Hvorfor har foldbare telefoner på nuværende tidspunkt endnu ikke formået at blive en mainstream gadget?

Skrevet d. 08/09/2022 af

dame med smartphone

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med vores samarbejdspartner. 

Folk elsker innovationer og tager imod dem med åbne arme. Alt, hvad der kan gøre vores liv lettere, er altid værdsat. Smartphones er kommet langt, og de kommer fortsat længere for hver dag, der går. Med nye opfindelser som f.eks. den foldbare telefon, der allerede er tilgængelig, burde folk købe dem som varmt brød. Så hvorfor er de endnu ikke blevet en mainstream gadget?

For stor og uhåndterlig

Et af de største problemer med foldbare telefoner er, at de simpelthen er for store. Ja, disse enheder kan generelt ikke foldes sammen til noget, der er større end de gamle mobiltelefoner, som vi plejede at bære rundt på. Kan du huske dem? Disse klodser, som vi plejede at putte i et tykt beskyttende etui.

Når de foldes sammen, er foldbare smartphones dog lige så tykke som to telefoner. For mange mennesker foretrækker bekvemmeligheden ved en slank enhed frem for at have mere skærmplads. Desuden gør den større størrelse det mere besværligt at holde og bruge sådanne enheder.

Batteriets levetid er ikke fantastisk

Vidste du, at det største batteridræn på en sådan enhed faktisk kommer fra skærmen? Forestil dig nu forbruget på en enhed med to skærme. Selv om batterierne i foldbare smartphones er mere kraftfulde, giver de stadig ikke et tilfredsstillende output.

Smartphones er også blevet en almindelig kilde til underholdning, som det er tilfældet med mobilspil. Mens nogle mere afslappede spil som quizzer, puslespil og casinospil som MrGreen spillemaskiner ikke kræver meget strøm, er andre spil som MMORPG’er batteridrænere.

Batteriets ydeevne er et problem selv for almindelige smartphones. Disse enheder er blevet så kraftfulde, at de endda konkurrerer med bærbare computere med hensyn til funktioner. Selvfølgelig kræver denne kraft også en masse energi, og moderne batteriteknologi synes at være ude af trit med resten af fremskridtene inden for mobilteknologi.

App-understøttelse og billedformat

Hele pointen med at bruge smartphones er adgangen til de praktiske applikationer, som de tilbyder. Der kommer hele tiden nye innovative apps på markedet, og uden dem ville smartphones slet ikke være så smarte.

Men her kommer spørgsmålet om kompatibilitet. Der er så mange forskellige enheder på markedet, hver med sine egne egenskaber. Det ville ikke være rentabelt at lave en applikation til alle typer enheder. Derfor laver udviklere software, der kan tilpasses til den tilsvarende smartphone.

I tilfældet af foldbare enheder tilbyder de tekniske egenskaber som f.eks. størrelsesforholdet, som der endnu ikke er indført standarder for. I mellemtiden får brugerne måske ikke en ideel oplevelse i denne henseende.

Uanset de ovennævnte begrænsninger er den største hindring for en massiv udbredelse af foldbare telefoner deres kosmiske pris. Teknologien til at fremstille disse enheder er stadig relativt ny, mens efterspørgslen ikke er så stor, og det betyder, at enhederne er ret dyre at producere.

Der er ganske få mennesker, der har råd til at betale denne pris, som normalt ligger inden for et par tusinde dollars. Men det er normalt mennesker, for hvem apparatet er en integreret del af hverdagen. De førnævnte begrænsninger kan være en virkelig stor hindring, når man bruger foldbare smartphones til forretningsformål.

Konklusion

Foldbare telefoner har et enormt potentiale, men hvis de skal blive almindelig brugte enheder, skal der ske visse ting, før de kan blive det. Enhederne skal blive mindre omfangsrige, have bedre batterier og en bedre pris. Det betyder ikke, at noget af dette er umuligt. Enhver ny teknologi er omkostningstung i sin tidlige fase. Det gælder selv for de gamle “dumme” telefoner, som i dag næsten ikke koster noget. Da de kom frem, var der kun få mennesker, der havde råd til dem. I sidste ende er det hele et spørgsmål om, hvor mange kunder der vil blive early adopters og derved drive omkostningerne ved denne nye teknologi ned.

Huskeseddel