Hvilke forretninger kan få gavn af annoncering på sociale medier?

Kristoffer Mohr

Skrevet d. 12/11/2021 af Kristoffer Mohr

Hvilke forretninger kan få gavn af annoncering på sociale medier?

Kun ganske få personer er ikke til stede på de sociale medier. Derfor er det et glimrende sted at ramme dine potentielle kunder med reklamebudskaber. Af denne grund bør annoncering på sociale medier være en del af de fleste forretnings marketingstrategi.

Arbejder du ikke allerede med annoncering på de sociale medier, risikerer du at gå glip af stor omsætning. Men betyder det, at alle forretninger kan få noget ud af at annoncere på de sociale medier? Som udgangspunkt er det tilfældet, men det afhænger naturligvis af, hvad målet med annonceringen er.

Vil du skabe salg eller brand awareness?

Overvejer du at give dig i kast med at annoncere på de sociale medier, er det vigtigt, at du har en strategi for arbejdet. Bl.a. er det vigtigt at vurdere, om du ønsker at skabe eller brand awareness. Det er nemlig ikke alle forretninger, der kan skabe direkte salg via sociale medier.

Skal man bruge de sociale medier til at skabe salg, kræver det, at du har en forretning, der gør dette muligt. Det er nemlig ikke alle typer forretninger, der egner sig til dette. Det vil du naturligvis også få rådgivning om, hvis du f.eks. kontakter et social media bureau.

Kan man ikke skabe direkte salg, er det dog ikke ensbetydende med, at det ikke er værd at annoncere på de sociale medier. Det er nemlig også en glimrende måde, hvorpå man kan øge sin brand awareness. Det kræver dog, at man har interesse i dette.

Kan jeg varetage min annoncering på sociale medier selv?

Det er ikke let at arbejde med annoncering på de sociale medier. Derfor er det ikke noget, du selv bør give dig i kast med. Hvis du vil være sikker på at få succes med at annoncere på de sociale medier, er du nødt til at udlicitere det til enten et bureau eller en freelancer.

Du bør dog ikke tøve med at gøre dette, da det er penge, der er rigtig godt givet ud. Får du succes med annonceringen, er du nemlig sikret, at du får pengene mange gange igen.

Selvom det kræver en større investering at skulle investere i markedsføring på de sociale medier, er det værd at gøre. I denne forbindelse er det dog også værd at påpege, at der er forskel på, hvad bureauerne og specialisterne tager sig betalt. Derfor rådes du til at undersøge markedet, inden du vælger.

Huskeseddel