Iværksætteri: Historien om Microsoft

Skrevet d. 02/09/2022 af

microsoft-datalife

Dette er et gæsteindlæg på Datalife.dk

Nu til dags er Microsoft et af de absolut største firmaer inden for IT – men hvordan startede det hele for denne verdensomspændende virksomhed? Det forsøger vi at se nærmere på i denne artikel. Du kan med fordel læse med, hvis du gerne vil lære mere om Microsoft.

Starten på det hele

Først og fremmest skal vi se på, hvordan eventyret startede for Microsoft. Denne IT forretning blev i tidernes morgen stiftet af Bill Gates og Paul Allen helt tilbage i 1975, hvor udviklingen af IT stadig var på sit første. Faktisk var det Microsoft, som udviklede styresystemet til den første PC, som blev udviklet af IBM.

En af grundene til, at dette blev startskuddet for Microsoft var, at IBM lod Microsoft beholde rettighederne til det styresystem, som de udviklede til IBMs PC. Dette styresystem blev kaldet PC-DOS – eller i daglig tale blot DOS. Man kan undre sig over, at IBM lod dette ske. Det fleste gisner om, at årsagen til dette var, at IBM ganske enkelt ikke så PC’ens potentiale samt styresystemernes vigtighed endnu.

Microsoft var i stand til at markedsføre deres styresystem, DOS, til andre IT forretninger, som senere hen udviklede PC’ere, som kunne konkurrere med den PC, som i tidernes morgen blev udviklet af IBM. Microsoft var en af de første virksomheder, som havde et styresystem til PC’ere og da de var i stand til at markedsføre deres styresystem, blev Microsoft hurtigt set som facto-standarden på PC’ere.

Microsoft i Norden

I dag har Microsoft hovedkontor i Redmond, som er placeret tæt på Seattle. Dog er IT virksomheden repræsenteret i mange lande rundt omkring i verdenen. Ligeledes er Microsoft også repræsenteret i Norden.

Microsofts første afdelingen i Norden blev i Stockholm. Datterselskabet Kista fik nemlig base der tilbage i 1985 og i 1989 blev det første danske datterselskab oprettet under navnet: Microsoft Danmark. I dag har Microsoft Danmark hovedkontor i Lyngby.

Microsofts popularitet

Microsoft er uden tvivl blevet populært, fordi de var eneforhandler på markedet, da det kom til styresystemer til PC’erne, som var helt nye på markedet. Microsoft fik et forspring, men de har bestemt også været i stand til at leve op til dette, eftersom IT forretningen formåede at blive facto-standarden på PC’er i al almindelighed.

Foruden ovenstående, har Microsoft været i stand til at udvikle og følge samfundstendenserne – og er derfor altid forblevet relevante på IT-markedet. Microsoft har meget erfaring inden for IT feltet, er kendte for kvalitet, holdbarhed og design. Hvis du samtidig værdsætter et IT firma, som var med fra starten, bør du vælge Microsoft – hvad end du har planer om at investere i nye IT-gadgets, kontorudstyr eller IT til privatforbrug.

Huskeseddel