Hvordan har bitcoin ændret verden i løbet af de sidste par år?

Skrevet d. 05/02/2022 af

Hvordan har bitcoin ændret verden i løbet af de sidste par år?

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med Mininvestering.

Siden de tidlige 2010’ere har Bitcoin været et af de mest omtalte emner. Og efter at have steget over 50 gange i 2013, har kryptovalutaen løbende klaret sig godt. Med støtte fra diverse kendte er Bitcoin endda blevet en af de mest trendige koncepter på nutidens marked.

Nu skal du dog ikke lade alt mediehypet og kritikken gøre dig blind, for den effekt Bitcoin har haft på verden. Den første og mest imponerende nyskabelse er blockchain. Denne offentlige hovedbog registrerer alle transaktioner, der udføres med den digitale valuta. Desuden bliver hver handel kontrolleret via peer-to-peer-netværk, hvor flere knudepunkter når til enighed om en transaktions gyldighed.

bitcoin

Køb Bitcoin på denne måde og vær sikker på, at både din transaktion og dine aktiver er sikret i alle ender. Dette forhindrer dig i at blive udsat for svindel og tyveri. Det er dog ikke det hele, når det kommer til blockchain, som også er en vigtig del af at bevare gennemsigtigheden Bitcoin.

En anden stor effekt af Bitcoin er, at den har fået os til at tænke anderledes når det kommer til finanserne. Kryptovalutaen udløste forstyrrelser i den finansielle sektor. Det fik nemlig verdenen til at overveje et decentraliseret system uden en tredjepart, som blokerer for transaktionskæden. Og det viste den også en bedre måde, hvorpå man kan foretage transaktioner med færre gebyrer, indenfor kortere tid og med bedre gennemsigtighed af Bitcoin.

Hvorfor Bitcoin er en god investering

De mange måder som Bitcoin har ændret verden på, er også vigtige grunde til, at det er en god investeringsmulighed. Det og det faktum, at Bitcoin også er en primær indikator for mange tendenser inden for kryptovalutaer. At være den største indenfor digital valuta har den tendens, at resten af markedet efterligner Bitcoin’s bevægelser; som er set med dens stigning og fald i årenes løb.

Bitcoin toppede på det historiske høje niveau af 68.000 dollars i 2021, og faldt til omkring 30.000 dollars i juli samme år. Dette niveau af volatilitet gør det nemt for alle, især scalpers, at drage fordel af regelmæssige bevægelser på markedet. Og trods et så stort fald kan betyde tab for nogle, forudser eksperterne, at Bitcoin endnu ikke har nået sin højeste værdi. Nogle foreslår endda, at en værdiansættelse på $100.000 er tættere på kryptovalutaen end nogensinde før.

Derfor kan 2022 blive et vigtigt år for Bitcoin investeringer og for at købe dem i god tid, så den kan stige i værdi.

Uanset potentialet så er Bitcoin en lige så værdifuld investering som en risikabel investering. I modsætning til traditionelle aktieinvesteringer er værdien af denne kryptovaluta ikke baseret på præstationen af nogen virksomhed i den virkelige verden. I stedet er det spekulativt, hvilket gør det til en ret volatil investering. Så før du kaster dig ud i det, skal du have en plan, og ikke bare lade dig påvirke af frygten for at gå glip af noget.

Sådan køber du Bitcoin

Mellem lingo, diagrammer og markedsbevægelser virker investering i Bitcoin som komplekst abracadabra. Det er dog ret ligetil, og kan opdeles i to trin. For at handle eller investere i det digitale aktiv skal du først oprette en konto hos en børs eller tjeneste. Yderligere har du muligvis brug for mere sikre opbevaringsrum til dine investeringer; ofte i form af en krypto-tegnebog.

For at oprette din konto skal du have et ID, især når du har at gøre med en platform, der arbejder på et KYC-grundlag (Know Your Customer) i stedet for anonymitet. Endelig vil det være en hjælp, hvis du har en god og sikker internetforbindelse, og en kreditkortsbetalingsmetode, andet betalingskort eller en bankoverførsel.

Huskeseddel