Bedste powerbank test – 6 bedst i test powerbanks

Bedste powerbank test 2020

En god powerbank er uundværlig, især hvis du ikke har adgang til en fast strømkilde. Det kan være, at du er til Roskilde festival eller bruger din smartphone så meget, at du har behov for mere strøm.

Måske er din smartphone af ældre dato, og batteriet ikke længere holder så længe på strøm. 

En powerbank kommer rigtig for sin ret, hvis du er på hyttetur, camping, fisketur eller festival.

Der er mange ting der taler for, at en god powerbank er praktisk til mange situationer, og derfor har vi lavet denne powerbank test.

Da efterspørgslen på powerbanks generelt bliver større, kommer der hele tiden nye modeller på markedet.

For den enkelte forbruger kan det virke som en jungle, og uoverskueligt at gennemgå diverse bedste powerbank test igennem.

LÆS OGSÅ: Mobilguide: Bedste oplader til iphone

Vores powerbank test 2020

Vi har lavet en grundig bedste powerbank test, hvor vi gennemgår i alt 6 forskellige powerbanks, og fundet frem til de bedste modeller på markedet lige nu.

Vi har været dybtgående i vores test, og gennemgået en række testresultater for 6 modeller over en periode på 3 uger.

  1. Hvor lang tid tager det, at oplade en iphone?
  2. Hvor mange gange kan en fuldt opladet powerbank lade en iphone 100%
  3. Hvor mobil og handy er powerbanken?
  4. Pris kontra design

Vores powerbank test af 6 forskellige modeller

Alle 6 powerbanks vi har gennemtestet, kan købes i en dansk webshop. Vi har nøje udvalgt dem efter kapacitet og popularitet. Priserne svinger fra 259 kr til 799 kr.


6. GB Powerbank Cobra – God powerbank til prisen

GP PowerBank Cobra 10000

SE PRISEN HOSPowerbanken.dk

Vi har gennem 3 uger testet denne model, og udefra vores testresultater har denne Powerbank fået 6 pladsen, og dermed havnet på sidstepladsen.

GB Powerbank gør nøjagtigt det, som den er bygget til, men den klare sig bare ikke lige så godt som de bedste modeller i testen.

Gennem vores Powerbank test, så kan GB Powerbank akkurat klare til hele 4 opladninger på en iphone 6S og iphone 7.

Det tager også længst tid, at oplade en smartphone, hvor vi på en hurtig opladning havner helt oppe på 2 timer og 9 minutter.

Vi fik også test USB udgang 2, og der tog det helt præcis 3 timer og 8 minutters opladning at gå fra 0-100%.

Vi konkludere, at der de færreste, som vil vente over 3 timer til at oplade mobilen 100% op til dagligt brug, og det kan føles som en evighed.

Skal du på en hyttetur, hvor du ikke har behov for din smartphone utide, så er GB Powerbank et udmærket valg til prisen.

Vi bemærkede også, at den smuttede ud fugtige hænde et par gange. Der skulle faktisk ikke ret meget til, og kunne til tider være et irritationsmoment.

Har du en tendens til svedige eller fugtige hænder, så kan denne model ikke anbefales.

Vi kan også se på designet, at der er ikke er gjort særligt meget ud af det.

Den kan føles upraktisk at have i en bukselomme, da den næsten ikke kan klemmes ned pga af størrelsen. Det største plus er helt klart, den lave pris, og kan man tage og føle på.


5. Greylime power pl 04 – Stærkt batteri kapacitet til prisen

Greylime power pl04 10000

329,00Powerbanken.dk 329,00Mackabler.dk

Designmæssigt minder Greylime power pl04 meget om GB Powerbank. Størrelsen er næsten ens, og her er forskellen kun et pr millimeter, som man alligevel ikke lægger mærke til.

Greylime power pl et en smule lettere, og det bemærkede vi ikke rigtigt under vores bedste Powerbank test.

Tilgengæld føles grebet en del bedre, og det læderlook, agtige overflade giver en mere ru flade, som er en del bedre, at stå med i hænderne.

