optimere lydniveauer i musikken i mastersangen. På at tweake hver en detalje, så det samlede lydbillede står knivskarpt.

Tydelige harmonier, en knastør lilletromme eller en blød basbund. Alle nuancer, der skal gøre oplevelse mere levende for lytteren.

Men hvad sker der, når musikken rammer lytteren? Den bliver ofte komprimeret til ugenkendelighed, hørt på tarvelige høretelefoner eller streamet på ustabile forbindelser. Er du typen, der finder denne slags lemfældig omgang med musikken på kanten af blasfemisk? Så er du ikke den eneste.

Find det bedste højtalerkabel

Vil du gerne have optimal lyd, når du lytter til musik på dine højtalere? Så er det godt at starte med at få styr på udstyret. Og glem ikke de små dele som kabler. De spiller nemlig en betydelig rolle for lydbilledet.

I denne guide har vi set nærmere på de bedste højtalerkabler og gjort alt arbejdet, så du er fri for at gøre det. Vi har forsøgt at sammensætte et så nuanceret billede som muligt.

Derfor har vi valgt at inddrage højtalerkabler i både den billige og i den dyrere ende af skalaen. Og så har vi fundet de højtalerkabler frem, som er vurderet som de bedste blandt brugerne, er kåret bedst i test, eller som er blandt anbefalingerne hos forhandlerne.


AudioQuest Rocket 33 (Spool) højtalerkabel – Et avanceret højtalerkabel til feinschmeckere

 • Fås i løbende meter
 • Audiofilt
 • Relativt kompakt
 • Massive 14 AWG-ledere (2,08 mm2)

Højtalerkabel test

i samarbejde med PriceRunner

Med Rocket 33 højtalerkablet fra AudioQuest får du højtalerkabel af høj kvalitet. Det er basismodellen i AudioQuests Rocket-serie, og det er i særdeleshed et, der er anvendeligt, hvis du virkelig tager din lyd alvorligt og vil have et avanceret højtalerkabel til det ambitiøse anlæg.

Højtalerkablet hører til blandt de dyreste i denne test, men kvaliteten er også derefter. Den er nemlig helt i top.

Højtalerkablet er kompakt og relativt let og fleksibelt at arbejde med, da dets isolering består af polyetylen-skum. Inden i selve kablet består SolidCore-lederne af en kombination af topklasse LGC, det såkaldte Long-Grain Copper, og PSC-kobber, der står for Perfekt-Surface Copper. Og titlerne lyver ikke.

Overfalden på metallet med dets specialbehandling er virkelig fint og jævnt udført. Og det er her, kvaliteten for alvor kan mærkes. Den rene og jævne overflade giver nemlig en særdeles god signaloverførsel lige dér, hvor størstedelen af signalet løber, som netop er over ledernes overflade.

Det er desuden let at tilpasse Audioquest Rocket 33 Spool højtalerkablet til dit hjem. Du kan nemlig købe det i løbende meter, så du kan få præcis den mængde, du har brug for. Her får du dog ikke monteret AdioQuests enge forsølvede stik, som ellers lige topper looket af.

Det gør du derimod, hvis du vælger at erhverve dig Rocket 33 som færdigterminieret udgave. Her får du den også inklusiv yderstrømpe. Og særligt yderstrømpen giver den flotte finish i resultatproduktet.

Omvendt kan du spare lidt penge, hvis du køber den i løbende meter (spool). Og det kan anbefales, hvis det er tiltænkt til brug i forbindelse med installation.

Men ofte vejer den beskedne besparelse ikke så meget i forhold til den lækre finish, man får med det færdigterminerede sæt. Så derfor er den færdigterminerede løsning ofte den mest populære. Både grundet design og lydmæssige forhold.

