Omregistrering af bil kan klares fra din smartphone

Kristoffer Mohr

Skrevet d. 28/02/2022 af Kristoffer Mohr

Omregistrering af bil kan klares fra din smartphone

Sponsoreret indlæg

Rigtig mange tror, at omregistrering af bil er tidskrævende og besværligt. Benytter man den gammeldags måde, når man skal foretage omregistreringen, er dette som regel også tilfældet.

Heldigvis behøver man ikke længere møde op på en af Motorstyrelsens motorekspeditioner. Derimod kan man klare det hele fra sin smartphone, såfremt man foretrækker dette.

Ønsker man ikke dette, er det også muligt at omregistrere en bil via nettet. Det kan nemlig gøres på Skats hjemmeside. Flere og flere vælger dog at benytte deres smartphone, da det er den letteste og hurtigste måde at foretage en omregistrering på.

Omregistrering kan klares via appen Ejerskifte

Ønsker man at omregistrere en bil via sin smartphone, skal man bruge appen Ejerskifte. Det er dog vigtigt at pointere, at det ikke er tilstrækkeligt, at den ene part af handlen har appen.

Skal man benytte denne løsning, kræver det derimod, at begge parter har en smartphone med appen installeret. Det betyder, at både køber og sælger skal være indstillet på, at denne løsning bruges.

Som tidligere angivet er det dog en populær løsning, der anvendes af mange, hvorfor det næppe vil være problematisk at blive enige om at bruge Ejerskifte-appen til at håndtere bilens omregistrering.

Hvordan foregår det?

Den klare fordel ved at bruge Ejerskifte til at klare omregistreringen er, at det er nemt og hurtigt. Når køber og sælger mødes for at handle bilen, kan man derfor klare omregistreringen på stedet.

Både køber og sælger skal blot logge ind med NemID eller MitID på deres respektive smartphones. Herefter skal man blot følge de anvisninger, der vises på skærmen, hvilket gør det ganske nemt.

Da man i appen bliver guidet igennem, hvad man skal gøre, er det naturligvis en løsning, der kan anvendes af alle. Derfor skal du ikke være bekymret for, om du kan finde ud af det.

Mange bruger fortsat Skats hjemmeside

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der fortsat er mange, der bruger Skats hjemmeside, når de skal omregistrere en bil. Dette skyldes sandsynligvis, at det er den løsning, de er vant til at bruge.

Har man ikke mod på at bruge Ejerskifte-appen, er der derfor fortsat andre muligheder. Hvilken af disse løsninger man foretrækker, er naturligvis en personlig vurdering.

Såfremt man har det bedst med at møde fysisk op på en motorekspedition, er dette også muligt. Her er det dog værd at påpege, at det ikke er helt så billigt, hvorfor man skal være indstillet på at betale en smule mere for dette.

Huskeseddel