Led indikatoren der blinker i siden, giver dig et fornuftigt overblik over, hvor meget strøm der er tilbage, og når du helt nede på 1 lys diode, så er det på tide med en ny omgang strøm opfyldning.

Under vores bedste Powerbank test fik gennem testet begge USB indgange, hvor vi kunne lade vores iphone 7 op hele 4,5 gange, hvilket er et rigtigt, flot resultat. USB igang 1 gik fra 0-100% på 2 timer og 57 minutter, og USB indgang 2 klarede en hel opladning på 1 time og 54 minutter.

Greylime power pl04 er med andre ord ikke den hurtigste på markedet, men til gengæld ligger prisen så fornuftigt sådan, at alle kan med på den.


4. Zikko Powerbag Pro – Powerbank med flere muligheder

Zikko powerbag pro 10000

799,00Mackabler.dk 799,00Powerbanken.dk

Zikko powerbag Pro er nyeste skud på stammen indenfor powerbanks, og derfor var vores forventninger noget højere i forhold til de øvrige modeller.

Den høje pris indikere også, at den kan andre ting, end blot oplade smartphones.

Zikko henvender sig primært til Apple brugere, fordi Zikko powerbag pro passer spiller godt sammen med ipad, iphones og macbooks.

Vi testede den på en iphone 6S og iphone 7 med det medfølgende MFI lightning kabel, og her kom vi på lidt over 4 opladninger ialt fra 0-100% under testen.

Da Zikko prismæsigt ligger i den høje skala, forventede vi, at opladningen ville gå hurtigere end de øvrige powerbanks. I gennemsnittet fik vi en opladet vores iphones på 1 time og 56 minutter.

Vi forventede en hurtigere ladetid på grund af prisen, men resultatet viser at Zikko ligger middeltal i forhold til de øvrige.

Zikko Powerbag pro byder på andre smarte funktioner, som de andre powerbanks ikke har.

Du kan både oplade din iphone, og ipad eller macbook på samme tid, og med denne løsninger kan du spare en hel powerbank.

Du skal dog være opmærksom på, at der er strøm nok til én ipad opladning eller op til 50% batteri kapacitet på macbook computer.

Det er en smart feature på farten, og også en nødløsning, hvis du ikke har adgang til en fast strømkilde her og nu.

Ejer du de nyeste macbooks 12” eller 13”, så kan du tilslutte et lightning kabel direkte til Zikko powerbank, og en USB pind, hvorefter du kan overføre data imellem enhederne. Det er en god funktion for apple brugere, men for windows brugere har det ingen betydning.

Designmæssigt havde vi gerne ønsket, at overfladen ikke var så glat, da den nemt kan smutte ud af fugtige hænder.

Vi fornemmede også, at den var tungere at bringe med sig i forhold til de øvrige powerbanks.

Idet vores bedste powerbank test primært bliver vægtet på pris, opladningstid, og bekvemmelighed så får Zikko en 4 plads på grund af den høje pris, og fordi den indeholder funktioner, som kan virke overflødigt i forhold til dét, vi rent faktisk skal bruge den til nemlig blot at oplade vores smartphone.


3. Anker powercore – Lille powerbank med lav vægt

Anker powercore 10000

349,00Powerbanken.dk 349,00Mackabler.dk 349,00Rejsegear.dk

Her har vi endelig en mindre powerbank, som skiller sig lidt mere ud. Idet vi pakkede den ud bemærkede vi straks, hvor godt den ligger i hånden.

Overfladen føles lækkert, og den falder ikke lige så nemt ud af fugtige hænder, og det kunne andre producenter lære en del af.

Byggekvaliteten er rigtig god, og det er faktisk den letteste powerbank på kun 180 gram i vores bedst i test.

Den har en led indikator, som fortæller, hvor meget strøm der er tilbage, og som giver dig en god fornemmelse, hvornår den skal lades op.

Anker powercore egner til alle typer smartphones, og vi fik den testet både på en iphone 6S og iphone 7.