Specifikationer for Audioquest Rocket 33 (Spool) højtalerkabel

 • Tilslutning: Valgfri
 • Isolering: polyetylen-skum (for alle positive ledere)
 • Cross-Talk NDS (Noise-Dissipation System) (negative ledere)
 • Ledermateriale: massivt LGC (Long-Grain Copper) og PSC (Perfect-Surface Copper)
 • Solid core/multi core: Solidcore LGC/PSC (14AWG)
 • Løsning: løbende meter eller færdigtermineret fra fabrikken (inklusiv yderstrømpe).

AudioQuest Rocket 44 (Spool) højtalerkabel – Bedste højtalerkabel i test

bedst i test højtalerkabler

i samarbejde med PriceRunner

Som testens sidste højtalerkabel har vi valgt at slutte af med testens dyreste højtalerkabel. Og endnu engang er AudioQuest genstanden for vores opmærksomhed.

Virksomheden har nemlig produceret en sand kabel-perle for folk, der tager deres lyd seriøs! Derfor har AudioQuests Rocket 44 (spool) vundet vej ind i denne testguide, da vi her bevæger os omkring noget af det ypperste inden for kabler til lyd.

Kablet fra AudioQuest er derfor også til anlæg, der rækker over økonomiklassen. I stedet er fokusset at lave optimal lyd til seriøse anlæg og installationer. Og Rocket 44 adskiller sig fra denne tests mere økonomiske Rocket 33 ved, at SolidCore-lederne er udført i et superrent PSC og PSC+ kobber (Perfect-Surface Copper+). Og overfladen på dette specialbehandlede metal er noget for sig!

Det er nemlig så rent og jævnt og signaloverførslen så skarp, at det ikke kan sammenlignes med andre i denne test eller tilsvarende kobberledere – selv uden forsølvning.

Selvom Rocket 44 består af en SolidCore, har det ikke nogen nævneværdig betydning for dets fleksibilitet. Det er nemlig stadig kompakt og relativ fleksibelt. Du kan derfor stadig sagtens benytte det til ambitiøse installationer, hvor du ønsker at gøre lidt mere ud af det med et high-end kabel.

Ligesom ved Rocket 33 fås Rocket 44 også i flere varianter. Både som løbende meter (spool) eller som fabrikstermineret udgave, hvor du over får en yderstrømpe med i købet.

Specifikationer for Audioquest Rocket 44 (Spool) højtalerkabel

 • Tilslutning: Valgfri
 • Isolering: Polyetylen-skum isolering (for alle positive ledere)
 • Cross-Talk NDS (Noise-Dissipation System) (negative ledere)
 • Ledermateriale: massivt PSC og PSC+ kobber (Perfect-Surface Copper+)
 • Solid core/multi core: Solidcore PSC/PSC+ (13AWG)
 • Løsning: løbende meter eller færdigtermineret fra fabrikken (inklusiv yderstrømpe).

Argon Classics Speaker Cable 1 – Få masser af valuta for pengene

 • Multicore-kabel med ledere af 99,99% rent iltfrit kobber (OFC).
 • Fås i løbende meter, der giver fuld fleksibilitet
 • Diskret, hvid finish
 • Perfekt til installationer og lange kabeltræk
 • Kraftig konstruktion
 • Meget favorabel pris.

højtalerkabler

[maxbutton id=”129″ url=”https://track.adtraction.com/t/t?a=1333116021&as=1342466092&t=2&tk=1&url=https://www.hifiklubben.dk/argon-audio-classic-speaker-cable1-hoejtalerkabel/argcl1sc/” text=”40,00/m” text2=”Hifiklubben.dk” ]

Hvis prisen har stor betydning for dit valg af højtalerkabel, kan du med fordel gå efter Argon Classics Speaker Cable 1. Her får du nemlig masser af valuta for pengene. Men trods den beskedne pris, er højtalerkablet fra Argon både solidt og af høj kvalitet.

Kablet er nemlig relativt kraftigt med sine 2,5 mm2 bredde. Konstruktionen styrkes af, at dens ledere er solide og er udført i rent og iltfrit kobber. Denne feature får detaljerne i musikken til at stå skarpt frem i højtalerne, ligesom man få en god fornemmelse af dynamikken, når man lytter til musikken.

