Årets konsol 2021: PLAYSTATION 5 | SE BEDSTE PRIS |

Elektronisk papir og blyant: Her er den bedste tegneplade

En tegneplade kan erstatte den klassiske computermus, og yderligere kan præstere langt bedre, når der skal arbejdes i grafiske programmer. Derudover formindsker en tegneplade dine chancer for museskader drastisk.

Tegnepladen er et præcisions værktøj der normalt bruges af designere, og grafikere på et højere stadie. De kaldes også en digitizer der består af en trackpad, og en digital pen som kobles til computeren via USB indgangen.

Der kræves en del tålmodigheden og øvelser for, at kunne styre pennen med præstation, men når du først har vænnet dig til det, vil det føles ligeså let som, at have med blyant og papir hånden.

Men er du ikke træt af, at din mus som aldrig kan være præcis i et billedbehandlings program eller redigere i grafiske egenskaber? Så læs videre i artiklen, og find flere nyttige tips.

Hvilken type tegneplade skal jeg vælge?

Vi anbefaler Wacom tegneplader fordi, at de igennem mange år har været førstevalg blandt professionel designere, og øvede grafikere. Wacom er både lette og ergonomiske, som har fået rigtig mange positive anmeldelser fra tilfreds brugere.

Der er blevet lavet mange modeller gennem tiden, og der kommer også nyere og endnu bedre tegneplade fra Wacom ud til forhandlerne hvert år.

Du kan længere nede I artiklen læse en detaljeret beskrivelse af modellerne, og få et indblik hvilken serie som kunne have din interesse.

Testvinder
Wacom Cintiq 16

Wacom Cintiq 16 - Testvinder

Wacom Cintiq 16 er en fantastisk all round tegneplade, som vi i denne tegneplade test har kåret til testvinder. De ergonomiske funktioner og gode brugeranmeldelser taler ligeledes sit tydelige sprog. 

Gå direkte til forhandler

Udvalgte tegneplader
Pris
Billigst hos
Gå til
 • Wacom Cintiq 16
  1. Wacom Cintiq 16 - Testvinder
  Pris: 4.170 kr.
  Billigst hos: Happii
 • Wacom Intuos Pro Medium
  2. Wacom Intuos Pro Medium
  Pris: 2.622 kr.
  Billigst hos: CompuMail
 • wacom intuos draw
  3. Wacom Intous Draw
  Pris: 525 kr.
  Billigst hos: Power
 • wacom intuos photo
  4. Wacom Intous Photo
  Pris: 1.287 kr.
  Billigst hos: CompuMail


1. Wacom Cintiq 16

 • Ergonomiske funktioner
 • Naturtro farve
 • Gode forbrugeranmeldelser

Wacom Cintiq 16

 

i samarbejde med PriceRunner

Wacom Cintiq er forsynet med en skærm på 16″. Denne har Wacom kombineret med deres kraftfulde Wacom Pro Pen 2. Kombinationen af disse to vil sikre, at både din komfort og din produktivitet er i top. Du er derfor sikker på at få noget for hånden – bogstaveligt talt.

Hertil skal det selvfølgelig også påpeges, at den er bestående af holdbare, ridsefaste materialer. Derfor er du garanteret, at enheden bryster sig af samme høje kvalitetsniveau, som Wacom altid har været kendt for. Det gør selvfølgelig også, at den er pålidelig dag efter dag.

Ergonomi i højsædet

Når man arbejder med en tegneplade, er det vigtigt, at ergonomien er i top. Det er heldigvis et af de aspekter, der har været i fokus hos Wacom, da de udviklede Cintiq 16. Af denne grund er den blevet forsynet med en række ergonomiske funktioner.

Disse funktioner sikrer, at du kan arbejde med en høj komfort. Du kan let finde en god, stabil arbejdsposition med de indbyggede ben med gummifødder. De kan også klappes sammen, så den kan ligge fladt ned, hvis dette ønskes. Foldes de ud, står den med en hældning på 19°.

