Filmnørd? Nu kan du oddse på danske “Flugt” som Oscar-vinder

Skrevet d. 01/01/2022 af

bio-datalife

Dette indhold er sponsoreret

De fleste ved nok efterhånden, at det er muligt at oddse, når det kommer til sport. Men vidste du, at det også er muligt at oddse i forhold til Oscaruddelingen? Natten til 29. marts  løber Oscars 2022 af stablen, og hvis du har en god fornemmelse af, hvem der løber med statuetterne, kan du oddse på vinderne. Hvis dette lyder som noget for dig, kan du blive klogere på Oscar odds 2022 her.

Hvilke kategorier er “Flugt” nomineret i? 

I år er Oscaruddelingen særligt interessant i en dansk kontekst, da den danske instruktør Jonas Poher Rasmussens animerede dokumentarfilm “Flugt”, eller “Flee” som den hedder på engelsk, er nomineret i hele tre kategorier i form af “Bedste dokumentarfilm”, “Bedste animationsfilm” og “Bedste internationale film”. Desuden er det første gang, at en dansk film er nomineret til tre priser. Det tyder dermed på, at filmen har et potentiale og dermed en chance for at vinde en af kategorierne, som du kan blive klogere på inde på Oscar odds 2022. 

Flugt vs. “Drive My Car”

Særligt i kategorien “Bedste internationale film” bliver der formentlig hård kamp om sejren. For her er “Flugt” oppe imod den japanske instruktør Ryûsuke Hamaguchis “Drive My Car”, der også er nomineret i hovedkategorien “Bedste film”. Mange peger derfor også på “Drive My Car” som vinder af “Bedste internationale film”. Men hvem ved? Måske overrasker det danske Oscar-håb alligevel.

Flugt vs. “Encanto” og “Luca”

I kategorien “Bedste animationsfilm” ser det en smule mere håbefuldt ud for “Flugt”. Denne pris går ofte til produktionsselskabet Walt Disney, og i år bringer Disney da også hele to film til kategorien i form af “Encanto” og “Luca”. “Encanto” anses af mange som værende den største konkurrent til “Flugt”, da soundtracket blandt andet har vist sig at være populært blandt både børn og voksne. Omvendt synes “Luca” at have fået en lidt blandet modtagelse, der ikke måler sig med den tidligere Disney Pixarfilm såsom “Soul”, der var sidste års vinder af kategorien.

Flugt vs. “Summer of Soul (Or, When The Revolution Could Not Be Televised)

Til sidst gælder det kategorien “Bedste dokumentarfilm”, hvor “Flugt” har sine måske bedste chancer i forhold til årets Oscaruddeling. Her er den største modstander musikeren Questloves musikdokumentar “Summer of Soul (Or, When The Revolution Could Not Be Televised)”, der sammen med “Flugt” synes at være favoritterne.

Tror du, at “Flugt” løber med nogle priserne, eller har du andre forudsigelser om Oscar 2022? Så er det altså nu, at du på Oscar odds 2022 kan oddse på resultaterne. 

Huskeseddel