Højtalerkablet fås i løbende meter. Og kombineret med kablets kraftige konstruktion og tykkelse, er det med andre ord særlig velegnet til installationer og lange kabeltræk.

Det kan derfor let kan føres gennem vægge, bagbeklædning og lignende. Du får altså fuld fleksibilitet med dette højtalerkabel fra Argon.

Specifikationer for Argon Classics Speaker Cable 1

 • Isolering: polyetylen-skum
 • Ledermateriale: 80 enkeltledere 99,99 % rent iltfrit OFC-kobber
 • Solid core/multi core: Multicore, 2,5 mm2
 • Løsning: løbende meter

AudioQuest SLIP XTRM 14/2 højtalerkabel – Et højtalerkabel med mange kvaliteter

 • Sikkerhedscertificeret: NEC CL3 og CEC FT4
 • Meget fleksibelt og god til installationer
 • Let at trække gennem rør

Bedste højtalerkabel

[maxbutton id=”129″ url=”https://track.adtraction.com/t/t?a=1333116021&as=1342466092&t=2&tk=1&url=https://www.hifiklubben.dk/audioquest-slip-xtrm-14-2-hoejtalerkabel/aqslipxtrem14-2sc/” text=”119,00/m” text2=”Hifiklubben.dk” ]

Endnu et højtalerkabel fra AudioQuest har fundet vej ind i denne test af det bedste højtalerkabel, nemlig SLIP XTRM 14/2 højtalerkablet. Det adskiller sig ved at være særdeles velegnet til installationsbrug.

Dette kan ikke mindst tilskrives højtalerkablets design. Det er nemlig glat og utrolig fleksibel, så det er let at trække, når man skal udføre installationer.

Ikke mindst når man står over for at skulle trække kablet gennem rør, snævre passager eller lignende udfordringer. Og da det sælges i løbende meter, så er det ingen sag at finde den rigtige længde, der matcher ens behov.

Fleksibiliteten forstærkes yderligere af, at man hos AudioQuest har valgt at bruge et antal tyndere enkeltledere i SLIP XTRM 14/2 højtalerkablet, også kaldet Semi-Solid Concentric Packed. Ved at anvende disse i stedet for én massiv leder bliver kablet langt mere fleksibelt.

Normalvis anvender AudioQuest én leder som deres ”default tilgang”, da dette giver en minimering af forvrængning. Men trods SLIP XTRM 14/2 højtalerkablet har flere ledere er dog stadig væsentlig kraftigere end i de såkaldte multicore-kabler.

Du skal derfor ikke frygte for kvaliteten af din lyd, selvom den undviger lidt fra normen hos AudioQuest.

Derudover har højtalerkabler fra Argon mange fine lydmæssige kvaliteter. Det lever nemlig op til den kvalitet, som er kendetegnende for AudioQuest. Derfor vil du opleve, at den relativt beskedne pris ikke lægger hindringer i vejen for den gode lyd.

Nej, den gode lyd bliver ikke kvalt eller på andre måder forvrænget gennem højtalerne, hvis du vælger et AudioQuest SLIP XTRM 14/2 højtalerkabel.

Ligesom det gjorde sig gældende for AudioQuests Rocket 33 højtalerkabel, så er SLIP XTRM også lavet af både LGC- og PSC-kobber.

Det semi-massive 14 AWG-ledere (2,08 mm2) består nemlig af 37% LGC-kobber og 63% PSC-kobber, der er en superfin sammensætning, som har ganske få urenheder og dermed giver en utrolig lækker og klar lyd i dine højtalere.

Du skal heller ikke frygte ulykker, hvis du inviterer SLIP XTRM 14/2 højtalerkablet ind i dit hjem. Der er nemlig også fuld fokus på at overholde alle sikkerhedsprocedurer. Det er derfor sikkerhedscertificeret og overholder brandkravene til NEC CL3 og CEC FT4.