Naturtro farve

Når du arbejder med grafisk arbejde på en tegneplade, er det vigtigt, at opløsningen er god. Derudover er det også vigtigt, at farverne på enheden er naturtro. Begge dele er der heldigvis styr på her. På Wacom Cintiq 16 får man nemlig en 1920 x 1080 Full HD-skærm.

Desuden bryster den sig af en farveskala på 72% NTSC, hvilket sikrer naturtro farver. Det bør også tilføjes, at skærmen er en såkaldt antirefleks-skærm. Det er en betydelig fordel, da du ikke skal bekymre dig om genskær, hvis solens stråler rammer enhedens skærm.

Specifikationer:

 • Skærm: 16″ LCD-skærm (1920 x 1080)
 • Bevægelsesopløsning: 5080 lpi
 • Trykniveauer: 8192
 • Aktive områder: 34,5 cm x 19,4 cm
 • Mål: 42,2 cm x 28,5 cm x 2,45 cm

Du kan læse endnu mere om produktet her.


2. Wacom Intuos Pro Medium 

 • Bluetooth-kompatibilitet
 • Imponerende respons
 • Programmerbare knapper

Wacom Intuos Pro Medium

 

i samarbejde med PriceRunner

 

Med Intuos Pro har Wacom formået at hæve barren for professionelle tegnetablets. Den bliver leveret med den nye Wacom Pro Pen 2, der bryster sig af at have en uovertruffen trykfølsomhed og imponerende respons på penhældning. Faktisk er der næsten ingen forsinkelse.

Det medfører, at du med Intuos Pro får en enhed, der lader dig både illustrere, forme eller retouchere digitalt med naturlig frihed. Leder du efter en tegneplade, der giver dig de bedste arbejdsbetingelser, bør der ingen tvivl herske om, at Intuos Pro er et rigtig godt bud.

Skræddersy din digitale arbejdsplads

Intuos Pro giver dig gode betingelser for at skræddersy din digitale arbejdsplads. Den byder på både ExpressKeys, Touch Ring, Radiale Menuer og programmerbare knapper på pennens side. Alle disse kan bruges til at lave shortcuts i dine programmer – præcis som du ønsker det.

Tegnepladens multi-touch-overflader medfører, at du nemt og hurtigt kan zoome, panorere og navigere. Det højner din produktivitet og frihed til at skabe. Hertil skal det nævnes, at du kan tilkøbe teksturark, så du selv kan vælge, hvilken overflade, du vil tegne på: fra jævn til ujævn.

Supertynd og kompakt

En tegnetablet behøver ikke just at være stor og tyk. I stedet vil de fleste foretrække, hvis det er en kompakt, let og tynd enhed. Er du en af dem, der også ser dette som en bonus er Intuos Pro Medium fra Wacom noget for dig. Den lever nemlig op til alle tre ting på bedste vis.

Med i prisen får man dertil en Wacom Pro Pen 2, der har fået et helt nyt design på penholderen, der også har plads til udskiftelige reservespidse. Tilslutningen af din tegneplade er det desuden legende let, da det kan gøres med enten USB eller Bluetooth.

Specifikationer:

 • Detektering: Elektromagnetisk
 • Bevægelsesopløsning: 5080 lpi
 • Trykniveauer: 8192
 • Aktive områder: 22,4 cm x 14,8 cm
 • Mål: 33,8 cm x 21,9 cm x 0,8 cm

Du kan læse endnu mere om produktet her 


3. Wacom Intous Draw – Til tegninger og skitser

wacom intuos draw

 

 

i samarbejde med PriceRunner 

Wacom har tidligere på året lanceret endnu en tegneplade til folk der elsker, at tegne og lave flotte skitser.

Som ny eller rutinerede tegner, er denne nye model fra Wacom et helt perfekt sted at starte ud med.

Er man rigtig kreativ og er i forvejen god til, at tegne med blyant og papir, kan denne elektroniske tegnebræt virkelig udvikle dine kreative evner, i nye retninger og på et højere niveau.

Wacom har udviklet et fantastisk produkt til det kreative folk, som gør at det både føles naturligt og behageligt, at tegne eller skabe et maleri på computeren.

