Fire tips til at øge sikkerheden på arbejdspladsen

Andreas Thomsen

Skrevet d. 22/11/2018 af Andreas Thomsen

sikkerheden på arbejdspladsen

Arbejdspladsen skal være et sikkert sted at være. Det gælder både for medarbejderne, der hver dag møder op for at yde en indsats såvel som gæster, der har ernær i virksomheden.

Derfor har vi i dette skriv forsøgt at dykke ned i, hvordan man helt konkret kan øge sikkerheden på arbejdspladsen, så man mindsker risikoen for uheld og tyveri.

Hvilke af nedenstående tiltag, der kan benyttes på din arbejdsplads, afhænger naturligvis meget af, hvordan selve arbejdspladsens lokaler er konstrueret samt hvad virksomheden beskæftiger sig med til dagligt.

Vi har dog forsøgt at ramme så bredt som muligt, så langt størstedelen af vores læsere kan få glæde af vores tips.

Alarmsystemer er et must på ethvert kontor og lager

Benytter din virksomhed sig af kontorlokaler eller et lager, så er det naturligvis selvsagt, at et alarmsystem er en nødvendighed. Dels er det med til at øge sikkerheden, og dels er det ofte nødvendigt, hvis man ønsker at kunne blive forsikret.

Alarmsystemer fås i mange forskellige afskygninger, og hvilket system, der passer bedst til jeres behov, kommer meget an på, hvad det er for nogle lokaler samt aktiver, der skal beskyttes.

I Danmark er der mulighed for at kunne vælge alarmer fra forskellige udbydere. Der er derfor rig mulighed for at sammenligne priser på disse, så du sikrer dig, at du ikke betaler for meget for din alarm.

Viden om a-kasser sikrer medarbejderne ro i maven

Dette er et af de mere atypiske tips. Vi mener dog, at den er vigtigt at have med. Der er stadig mange danskere, der er aktive på arbejdsmarkedet, som ikke kender til a-kasser og funktionerne heraf.

Derfor kan du som virksomhed øge medarbejdernes sikkerhed ved at fortælle om a-kasser, og hvorfor de kan være en god investering, hvis man pludselig står uden job.

Det kan endvidere være med til at give dig som arbejdsgiver bedre samvittighed, hvis du pludselig står i den ærgerlige situation, hvor du skal fyre en medarbejder.

Investering i et ordentligt låsesystem er en nødvendighed

Det er ikke altid nok at have et alarmsystem. Dette faktum må flere virksomheder dagligt se i øjnene, når der sker indbrud på enten kontoret eller lageret.

Derfor er det vigtigt, at der fra virksomhedens side investeres i et ordentligt låsesystem. Udover at det er med til at mindske risikoen for indbrud, så giver det også medarbejderne en sikkerhed, at de kan sidde og arbejde til sent ud på aftenen uden at behøve at tænke på ubudne gæster.

Låsesystemer kan, ligesom alarmer, fås mange forskellige steder i Danmark, og det bedste valg afhænger fuldt og fast af, hvad det er for nogle døre eller porte, der skal monteres låsesystem på.

Har I styr på antivirusprogrammer?

Virksomheder verden år må sande, at en af de største trusler, er angreb direkte ind i virksomhedens teknologiske infrastruktur.

Det har aldrig været vigtigere end nu, at man i virksomheden har fastlagt antivirus processer samt investeret i de nødvendige antivirusprogrammer, som skal sikre, at ubudne virtuelle gæster holdes udenfor.

Huskeseddel