Tech-startups i Danmark, du skal holde øje med

Skrevet d. 12/03/2024 af

Tech-startups i Danmark, du skal holde øje med

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med vores samarbejdspartner. 


De sidste par år har været fantastiske for teknologi og kunstig intelligens. Introduktionen af banebrydende teknologiske innovationer har gjort verden begejstret. Prognoser peger på teknologi som verdens fremtid. Og vi er kun lige begyndt. Den har sneget sig ind i alle brancher og har vendt op og ned på tingene.

Nu kan folk spille onlinespil hjemmefra og tjene store summer penge. NetBet er et af de fantastiske resultater af verdens utrolige teknologiske fremskridt. I de næste par år vil der komme flere og flere. Danmark er beroliget af nogle af de mest spændende tech-startups, som mange ikke kender til. Hvis du er en af dem, er denne artikel det rette valg til at lære om disse startups.

Rodinia

Ved at kombinere banebrydende farvetryk- og stofskæringsteknologier har Rodinia skabt en ny tilgang til tøjproduktion, der hjælper virksomheder med at producere præcis den mængde lager, de har brug for, samtidig med at de fjerner spild fra overskydende produktion.

Algiecel

Ved hjælp af indfanget CO2 har Algiecel skabt en fotobioreaktor i containerstørrelse, der dyrker og høster mikroalger, hvorfra værdifulde proteiner og omega-3-rige produkter kan udvindes. Algiecel leverer “kulstofopsamling som en service” ved at eje og drive fotobioreaktorerne og placere dem ved forureningskilder.

Billedkilde: Pixabay

NorFalk

For at skabe bæredygtige overfladeaktive stoffer til dagligdags forbrugsvarer (såsom sæbe, rengøringsmidler og kosmetik) har NorFalk udviklet en ny biokemisk proces, der eliminerer behovet for fossile brændstoffer og palmeolie, som bidrager til skovrydning.

Aegir

Aegir skaber en softwareplatform, der giver data og indsigt til at hjælpe interessenter i branchen for vedvarende energi (såsom regeringer, udviklere og investorer) med at træffe beslutninger om bud, udbud og opkøb.

Reel

Reel er en elektricitetsudbyder til virksomheder, som lader kunderne købe elektricitet fra en helt ny sol- eller vindmøllepark og spore energiforbruget for at finde den bedste tilgængelige aftale. Reel håber at kunne spille en vigtig rolle i at drive dekarboniseringen af nettet i lyset af den europæiske energikrise og den igangværende udfasning af tilskud til vedvarende energikilder. “Elektrificeringen af alt” vil fortsætte med at øge efterspørgslen efter elektricitet i samfundet.

Performativ

Performativ er et cloud-baseret formueforvaltningssystem, der hjælper mellemstore kapitalforvaltere med at drive deres backoffice mere effektivt. Det tackler problemerne med de nuværende løsninger, som er dyre at understøtte, kræver meget vedligeholdelse og er teknisk komplekse. Performativ strømliner disse procedurer, sænker overhead og forbedrer skalerbarheden for kapitalforvaltningsvirksomheder. Ved at tilbyde præcise og gennemsigtige data og fungere som et centralt knudepunkt for porteføljeforvaltning og kunderelationer, forbedrer det brugeroplevelsen for både formueforvaltere og kunder.

Kvantify

Quantum computing er den næste grænse inden for kunstig intelligens, og Kvantify-teamet er fokuseret på, hvordan det kan bruges i forskellige brancher, herunder finans, biovidenskab og logistik. De hjælper også virksomheder med at udnytte teknologien, finde ud af, om deres produkter kan bruges i en kvantedrevet fremtid, og hjælper dem, der allerede har produkter, med at gøre deres infrastruktur klar til denne mulighed.

For at opsummere er dette et par af Danmarks spirende teknologivirksomheder.

Huskeseddel