Har du aldrig tegnet med et elektronisk tegnebræt, kan du følge guiden og softwaren der følger med i pakken. Det kræver blot, at du tilmelder dig hvor du efterfølgende får adgang til, online undervisning og en komplet guide der hurtigt hjælper dig igang.

Tager man økonomien i betragtning så slipper man rigtigt billigt, med et brugervenligt produkt med rigtig mange timers øvelser. Det er et rigtig godt sted, at starte ud der anbefales til alle begyndere.

Wacom intuos draw understøtter desuden 1024 niveauer af trykfølsomhed, og har en opløsning på 2540 Lpi der egentligt er rigeligt for almindelige bruger, der ikke arbejder på et professionelt plan.

Wacom har 4 knapper placeret i både højre, og venstre side i toppen der kaldes for expresskeys. Disse knapper bruges til, navigere rundt i softwaren der er inkluderet med i pakken.

Knapperne er forprogrammeres alt efter eget ønske, hvilket er rigtig super funktionelt. Byggekvaliteten er god og overordnet af det hele fremstillet af plastik, hvor den øverste blå del har en grovere struktureret overflade. Arbejdsområdet er til gengæld helt glat, hvor der tegnes med pennen.

Desuden har tegnepladen gummifødder i hvert hjørne bagi, der forhindre rystelser når der tegnes. Wacom intuos er ganske enkelt nemt, og praktisk at tage med sig, Den kan stort set være i alle tasker, der kun vejer 310 gram.

Ser man på stylus pennen, ligner den til forveksling alle de modeller. Pennen har 2 knapper i siderne, som er forprogrammeret til at udføre en bestemt handling i softwaren.

Den er lidt smallere i forhold til Wacom pro modellerne, og her skal man være opmærksom på, at der hverken er gummigreb i siderne, eller viskelæder i toppen.

Som sagt kan det både være en fordel og ulempe med viskelæderet i toppen. Det kommer helt an på hvad man er vant til, at arbejde med og hvilke behov man har.

Bemærk tegnepladen ikke er trådløs, men man er afhængig af en USB ledning der skal forbindes til en computer. Er man typen der ikke vil være afhængig af ledninger, kan man købe et Wacom wireless module til 302,00.

Tekniske specifikationer:

 • Tegneområde: 152 x 95 mm
 • Expresskeys: 4
 • Trykniveauer: 1024
 • Opløsning: 2540 Lpi
 • Multi Touch: Nej
 • Pen stylus læsehastighed: 133 pps
 • Pen stylus viskelæder: Nej
 • Systemkrav: Win 7, 8 eller 10 eller OS X 10.8.5
 • Vægt: 310 gram
 • Dimensioner: B 21 cm x D 16,9 cm x H 1,1 cm

4. Wacom Intous Photo – God til billederedigering

wacom intuos photo
Wacom Photo er uundværlig til billedbehandling i Photoshop og andre redigerings programmer.

 

 

i samarbejde med PriceRunner 

Arbejder du med fotografier på hobby niveau, eller er du entusiast indenfor billedbehandling, kan denne Wacom intuos tegneplade gøre de helt store underværker.

Photo har alt det nødvendige værktøj for, at gøre dine billeder endnu bedre, og skabe et smukt portræt foto.

Der følger redigeringsværktøjer, software og online guide som hjælper dig med, at skabe et perfekt billede.

Der kan laves alt lige fra små facebook profilbilleder, covers, fotobøger, billeder til hjemmesider og større fotoprojekter. Det er egentlig kun fantasien der sætter grænser hvad der kan laves.

Wacom intuos photo gør det hele langt nemmere, og sjovere i forhold til en almindelig computer mus.

Med stylus pennen kan du redigere langt mere præcis og skabe kreative egenskaber, som en rigtig professionel fotograf.

Der følger et helt studie med i pakken og her er der adgang til online undervisningsmateriale, og guides som hjælper dig med, at skabe smukke færdigbehandlede fotografier.

Man er ikke afhængig af, at bruge softwaren der følger med i pakken, men har man i stedet photoshop eller tilsvarende billede redigerings program, kan man også bruge det.

Mange photoshop eksperter er afhængige af en tegneplade, da det gør arbejdet meget bedre, og behageligere at sidde med foran computeren.