Specifikationer for AudioQuest SLIP XTRM 14/2 højtalerkabel

 • Isolering: polyetylen-isolering
 • Ledermateriale: 37% LGC (Long-Grain Copper) og 63% PSC (Perfect-Surface Copper)
 • Ledertværsnit: 2 x 14 AWG (2,08 mm2)
 • Løsning: løbende meter

Argon Basic Speaker Cable 1 højtalerkabel – Testens billigste højtalerkabel

 • Kompakt og diskret højtalerkabel
 • Flot og diskret hvid finish
 • Let at trække gennem rør
 • Sælges i løbende meter.

billigt højtalerkabel

[maxbutton id=”129″ url=”https://track.adtraction.com/t/t?a=1333116021&as=1342466092&t=2&tk=1&url=https://www.hifiklubben.dk/argon-audio-basic-speaker-cable1-hoejtalerkabel/argba1sc/” text=”20,00/m” text2=”Hifiklubben.dk” ]

Endnu engang vender vi i denne test af højttalekabler blikket mod et højtalerkabel fra Argon. Og denne gang er det testens billigste højtalerkabel, vi har fokus på. For det er her, Argon udmærker sig: De laver højtalerkabler, der er til at komme i nærheden af rent økonomisk.

Vægter du også økonomien højt, samtidig med at du gerne vil have et fornuftigt højtalerkabel? Så er Argon Basic Speaker Cable 1 højtalerkabel formentlig et god bud på et højtalerkabel til dig.

Det er fortræffeligt, hvis du har et anlæg i økonomiklassen, men gerne vil forkæle det med et højtalerkabel, der er bedre end et standard strømkabel, hvor den gode lyd går tabt undervejs.

Foruden den billige pris, så udmærker kablet fra Argon sig blandt andet ved sit diskrete udseende.

Det er nemlig udført i en elegant hvid finish, der er let at få til at passe ind i de fleste hjem. Du vil derfor let kunne skjule det. Eksempelvis langs fodlisten eller under tæppet.

Kablet er udført således, at det har en glat overflade. Det gør det derfor nemt at trække igennem rør og lignende. Og så betyder den glatte overflade ligeledes, at kablet er let at rengøre.

Det er især anvendeligt, hvis det bliver monteret langs en fodliste, hvor der let kan samle sig støv og snavs. Men det vil du som sagt ikke få problemer med at rengøre.

Specifikationer for Argon Basic Speaker Cable 1

 • Isolering: polyetylen-isolering
 • Ledermateriale: Ledere i 99,99 % rent iltfrit OFC-kobber
 • Solid core/multi core: Multicore, 1,25 mm2
 • Løsning: løbende meter

Højtalerkabel bedst i test – hvilket højtalerkabel skal du vælge?

Der er ingen tvivl om, at dit højtalerkabel skal stemme overens med kvaliteten af dit anlæg. Mange ser kablet som et naturligt sted at spare penge. Det vil vi ikke anbefale.

Det er nogle ærgerlige penge at spare, hvis du har et dyrt anlæg, men går på kompromis med kvaliteten på dit højtalerkabel for at spare penge.

Så en tommelfingerregel må være, at jo bedre dit anlæg er, desto bedre skal dit højtalerkabel være. For i takt med prisstigningerne sker der også en forbedring af kablerne, og de bliver mere og mere avancerede og har større skarphed og kompleksitet i lyden.

Der er også andre faktorer, der spiller ind, når det rigtige kabel skal vælges. Og selvom de fleste måske ikke vil indrømme det, så betyder den samlede æstetik altså også noget. Kablet skal passe til dit anlægs udseende og den væg eller reol, det skal stå op ad.

Har du et sort anlæg, der skal stå på en sort kommode, så kan det stritte lidt i æstetikken, hvis du har et kridhvidt ledning blafrende langs anlægget.

Det ødelægger bare det samlede billede. Og hvis man alligevel har muligheden for at tilpasse det, hvorfor så ikke gå denne ekstra længde, så resultatet bare står knivskarpt?

Huskeseddel