3 elektriske tandbørste du skal overveje

Mangler du en god elektrisk tandbørste, og har lidt svært ved at gennemskue markedet?

Så du ankommet til den rette guide, for i denne artikel er netop lavet til dig, der er på udkig efter en god elektrisk tandbørste.

Vores artikel indeholder kilder, der er baseret på rigtige eksperter indenfor området. Vi har udvalgt 3 populære, og ikke mindst anbefalesværdige elektriske tandbørster til hele familien, som du kan læse mere om længere nede på siden.

Husk at børste tænder 2 gange hver dag

Hvis du børster tænder hver morgen og aften, så forbedrer du beviseligt dit helbred og kan decideret leve længere, og bevar samtidigt sunde tænder gennem livet.

Forskning linker i flere og flere resultater, en god mundhygiejne med et godt, overordnet helbred og det giver derfor også god mening at investere i en god tandbørste.

I 2016 var forskere fra King’s College London og University of Southampton i England i stand til at bevise, at hvis man børste tænder dagligt, så kan det forsinke udviklingen af Alzheimer’s og modsat, at tandkødsbetændelse kan give op til seks gange hurtigere udvikling af mentale sygdomme.

Test af elektriske tandbørster

Hvordan sikrer man så den gode mundhygiejne (ud over at blive bedste venner med en tandlæge)?

Mange vil anbefale en god elektrisk tandbørste, og i løbet af de sidste halvtreds år er de blevet fast inventar i badeværelser over hele verden.

Vi har derfor kastet os over at lave teste de mest populære elektriske tandbørster sådan, at du ved præcis, hvilken du skal ud og investere i.

Testen er lavet samtidig med at vores ekspert får rettet tænder med Invisalign tandregulering.

En usynlig bøjle som skal bruges 22 timer i døgnet og gør at mundhygiejnen skal være ekstra i top.

Inden testen snakkede vi derfor med BetterSmiles ledende Invisalign-specialist Katrin Stru som gav følgende råd med på vejen:

 • En elektrisk tandbørste kan give markant renere tænder, men det er stadig vigtigt at du bruger tid til at komme rundt i munden og få børste alle tænderne.
 • Brug en nyere model, da de har mange flere rotationer/børstninger på minut, end de gamle tandbørster
 • Når du har en aftagelig bøjle som Invisalign eller hvis du har en almindelig bøjle, så er det vigtigt at du også børster bøjlen. Det gælder også, hvis du har fået taget bøjlen af og nu bare har en lille bøjle bag tænderne

Og sidst men ikke mindst; husk at børste tænderne bare to gange dagligt. Det tager ikke mange minutter, men gør virkelig en forskel for dine tænders helbred, siger Invisalign-specialist Katrine Stru fra BetterSmile – en klinik lavet af Tandlægerne på Østerbro og Tandlægerne på Frederiksberg.

Philips Sonicare DiamondClean Deep Clean

Fordele ved denne tandbørste: En all-rounder med et smart udseende

Philips Sonicare DiamondClean

Der er meget at elske ved denne tandbørste, der starter med løftet på indpakningen: “Fjerner op til 10 X mere plak” (jeg antager, at “op til” betyder, at min børste-teknik stadig er vigtig).

Tandbørsten er nogenlunde så stilfuld som en elektrisk tandbørste kan være, og den kommer med en rejse USB oplader, sådan at du ikke løber tør for strøm på ferien.

Tandbørsten byder på mange forskellige indstillinger: Gum Health, som tilføjer et ekstra minut for mild tandkødsbørstning.

Deep Clean, en tre minutters power wash; og White, som ifølge beskrivelsen arbejder hårdt på at fjerne de kaffe- og te-pletter, du sandsynligvis får på tænderne efter morgenmaden.

Min valgte indstilling er Sensitive, som går godt med mit ømme tandkød. Alligevel er det langt mere effektivt end det jeg er vant til (en manuel børste)..

Selve børstningen er god, og jeg kan godt lide de ekstra funktioner. Alt i alt, er det en meget god elektrisk tandbørste, oplader hurtigt og holder i lang tid.

 • Integreret timer: Ja
 • Tryksensor: Ja
 • Farve:
 • Vægt: 270 gram

Oral-B Pro 2 2000N

Fordele ved denne tandbørste: God pris og let at bruge

Oral-B Pro 2

Da vi spurgte vores tandlæge, hvilken der er den bedste elektriske tandbørste, var svaret entydigt.

Oral-B Pro 2000 er “rimeligt prissat” og det virker glimrende trods det lille prisskilt. De runde hoveder giver en fremragende renhed i hele munden.

Alle de sædvanlige funktioner er der – to minutters timer for eksempel – og den fortæller dig, når du børster for hårdt, hvilket er praktisk.

Hvorfor er Oral-B Pro 2000 så meget billigere end Philips Sonicare?

Tja, med Sonicare får du en masse ekstra funktioner: de forskellige børsteindstillinger; fancy holder, den funky rejse oplader m.m. Dette var gode tilføjelser vi kunne lide, hvis du ikke ønsker at bruge for meget, er Oral-B en god mulighed, da der intet er at sætte en finger på med hensyn til den faktisk børstning.

 • Integreret timer: Ja
 • Tryksensor: Ja
 • Farve:
 • Vægt: 270 gram

Colgate Pro Clinical 250+

Fordele ved denne tandbørste: billigt, enkelt og effektivt

Colgate Pro Clinical 250+

Denne tandbørste har et meget simpelt design og minimale funktioner. Den lover 5x mere plak-fjernelse end traditionelle tandbørster.

Colgate Pro Clinical 250+ gør det i det hele taget simpelt; bløde børster, en praktisk rejseholder og den vigtige timer som minder dig om hvor længe du skal børste.

Hvis tandbørster var massører, ville denne Colgate være beroligende aromaterapi snarere end en back-cracking session.

De bløde børster er ideelle til dem med følsomt tandkød. Det er også en af de hurtigste til fuldt opladning på bare 10 timer.

 • Integreret timer: Ja
 • Tryksensor: Ja
 • Farve:
 • Vægt: 270 gram