Med andre ord er denne løsning et sundere valg, der skåner dine arme, skuldre, nakke og håndled.

Sammenligner vi photo modellen med Art er der ikke forskel på tekniske specifikationer, men blot farverne på tegnepladerne og softwaren der med i pakken.

Tekniske specifikationer:

 • Tegneområde: 152 x 95 mmwacom intuos photo small
 • Expresskeys: 4
 • Trykniveauer: 1024
 • Opløsning: 2540 Lpi
 • Multitouch: Ja
 • Pen stylus læsehastighed: 133 pps
 • Pen stylus viskelæder: Nej
 • Systemkrav: Win 7, 8 eller 10 eller OS X 10.8.5
 • Vægt: 310 gram
 • Dimensioner: B 21 cm x D 16,9 cm x H 1,1 cm

De mest populære tegneplader lige nu:

 

i samarbejde med PriceRunner

Hvad er en tegneplade og hvad kan den?

Modellerne som vi kommer på i artiklen, er ikke professionelle tegneplader til brug redigering af billeder og illustrationer.

Med andre ord et værktøj for nybegyndere, eller den øvede bruger som ønsker, at bringe sine grafiske præsentationer på et endnu bedre niveau.

En tegneplade er god til:

 • Forbedre efterbehandling af billeder
 • Grafisk arbejde i photoshop
 • Redigere grafiske elementer til hjemmesider
 • Producere kreativt kunstværk eller maleri
 • Undgå museskade

De fleste tegneplader vejer under et halvt kilo, og er rimelige mobile. Du kan have den med i computer tasken, til og fra arbejdet eller skolen.

Om den skal tilsluttes din bærbar computer eller stationær pc, er underordnet da tegnepladen skal forbindes via USB. Som standard følger der USB kabel med, men du kan vælge den trådløse løsning ved, at købe trådløst sæt med USB sendere inklusiv batteri. Sættet kan erhverves for cirka 398,00 kroner mere.

En tegneplade findes i flere størrelser small, medium og large. Det er helt afhængig af hvilke behov du har, som skal afgøre valget af størrelsen. Har du intentioner om, at kombinere dit tastatur og tegneplade, anbefales en størrelse small.

Praktisk er det meget nemmere, at have dit tastaturet og tegnepladen ved siden af hinanden på arbejdsbordet. Døjer du med museskader er denne løsning et bedre, og sundere valg. Musen kan erstattes helt og denne opsætning, vil både skåne dit håndled, skulder og arm.

Går du rundt med tankerne om, at udvide din grafiske udvikling på et højere plan og kun til illustrationer, og billedbehandling anbefales det, at vælge en størrelse medium.

Her har du mange muligheder for, arbejde som en professionel grafisk designer. Vægten på en small og medium tegne plade er næsten identisk.

Skal jeg skifte min traditionelle mus ud?

Det er flere ting der taler for, at skifte musen ud. Har du en tendens til, at bruge et par timer foran computerskærmen, anbefales det at skifte musen ud hurtigst muligt.

Desværre siger tallene, at bare 1 times arbejde foran computeren med en almindelig mus, øger risikoen for skulder, nakke og håndledsskade med mange hunrede procent.

Dit grafiske arbejde vil tydeligt blive mere præcist, der virkeligt kan gøre en stor forskel, når du sidder, og arbejder på din computer. Især programmer som photoshop, illustrator CC, lightroom og Gimp vil virkeligt få gavn af tegnepladen. Du kan sammenligne det på den måde som, at sidde med blyant og papir, men bare I en elektronisk udgave.

Hvilken størrelse tegneplade passer bedst til mig?

De fleste brugere ville kunne nøjes med en small størrelse, fordi den kan ligge foran dit tastatur uden det behøves, at fylde hele computerbordet. Trives du bedst med, at have et A4 fremfor et A3 papir foran dig, skal du selvfølgelig tage en small model.

Arbejder du dagligt med illustrator eller photoshop som professionel, så kunne en stor tegneplade være en rigtig god løsning.

Her er forudsætningen, at som grafisk designer skal kunne udnytte pladsen, til kreative løsninger og have et stort arbejdsområde.