Samlet set var der kun 12 minutters forskel imellem iphone 6S og 7. Fra 0-100% kom vi op en opladningstid på 1 time og 45 minutter, hvilket er et rigtig flot resultat.

Faktisk er det ét af de bedste resultater, vi er kommet frem til. Det er super godt, når man tænker på prisen, og hvor meget powerbank du får for pengene.

Samlet set nåede vi op hele 4 opladninger, inden den gik død for strøm.Vi konkludere hurtigt, at Anker PowerCore ligger på ligefod med de øvrige modeller.

Til farten og rejsen er den tilgengæld virkeligt god, da den er nem at have med sig og ikke fylder meget i lommen.

Den er perfekt til at have i bukselommen, jakkelommen eller gemt ned i en mindre taske. Vi har virkeligt drøftet om denne placering, og vi kom frem til et stort flot 3 plads.

Den kan især anbefales til dem, der er på farten og som ønsker god powerbank til god pris.


2. Anker powercore plus – Hurtigste powerbank i testen

Anker powercore plus 10050

420,00Proshop.dk 499,00Rejsegear.dk 499,00Mackabler.dk 499,00Powerbanken.dk

Her har vi endnu en powerbank fra Anker, som virkeligt har vist sit værd. Anker PowerCore + har meget få mindre gode sider.

Vi forventede overfladen var ligeså lækker som “lillebroderen” og det skuffede en del, især når prisen bevæger sig op på lige knap 500 kroner.

Overfladen er kort sagt helt glat, og vi savner et bedre greb, især hvis man har en tendens til fugtige hænder.

Ligeledes kommer vægten op på 240 gram, og vi kan tydeligt mærke forskellen, når vi direkte sammenligner begge powerbanks mod hinanden. Det er lidt ærgeligt, men til gengæld præstere Anker PowerCore + bedst på andre fronter.

Under vores bedste powerbank test kunne samlet få opladet vores iphone hele 5 gange, hvilket er det bedste resultat, vi har opnået.

Derudover vinder Anker PowerCore + også på tid, hvor vi kunne oplade en iphone 7 på 1 time og 25 minutter.

Det er absolut den bedste tid, vi er kommet frem til, som skyldes den indbyggede quick charger 3.0, der virkeligt kommer for sin ret.

På trods af vægten og den glatte overflade, så glemmer man de mindre gode ting i sidste ende, og hvis du alligevel bare har den liggende på et bord, så har det ingen betydning.

De 150kr ekstra for Anker PowerCore + er givet godt ud, og hvis skal have opladet din smartphone på kort tid, så er denne powerbank helt afgørende et af de bedste køb på nuværende tidspunkt.


1. Greylime PowerStone – Bedste powerbank til prisen (Testvinder 2018/2019)

Greylime powerstone 10400

279,00Coolstuff.dk 349,00Rejsegear.dk 349,00Mackabler.dk 349,00Powerbanken.dk

Det har været svært at kåre den bedste powerbank, da den virkeligt har ligget tæt op af Anker powerbanks.

I slutspurten endte vi alligevel med at kåre Greylime PowerStone som testvinderen.

Pengene er givet rigtig godt ud, og du får næppe en bedre powerbank til pengene.

Byggekvaliteten er noget af de bedste vi har set, og den ligger utroligt godt i hånden og er næsten umulig at tabe selv med fugtige hænder.

Den er nem at have med på farten og rejsen er den til gengæld virkeligt god, da den er nem at have med sig og ikke fylder meget i lommen.

Greylime PowerStone har 2 udgange, som kan oplade alt fra smartphones til digital kamera.

Under vores powerbank test fik vi både testet en iphone 6S og iphone 7 af, og med det fulgt at positive resultater.

Samlet set kunne vi oplade vores iphones 4,4 gange, dvs. powerbanken løb tør for strøm, da vores iphone stoppede ved 42% ved sidste opladning.

Vi er yderst tilfredse med resultatet, og til prisen kan man ikke forlange meget mere. Vi testede også begge udgange 1A og 2A.

1A tog det ialt 2 timer og 30 minutter at lade vores iphone 6S fra 0-100%. Udgang 2A gik noget hurtigere, og tidsforbruget lyder på 1 time og 45 minutter fra 0-100%.

