Gode idéer og aktiviteter til efterårsferien

kvinde bag skaerm

Dette er et gæsteindlæg på Datalife.dk

Ferie anses som regel for at være en pause fra den travle hverdag, og er derfor et særdeles oplagt tidspunkt til at få samlet familien og måske få en række nye oplevelser i fællesskab. Uanset om ferien skal afholdes ude eller hjemme, er der rig mulighed for at få mest muligt ud af fridagene. Hvad end man vælger en hyggelig tur i sommerhus eller måske en charterferie sydpå med hele familien, er der masser af aktiviteter og muligheder for enhver smag.

 

Hvis man vælger at blive hjemme i egen bolig, kan man med fordel kigge huset igennem for at undersøge om nogle elementer af ejendommen kunne trænge til en fornyelse. Det kan ofte være svært at finde tid til denne slags i hverdagen.

Gør hjemmet vinterklar med energivenlige løsninger

I en tid med stigende leveomkostninger, gælder det om at tænke i andre baner og ofte mere økonomisk. Det kan måske være at der skal foretages nogle ændringer i madbudgettet og fremadrettet indføres en ugentlig madplan for hele familien eller at man skal forsøge at undgå diverse impulskøb, som ofte opstår hvis man handler ind flere gange om ugen. En tredje mulighed er at blive mere opmærksom på ens energiforbrug derhjemme og blive bedre til at slukke sine elektroniske enheder efter brug.

Smart Home systemer gør det muligt at sammenkoble en lang række af de elektriske apparater, som ofte bruges i hjemmet. Med moderne teknologi kan du dermed styre belysningen, din kaffemaskine og fjernsyn via en app på din telefon, og på den måde opnå intelligent styring af dit hjem. Derudover kan det være en god idé at udskifte gamle lyskilder med led lys, som aktivt kan bidrage til en besparelse på dine elregninger.

Vær dog opmærksom på at det er vigtigt at have en god internetforbindelse for at sikre, at det altid er muligt at tilgå dit Smart Home system. Hvis du er i tvivl om internethastigheden nær dig, kan du undersøge om dit bredbånd i hjemmet er optimalt, eller om det trænger til en overhaling.

Tag på vandretur med familien

Hvis man er et friluftsmenneske og kan lide at bevæge sig ud i naturen, er der masser af inspiration og ideér at hente, både ift. hvad man kan beskæftige sig med og hvor turen skal gå hen. Der er masser af vidunderlige skove, vilde kyster, flotte vandløb og fine strande.

Det kunne for eksempel være en solcelleoplader, som gør det muligt at oplade dine enheder selvom du ikke har adgang til fast strøm. En oplader kan fås i mange former og størrelser, vælg en efter eget ønske og behov. Det er ideelt til vandretur i den lokale skov, en længere cykeltur på tværs af landsdelen, en weekendtur i shelter eller på en sejltur.

 

Det er dog vigtigt at man er opmærksom på sin egen og andres sikkerhed når man tager på udflugter. Det er en væsentlig faktor at man har strøm til rådighed og derfor kan det være belejligt med en ekstern strømkilde, som man kan have med i farten. Særligt hvis man bevæger sig ud i områder som gør ikke det muligt at oplade din smartphone.

Huskeseddel