Det er 3 hurtigste i vores bedste powerbank test, og det er bestemt godkendt.

Vi er begejstrede for Greylime PowerStone, hvad både angår design effektivitet. Desuden fås denne model i hele 3 forskellige farver, så der er en lidt for enhver smag.

Greylime PowerStone lover op til sit navn, og den har klaret sig rigtig godt gennem vores powerbank test, og derfor er den helt klart en afgørende vinder, og bedst til prisen.


Generelt om powerbanks

En powerbank er med andre ord et rigtig smart lomme batteri til mange situationer. Foruden vores bedste powerbank test 2020 har vi også lavet en guide til dig over de vigtigste kriterier, så du kan finde den netop den powerbank, der passer mest til til behov.

Strømkapacitet (mAh)

mAh betyder milliAmpere og kan også med andre ord kaldes for power. Helt præcis fortæller mAh os, hvor meget energi batteriet indeholder.

Jo højere mAh (10.000 mAh) jo større er effektiviteten på powerbanken.

Det skal heller forstås sådan, at jo større kapacitet, en powerbank har, jo bedre, er den.

Det kan f.eks være upraktisk at have en en 20.000 mAh tung powerbank presset ned i en lille taske.

En powerbank på 8.500 mAh eller 10.000 mAh vil i de fleste tilfælde være rigeligt, hvis der blot er tale om smartphone.

Vægt

For de fleste, der skal ud og købe en powerbank, har vægten en afgørende betydning. Mange foretrækker en lille og handy model, der ikke fylder ret meget og lige kan stoppes ned i lommen.

Du skal være opmærksom på, at jo mere strøm kapacitet powerbanken er født med, jo tungere vil den være.

Skal du på campingtur, er vægten ikke så afgørende, og så vil kapaciteten være den vigtigste parametre, men omvendt har behov for en mindre model til arbejdet eller skolen, spiller batteri kapaciteten en mindre rolle, og en powerbank på 10.000 mAh vil være rigeligt.

Designet

Et pænt design kan have en afgørende betydning for dit valg af bedste powerbank. Nogle modeller har en helt glat overflade, som kan være ulempe, hvis du har svedige eller fugtige hænder, og powerbanken kan i visse tilfælde nemt smutte fra hænderne.

Der findes også typer med en mere ru overflade, som næsten føles som læder, og de kan helt klart anbefales istedet.

Udgang

Det kaldes med andre ord også for output og betyder, hvor mange enheder du kan lade op på samme tid.

Det kan være du og din kæreste deler samme powerbank. I har måske behov for oplade begge telefoner op på samme tidsrum.

Et tredje scenarie kan være, at du under et ferieophold har behov for både at oplade dit kamera og tablet.

På den måde slipper du for at medbringe 2 powerbanks. Du kan blot nøjes med en enkelt i stedet, men det kræver også, at powerbanken har 2 outputs f.eks 1A og 2A.

Du skal også være opmærksom på, at der er forskel på opladningshastighed på begge udgange. Typisk vil udgang 2A være en del hurtigere.

I en situation, hvor du er på festival er det også vigtigt at have god dækning. Kommer du for langt væk fra byen kan dit valg af teleudbyder have indflydelse på om du har dækning på din telefon. Tjek dækningskortet her.

Vores test er blevet afprøvet på flere forskellige smartphones, som du kan læse meget mere under hver powerbank.

Datalife.dk har anvendt disse kilder:

  1. PCMAG: De bedste transportable powerbanks i 2018 – Februar 2018
  2. Techradar: 12 bedste powerbank 2018 – Marts 2018
  3. PCWORLD: Bedste transportable USB opladere til din smartphone – Marts 2018
  4. Trustedreviews: Købeguide: Hvilken powerbank skal du købe?– Februar 2018
  5. Chargerharbor: Gennemgang af bedste powerbank for 2018– Januar 2018
  6. Ekstrabladet: Kæmpe test: Her er den bedste powerbank – April 2016